60 procent Nederlanders vindt dat terrassen open kunnen

Auteur: Redactie
4 maart 2021
60 procent Nederlanders vindt dat terrassen  open kunnen

Uit onderzoek van I&O Research - in opdracht van de NOS - blijkt dat zes op de tien Nederlanders vindt dat de terrassen weer open kunnen. I&O Research doet regelmatig onderzoek naar het draagvlak van de coronomaatregelen. Uit het onderzoek blijkt dat de steun voor de maatregelen steeds verder afbrokkelt.

Eind februari - ruim een week geleden - stond 53 procent van Nederland nog achter het economisch beleid van het kabinet, inmiddels is dat cijfer gekrompen tot 42 procent. Het laagste percentage sinds het begin van de coronacrisis. Hoewel het draagvlak voor het economisch beleid krimpt, steunt nog altijd 62 procent de aanpak van de epidemie. Dat percentage was eind januari nog 75 procent.

Onderzoeker Peter Kanne van I&O Research laat tegenover de NOS weten dat 59 procent van de mensen wil dat het economisch beleid versoepeld wordt. Tien procent vindt dat alle maatregelen afgeschaft moeten worden en negen procent van de bevolking vindt dat de lockdown juist verscherpt moet worden. 

Politieke steun

I&O Research deed ook onderzoek naar hoe de steun zich weerhoudt naar politieke voorkeur. De achterban van Forum voor Democratie heeft de minste steun voor het beleid van het kabinet (3 procent) terwijl de meest steun voor het beleid is te vinden bij de VVD-kiezer (92 procent).

De RestaurantKrant houdt een dossier bij waarin de grote politieke partijen aan bod komen. En wat ze voor ondernemend Nederland in petto hebben. Het dossier lees je hier

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante restaurantnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws