U heeft gezocht op : Taiwan

14 oktober 2019 Awards Wijn
Beste prestatie Nederlandse kampioenen blindproeven op WK

Tijdens het Wereldkampioenschap blindproeven op 12 oktober 2019 in Château de Chambord te Frankrijk zijn de Nederlandse kampioenen op een eervolle 9e plaats geëindigd, hoger dan ooit tevoren. Wereldkampioen werd Frankrijk, gevolgd door China en Taiwan. Nederlandse kampioenen Eind me...

27 juni 2019 Michelin
Beste chef ter wereld komt naar RIJKS

De gisteren als werelds beste chef uitgeroepen Mauro Colagreco van restaurant Mirazur*, kookt dit najaar samen met chef Joris Bijdendijk van RIJKS, het restaurant van het Rijksmuseum. Het evenement RIJKS x Mirazur zal slechts één dag plaatsvinden. De datum wordt via het Instagram accou...

16 januari 2019 Amsterdam Culinair
Richard Ekkebus na 33 jaar terug in de Nederlandse keuken

Chef Richard Ekkebus is even terug op Nederlandse bodem om op 26 en 27 januari te koken met Joris Bijdendijk in RIJKS®, het restaurant van het Rijksmuseum. Richard Ekkebus, afkomstig uit Vlissingen, werd opgeleid door enkele van de grootste driesterrenchefs in Frankrijk waaronder, Pierre Gagnair...

17 september 2018 Achtergronden Culinair
Josean Alija van Nerua gastchef RIJKS®

Op 2, 3 en 4 november organiseren chefs van restaurant RIJKS® van het Rijksmuseum in Amsterdam en restaurant Nerua van het Guggenheim Museum in Bilbao een driedaags gastchef evenement in RIJKS®. Beide restaurants behoren tot de top 10 van beste museumrestaurants ter wereld. Joris Bijdendijk ...

12 september 2018 Bezorgen Achtergronden
Deliveroo groeit verder: nieuwe steden en restaurants in Nederland

Deliveroo kondigt tijdens het driejarig bestaan van het bedrijf in Nederland, sterke groei aan. Het aantal restaurantpartners in Nederland groeit sterk, voor eind 2018 zal dit aantal met 1.000 restaurants toenemen naar 2.500. Wereldwijd kondigt het bedrijf de uitbreiding naar Taiwan aan. Deliveroo i...

9 mei 2018 Awards Culinair
Rick Stehr van Carelshaven wint Jeunes Chefs Competitie

Rick Stehr van Landgoed Hotel en Restaurant Carelshaven in Delden is winnaar geworden van de kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs Competitie. De wedstrijd voor souschefs vond plaats bij Leerhotel Het Klooster in Amersfoort en werd georganiseerd door Chaîne des Rôtisseurs. Winna...

18 april 2018 Onderwijs Internationaal
Studenten leren over de Taiwanese keuken

Op 19 en 20 april geeft een Taiwanese delegatie van kookprofessionals workshops op het Zadkine Horeca College aan het Benthemplein in Rotterdam. De Taiwanese delegatie bezoekt Europa in het kader van de promotie van de Taiwanese keuken. Taiwanese professor Het bezoek start met een korte introd...

3 april 2018 Culinair Michelin
Vader van de Franse keuken

Paul Bocuse is een begrip. Niet alleen in zijn geboorteland Frankrijk, maar in de hele wereld. De Fransman is namelijk dé vertegenwoordiger van de nouvelle cuisine. Hij heeft de kookstijl van Auguste Escoffier, die het beroep van chef professionaliseerde, verder ontwikkeld. Bocuse is op 11 fe...

19 maart 2018 Achtergronden Wijn
Nederland is grote invoerder van Champagne

In 2017 hebben de verzendingen van Champagne-flessen naar Nederland een belangrijke groei met 7,7% in volume en 11,1% in waarde gekend. Nederland is hiermee wereldwijd de dertiende Champagne-invoerder met 2 536 816 naar Nederland verzonden flessen in 2017. Dit cijfer houdt bovendien geen rekening me...

1 maart 2018 Michelin Restaurant
Beste Zuid-Amerikaanse chef als gastchef naar Rijks

Chef Mitsuharu 'Micha' Tsumura kookt samen met executive chef Joris Bijdendijk op 9 en 10 april in RIJKS®, het restaurant van het Rijksmuseum. De uit Lima afkomstige Tsumura werd door zijn vader aangemoedigd om van zijn passie voor koken zijn beroep te maken. Na zijn studie in de VS g...

7 augustus 2017 Wijn
Interesse in wijn was nog nooit zo groot in Nederland

Nieuwe cijfers van de Wine & Spirit Education Trust (WSET) tonen aan dat de vraag naar opleidingen op het gebied van wijnen en gedistilleerde dranken, zowel in Nederland als wereldwijd, nog nooit zo hoog is geweest. WSET, de grootste wereldwijde aanbieder van opleidingen op het gebied van wij...

21 juli 2017 Amsterdam Chefs
Beste vrouwelijke chef van Latijns-Amerika komt koken in RIJKS

Begin oktober kookt Kamilla Seidler drie dagen lang samen met Joris Bijdendijk in RIJKS, het restaurant van het Rijksmuseum. Seidlers restaurant Gustu is de afgelopen jaren twee keer verkozen tot Bolivia's beste restaurant. Kamilla Seidler, opgeleid aan de Hotel & Restaurant school in haa...

15 mei 2017 Onderwijs Culinair
Taiwanese kookprofessionals geven Nederlandse studenten kookles

Op 10 mei bezocht een Taiwanese delegatie Zadkine Horeca, Toerisme, Facilitair & Dienstverlening in het kader van een Taiwanese promotiecampagne van hun keuken in Europa (2017 Taiwanese Culinary Art Promotion Program Europe). Het bezoek aan Zadkine startte met een welkomstwoord van de hoofdse...

5 april 2017 Culinair Michelin
Australische topchef te gast in RIJKS

Op 28 mei is topchef Dan Hunter te gast bij RIJKS® voor een lunch and diner event samen met executive chef Joris Bijdendijk en zijn keukenchef Ivan Beusink. Tijdens zijn bezoek presenteert Hunter zijn boek Brae, vernoemd naar zijn restaurant in Australië en uitgegeven door Phaidon. Vandaag ...

27 februari 2017 Restaurant Wijn
Vyne in Amsterdam voor vier weken pop-up restaurant

De Amsterdamse wijnbar Vyne wordt van 6 maart tot en met 2 april een pop-upstore. Vier weken lang zal de wijnbar over worden genomen door een restaurant, en zijn naast wijn ook bijzondere gerechten te bestellen. Van 6 tot 12 maart zal Bao Buns Amsterdam Taiwanese gerechten serveren in de wijnbar....

30 januari 2017 Restaurant
Maaltijd afhalen? Dat is dan 1100 euro

Een pop-up restaurant in Londen heeft een wel heel prijzige afhaalmaaltijd op het menu staan. Voor 1100 euro krijg je een Schotse kreeft, Russische kaviaar, Franse zwarte truffel en een dure fles Taiwanese Whiskey. De kers op de taart is eetbaar 23-karaats bladgoud. De maaltijd wordt gepresenteerd o...

12 december 2016 Awards Michelin
RIJKS® verdient eerste Michelinster

RIJKS®, het restaurant van het Rijksmuseum onder leiding van chef Joris Bijdendijk, is vandaag bekroond met een Michelinster. Dit werd bekend gemaakt tijden...

11 februari 2016
Bocuse viert 90e verjaardag

Levende legende Paul Bocuse viert vandaag zijn 90e verjaardag. De Franse sterrenchef en grondlegger van de Bocuse d'Or staat vooral bekend als dé vertegenwoordiger van de nouvelle cuisine. Hij heeft de kookstijl van Auguste Escoffier, die het beroep van chef professionaliseerde, verder ontwikkeld. ...

16 november 2015
Chef Tim Raue gastchef in Rijks

De succesvolle Duitse topchef Tim Raue is op 18, 19 en 20 maart 2016 te gast in RIJKS, het restaurant van het Rijksmuseum. Samen met Joris Bijdendijk en zijn team kookt hij die dagen een speciaal menu, waarvan de beste gerechten het hele voorjaar op de kaart blijven staan. Over Tim Raue Tim Ra...

1 september 2015
Topchef André Chiang kookt in RIJKS

Ter gelegenheid van de tentoonstelling Azië in Amsterdam, Exotische Luxe in de Gouden Eeuw in het Rijksmuseum, is topchef André Chiang (André in Singapore en RAW in Taiwan) op 25, 26 en 27 september gastchef in RIJKS. Chiang maakte carrière in diverse sterrenrestaurants waaronder Le Jardin des...

30 juni 2015
Waar is club sandwich het duurst?

In hotels in Genève betalen gasten, net als vorig jaar het meeste (€27,91) voor een club sandwich. Ook Parijs(€22,25) behoudt haar tweede plaats binnen de ranglijst, ondanks een gemiddelde prijsdaling tussen 2014 en 2015. Dit blijkt uit onderzoek van Hotels.com Toch zijn club sandwiches in somm...

23 maart 2015
Beste single malt whisky komt uit Taiwan

Afgelopen week werden de Worls Whiskies Awards, een verkiezing georganiseerd door Whisky Magazine, uitgereikt. Aziatische whisky's worden steeds populairder en beter. Sterker nog: de prijs voor beste single malt ging naar een Taiwanese producent. Om wat inspiratie op te doen volgt hier de lijst me...

14 januari 2015
Vader van de Franse keuken

Met de wereldfinale van de Bocuse d'Or in zicht, is het moment aangebroken om stil te staan bij de grondlegger van deze wedstrijd: Paul Bocuse. De Franse chef is een begrip. Niet alleen in zijn geboorteland Frankrijk, maar in de hele wereld. De Fransman is namelijk dé vertegenwoordiger van de nouve...

16 mei 2014
Foodfilms in de prijzen

Tijdens het Food Film Festival afgelopen weekend op de Westergasfabriek in Amsterdam, werden de allereerste Food Film Awards uitgereikt. Een bijzonder moment voor het festival én voor de filmmakers. De prijzen zijn bedoeld om nog meer mensen aan te moedigen om foodfilms te maken en bijzondere ver...

4 december 2012
Chi-Ling beste Chinese restaurant

Restaurant Chi-Ling van de familie Hu uit IJmuiden staat op de eerste plaats in de lijst van de 88 beste traditionele Chinese restaurants van Nederland. Vorig jaar stond Chi-Ling nog op plek zeven. Keurmeesters als gasten Het restaurant kreeg lovende reacties van zowel de gasten als keurmeester...

31 juli 2012
Opmars Japanse keuken (op vakantie)

De culinaire grootmachten Italië en Frankrijk krijgen serieuze concurrentie uit het Verre Oosten. De Japanse keuken wordt wereldwijd tot de op twee na beste ter wereld gekozen. Rondvraag Dit blijkt tenminste uit een onderzoek van boekingssite Hotels.com onder ruim 27.000 reizigers. Hoewel de It...

12 mei 2012
Uit eten als in de Airbus A380

Altijd al willen eten in het restaurant van het grootste personenvliegtuig ter wereld, de Airbus A380? Dat kan nu in China, in het A380 In-Flight Kitchen restaurant. Bediening als stewardess In de stad Chongquin hebben slimme ondernemers, gewoon op straatniveau, het interieur van de eetgedeeltes...

25 oktober 2010
Wie heeft de beste eetkraam van Taiwan?

'Streetfood' is momenteel helemaal hot. Volgens westerse trendwatchers tenminste. In Aziatische landen weet men echter al sinds mensenheugenis dat het meest verse en lekkerste eten direct op straat wordt klaargemaakt. Al halen sommige toeristen nog wel eens hun neus op voor de bereidingswijze, ingre...

9 februari 2010
Chefkoks lanceren koffielijn voor topgastronomie

Nederland is een koffiedrinkend landje. Hoe komt het dan dat wij genoegen nemen met een kopje leut na de maaltijd? Deze vraag hield chef-kok François Geurds (Ivy) en Marcel van Zomeren (In Den Rustwat) ook bezig. Beiden fervent koffieliefhebbers, willen de culinaire wereld wakker schudden met hun e...

27 februari 2009
Kikkerbillen blijven op de kaart

Restaurants mogen kikkerbillen op de menukaart laten staan. Dat heeft minister Verburg (LNV) laten weten op vragen van de Partij voor de Dieren, die een verbod wilde op de handel in en import van kikkervlees. Verburg stelt dat de handel van kikkervlees voldoende is gereguleerd. De kikkers voor cu...

Laad meer resultaten

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: