GIN Neo Bistro & Wines opent deuren

15 oktober 2015
GIN Neo Bistro & Wines opent deuren

Na een korte proefperiode opent Jin Hu deze week zijn GIN Neo Bistro & Wines aan de Westerstraat 264 in Amsterdam. De trend van
gastronomisch eten in een ongedwongen sfeer is al langer geleden ingezet in de Nederlandse horeca. Chef Jin Hu doet hier naar eigen zeggen nog een schepje bovenop; geïnspireerd door onder meer de ‘Bistronomie’ beweging in Parijs lanceert hij een nieuwe ‘funky food experience’.

~Foto's: Jan Bartelsman~

*Ongedwongen service*
Jin verzamelde een jong team van toptalenten om zich heen die op een professionele maar frisse en ongedwongen manier de gasten serveren. Bij GIN staan mensen die gewerkt hebben bij onder meer The Fat Duck, de Librije, Noma, De Kromme Dissel en restaurant Vinkeles in Amsterdam. Jin zelf heeft een achtergrond als sommelier en is als horecaondernemer al jaren actief in Arnhem, waar hij eigenaar is van onder andere Bistro Velvet.



*Geen cocktailbar*
Anders dan de naam doet vermoeden, is GIN Neo Bistro & Wines beslist geen cocktailbar. GIN refereert aan de voornaam van oprichter ‘Jin’, die je uitspreekt als ‘Gin’. Alles aan deze Amsterdamse culi zaak is volgens de ondernemer onderscheidend; een eenvoudige maar sfeervolle inrichting, waar loungemuziek maar ook hiphop uit de boxen schalt en de verlichting warm maar strak is.

*Vast menu voor 45 euro*
Als je bij Jin aanschuift krijgen gasten een vast menu voor 45 euro. Alle producten komen op spannende manier naar voren en hebben volgens de ondernemer een geheel eigen stijl.



*Tegen voedselverspilling*
Van restjes een culinair spektakel maken, dat is het idee achter de ‘GIN’s Sunday Brunch’. Op zondag gaat de keuken niet om 17:00 uur, maar om 12:00 uur al open onder het motto ‘van kop tot staart, van kruin tot steel, van fermenteren tot inmaken’. Het keukenteam van GIN gaat verantwoord om met de restverwering van voedsel en serveert elke zondagmiddag gerechten gemaakt van restjes. Gasten kunnen een informele sfeer verwachten, met elke 10 minuten een kleine bite onder het genot van tunes en drinks.

~Christel Tuin~

Overig nieuws