Opmars Japanse keuken (op vakantie)

31 juli 2012 |
Opmars Japanse keuken (op vakantie)<

De culinaire grootmachten Italië en Frankrijk krijgen serieuze concurrentie uit het Verre Oosten. De Japanse keuken wordt wereldwijd tot de op twee na beste ter wereld gekozen.

Rondvraag
Dit blijkt tenminste uit een onderzoek van boekingssite Hotels.com onder ruim 27.000 reizigers. Hoewel de Italiaanse (32 procent) en de Franse keuken (24 procent) nog altijd het meest geliefd zijn bij vakantiegangers, winnen Japanse specialiteiten aan populariteit. De Japanse keuken is favoriet bij 18 procent van de ondervraagde reizigers.

Multiculturele steden
“Japans eten staat bekend als gezond en in multiculturele hoofdsteden is een groot aantal Japanse restaurants te vinden”, zegt Alison Couper van Hotels.com. “Het feit dat meer traditionele vakantiegerechten – zoals tapas en burritos – verslagen zijn, is tekenend voor de uitstekende reputatie die Japanse chefs wereldwijd genieten.”

Nog meer Azië
In de top van de lijst staan meerdere Aziatische landen, waaronder China (13 procent), Thailand (8 procent), Taiwan en India (beide 5 procent). Spanje staat – mede dankzij de populariteit van paella en tapas – op de vijfde plaats in de lijst (11 procent), terwijl de VS haar zesde positie (10 procent) vermoedelijk te danken heeft aan liefhebbers van hamburgers en friet.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Food Achtergronden
Onderzoek: gebruik jij convenience in de keuken?

Graag je aandacht voor dit leuke onderzoek, waarvan we de resultaten binnenkort publiceren. We willen graag weten of jij in je zaak convenience - of gemaksproducten (feitelijk zijn ze hetzelfde) gebruikt. De trend is ambachtelijk en lokaal, maar in hoeverre uit zich dat in de praktijk? Is enkel werk...

Drinks Marketing
Wat doe jij met Wereld Whisky dag?

Op vrijdag 27 maart vieren wij met z’n allen ‘Wereld Whisky Dag’. De dag waarop wij onze tulpvormige glazen uit de kast halen, halfvol schenken om vervolgens te proosten met elkaar. Overal op de wereld vinden er evenementen plaats, ook in Nederland dus. Dit evenement kun je zelf or...

Restaurant
Uniek wereldrestaurant met Asian drive-through

Kampen is over elf maanden als eerste in Nederland een wereldrestaurant met Asian drive-through rijker. De heipalen gaan deze weken de grond in. De bouw van het unieke restaurant bij Kampen Zuid wordt gerealiseerd door Weever Bouw uit Kampen als hoofdaannemer. Bo Qiu, de eigenaar van onder andere wo...

Restaurant Brooks: seizoensproducten van Hollandse bodem

Vanaf maart heeft de menukaart van restaurant Brooks in Amsterdam-Zuid een geheel nieuw culinair concept. Executive chef Ruud Wirken stelde een nieuwe kaart samen vol heerlijkheden om samen te delen. Een menu van wereldse gerechten, bereid met de lekkerste seizoensproducten, het liefst van Hollandse...

Awards Culinair
De Librije 6 jaar op rij de beste

De winnaars van de zesde editie van de Restaurant Awards zijn zojuist bekend gemaakt. Vijfhonderd gerenommeerde chefs mochten ook dit jaar weer hun stem uitbrengen in twaalf verschillende categorieën. De Librije (Zwolle) is voor de zesde keer op rij uitgeroepen tot 'Beste Restaurant van Ned...

Opening Den Haag
Nieuw restaurant opent in Zaal 3 van Het Nationale Theater

Op zaterdag 29 februari opent een nieuw restaurant in het Energiekwartier in Den Haag van de bedenkers van ñ: Restaurant Drie. Restaurant Drie is gelegen in de voormalige kantoren van de Electriciteitsfabriek in het centrum van Den Haag, omringd door een groen terras. Daarnaast dient Restaura...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: