Schilo van Coevorden en Jef van den Hout koken samen in Taiko

Auteur: Redactie
Gastronomie 8 november 2021
Schilo van Coevorden en Jef van den Hout koken samen in Taiko

Gasten kunnen zich vanaf vandaag weer klaarmaken voor culinaire verwennerijen in het bekroonde restaurant Taiko Cuisine. Met een gloednieuwe chef en de bekendmaking van het ‘Concept of the Year’ belooft het een mooi jaar te worden.   

Executive Chef Schilo van Coevorden slaat de handen ineen met de ervaren chef Jef van den Hout die klassiek Frans geschoold is en ervaring opdeed met de Aziatische keuken in onder meer Japan en Taiwan. Samen presenteren zij een nieuw concept menu: Umi no kuni, op z’n Japans oftwel ‘The Land of the Sea’. Schilo deed speciaal voor dit menu inspiratie op in de provincie Zeeland en serveert in Taiko Cuisine dan ook al het pracht en praal dat op eigen bodem te vinden is, met Aziatische twist.  

Jef van den Hout: Uitgebreide ervaring in Azië

Van den Hout deed net als Schilo veel ervaring op in Azië, waaronder Japan en Taiwan. Hij besloot in 2019 zijn eigen restaurant The French Connection te verkopen en daarvoor in de plaats ervaring op te doen bij enkele van de meest beroemde Michelinsterrenrestaurants in Azië. Zo stond hij onder andere in de keukens van RAW Taipee, Narisawa Tokyo en Shimogamosaryo Kaiseki Kyoto. Ook in eigen land heeft hij uitgebreid kennis opgedaan van onder meer de Franse keuken. Zo was hij Head Chef bij Le Restaurant en deed hij ervaring op bij onder andere Hotel L’Europe en Restaurant ‘de Vrienden van Jacob’. Nieuw op deze indrukwekkende lijst is dus het gerenommeerde restaurant Taiko, in het Conservatorium hotel.

Van den Hout over zijn motivatie om bij Taiko te starten: “De reden waarom ik voor Taiko heb gekozen is omdat het een uniek concept is in Amsterdam met een eigen kijk op de Aziatische keuken. Het is een prachtige zaak in een schitterend hotel. Na mijn stages in Japan en Taiwan is mijn liefde voor Azië alleen maar gegroeid en is het tijd om dit in de praktijk toe te passen en om te knallen bij Taiko!”

Executive Chef Schilo van Coevorden over de samenwerking: “Jef is klassiek Frans geschoold maar heeft een sterke passie voor Azië, net als ik. Daardoor snappen wij elkaar en past hij goed bij de visie van Taiko. Zijn werkervaring in Japan en Taiwan zorgen ervoor dat hij de perfecte combinatie heeft voor de keuken van Taiko.”

Nieuw ‘Concept of the Year’: Umi no kuni

Executive Chef Schilo van Coevorden presenteert deze maand een gloednieuw menu, geïnspireerd door al het pracht en praal dat wij in eigen land huizen. Mede door de lockdown kon van Coevorden, die veel reist om inspiratie op te doen in andere keukens, niet meer het buitenland bezoeken en ging daarom op ontdekkingsreis in eigen land. Hier werd hij gefascineerd door de verse zeevruchten en lokale ingrediënten te vinden in Zeeland, oftewel ‘The Land of the Sea’.

Gasten kunnen gerechten verwachten met lokale ingrediënten uit Zeeland, geserveerd met invloeden uit Azië en het Midden-Oosten. Zo staat de Hiramasa Kingfish, ookwel bekend als Dutch Yellowtail op de menukaart en wordt deze onder andere geserveerd als een tasting van Sashimi, Shisha Sushi en Maki. Zeeland’s Finest waaronder Cockles “Nam Jim”, Mussels “Green Curry” en Oysters “wasabi” is ook een uitblinker alsmede de Grilled Wild Duck met White Kimchi en Duck Egg Tamago. Als dessert kan de traditionele Bolus natuurlijk niet ontbreken.

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante restaurantnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws