Beste vrouwelijke chef van Latijns-Amerika komt koken in RIJKS

21 juli 2017 | Roy Spijker

Begin oktober kookt Kamilla Seidler drie dagen lang samen met Joris Bijdendijk in RIJKS, het restaurant van het Rijksmuseum. Seidlers restaurant Gustu is de afgelopen jaren twee keer verkozen tot Bolivia's beste restaurant.

Kamilla Seidler, opgeleid aan de Hotel & Restaurant school in haar geboortestad Kopenhagen, heeft veel ervaring opgedaan in restaurants als Mugaritz, Manoir Aux Quat’ Saisons, Paustian en Geist. In 2012 veranderde een telefoontje van NOMA mede-oprichter Claus Meyer het levenspad van de Deense Seidler. Ze werd chef van restaurant Gustu in Bolivia. Gustu is nummer 14 op de Latin America’s 50 Best lijst.

Gustu streeft de '0 kilometer-filosofie’ na: het restaurant werkt uitsluitend met ingrediënten die in Bolivia zijn geplant, geteeld en verwerkt. Ook zetten Seidler en haar team zich in voor verbetering van de levensomstandigheden voor boeren en voor culinaire innovatie.

RIJKS® nodigt een aantal keren per jaar een internationaal vermaarde gastchef uit. Zo kookte het RIJKS® team al samen met Margot Janse (The Tasting Room / Le Quartier Français in Franschhoek, Zuid-Afrika), Jacques Pourcel (Jardin des Sens, Montpellier), André Chiang (André in Singapore en RAW in Taiwan), Tim Raue (Tim Raue, Berlijn), Yotam Ottolenghi (Nopi, London), Nick Bril (The Jane, Antwerpen), Virgilio Martínez (Central, Lima), Fergus Henderson (st. John, London), Eelke Plasmeijer (Locavore, Bali) en Dan Hunter (Brae, Melbourne).

Foto: Luis Fernández

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Blog
Actie borstvoeding geven in het openbaar: is dat nog nodig?

In de Wereld Borstvoeding Week is het Voedingscentrum de uitdaging aangegaan om Den Haag borstvoedings-vriendelijk(er) te maken. Is dat nodig? Wij denken van wel. Bijna een derde van de vrouwen (30,5%) voelt zich namelijk niet prettig bij het geven van borstvoeding in een openbare gelegenheid, zoals...

Politiek KHN
Voorzitter KHN roept burgemeesters op om beter samen te werken met horeca

Robèr Willemsen, de voorzitter van KHN, roept in zijn blog politici (en met name burgemeesters) op om constructiever met horecaondernemers samen te werken. Hieronder lees je zijn blog. Als horeca staan we middenin de samenleving. Dat hoef ik u als KHN-ondernemer niet uit te leggen. Wij z...

Regelgeving
Restaurant krijgt boete van 10.000 euro

Chinees-Indisch restaurant Sing-Long in Zwolle moet een boete van 10.000 euro betalen. Dit blijkt uit de uitspraak van de rechtbank in Zwolle eerder deze week. Het restaurant heeft familieleden in dienst die, naast loon, ook kost en inwoning krijgen. De kost en inwoning werden als onderdeel van...

Internationaal
Lijst van schone en vieze horeca in Frankrijk

De Franse overheid controleert de horeca op naleving van geldende regels met betrekking tot hygiëne. De keuringsdienst heeft nu de bevindingen geopenbaard, dus wie Frankrijk bezoekt, kan via deze weg de horeca checken op netheid. Op deze website vind je de beoordelingen. Overigens moesten...

Wijn
Duurdere wijn smaakt echt beter

Duurdere wijn wordt vaker beoordeeld als betere wijn, zelfs als deze wordt vergeleken met een identieke wijn waar een lager prijskaartje aan hangt. Duitse wetenschappers hebben hier bewijs voor gevonden. Eerdere psychologische studies gaven al aan dat ons brein op deze wijze functioneert, en dit ond...

Regelgeving Amsterdam
Ook hotels en restaurants kunnen vergunning verliezen bij overlast

Ook een hotel of restaurant kan zijn vergunning kwijtraken in Amsterdam, wanneer het 'onmiskenbare overlast' veroorzaakt en drie keer in de fout gaat. Dat gebeurt nu al bij andere horecagelegenheden, zoals cafés. Three strikes... De VVD vindt dat diezelfde regels (de 'three...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2017 - Uitgeverij PS

Uitgave door: