Foodfilms in de prijzen

16 mei 2014 |
Foodfilms in de prijzen

Tijdens het Food Film Festival afgelopen weekend op de Westergasfabriek in Amsterdam, werden de allereerste Food Film Awards uitgereikt. Een bijzonder moment voor het festival én voor
de filmmakers. De prijzen zijn bedoeld om nog meer mensen aan te moedigen om foodfilms te maken en bijzondere verhalen over ons voedselsysteem aan een groot publiek te vertellen.

Winnaar Best Feature Lenght Food Film Award
De jury had het er moeilijk mee, met zoveel goede inzendingen, maar Farida Pacha’s documentaire My Name is Salt is de verdiende winnaar van de eerste Food Film Award for Best Feature Length. Farida bevond zich echter in Warschau, en daarom feliciteerde jurylid en culinair journalist Mac van Dinther haar telefonisch ten overstaan van de aanwezigen in de zaal. De jury complimenteerde Pacha met het poëtische, mysterieuze en krachtige beeld dat ze had neergezet van het weinig bekende leven van zoutscheppers in een Indiase woestijn.

Winnaar Best Short Food Film Award
De prijs voor de beste korte film was voor Impromptu van de Canadees Bruce Alcock. Ook hier werd per telefoon verbinding gemaakt met de gelukkige winnaar. Jurylid Jordi Wijnalda (jonge filmmaker) wist hem zelfs nog wat recepten uit zijn kunstig gemaakte en herkenbare animatiefilm te ontfutselen. Handig voor als je zelf eens een dinertje moet improviseren.

Winnaar Audience Award
Ook het publiek kon het gehele weekend stemmen op de films die werden vertoond. De bijzondere Taiwaneese film Zone Pro Site: The Moveable Feast van Chen Yu-Hsun kwam als winnaar uit de bus en wint de eerste echte Food Film Festival Audience Award. Geen wonder, want zijn foodkomedie uit 2013 was een regelrechte hit in Taiwan nadat hij 16 jaar eerder uit de filmbusiness was gestapt. Fans gingen soms wel meer dan tien keer naar de bioscoop om de film te zien en ook op het Food Film Festival viel hij duidelijk in de smaak.


Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden
BAZOOKA opent in de Kauwgomballenfabriek.

Je moet maar durven, midden in de lockdown een horecazaak openen. Het team van House of Watt (Elsa Jonker, Thomas Reekers en Felix Bekkers) doen het. “Je kan ook op de bank gaan zitten, wachten tot het voorbij is en dan hopen dat je nog bestaat”, aldus Elsa Jonker, één van ...

Wet- en regelgeving Corona
Kabinet breidt steun- en herstelpakketten uit

Door het verlengen van de lockdown en de invoering van de avondklok heeft het demissionair kabinet besloten de steun- en herstelpakketten uit te breiden. Met deze uitbreiding van het pakket is een totaalbedrag gemoeid van 7,6 miljard euro. De verruimingen gelden voor het eerste en tweede kwartaal va ...

Corona
Download: werkgeversverklaring avondklok

In heel Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft. Voor het werk mogen mensen wel de straat op. Het bezorgen van maaltijden is toegestaan mits de bezorger zowel een 'Werkgev ...

Mensen
JRE-Nederland gaat samenwerken met Maxxium, Ninaber van Eyben en Chef's Farm

Op 13 januari j.l. was Restaurant Villa la Ruche in Voorburg de locatie waar Voorzitter Marko Karelse met trots namens het bestuur de overeenkomst tekende met de nieuwe JRE Partner Maxxium. Vanuit Maxxium was Etienne Hoek aanwezig om de overeenkomst te tekenen. Uiteraard werd er getoost op een mooie ...

Wet- en regelgeving Corona
Avondklok 23 januari van kracht

Het demissionair kabinet wil de verwachte avondklok in gaan voeren. Dat maakte premier Rutte op de persconferentie van woensdag 20 januari bekend. Donderdag 21 januari debatteerde het kabinet over de invoering met de Tweede Kamer. De Kamer steunde het het besluit, waardoor de avondklok vanaf zaterda ...

Interview Longread
BookDinners: van reserveringsplatform naar online marketingpartner voor restaurants

Inmiddels is het platform van BookDinners bij veel restaurateurs bekend, maar niet iedereen weet dat de propositie van het bedrijf is verschoven. Niet alleen vanwege corona, vertelt Paul Wiertz van BookDinners: “Al in eind 2019 waren we bezig met ons nieuwe model, gericht op de ideale online g ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: