Restaurant Noma gaat naar Sydney

29 juli 2015
Restaurant Noma gaat naar Sydney

Het Deense toprestaurant Noma heeft aangekondigd dat het een tijdelijk restaurant in Sydney opent. Vanaf begin volgend jaar zal het restaurant in
Kopenhagen voor tien weken gesloten zijn en verhuist chefkok René Redzepi met zijn hele team - "van afwasser tot algemeen directeur" - naar de haven van Sydney.

*Nog één keer reizen*
Vorig jaar verhuisde Redzepi en zijn team al naar Tokio om daar tijdelijk het restaurant te runnen, en dat is zo goed bevallen dat Noma nu opnieuw verhuist. "We kwamen helemaal opgeladen terug in Kopenhagen: met onze zakken vol energie en inspiratie, en veel nieuwe vrienden. We willen nog één keer zoals toen reizen... en de laatste tijd droom ik van Australië", aldus René Redzepi op zijn "website":http://noma.dk/australia/.

*"Ik heb nog nooit zoiets gezien"*
Sinds zijn eerste bezoek aan Australië een aantal jaar geleden wil Redzepi meer tijd doorbrengen in het land om het te ontdekken, te proeven en om de ingrediënten te leren kennen. De chef benoemt daarnaast op zijn website dat hij nog nooit zoiets heeft gezien als de verschillende landschappen en ingrediënten die Australië te bieden heeft.

*Verbonden met de zee*
Noma Sydney zal zich vestigen in het Anadaragebouw in het district Barangaroo. Deze locatie bevindt zich net zoals Noma Kopenhagen aan het water en is daardoor verbonden met de zee. Noma heeft twee Michelinsterren en staat op dit moment op de derde plaats in de top 50 van beste restaurants ter wereld.

Overig nieuws