Opmars Japanse keuken (op vakantie)

31 juli 2012
Opmars Japanse keuken (op vakantie)

De culinaire grootmachten Italië en Frankrijk krijgen serieuze concurrentie uit het Verre Oosten. De Japanse keuken wordt wereldwijd tot de op twee na beste ter wereld gekozen.

*Rondvraag*
Dit blijkt tenminste uit een onderzoek van boekingssite Hotels.com onder ruim 27.000 reizigers. Hoewel de Italiaanse (32 procent) en de Franse keuken (24 procent) nog altijd het meest geliefd zijn bij vakantiegangers, winnen Japanse specialiteiten aan populariteit. De Japanse keuken is favoriet bij 18 procent van de ondervraagde reizigers.

*Multiculturele steden*
“Japans eten staat bekend als gezond en in multiculturele hoofdsteden is een groot aantal Japanse restaurants te vinden”, zegt Alison Couper van Hotels.com. “Het feit dat meer traditionele vakantiegerechten – zoals tapas en burritos – verslagen zijn, is tekenend voor de uitstekende reputatie die Japanse chefs wereldwijd genieten.”

*Nog meer Azië*
In de top van de lijst staan meerdere Aziatische landen, waaronder China (13 procent), Thailand (8 procent), Taiwan en India (beide 5 procent). Spanje staat – mede dankzij de populariteit van paella en tapas – op de vijfde plaats in de lijst (11 procent), terwijl de VS haar zesde positie (10 procent) vermoedelijk te danken heeft aan liefhebbers van hamburgers en friet.

~Frank Lindner~

Overig nieuws