Librije bij beste 50 restaurants ter wereld

14 juni 2016 | Christel Tuin
Librije bij beste 50 restaurants ter wereld<

Het Italiaanse restaurant Osteria Francescana van chef Massimo Bottura is gisteravond uitgeroepen tot 's werelds beste restaurant van 2016. De Librije schiet tijdens de bekendmaking in New York, vanaf plaatst 71, terug de top 50 in.

De Nederlandse chef Richard Ekkebus behaalt met zijn in Hong Kong gelegen restaurant Amber de 20st plaats. Dit is knap, zeker gezien het de achtste maal op rij is dat Ekkebus in de top 50 eindigt.

The Jane
Vorige week verscheen de top 51 tot 100 waarin The Jane als hoogste binnen is gekomen op plaatst 54. Het Antwerpse restaurant van Sergio Herman en Nick Bril brengt het aantal Belgische noteringen in de top 100 op 3.

Academy
De lijst komt tot stand door middel van een stemming van The World's Best Restaurants Academy. Deze ‘Academy’ bestaat uit meer dan 800 critici, chef-koks, restauranthouders en fijnproevers uit 27 regio’s van over de hele wereld.

Top 50 beste restaurants ter wereld 2016

           ?
1  Osteria Frances­cana  Modena  Italy  
2  El Celler de Can Roca  Girona  Spain  
3  Eleven Madison Park  New York  USA  
4  Central  Lima  Peru  
5  Noma  Copen­hagen  Den­mark  
6  Mirazur  Menton  France  
7  Mugaritz  San Sebas­tian  Spain  
8  Narisawa  Tokyo  Japan  
9  Stei­rereck  Vienna  Austria  
10  Asador Etxe­barri  Axpe  Spain  
11  D.O.M.  São Paulo  Brazil  
12  Quintonil  Mexico City  Mexico  
13  Maido  Lima  Peru  
14  The Ledbury  London  UK  
15  Alinea  Chicago  USA  
16  Azur­mendi  Larra­betzu  Spain  
17  Piazza Duomo  Alba  Italy  
18  White Rabbit  Moscow  Russia  
19  Arpège  Paris  France  
20  Amber  Hong Kong  China  
21  Arzak  San Sebas­tian  Spain  
22  The Test Kitchen  Cape Town  South Africa  
23  Gaggan  Bangkok  Thai­land  
24  Le Ber­nardin  New York  USA  
25  Pujol  Mexico City  Mexico  
26  The Clove Club  London  UK  Nieuw
27  Saison  San Fran­cisco  USA  Nieuw
28  Ger­anium  Copen­hagen  Denmark   Nieuw
29  Tickets  Barcelona  Spain  
30  Astrid y Gastón  Lima  Peru  
31  Nihon­ryori RyuGin  Tokyo  Japan  
32  Restau­rant André  Singapore    
33  Attica  Melbourne  Aus­tralia  
34 Tim Raue  Berlin  Ger­many  Nieuw
35  Vendôme  Bergisch Gladbach  Ger­many  
36  Boragó  Santiago  Chile  
37  Nahm  Bangkok  Thai­land  
38  De Librije  Zwolle  Nether­lands   Nieuw
39  Le Calandre  Rubano  Italy  
40  Relae  Copen­hagen  Den­mark  
41  Fäviken  Järpen  Sweden  
42  Ultra­violet by Paul Pairet  Shang­hai  China  
43  Biko  Mexico City  Mexico  
44  Estela  New York  USA  Nieuw
45  Dinner by Heston Blumen­thal  London  UK  
46  Combal Zero  Rivoli  Italy   Nieuw
47  Schloss Schauen­stein  Fürstenau  Switzer­land  
48  Blue Hill at Stone Barns  New York  USA  
49  Quique Dacosta  Dénia  Spain  
50  Septime  Paris  France   

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving
Alle rookruimtes gesloten in 2022

Het is de bedoeling dat de laatste rookruimtes in Nederland in 2022 sluiten. In (semi)overheids- en openbare gebouwen sluiten de rookruimtes al in 2021. Dat betekent dat er dan geen rookruimtes meer te vinden zijn in de zorg, het onderwijs, bij overheidsgebouwen en in de cultuur- en sportsector. In ...

Bezorgen Achtergronden
Deliveroo help de Sint een handje

Diverse gezinnen werden aangenaam verrast toen de Sint met zijn paard bij hen voor de deur stond. De Sint reed een ronde in het Rotterdamse Kralingen om een heerlijke maaltijd bij verschillende adressen langs te brengen met hulp van de Deliveroo-bezorgers. Handig als je te paard bent en je handen vr...

Columns Interview Longread
Horeca-etiquette: restaurantgasten willen privacy

De horeca is zoveel meer dan wat er uit de keuken komt. De aankleding van je zaak en bovenal de kwaliteit van de service zijn bepalend voor het gevoel dat jouw gast aan het bezoek aan je zaak overhoudt. Natuurlijk moet de setting goed zijn, mensen voelen zich ongemakkelijk als er minder dan vijft...

Economie
FNV Horeca bereikt cao-akkoord horeca met 3% loonsverhoging

FNV Horeca en CNV Vakmensen hebben met werkgeversorganisatie Koninklijke Horeca Nederland een onderhandelingsakkoord bereikt voor een nieuwe cao horeca. Het belangrijkste resultaat is een loonsverhoging van in totaal 3%. Edwin Vlek, bestuurder FNV Horeca, over het behaalde onderhandelingsakkoord:...

Internationaal Michelin
De Michelin Gids, TripAdvisor en TheFork lanceren een internationale strategische partnership 

De Michelin Gids heeft zijn krachten gebundeld met TripAdvisor en TheFork. Zij verbreden hiermee het aanbod voor gasten om een ideale dinerervaring te vinden, evenals een verbeterde toegang tot een bredere keuze aan hoogwaardige restaurants over de hele wereld. Michelin en TripAdvisor, met docht...

Awards Events Culinair
Gault&Millau 2020: Soenil Bahadoer beste chef, nog 16 winnaars

Soenil Bahadoer van De Lindehof in Nuenen is door Gault&Millau uitgeroepen tot Chef van het Jaar. Dit gebeurde tijdens de presentatie van de culiniare gids vanmiddag in Amsterdam. "Wat chef Soenil Bahadoer zo bijzonder maakt, is niet in een paar woorden te vatten, maar des te beter te ervar...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: