Wie heeft de beste eetkraam van Taiwan?

25 oktober 2010 |
Wie heeft de beste eetkraam van Taiwan?<

'Streetfood' is momenteel helemaal hot. Volgens westerse trendwatchers tenminste. In Aziatische landen weet men echter al sinds mensenheugenis dat het meest verse en lekkerste eten direct op straat wordt klaargemaakt. Al halen sommige toeristen nog wel eens hun neus op voor de bereidingswijze, ingrediënten en de hygiëne, binnenkort vindt er een heuse culinaire wedstrijd plaats om uit te maken wie de lekkerste eetkraam van Taiwan heeft.

Wedstrijd
Op 21 november 2010 wordt op de ultieme hotspot voor iedereen die van lekker streetfood houdt, de Miaokou Night Market in Keelung, een culinaire wedstrijd georganiseerd: de Night Market Friendship Competition. Internationale topkoks, standhouders uit heel Taiwan en talloze (inter-)nationale fijnproevers zijn bij dit evenement aanwezig.

Inspireren
Voorafgaand aan de wedstrijd zullen internationale chef-koks hun gerechten presenteren, waarbij ze zich laten inspireren door typische snacks die bij de street food-kraampjes te krijgen zijn. Denk aan een oester-omelet en noedelsoep. Vervolgens zullen de chefs van de verschillende markten de strijd met elkaar aan gaan.

Cirelli in jury
Vijf verschillende jury’s – bestaande uit elk 20 juryleden – zullen de gerechten proeven en hun oordeel geven. Onder de juryleden bevindt zich onder meer de bekende Franse chef Alain Cirelli, maar ook lokale koks, toeristen en andere fijnproevers geven hun mening. De winnaars zullen aan het eind van de dag bekend worden gemaakt een geldbedrag en certificaat in ontvangst nemen.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Branded Content
Veiligheidsproducten worden nieuwe reclamedragers

Horecaondernemers hebben groen licht gekregen om per 1 juni weer te openen.Met deze bijzondere printproducties kunnen horecaondernemers de aandacht op zichzelf vestigen of zelfs gebruiken voor hun marketing en eigen reclame. Voorbereiding is heel belangrijk: Plaats daarom specifieke gedragsregel...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Slecht levensgedrag, definitief oordeel in zicht?

Het openen van een restaurant gaat niet zomaar. Los van alle praktische zaken moeten de nodige vergunningen worden aangevraagd, waaronder in veel gevallen een exploitatievergunning op grond van de (algemene) plaatselijke verordening en een Drank- en Horecawetvergunning. Hierbij stuit men doorgaans o...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Verzekeraar moet coronaschade Frans restaurant vergoeden

Over het algemeen wordt schade als gevolg van de coronamaatregelen niet gedekt door verzekeraars, maar een Franse rechter heeft bepaald dat een restaurateur recht heeft op compensatie door verzekeraar Axa. Stéphane Manigold heeft in de regio Parijs vier restaurants, waar 52 werknemers in d...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Overheid schept duidelijkheid over regels horeca per 1 juni

Hugo de Jonge heeft namens het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een brief verzonden naar de voorzitters van de verschillende veiligheidsregio's. In de brief worden aanwijzingen voor de coronamaatregelen gegeven. Ook voor de horeca. Hieruit blijkt bijvoorbeeld ook dat de exploitan...

Achtergronden
Ter overname aangeboden: Restaurant de Waard Heesch

Restaurant De Waard te Heesch is al meer dan 22 jaar een bekende in de regio. Voor de familie is de tijd aangebroken om het pand en de exploitatie aan te bieden. Hans Rombouts: “Het is voor de horeca een bovengemiddelde periode voor een onderneming op één plek." Bedrijfsg...

Personeel Coronacrisis
5.000 horecamedewerkers roepen hulp FNV Horeca in sinds sluiting horeca

Sinds de lockdown van de horeca van 16 maart jl. hebben 5.000 horecamedewerkers zich bij FNV Horeca gemeld met vragen en verzoeken om hulp. De meeste vragen gingen over welke rechten en plichten zij hebben sinds hun werklocatie gesloten is. Daarnaast ziet de vakbond een stijgende vraag naar informat...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: