Je hebt gezocht op: rijks
Nieuwe serie FOMO Chefs rekent af met jongerenvooroordelen over fine dining
Hoewel Nederland vol zit met culinair talent en toprestaurants, laten veel jongeren fine dining links liggen. Hun kritiek: het is te duur, te ingewikk...
KHN deelt de nieuwe wetten en regels voor de horeca per 2026
Per 1 januari 2026 krijg je als horecaondernemer te maken met nieuwe wetten en regels. KHN verzamelde de belangrijkste wetswijzigingen voor de onder...
Koken zonder hitte: minder energie, meer beleving
De keuken van nu hoeft niet meer te dampen, sissen of spetteren. Achter gesloten deuren – of juist midden in het restaurant – voltrekt zic...
SVH maakt Top 3 Beste Leerbedrijf Horeca 2025/2026 bekend
Donderdag 27 november maakte SVH, namens de commissie Beste Leerbedrijf Horeca, bekend welke leerbedrijven in de Top 3 van de wedstrijd staan. ...
Nationaal Bieronderzoek 2025: alcoholvrij speciaalbier nog altijd in de lift
Nederlandse bierdrinkers kiezen de laatste jaren steeds vaker voor alcoholvrij speciaalbier. Consumenten waarderen vooral de verbeterde smaak en het g...
Sous-chef gezocht voor Restaurant Bloei: kom koken in Hotel Flora Batava
Op een unieke buitenplaats aan de Vecht, nabij Breukelen, staat Hotel Flora Batava, een bijzonder boutique hotel waar historie, natuur en eigenti...
[Bundel] Investeren in keukenapparatuur: bespaar op energie, tijd en kosten
Horecaondernemers staan voor de uitdaging om de juiste investeringskeuzes te maken. In de reeks ‘Investeren in…’ helpen we je om we...
Zo vernieuw je je horecakeuken zonder gedoe
Een horecakeuken vernieuwen voelt vaak als een enorme uitdaging. Het kost tijd, geld en planning, en het idee dat de dagelijkse operatie stilvalt, kan...
Investeren in... koelingen
Horecaondernemers staan voor de uitdaging om de juiste keuzes te maken in hun investeringen. In de reeks ‘Investeren in…’ helpen we...
Loetje opent in hart van Tilburg
Loetje breidt uit in Brabant met de opening van een nieuwe locatie in het voormalige Kantongerecht aan het Stadhuisplein in Tilburg. De opening staat...
Sterrenregen: Hét Michelinnieuwsoverzicht van oktober
De culinaire wereld staat nooit stil, zeker niet die van Michelin. Daarom serveren we elke maand een overzicht van het laatste nieuws rondom Michelin:...
Marijke Vuik: "Er is nog veel verborgen leed in de horeca waar aan gewerkt moet worden"
“De avond van de verkiezingsuitslag was er een vol spanning”, zegt Marijke Vuik, voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland (KHN). &ldquo...
Waarom nét onder 5 euro het verschil maakt
In de horeca doet de manier waarop prijzen worden gepresenteerd meer dan alleen de rekensom in de kassa. Het beïnvloedt hoe gasten het aanbod erv...
Loesje Tieleman (28) heeft 4 zaken in Rotterdam: “Overdag ontbijt, ’s avonds cocktails”
Ze was twintig toen ze de vergunningen voor haar eerste horecazaak aanvroeg. “Het grappige is…”, aldus Loesje Tieleman. “&h...
Gerenommeerde chefs starten wereldwijde culinaire tour ter ere van Jonnie Boer
A Walk in the Dutch Lowlands is een bijzondere culinaire tour door meerdere wereldsteden, opgezet door topchefs Joris Bijdendijk (RIJKS*, Amsterdam) e...
Dit zijn de 42 restaurants die door Michelin zijn toegevoegd aan Gids 2025
De inspecteurs van Michelin Nederland hebben dit jaar 42 nieuwe restaurants opgenomen in de gids. Deze nieuwe restaurants kregen meteen een perso...
The Seafood Bar en Ken Sushi openen nieuwe culinaire nightlife-bestemming in de Beurs van Berlage
Fleur en Pepijn de Visscher, mede-eigenaren van The Seafood Bar, en Ken Srisangkhan, eigenaar en chef van het gelijknamige Ken Sushi, openen eind 2025...
Personeelskosten en BTW-verhoging zetten marges in horeca onder druk
De horecasector groeit door in het tweede kwartaal van 2025. De omzet stijgt, volumes nemen toe en toeristische bestedingen waren nog nooit zo hoog. T...
Elke euro logies levert 3,50 euro extra op in de omgeving
De discussie over het btw-tarief op logies is nog niet beslecht. Op 9 september stemde de Tweede Kamer over een motie om het huidige lage tarief op 9...
Investeren in... servetten
Horecaondernemers staan voor de uitdaging om de juiste keuzes te maken in hun investeringen. In de reeks ‘Investeren in…’ helpen we...
“De veertigste vestiging van ’t Zusje opent in oktober. Nummer 41 komt in Duitsland”
Groots ondernemen... Franchiseketen ’t Zusje groeide binnen vijftien jaar van de eerste opening naar de in oktober te openen veertigste loc...
Professionele huismerken volwaardig alternatief voor Nederlandse horecaondernemers
Huismerken in foodservice zijn steeds zichtbaarder in de voorkant van de zaak. Inmiddels geeft 28 procent van Nederlandse horecaondernemers aan huisme...
12 nieuwe restaurants in de Michelingids Nederland
De inspecteurs van Michelin Nederland hebben twaalf restaurants opgenomen in de Nederlandse versie van de gids. Deze nieuwe restaurants krijgen meteen...
Nippen aan kennis met het bierwoordenboek
In dit artikel licht deze website de wereld van bier toe, in alfabetische volgorde. Van een simpel fluitje tot het verschil tussen geuze en gose, je l...
RIJKS-exploitant Vermaat verkocht aan Compass Group voor 1,5 miljard euro
Compass Group, een wereldwijde leider in foodservices, kondigt aan dat het is overeengekomen om Vermaat over te nemen voor ongeveer 1,5 miljard euro,...
Geen toeristeneten, maar een avond uit: "Stilstaan is achteruitgang"
Giethoorn… Een bijzondere locatie voor horecaondernemers, met haar vaarten, bruggetjes en authentieke sfeer. De omgeving vraagt om een aanpak d...
Met bierpairing de smaakbeleving versterken en de omzet verhogen
Bierpairing is een trend die steeds populairder wordt in horecagelegenheden over de hele wereld. Het combineren van bier met de gerechten die op het m...
Sterrenregen: Hét maandelijkse Michelinnieuwsoverzicht
De culinaire wereld staat nooit stil; zeker niet die van Michelin. Daarom serveren we vanaf vandaag elke maand een overzicht van het laatste Michelinn...
Maeve* ondergaat verbouwing: “Voelen ons nog beter bij kleinschaligere setting”
Chef-eigenaar Tommy Janssen en maître-eigenaar Vera Voorend kondigen een verbouwing en restyling aan van restaurant Maeve. Het sterrenrestaurant...
Distillers Hotel brengt leven terug naar Schiedamse branderij
Op de plek waar ooit het Schiedamse goud werd gestookt, verrijst een nieuwe bestemming. In de voormalige Dirkzwager-branderij, een rijksmonument uit 1...
Bourgondische Lunchindex: de lunchcultuur in de Lage Landen
Stef Driessen, sector banker Leisure bij ABN AMRO, sprak met een Belgische zakenpartner over de lunch. “Het zette mij aan het denken”, ald...
“Je moet discipline hebben om als stel samen te kunnen ondernemen”
Ondernemen in Amersfoort… Een bruisende stad met een rijke geschiedenis en veel horecagelegenheden; zie daar maar eens tussen te komen. Iris...
Peeze koffie voegt zich bij Coffee Growth Group
Koffiebranderij Peeze, één van Nederlands meest gerenommeerde koffiebedrijven gaat over in andere handen en wordt onderdeel van Coffee G...
Klaar voor de storm? De gevolgen van de handelsoorlog voor de Nederlandse gastvrijheidssector
Met de inhuldiging van Trump in januari van dit jaar is ook het startschot gegeven voor de inzet van invoerheffingen als instrument in de buitenlandse...
Investeren in... kookplaten
Horecaondernemers staan voor de uitdaging om de juiste keuzes te maken in hun investeringen. In de reeks ‘Investeren in…’ helpen we...
Jonnie Boer*** op 60-jarige leeftijd overleden op Bonaire
Culinair Nederland rouwt om het verlies van Jonnie Boer. Boer is op 60-jarige leeftijd onverwacht overleden aan de gevolgen van een longembolie tijden...
Brasserie Monsees neemt restaurant Vlaar in ’s-Graveland over
Restaurant Vlaar in ’s-Graveland krijgt per 1 mei nieuwe eigenaren. Liliane en Arlo Vlaar dragen dan na 16 jaar het stokje over aan Loes en Sand...
Het effect van menstruatieproducten op de gastbeleving
86 procent van de vrouwen herkent het: zittend op het toilet van hun favoriete restaurant ontdekken ze dat ze geen menstruatieproducten bij zich hebbe...
Deze antwoorden helpen horecaondernemers bij de btw-aangifte
Belastingzaken regelen: je ontkomt er niet aan als je een eigen bedrijf hebt. Zo doe je elk kwartaal je btw-aangifte. En dat kan soms best een uitdagi...
Crisisbestendig fine dining: wat de sector kan leren van Restaurant 212**
De fine dining sector stelt hoge eisen aan personeel. Achter de schermen worden restaurants geconfronteerd met voortdurende operationele en financi&eu...