Librije bij beste 50 restaurants ter wereld

14 juni 2016 | Christel Tuin
Librije bij beste 50 restaurants ter wereld<

Het Italiaanse restaurant Osteria Francescana van chef Massimo Bottura is gisteravond uitgeroepen tot 's werelds beste restaurant van 2016. De Librije schiet tijdens de bekendmaking in New York, vanaf plaatst 71, terug de top 50 in.

De Nederlandse chef Richard Ekkebus behaalt met zijn in Hong Kong gelegen restaurant Amber de 20st plaats. Dit is knap, zeker gezien het de achtste maal op rij is dat Ekkebus in de top 50 eindigt.

The Jane
Vorige week verscheen de top 51 tot 100 waarin The Jane als hoogste binnen is gekomen op plaatst 54. Het Antwerpse restaurant van Sergio Herman en Nick Bril brengt het aantal Belgische noteringen in de top 100 op 3.

Academy
De lijst komt tot stand door middel van een stemming van The World's Best Restaurants Academy. Deze ‘Academy’ bestaat uit meer dan 800 critici, chef-koks, restauranthouders en fijnproevers uit 27 regio’s van over de hele wereld.

Top 50 beste restaurants ter wereld 2016

           ?
1  Osteria Frances­cana  Modena  Italy  
2  El Celler de Can Roca  Girona  Spain  
3  Eleven Madison Park  New York  USA  
4  Central  Lima  Peru  
5  Noma  Copen­hagen  Den­mark  
6  Mirazur  Menton  France  
7  Mugaritz  San Sebas­tian  Spain  
8  Narisawa  Tokyo  Japan  
9  Stei­rereck  Vienna  Austria  
10  Asador Etxe­barri  Axpe  Spain  
11  D.O.M.  São Paulo  Brazil  
12  Quintonil  Mexico City  Mexico  
13  Maido  Lima  Peru  
14  The Ledbury  London  UK  
15  Alinea  Chicago  USA  
16  Azur­mendi  Larra­betzu  Spain  
17  Piazza Duomo  Alba  Italy  
18  White Rabbit  Moscow  Russia  
19  Arpège  Paris  France  
20  Amber  Hong Kong  China  
21  Arzak  San Sebas­tian  Spain  
22  The Test Kitchen  Cape Town  South Africa  
23  Gaggan  Bangkok  Thai­land  
24  Le Ber­nardin  New York  USA  
25  Pujol  Mexico City  Mexico  
26  The Clove Club  London  UK  Nieuw
27  Saison  San Fran­cisco  USA  Nieuw
28  Ger­anium  Copen­hagen  Denmark   Nieuw
29  Tickets  Barcelona  Spain  
30  Astrid y Gastón  Lima  Peru  
31  Nihon­ryori RyuGin  Tokyo  Japan  
32  Restau­rant André  Singapore    
33  Attica  Melbourne  Aus­tralia  
34 Tim Raue  Berlin  Ger­many  Nieuw
35  Vendôme  Bergisch Gladbach  Ger­many  
36  Boragó  Santiago  Chile  
37  Nahm  Bangkok  Thai­land  
38  De Librije  Zwolle  Nether­lands   Nieuw
39  Le Calandre  Rubano  Italy  
40  Relae  Copen­hagen  Den­mark  
41  Fäviken  Järpen  Sweden  
42  Ultra­violet by Paul Pairet  Shang­hai  China  
43  Biko  Mexico City  Mexico  
44  Estela  New York  USA  Nieuw
45  Dinner by Heston Blumen­thal  London  UK  
46  Combal Zero  Rivoli  Italy   Nieuw
47  Schloss Schauen­stein  Fürstenau  Switzer­land  
48  Blue Hill at Stone Barns  New York  USA  
49  Quique Dacosta  Dénia  Spain  
50  Septime  Paris  France   

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair Internationaal
Jan Smink pakt derde prijs internationale kookwedstrijd Le Taittinger Prix Culinaire

Chef Jan Smink heeft de derde prijs gewonnen bij de befaamde internationale kookwedstrijd Le Taittinger Prix Culinaire International. De eigenaar van restaurant Smink in Wolvega nam het op 28 januari 2020 in Parijs op tegen zeven internationale topchefs en maakte indruk op de internationale jury met...

Eetschilderij van Marnix Lange een lust voor het oog

Chef maakt verbluffend en eetbaar kunstwerk om te delen, gemaakt met respect en eerbied voor de natuur. Chef Marnix Lange maakt met zijn spectaculaire Eetschilderijen van eten iets heel bijzonders. Een spektakel van kleur, geur, smaak en textuur: een beleving die al je zintuigen prikkelt. In een ...

Internationaal Michelin
63 nieuwe sterren in Franse Michelingids

Met plezier onthult MICHELIN de 2020-selectie voor Frankrijk, die 63 nieuwe sterren bevat. De MICHELIN Gids Frankijk 2020 telt in totaal 628 sterrenrestaurants, verdeeld over het gehele land. Naast de selectie van de sterren, zet de Gids dit jaar ook de chefs in de spotlights die kiezen voor een...

Amsterdam Opening
Restaurant Felix opent in historisch cultuurhuis Felix Meritis

Met de opening van Restaurant Felix op 31 januari, wordt Felix Meritis niet alleen de culturele- maar ook gastronomische hotspot van de hoofdstad. Een ervaring bij restaurant Felix bestaat uit seizoensgebonden Nederlandse kwaliteitsproducten in combinatie met slimme kooktechnieken en een gedurfde ui...

Culinair Internationaal
Jan Smink strijdt in Le Taittinger Prix Culinaire in Parijs tegen internationale topchefs

Chef Jan Smink komt dinsdag 28 januari 2020 voor Nederland uit in de internationale kookwedstrijd Le Taittinger Prix Culinaire International in Parijs. De eigenaar van restaurant Smink in Wolvega strijdt tegen zeven internationale topchefs om een hoofdprijs van € 20.000,-. Met winst zou Jan Smi...

Achtergronden Culinair
Sterrenrestaurant De Loohoeve in Schoonloo voorlopig nog open

Sterrenrestaurant De Loohoeve in Schoonloo zal vooralsnog nog volledig geopend zijn. De voorbereidingen voor de nieuwe locatie in de monumentale Theresiakapel in Hoogkerk bij Groningen zijn in volle gang, maar een verhuizing is op korte termijn nog niet te verwachten, zo laten eigenaren Marleen en J...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: