Deli XL wint Digital Transformers Award 2016

7 oktober 2016 | Jorien Slager

Gisteren won Anouk Beeren, Manager E-commerce van horecagroothandel Deli XL de Digital Transformers Award 2016 vanwege de ongebreidelde inzet en energie waarmee zij het foodservice bedrijf verder bracht in e-commerce. Anouk mag zich ‘beste digitale change-maker van Nederland 2016’ (ref. Mirabeau) noemen. Samen met Wilko Klaassen (Husqvarna), Arnoud Klerkx (Sanoma Learning) en Michel Alsemgeest (TNT) streed ze om de titel. Tijdens een awarduitreiking in A’DAM Toren, met in de line-up niemand minder dan Ernst Jan Stigter (CEO Microsoft NL), Frans van Houten (CEO Philips) en Mattijs ten Brink (algemeen directeur Transavia), werd gisteren voor de tweede keer de Digital Transformers Award uitgereikt.

Wat slechts zes jaar geleden begon als een interne start-up van vijf personen is verworden tot een e-commerce afdeling bestaande uit 25 collega's bij een onderneming waar ook de 1.750 andere medewerkers volledig zijn meegenomen en meegegroeid in het transformatieproces. E-commerce is vandaag de dag volledig geïntegreerd in de bedrijfsvoering van Deli XL en niet minder dan 93% van haar klanten bestelt online. Anouk: “Digitaal is het nieuwe normaal. Met dat uitgangspunt is delixl.nl uitgegroeid tot een platform waar klanten naast bestellingen ook volop inspiratie vinden en een complete shopper-experience beleven. We acteren als een retail-organisatie in een business-to-business wereld. Het is fantastisch dat onze inspanningen niet onopgemerkt zijn gebleven. Het winnen van de Digital Transformers Award is een geweldige erkenning voor wat we bereikt hebben met e-commerce bij Deli XL. En daar ben ik ontzettend trots op.”

Met de ontwikkeling van het e-commerce platform stelt Deli XL haar klanten op een unieke manier in staat om online snel, efficiënt en slim te kunnen inkopen. Deli XL heeft in de afgelopen jaren de belangrijkste activiteiten van een horecagroothandel online weten te brengen. “We benaderen onze klanten persoonlijk, op grote schaal én op relevante momenten. Dat is essentieel voor een goede klantrelatie en klantontwikkeling binnen B2B,” aldus Anouk. “Sinds de introductie van NPS hebben we een score van 41 weten te bewerkstelligen. Met één van de meest geavanceerde zoekmachines in de branche kunnen klanten zeer eenvoudig producten zoeken binnen een groot assortiment. Dat resulteert in een search-omzetaandeel van 15% van de totale online omzet. En we gaan door. De meest recente ontwikkeling is het online brengen van de volledige lead-generatie. Een prospect kan zich nu binnen enkele minuten online aanmelden, waarna hij inloggegevens voor een persoonlijk account ontvangt en direct online kan bestellen. Wat hij vandaag bestelt heeft hij morgen in huis.”

Inspiratie

Als organisatie wil Deli XL bijdragen aan succesvol ondernemerschap in de horeca. Niet alleen door mooie producten te leveren, maar ook met het leveren van service en inspiratie. Dat is eveneens waar Deli XL Online voor staat. Anouk besluit: “Ondanks dat we geen fysieke winkels hebben, hebben we een brug weten te slaan tussen ons inspiratieconcept 'Foodyard' en het online overbrengen van inspiratie en service met complete productinformatie, video’s en blogs.  Foodreporter.nl en dewereldvanfood.nl zijn daar mooie voorbeelden van. ”

Digital Transformers Award

De Digital Transformers Award wordt jaarlijks toegekend aan digitaal talent, dat een bijzondere en betekenisvolle rol speelt binnen de noodzakelijke digitale transformatie van bedrijven. Dit (vaak) individueel talent ondersteunt deze omslag, die plaatsvindt van voor naar achter in de organisatie en haar waardenetwerken.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair Internationaal Bocuse d'Or
17 deelnemers aan de Europese finale Bocuse d'Or Europe

Van 15 tot 16 oktober nemen 17 Europese landen deel aan Bocuse d'Or Europe in Tallinn, Estland om zich te kwalificeren voor de grote wereldfinale die plaatsvindt op 1 en 2 juni 2021 in Lyon (Frankrijk). Aanvankelijk hadden 24 landen zich aangemeld. Na de eerste selectie bleven er 20 over, er ...

Food trends
De Dessertclub creëert eerste zoete bitterbal van Nederland

Het eerste dessert only pop-up restaurant van Nederland, de Dessertclub, krijgt wegens het grote succes een vervolg. Op 1 oktober opent het restaurant opnieuw haar deuren in Apeldoorn met een compleet nieuw 7-gangen menu. De Dessertclub heeft daarvoor een bijzondere versie van een typisch Nederlands...

Drinks trends
Consument kiest voor bewustere drinks sinds de lockdown

Met dank aan de crisis waarin we ons nog steeds begeven, maken consumenten steeds bewustere keuzes. Maar hoe uiten de consumententrends van nu zich eigenlijk? Het is niet gek te concluderen dat de afgelopen periode en de situatie waarin we ons bevinden diepe sporen hebben achtergelaten. Niet alleen ...

Amsterdam Culinair
Taiko, in het Conservatorium Hotel, heropent en serveert Hiramasa Kingfish

Taiko, het bekroonde restaurant van Executive Chef Schilo van Coevorden, heropent op 30 september haar deuren voor hotelgasten en bezoekers. Na het succes van de Red King Crab, Wagyu, Wasabi en Soja menu’s, heeft het veelgeprezen modern-Aziatische restaurant van het Conservatorium hotel in Ams...

Nice 'n Easy
Zijn convenienceproducten ook gezond?

Convenienceproducten zijn een uitkomst voor de professionele keuken, vooral vanwege de tijdwinst die het gebruik ervan oplevert. Maar er zijn, bij overmatig gebruik van bepaalde soorten convenienceproducten, ook nadelen. Wieke van der Vossen, expert voedselveiligheid en etikettering bij het Voedings...

Awards Cocktails
Botanero verkozen tot beste cocktailbar van Nederland

Botanero Rotterdam is door mannenblad Esquire uitgeroepen tot Beste Nieuwe Cocktailbar van 2020. De vakjury van de jaarlijkse cocktailbarverkiezing prijst de Mexicaans-geïnspireerde cocktailbar ‘die laat zien waar de nieuwe Rotterdamse cocktailscene voor staat: cocktails van hoge kwalitei...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: