Midden op de Zuidas is Rosso geopend: een verfijnde, toegankelijke pizzabar met een uitgesproken Italiaanse ziel. Voor een snelle lunch, een gezellige aperitivo of een lange avond aan tafel. Het is het eerste restaurant van de nieuwe Amsterdamse horecagroep The Ugly Duckling.
Gevestigd in het zakelijk hart van de hoofdstad, biedt Rosso een toegankelijke plek voor lunch, aperitivo en diner - met een duidelijke focus op kwaliteit en eenvoud. Het restaurant werkt uitsluitend met zorgvuldig geselecteerde producten van lokale producenten uit Italië die vervolgens volgens authentieke Italiaanse bereidingswijzen worden verwerkt. Zo worden de pizza’s gemaakt met biologisch meel dat op traditionele wijze wordt gemalen in Noord-Italië. Het meel van Rosso is samengesteld door het team en bevat meerdere eeuwenoude graansoorten. Het resultaat is hoog in proteïne en antioxidanten en laag in gluten.
‘Pan Rosso’ en pizza
Bij Rosso kan iedereen terecht: van liefhebbers van de klassiekers tot gasten die verrast willen worden met toppings zoals nduja en szechuanpeper. Tijdens de lunch staat er als extra ‘Pan Rosso’ op het menu: het signature Italiaanse broodje. Een andere signature is de carpaccio of tartaar van gambero rosso di mazara, oftewel Siciliaanse rode garnalen, geserveerd met een verse kruidendressing. Het menu wordt ieder seizoen aangepast, dus verwacht verse smaken en een wisselend aanbod.
Aged negroni
Tussen lunch en diner serveert Rosso traditionele Italiaanse aperitivo: bij een drankje worden bites van het huis geserveerd. De cocktailkaart is uitgebreid en opgebouwd rond klassiekers met een eigentijdse twist. Zoals de spritz die door de toevoeging van Rinomato Bitter Scuro een heerlijk zoetbitter aperitief is. Of de aged negroni, gerijpt in een amfoor van klei voor een extra diepe, aardse smaak. Alle signature drinks worden bereid met onder andere Mancino Vermouth en Rinomato Bitter Scuro. De wijnkaart is een ontdekkingstocht langs minder bekende wijngaarden uit Italië, en ook in het spirits-aanbod proef je vakmanschap.
Espresso aan de bar of uitgebreid tafelen
Het interieur van Rosso is licht en gelaagd, met zachte banken, ronde vormen en aardse tinten die zorgen voor rust en karakter. Met dieprode tegels rond de bar en ingetogen details is de sfeer informeel en verzorgd tegelijk. Rosso ligt aan de George Gershwinlaan, op een steenworp van het station en is de ideale plek voor bewoners en dagelijkse passanten voor een zakenlunch of gezellige borrel. Je drinkt hier net zo makkelijk een espresso aan de bar als dat je een hele avond tafelt met vrienden of collega’s, of de week afsluit op het terras.
The Ugly Duckling
Rosso is het eerste project van horecagroep The Ugly Duckling, opgericht in 2025 door ondernemer Cathy Luo en een aantal partners. Luo en haar team hebben jarenlange horecaervaring opgedaan op managementniveau in onder andere Hong Kong en Azië en verhuisden naar Nederland om hier hun eigen horecazaken te openen onder The Ugly Duckling. De groep legt de nadruk op kwaliteit en authenticiteit – van oprechte service tot de keuze voor ingrediënten die rechtstreeks uit de landen van herkomst komen. Elk detail in de restaurants binnen het portfolio getuigt van respect voor traditie, gecombineerd met een moderne uitstraling en een levendige sfeer.
Luo: “Wij geloven dat eten een krachtig middel is om culturen en verhalen te delen. Rond de eettafel ontstaan verbindingen en inzichten. Daarom creëren wij plekken waar mensen samenkomen, authentiek eten delen en relaties opbouwen. Dat is de kern van wat wij doen.”
Blijf op de hoogte!
Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.