Topchef André Chiang kookt in RIJKS

1 september 2015 |
Topchef André Chiang kookt in RIJKS<

Ter gelegenheid van de tentoonstelling Azië in Amsterdam, Exotische Luxe in de Gouden Eeuw in het Rijksmuseum, is topchef André Chiang
(André in Singapore en RAW in Taiwan) op 25, 26 en 27 september gastchef in RIJKS. Chiang maakte carrière in diverse sterrenrestaurants waaronder Le Jardin des Sens in Montpellier, waar hij samenwerkte met RIJKS-chef Joris Bijdendijk. De beste gerechten die zij tijdens hun tijdelijke hereniging koken, blijven het hele najaar op de kaart. Na Margot Janse, Jacques Pourcel en Peter de Clercq is Chiang de vierde internationale gastchef die het team van RIJKS in de keuken verwelkomt.

Sterrenrestaurants
André Chiang, geboren in Taiwan, wordt getraind in Frankrijk bij de meesters van de nouvelle cuisine. Na een loopbaan bij sterrenrestaurants als Pierre Gagnaire, L'Atelier de Joel Robuchon, en l'Astrance in Parijs, keert hij in 2010 terug naar Azië. Hij opent André, waar hij de klassieke Franse technieken combineert met verse ingrediënten uit Singapore. Dit restaurant is onlangs verkozen tot beste restaurant van Singapore. RAW is Chiangs nieuwste project in Taipei. Hier introduceert hij een nieuwe manier van koken afkomstig uit Parijs: bistronomie. De focus ligt op kwalitatief koken met seizoensgebonden lokale ingrediënten in een ontspannen en verfijnde sfeer.

RIJKS
In RIJKS werken chefs Jos Timmer en Wim de Beer onder leiding van executive chef Joris Bijdendijk voornamelijk met producten van eigen bodem. Zij laten zich daarbij inspireren door de vele smaken die de Nederlandse keuken al eeuwen lang beïnvloeden.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Overheid schept duidelijkheid over regels horeca per 1 juni

Hugo de Jonge heeft namens het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een brief verzonden naar de voorzitters van de verschillende veiligheidsregio's. In de brief worden aanwijzingen voor de coronamaatregelen gegeven. Ook voor de horeca. Hieruit blijkt bijvoorbeeld ook dat de exploitan...

Achtergronden
Ter overname aangeboden: Restaurant de Waard Heesch

Restaurant De Waard te Heesch is al meer dan 22 jaar een bekende in de regio. Voor de familie is de tijd aangebroken om het pand en de exploitatie aan te bieden. Hans Rombouts: “Het is voor de horeca een bovengemiddelde periode voor een onderneming op één plek." Bedrijfsg...

Personeel Coronacrisis
5.000 horecamedewerkers roepen hulp FNV Horeca in sinds sluiting horeca

Sinds de lockdown van de horeca van 16 maart jl. hebben 5.000 horecamedewerkers zich bij FNV Horeca gemeld met vragen en verzoeken om hulp. De meeste vragen gingen over welke rechten en plichten zij hebben sinds hun werklocatie gesloten is. Daarnaast ziet de vakbond een stijgende vraag naar informat...

Economie Opening
Arsenaal Restaurants Groep lanceert Grill&Lounge

Op 1 juni staat vanaf 12.00 uur in de Brasserie van Arsenaal Restaurants de grill aan. Met een Restaurant, Brasserie, Arsenaal Events en Catering biedt de groep nu een nieuw concept aan: De Brasserie | GRILL&LOUNGE. De Brasserie voor lunch en borrel wordt uitgebreid met een trendy daily gril...

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: ben jij al 'coronaproof' ingericht?

Na een verplichte sluiting van 10 weken mag de horeca aanstaande maandag dan eindelijk weer open. Terrasstoelen worden uit het plastic gehaald, tapsystemen worden schoongemaakt en alle reserveringen worden keurig in tabellen opgenomen. De horeca is klaar voor een herstart. Hoewel de mogelijkheden...

Coronacrisis
Realtime countdown tot opening horeca 1 juni, 12 uur

Het aftellen is begonnen! In onderstaande countdown timer zie je exact hoe lang het nog duurt totdat je de deuren van je horecazaak en terras weer mag openen. Heel veel succes! ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: