‘World’s 50 Best Restaurants’ #33 El Chato komt koken met Joris Bijdendijk

Auteur: redactie
Events Gastronomie 2 februari 2024
‘World’s 50 Best Restaurants’ #33 El Chato komt koken met Joris Bijdendijk

Op 21 en 22 maart koken chef Joris Bijdendijk en chef Álvaro Clavijo samen tijdens een tweedaags gastchef evenement op het open vuur bij restaurant Wils in Amsterdam.

Álvaro Clavijo werd benoemd tot #34 in de Best Chef Awards van vorig jaar. Zijn restaurant El Chato staat op plaats #33 in the World’s 50 Best Restaurants en zelfs op plaats #2 in de Latin Ámerica’s 50 Best Restaurants lijst.

Voordat Clavijo restaurant El Chato opende in zijn thuisstad Bogota , deed hij ervaring op in de VS en Europa, waar hij werkte in een aantal van de beste restaurants ter wereld, waaronder Per Se, L'Átelier de Joël Robuchon en Noma.

In restaurant El Chato, dat hij in 2017 opende, combineert Clavijo internationale bereidingen en technieken met de geweldige biodiversiteit van Colombia. El Chato is een moderne gastro bistro die een ode brengt aan lokale producten. Een aantal signaturen op het menu zijn kippenhartjes met gefermenteerde aardappelen, gezouten roomkaas en zuring; citroengras ijs, mambe opera en quinoavlokken; en babymaïs met bruine boter consommé, gebakken kaas en maïs crumble.

Joris Bijdendijk, executive chef van restaurant Wils, kan niet wachten: "Álvaro en ik hebben al eens eerder samen gekookt. Het groentegerecht dat hij toen bereidde bestond uit maar liefst twintig verschillende componenten, maar ik herinner me ze nog allemaal . Álvaro is een buitengewoon getalenteerde en unieke chef en ik kijk er enorm naar uit om opnieuw samen met hem te koken.”

Bijdendijk haalt regelmatig internationaal gerenommeerde chefs naar Nederland om samen te koken bij RIJKS® en Wils. Meer dan veertig chefs sinds 2014, waaronder Mauro Colagreco ( Mirazur, Frankrijk), Jorge Vallejo (Quintonil, Mexico City), Virgilio Martínez (Central, Lima) en Tim Raue (Tim Raue, Berlijn).

In maart zullen team Wils en team El Chato hun krachten bundelen en een gezamenlijk menu presenteren, bestaande uit vier of zes gangen voor lunch en zes gangen voor diner.

Blijf op de hoogte!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

Overig nieuws