Rick Stehr van Carelshaven wint Jeunes Chefs Competitie

9 mei 2018 | Thijs Jacobs

Rick Stehr van Landgoed Hotel en Restaurant Carelshaven in Delden is winnaar geworden van de kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs Competitie. De wedstrijd voor souschefs vond plaats bij Leerhotel Het Klooster in Amersfoort en werd georganiseerd door Chaîne des Rôtisseurs.

Winnaar Rick Stehr werkt bij Carelshaven onder leiding van chef-kok Daniel Nijkamp. Stehr wordt vanwege de nationale zege uitgezonden naar de internationale wedstrijd, die op 7 september wordt gehouden in Taiwan.

Tweede werd Wouter Braam, werkzaam bij Restaurant de Heeren van Harinxma van Landgoed Lauswolt te Beetsterzwaag, onder leiding van chef de cuisine Arjan Bisschop. Deze keuken is met een Michelinster bekroond.

De derde plaats ging naar Ralph Benneker, werkzaam bij Landhuishotel de Bloemenbeek in De Lutte, ook bekroond met een Michelinster en het restaurant waar ook de winnaar van de vorige editie van de Jeunes Chefs competitie, Michel Oude Booijink, werkzaam is.

De Nederlandse afdeling van de Chaîne des Rôtisseurs, een internationale gastronomische organisatie, hield de wedstrijd op 7 mei voor jonge veelbelovende souschefs.

De souschefs, niet ouder dan 26 jaar en werkzaam in gerenommeerde Nederlandse restaurants die zijn aangesloten bij de Chaîne des Rôtisseurs, kruisten de degens in de door de Chaîne des Rôtisseurs Bailliage des Pays-Bas georganiseerde wedstrijd.

Leerhotel het Klooster

De wedstrijd vond op 7 mei plaats in Leerhotel het Klooster te Amersfoort en werd mede mogelijk gemaakt door de sponsoren Sligro, Pabst & Pabst, Rungis, Koppert Cress, Siegert, Hurricane en Wüsthof.

De jonge gedreven deelnemers kregen een ‘black box’ met voor hen ieder onbekende ingrediënten, waarmee een driegangenmenu voor vier personen diende te worden samengesteld. Eerste onderdeel van de wedstrijd bestond uit het schrijven van het menu, waarna 3,5 uur tijd was voor het bereiden van de gerechten.

Beoordeeld werd op twee aspecten:

In de keuken werd beoordeeld op de techniek van het koken en het gebruik van de materialen. Ook werd op efficiënt werken, reinheid en organisatie gelet.

Walter Rietbergen, executive chef van Hotel Huis ter Duin, en Joost den Ouden, chef-kok Leerhotel Het Klooster beoordeelden deze aspecten.

Een deskundige jury, bestaande uit culinair specialist Jolanda van der Jagt en Chaîneleden Mario Blom, Cees Dorland en Maarten Westerhof beoordeelden vervolgens op presentatie, originaliteit en smaak.

Rick Stehr zal worden uitgezonden naar de internationale competitie van de Chaîne des Rôtisseurs, die op 7 september 2018 in Taiwan zal plaatsvinden. Hij zal zich daar meten met de landelijke winnaars van de wedstrijden die de Chaîne des Rôtisseurs wereldwijd heeft gehouden. De Nederlandse winnaar van vorig jaar, Michel Oude Booijink, behaalde de indrukwekkende tweede plaats in de internationale competitie.

Prijsuitreiking

De prijsuitreiking vond plaats tijdens een door Leerhotel Het Klooster verzorgd diner, waar 61 leden en gasten van de Chaîne des Rôtisseurs aan deelnamen. Bereiding en serveren geschiedde door leerlingen en medewerkers van het Leerhotel.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Culinair
Sterrenchef Wim Severein maakt brigade restaurant The Millèn bekend

Chef-kok Wim Severein, bekend van voormalig sterrenrestaurant Wereldmuseum, opent medio juli zijn eigen high-end restaurant The Millèn op de eerste etage van het Rotterdam Marriott Hotel. Het team van The Millèn, in de iconische Millenniumtoren, bestaat uit een aantal oude bekenden van...

Culinair Rotterdam
Topvlees van de houtskoolgrill bij de With

Dry aged ribeye, kakelvers piepkuiken en spareribs van Iberico. Voor een goed stuk vlees ga je naar de With. Dit nieuwe bar-restaurant op de Witte de Withstraat in Rotterdam is de specialist voor gerechten van de houtskoolgrill. Een mooi drankassortiment en een stijlvolle inrichting vol details make...

Regelgeving Achtergronden
Rotterdams visrestaurant stoeit met gemeente en provincie over vergunning

Visrestaurant A La Plancha op het Rotterdamse Noordereiland wacht al maanden op een tijdelijke horecavergunning van de gemeente Rotterdam. Het is de eerste keer sinds de start van het seizoensrestaurant dat ondernemer Hans Mosselman nog niet met de opbouw kan beginnen. Het restaurant op een ponton p...

Columns Starten in de horeca Ondernemen
Functioneren en disfunctioneren: wat kan en moet een werkgever?

Elke werkgever kampt vroeg of laat met een medewerker die het in het functioneren laat afweten. Van een werkgever wordt verwacht een gedegen verbeterplan op te stellen en met de medewerker te doorlopen. Een verbeterplan kent duidelijke doelen, een reële termijn waarbinnen de doelen moeten zijn ...

Achtergronden Michelin
Phuket en Phang Nga in Michelingids Thailand 2019

Na de allereerste Thaise editie van de Michelingids, toegewijd aan Bangkok, heeft Michelin bekendgemaakt de gids uit te breiden met een nieuwe 2019 editie: de Michelin Guide Bangkok, Phuket en Phang Nga. De gids wordt eind 2018 uitgegeven en bevat informatie over de culinaire cultuur van deze drie b...

Interview Longread
Interview: waarom het woord 'gratis' niet werkt in de horeca

“Marketing wil je als horecaondernemer het liefst binnenboord houden.” Monique van Gevelt is daar duidelijk in en ze heeft een punt. Want je kúnt het ook zelf als je de tools kent en beheerst. “Het is het gemakkelijkst om de reguliere social media-kanalen in te zetten”...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: