Deliveroo groeit verder: nieuwe steden en restaurants in Nederland

12 september 2018 | Thijs Jacobs

Deliveroo kondigt tijdens het driejarig bestaan van het bedrijf in Nederland, sterke groei aan. Het aantal restaurantpartners in Nederland groeit sterk, voor eind 2018 zal dit aantal met 1.000 restaurants toenemen naar 2.500. Wereldwijd kondigt het bedrijf de uitbreiding naar Taiwan aan. Deliveroo is met deze uitbreiding aanwezig in 13 landen, en meer dan 500 plaatsen en steden over de hele wereld. Ook in Nederland blijft het bedrijf groeien en breidt Deliveroo de komende tijd uit naar nieuwe steden.

Uitbreiding naar Taiwan

Taiwan wordt wereldwijd de 13e markt van Deliveroo. Deze snelle uitbreiding volgt op Deliveroo's F-financieringsronde in 2017, die het bedrijf bijna US $500 miljoen opbracht en waarbij de waarde van het bedrijf op meer dan US $2 miljard Amerikaanse dollars werd geraamd.

Deliveroo zet zijn baanbrekende technologie later dit jaar ook in Taiwan in, en bezorgt klanten goed eten, vaak binnen 15 minuten. Bij de lancering zal Deliveroo in de hoofdstad Taipei starten, met plannen om verder uit te breiden in het land. Lokale favorieten, waaronder bami-noodlesoep, Taiwanese gefrituurde kip en Gua Bao, zijn vanaf de lancering bij Deliveroo verkrijgbaar. Met deze uitbreiding creëert het bedrijf goed betaalde banen voor honderden inwoners van Taiwan, zowel in restaurants als voor de bezorgers. Werken als Deliveroo bezorger geeft men de vrijheid om te kiezen waar en wanneer ze willen werken. Deliveroo was het eerste platform dat alle bezorgers een gratis ongevallen- en aansprakelijkheidsverzekering biedt. Het bedrijf is van plan om deze verzekeringen ook in Taiwan aan te bieden.

Mijlpaal

Will Shu, oprichter en CEO van Deliveroo: "Deliveroo wil mensen altijd en overal heerlijk eten bezorgen en het is geweldig dat we dit nu ook in Taiwan kunnen doen. We zijn erop gericht om hét bedrijf op het gebied van eten te worden en onze lancering in Taipei brengt ons een stap dichter bij dit doel. We verheugen ons op de samenwerking met onze nieuwe Taiwanese restaurant partners zodat we hen kunnen helpen nieuwe klanten te bereiken en hun bedrijf uit te breiden. Deliveroo zal daarnaast flexibel en goedbetaald werk voor de bezorgers in Taipei creëren. Onze lancering in Taiwan is ook een persoonlijke mijlpaal voor mij, mijn ouders zijn geboren in Taiwan en veel van mijn familieleden wonen nog steeds in Taipei. Taiwan is het land met mijn favoriete eten ter wereld - mijn favorieten zijn een grote kom met ?? ? en veel ?? ?. Persoonlijk geeft het mij een geweldig gevoel om Deliveroo in Taiwan te lanceren."

Uitbreiding in Nederland: Marketplace+, Deliveroo Editions en nieuwe steden

Afgelopen zomer heeft Deliveroo in Nederland twee nieuwe concepten gelanceerd: Marketplace+ en Deliveroo Editions. Met Marketplace+ breidde het bedrijf in juni haar manier van werken uit, door restaurants te laten kiezen tussen het laten bezorgen van bestellingen door hun eigen bezorgers of door één van de 1.900 bezorgers die met Deliveroo werken. Dit betekent dat Deliveroo alle mogelijk bezorgopties biedt aan restaurants en klanten.

Stijn Verstijnen, directeur Deliveroo Nederland: “Sinds de succesvolle lancering van de nieuwe dienst Marketplace+ in Nederland, hebben vele restaurants zich bij ons gemeld. Dit zorgt er mede voor dat we eind van het jaar een groei van 1.000 restaurant partners laten zien. We constateren dat de combinatie van onze service aan restaurants, het platform dat wij bieden en de keuze over inzet van de bezorging, erg goed werkt. Daarnaast zien wij dat in het hele land de vraag naar maaltijdbezorging toeneemt. Daarom breiden wij de komende tijd uit naar nieuwe steden, waar de inwoners binnenkort ook gebruik kunnen maken van onze diensten.”

Deliveroo Editions is in juli geopend in Mooie Boules in Amsterdam Oost. Deliveroo heeft daar 3 keukens gelanceerd, waarin 6 restaurants gerechten bereiden. Deze kunnen exclusief bij Deliveroo-klanten bezorgd of in de hal gegeten worden. De cuisines zijn uitgekozen op basis van de vraag in Amsterdam Oost, waarbij dit aanbod ontbrak. Ook hier breidt Deliveroo per vandaag de mogelijkheden uit, met een ‘Food Hal’ op de app. In plaats van apart bestellen en bezorgen per keuken, kunnen Deliveroo-klanten via de app nu vrij bestellen uit alle restaurants in 1 bestelling. Van een rijsttafel van Ron Blaauw’s Warung Indo samen met een Poke Bowl van Superbowls, tot de Chicken Wings van Armando’s samen met een Pho Noodle Soup van Pho Sho.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Sluiting Michelin
Voormalig sterrenrestaurant O Mundo in Hotel De Wereld sluit

Restaurant O Mundo, gevestigd in Hotel De Wereld in Wageningen, gaat definitief dicht. Omdat de bedrijfsresultaten van het restaurant tegenvallen, heeft Hotel De Wereld besloten om het aantal hotelkamers uit te breiden ten koste van het restaurant. De sluiting is al in november. Hiermee verliest ...

Personeel Culinair
Ook de veeleisende gast vormt een uitdaging binnen de horeca

Horeca- en cateringbedrijven ervaren financieel pittige tijden. Omzet- en rendementsverhogen en het verlagen van de kosten vormen een grote uitdaging. Dit blijkt uit onderzoek van GROUP7 met Het Nederlands Kokspanel onder ruim 500 horeca- en cateringprofessionals, dat afgelopen voorjaar werd gehoude...

Events
Thérèse Boer en Herman den Blijker openen Gastvrij Rotterdam 2019

Gastvrij Rotterdam opent op 23 september om 11.30 uur met een bijzonder gelegenheidsduo; niemand minder dan Thérèse Boer, driesterren gastvrouw en sommelier van De Librije, en Herman den Blijker, chef-kok en presentator, zullen de presentatie van het openingsprogramma voor hun rekening...

Bocuse d'Or
Jan Sobecki en Jannis Brevet in jury Bocuse d'Or

Voorzitter Soenil Bahadoer, chefkok Moshik Roth, chefkok Jarno Eggen en executive chef Sidney Schutte. Alle vier chefs die op topniveau koken. Bovendien nemen zij op maandag 23 september plaats aan de jurytafel bij de Nederlandse finale van Bocuse d'Or in de WedstrijdArena van Gastvrij Rotterdam...

Columns Blog
De jongeren van tegenwoordig

Mijn dochter is begonnen met vioolles. Al direct na de eerste les werd thuis de viool voorzichtig uit het kistje gehaald en begon ze er driftig op te tokkelen. In dit stadium kan ik er nog geen melodie in bespeuren, maar hey, wij hebben een instrument in huis dus het begin is gemaakt. Ze wist mij ze...

Interview Aardappel
Interview Garry de Boer: "De aardappel wordt culinair herontdekt"

Garry de Boer is al jaren culinair marketing manager van Hanos en inspireert met zijn gerechten honderden chefs in Nederland. Samen met hoofd inkoop dagvers Marcel Coulier bepaalt hij (deels) wat er bij talloze restaurants iedere dag aan producten binnenkomen. Aan de hand van een vijftal stellingen ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: