Topchef André Chiang kookt in RIJKS

1 september 2015
Topchef André Chiang kookt in RIJKS

Ter gelegenheid van de tentoonstelling Azië in Amsterdam, Exotische Luxe in de Gouden Eeuw in het Rijksmuseum, is topchef André Chiang
(André in Singapore en RAW in Taiwan) op 25, 26 en 27 september gastchef in RIJKS. Chiang maakte carrière in diverse sterrenrestaurants waaronder Le Jardin des Sens in Montpellier, waar hij samenwerkte met RIJKS-chef Joris Bijdendijk. De beste gerechten die zij tijdens hun tijdelijke hereniging koken, blijven het hele najaar op de kaart. Na Margot Janse, Jacques Pourcel en Peter de Clercq is Chiang de vierde internationale gastchef die het team van RIJKS in de keuken verwelkomt.

*Sterrenrestaurants*
André Chiang, geboren in Taiwan, wordt getraind in Frankrijk bij de meesters van de nouvelle cuisine. Na een loopbaan bij sterrenrestaurants als Pierre Gagnaire, L'Atelier de Joel Robuchon, en l'Astrance in Parijs, keert hij in 2010 terug naar Azië. Hij opent André, waar hij de klassieke Franse technieken combineert met verse ingrediënten uit Singapore. Dit restaurant is onlangs verkozen tot beste restaurant van Singapore. RAW is Chiangs nieuwste project in Taipei. Hier introduceert hij een nieuwe manier van koken afkomstig uit Parijs: bistronomie. De focus ligt op kwalitatief koken met seizoensgebonden lokale ingrediënten in een ontspannen en verfijnde sfeer.

*RIJKS*
In RIJKS werken chefs Jos Timmer en Wim de Beer onder leiding van executive chef Joris Bijdendijk voornamelijk met producten van eigen bodem. Zij laten zich daarbij inspireren door de vele smaken die de Nederlandse keuken al eeuwen lang beïnvloeden.

Overig nieuws