Librije bij beste 50 restaurants ter wereld

14 juni 2016 | Christel Tuin
Librije bij beste 50 restaurants ter wereld<

Het Italiaanse restaurant Osteria Francescana van chef Massimo Bottura is gisteravond uitgeroepen tot 's werelds beste restaurant van 2016. De Librije schiet tijdens de bekendmaking in New York, vanaf plaatst 71, terug de top 50 in.

De Nederlandse chef Richard Ekkebus behaalt met zijn in Hong Kong gelegen restaurant Amber de 20st plaats. Dit is knap, zeker gezien het de achtste maal op rij is dat Ekkebus in de top 50 eindigt.

The Jane
Vorige week verscheen de top 51 tot 100 waarin The Jane als hoogste binnen is gekomen op plaatst 54. Het Antwerpse restaurant van Sergio Herman en Nick Bril brengt het aantal Belgische noteringen in de top 100 op 3.

Academy
De lijst komt tot stand door middel van een stemming van The World's Best Restaurants Academy. Deze ‘Academy’ bestaat uit meer dan 800 critici, chef-koks, restauranthouders en fijnproevers uit 27 regio’s van over de hele wereld.

Top 50 beste restaurants ter wereld 2016

           ?
1  Osteria Frances­cana  Modena  Italy  
2  El Celler de Can Roca  Girona  Spain  
3  Eleven Madison Park  New York  USA  
4  Central  Lima  Peru  
5  Noma  Copen­hagen  Den­mark  
6  Mirazur  Menton  France  
7  Mugaritz  San Sebas­tian  Spain  
8  Narisawa  Tokyo  Japan  
9  Stei­rereck  Vienna  Austria  
10  Asador Etxe­barri  Axpe  Spain  
11  D.O.M.  São Paulo  Brazil  
12  Quintonil  Mexico City  Mexico  
13  Maido  Lima  Peru  
14  The Ledbury  London  UK  
15  Alinea  Chicago  USA  
16  Azur­mendi  Larra­betzu  Spain  
17  Piazza Duomo  Alba  Italy  
18  White Rabbit  Moscow  Russia  
19  Arpège  Paris  France  
20  Amber  Hong Kong  China  
21  Arzak  San Sebas­tian  Spain  
22  The Test Kitchen  Cape Town  South Africa  
23  Gaggan  Bangkok  Thai­land  
24  Le Ber­nardin  New York  USA  
25  Pujol  Mexico City  Mexico  
26  The Clove Club  London  UK  Nieuw
27  Saison  San Fran­cisco  USA  Nieuw
28  Ger­anium  Copen­hagen  Denmark   Nieuw
29  Tickets  Barcelona  Spain  
30  Astrid y Gastón  Lima  Peru  
31  Nihon­ryori RyuGin  Tokyo  Japan  
32  Restau­rant André  Singapore    
33  Attica  Melbourne  Aus­tralia  
34 Tim Raue  Berlin  Ger­many  Nieuw
35  Vendôme  Bergisch Gladbach  Ger­many  
36  Boragó  Santiago  Chile  
37  Nahm  Bangkok  Thai­land  
38  De Librije  Zwolle  Nether­lands   Nieuw
39  Le Calandre  Rubano  Italy  
40  Relae  Copen­hagen  Den­mark  
41  Fäviken  Järpen  Sweden  
42  Ultra­violet by Paul Pairet  Shang­hai  China  
43  Biko  Mexico City  Mexico  
44  Estela  New York  USA  Nieuw
45  Dinner by Heston Blumen­thal  London  UK  
46  Combal Zero  Rivoli  Italy   Nieuw
47  Schloss Schauen­stein  Fürstenau  Switzer­land  
48  Blue Hill at Stone Barns  New York  USA  
49  Quique Dacosta  Dénia  Spain  
50  Septime  Paris  France   

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: ben jij al 'coronaproof' ingericht?

Na een verplichte sluiting van 10 weken mag de horeca aanstaande maandag dan eindelijk weer open. Terrasstoelen worden uit het plastic gehaald, tapsystemen worden schoongemaakt en alle reserveringen worden keurig in tabellen opgenomen. De horeca is klaar voor een herstart. Hoewel de mogelijkheden...

Amsterdam Coronacrisis
Sterrenrestaurant Restaurant 212 introduceert luxueuze dinerboxen 

Het Amsterdamse Restaurant 212 brengt fine dining experiences naar mensen thuis met het nieuwe concept ‘212 at home’. Vanaf nu kun je culinair hoogstaande dinerboxen bestellen via de website en laten thuisbezorgen, bereid door de bekende topchefs Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot....

Opening Coronacrisis
Grootste terras van Hoofddorp klaar voor heropening

Het grootste terras van Hoofddorp bij het Novotel Amsterdam Schiphol Airport opent op 1 juni weer haar deuren. General Manager Floris Licht hoopt vooral dat locals het terras vanaf deze dag weer weten te vinden. Novotel Amsterdam Schiphol Airport heeft een prachtig terras, waar tot wel zeventig m...

Opening
Café-Restaurant De Eendracht breidt uit met vestigingen in Blaricum en Hilversum 

Hoewel de meeste horecagelegenheden al blij zijn dat ze per 1 juni überhaupt weer open mogen, pakken de uitbaters van Café - Restaurant De Eendracht deze heropening wel heel rigoureus aan. Zij verwelkomen die dag namelijk twee nieuwe vestigingen in ’t Gooi. Café - Restau...

Economie Coronacrisis
Horeca al in eerste kwartaal zeer zwaar getroffen door de crisis

De horeca is een van de zwaarst getroffen sectoren door de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. De omzet nam in het eerste kwartaal van 2020 met 14 procent af ten opzichte van het voorgaande kwartaal, meldt het CBS. Dit was de eerste omzetdaling in 7 jaar tijd. Het volume, de voor...

Bezorgen Vega
Supergewassen, eitwitvervangers en plantaardige melk over tien jaar normaal

Maaltijdplatform Deliveroo deed onderzoek* onder tech-minded Nederlanders van 18 jaar en ouder over de toekomst van voeding gedreven door techniek, zoals supergewassen, kweekvlees, 3D-geprint voedsel en persoonlijke voeding op basis van het eigen DNA. Zij blijken een sterke voorkeur te hebben voor &...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: