GIN Neo Bistro & Wines opent deuren

15 oktober 2015 |
GIN Neo Bistro & Wines opent deuren<

Na een korte proefperiode opent Jin Hu deze week zijn GIN Neo Bistro & Wines aan de Westerstraat 264 in Amsterdam. De trend van
gastronomisch eten in een ongedwongen sfeer is al langer geleden ingezet in de Nederlandse horeca. Chef Jin Hu doet hier naar eigen zeggen nog een schepje bovenop; geïnspireerd door onder meer de ‘Bistronomie’ beweging in Parijs lanceert hij een nieuwe ‘funky food experience’.

Foto's: Jan Bartelsman

Ongedwongen service
Jin verzamelde een jong team van toptalenten om zich heen die op een professionele maar frisse en ongedwongen manier de gasten serveren. Bij GIN staan mensen die gewerkt hebben bij onder meer The Fat Duck, de Librije, Noma, De Kromme Dissel en restaurant Vinkeles in Amsterdam. Jin zelf heeft een achtergrond als sommelier en is als horecaondernemer al jaren actief in Arnhem, waar hij eigenaar is van onder andere Bistro Velvet.



Geen cocktailbar
Anders dan de naam doet vermoeden, is GIN Neo Bistro & Wines beslist geen cocktailbar. GIN refereert aan de voornaam van oprichter ‘Jin’, die je uitspreekt als ‘Gin’. Alles aan deze Amsterdamse culi zaak is volgens de ondernemer onderscheidend; een eenvoudige maar sfeervolle inrichting, waar loungemuziek maar ook hiphop uit de boxen schalt en de verlichting warm maar strak is.

Vast menu voor 45 euro
Als je bij Jin aanschuift krijgen gasten een vast menu voor 45 euro. Alle producten komen op spannende manier naar voren en hebben volgens de ondernemer een geheel eigen stijl.



Tegen voedselverspilling
Van restjes een culinair spektakel maken, dat is het idee achter de ‘GIN’s Sunday Brunch’. Op zondag gaat de keuken niet om 17:00 uur, maar om 12:00 uur al open onder het motto ‘van kop tot staart, van kruin tot steel, van fermenteren tot inmaken’. Het keukenteam van GIN gaat verantwoord om met de restverwering van voedsel en serveert elke zondagmiddag gerechten gemaakt van restjes. Gasten kunnen een informele sfeer verwachten, met elke 10 minuten een kleine bite onder het genot van tunes en drinks.

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Culinair
Lars Albers en Randy Bouwer openen hun eigen restaurant Vigor in Vught

Chef Lars Albers en gastheer-sommelier Randy Bouwer hebben op 1 juli 2020 hun restaurant Vigor in Vught geopend. Vigor zetelt in de 17e-eeuwse rijksmonumentale villa Bleijenburg, die hiervoor volledig is verbouwd. Middelpunt in het 300 m2 grote restaurant is de ronde open keuken, die tegelijkertijd ...

Opening Utrecht
Gloednieuwe horecalocatie De Snip zoekt eigentijds concept

Om de bewoners van het snelst groeiende gebied van Nederland te faciliteren in een goede horeca- en werkomgeving, wordt er een horecaruimte aan het Berlijnplein (Utrecht) eind dit jaar opgeleverd door de Gemeente Utrecht. Vanaf nu kunnen ondernemers met een aantrekkelijk en eigentijds horecaconcept ...

Interview Longread
Interview: tijd voor meer vrouwen in de sterrenkeuken?

Vrouwelijke koks zijn nog (te) dun gezaaid, maar de aanstormende talenten Tess de Groot en Femke Klaassen, die bij respectievelijk Aan de Poel en De Librije werken, hebben een glansrijke toekomst in het verschiet. Ik spreek ze in De Librije, het driesterrenrestaurant in Zwolle en bespreek hun ervari...

Economie Coronacrisis
Rabobank: blijvende omzetdaling door coronacrisis

De lagere omzetten voor bijna alle bedrijfssectoren in Nederland gaan nog zeker een jaar aanhouden. Met name in de horeca, industrie, automotive en delen van de retailsector blijft de omzetdaling groot. Dat blijkt uit de analyse van omzetprognoses voor alle sectoren die Rabobank vandaag heeft gepubl...

Columns Starten in de horeca
Column: wat is jouw toekomstperspectief?

Is het in jouw horecabedrijf weer 'business as usual'? Vermoedelijk niet. Ook al ziet de zomer er voor velen niet slecht uit, één derde van de horecaondernemers denkt het niet te redden dit jaar. Het is een tijd waar het neerkomt op uitzonderlijk ondernemerschap, een hele lange...

Opening
Poké Perfect nu ook in Almere geopend

Onlangs is aan de Grote Markt een vestiging geopend van Poké Perfect. In dit restaurant staan gerechten op het menu die zijn geïnspireerd op de Hawaiiaanse keuken met poké bowls als basis. Bij Poké Perfect kunnen klanten terecht voor een snelle, heerlijke en bovendien gezon...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: