Restaurant Noma gaat naar Sydney

29 juli 2015 |
Restaurant Noma gaat naar Sydney

Het Deense toprestaurant Noma heeft aangekondigd dat het een tijdelijk restaurant in Sydney opent. Vanaf begin volgend jaar zal het restaurant in
Kopenhagen voor tien weken gesloten zijn en verhuist chefkok René Redzepi met zijn hele team - "van afwasser tot algemeen directeur" - naar de haven van Sydney.

Nog één keer reizen
Vorig jaar verhuisde Redzepi en zijn team al naar Tokio om daar tijdelijk het restaurant te runnen, en dat is zo goed bevallen dat Noma nu opnieuw verhuist. "We kwamen helemaal opgeladen terug in Kopenhagen: met onze zakken vol energie en inspiratie, en veel nieuwe vrienden. We willen nog één keer zoals toen reizen... en de laatste tijd droom ik van Australië", aldus René Redzepi op zijn website
"Ik heb nog nooit zoiets gezien"
Sinds zijn eerste bezoek aan Australië een aantal jaar geleden wil Redzepi meer tijd doorbrengen in het land om het te ontdekken, te proeven en om de ingrediënten te leren kennen. De chef benoemt daarnaast op zijn website dat hij nog nooit zoiets heeft gezien als de verschillende landschappen en ingrediënten die Australië te bieden heeft.

Verbonden met de zee
Noma Sydney zal zich vestigen in het Anadaragebouw in het district Barangaroo. Deze locatie bevindt zich net zoals Noma Kopenhagen aan het water en is daardoor verbonden met de zee. Noma heeft twee Michelinsterren en staat op dit moment op de derde plaats in de top 50 van beste restaurants ter wereld.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Mensen
JRE-Nederland gaat samenwerken met Maxxium, Ninaber van Eyben en Chef's Farm

Op 13 januari j.l. was Restaurant Villa la Ruche in Voorburg de locatie waar Voorzitter Marko Karelse met trots namens het bestuur de overeenkomst tekende met de nieuwe JRE Partner Maxxium. Vanuit Maxxium was Etienne Hoek aanwezig om de overeenkomst te tekenen. Uiteraard werd er getoost op een mooie ...

Wet- en regelgeving Corona
Avondklok bij instemming Kamer van kracht; bezorgen mag

Het demissionair kabinet wil de verwachte avondklok in gaan voeren. Dat maakte premier Rutte op de persconferentie van woensdag 20 januari bekend. Donderdag 21 januari debatteert het kabinet over de invoering met de Tweede Kamer. Als de Kamer het besluit steunt, wordt de avondklok ingevoerd. De avon ...

Interview Longread
BookDinners: van reserveringsplatform naar online marketingpartner voor restaurants

Inmiddels is het platform van BookDinners bij veel restaurateurs bekend, maar niet iedereen weet dat de propositie van het bedrijf is verschoven. Niet alleen vanwege corona, vertelt Paul Wiertz van BookDinners: “Al in eind 2019 waren we bezig met ons nieuwe model, gericht op de ideale online g ...

Wet- en regelgeving Interview
Let op: wijzigingen in de wetgeving voor de horeca

Op het kantoor van Catch Legal werken juristen aan allerhande kwesties die betrekking hebben op bestuursrecht en omgevingsrecht. Binnen dit domein vallen veel zaken die voor horecaondernemers van belang zijn, want bijna alles waarbij je te maken krijgt met de overheid, valt hierbinnen. Van verbouwin ...

Financieel Horeca & Belasting
De 3 meest gebruikte ondernemingsvormen in de horeca

In het artikel ‘'Hoe wordt de winst van uw restaurant belast? Leer het hier!’ vertellen wij u alles over de belasting die u betaalt over de winst van uw horecaonderneming. Of u vennootschapsbelasting of inkomstenbelasting moet betalen, is afhankelijk van de rechtsvorm waarmee u uw on ...

Economie Corona
2670 nieuwe horecaondernemingen sinds eerste lockdown

Coronacrisis of niet, het aantal horecaondernemingen stijgt. Sinds de eerste lockdown, in maart 2020, zijn er 2670 horecazaken bij gekomen. Hiermee heeft de verwachte kaalslag in de horeca dus niet plaatsgevonden. Cijfers van de Kamer van Koophandel (KvK) maken inzichtelijk dat er nu ruim 74.000 ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: