U heeft gezocht op : kookwedstrijd

17 oktober 2020 Awards Culinair
Team Bocuse d’Or NL niet door naar Wereldfinale

Chef Marco van der Wijngaard (29, Restaurant ’t Amsterdammertje) en commis Yentl van Gilst (21, Restaurant De Burgemeester en Sterklas ROC van Amsterdam) hebben helaas niet de top 10 bereikt tijdens de Europese finale van de Bocuse d’Or. Onder begeleiding van coach en voormalig deelnemer ...

2 oktober 2020 Columns
Column Fernando Jonker: maak soms een uitzondering

Bij Fernando’s gebruiken we convenienceproducten. Is dat per definitie fout? Ik vind van niet. Sojasaus, is daar iets mis mee? Vissaus? Als je dat zelf moet gaan maken, gaat er ontzettend veel tijd en moeite in zitten en levert het iets op qua smaak? Misschien wel, maar ik vind de kant-en-k ...

25 september 2020 Culinair Internationaal Bocuse d'Or
17 deelnemers aan de Europese finale Bocuse d'Or Europe

Van 15 tot 16 oktober nemen 17 Europese landen deel aan Bocuse d'Or Europe in Tallinn, Estland om zich te kwalificeren voor de grote wereldfinale die plaatsvindt op 1 en 2 juni 2021 in Lyon (Frankrijk). Aanvankelijk hadden 24 landen zich aangemeld. Na de eerste selectie bleven er 20 over, er ...

26 juni 2020 Opening Culinair
Topkok Jan Smink opent tweede restaurant in Giethoorn

Bodelaeke ‘inspired by Smink’ in Giethoorn opent op 1 juli 2020 haar deuren. Jan Smink: “Vanwege de maatregelen die van kracht zijn, kan Restaurant Smink in Wolvega de helft van het aantal gasten ontvangen. Daarom ben ik gaan zoeken naar een locatie mét terras, waar we meer ...

11 juni 2020 Bocuse d'Or
Europese finale Bocuse d’Or opnieuw uitgesteld

Het internationale organisatiecomité van Bocuse d’Or (I.O.C.) heeft besloten de Europese finale van de kookwedstrijd opnieuw uit te stellen. Er heerst teveel onzekerheid over het al dan niet openen van de grenzen en de mogelijkheid om te reizen voor de deelnemende teams. Aanvankelijk ...

20 maart 2020 Bocuse d'Or Coronacrisis
Europese finale Bocuse d'Or verplaatst naar 3 en 4 september 2020

Als gevolg van de coronacrisis die de hele wereld in haar greep heeft, is ook de Europese finale van Bocuse d’Or uitgesteld. De Europese finale vindt nu niet plaats op 28 en 29 mei, maar op 3 en 4 september 2020. De wedstrijd wordt nog steeds gehouden in Tallinn, Estland. Voor Nederland kom ...

19 februari 2020 Awards Culinair
Mart Oude Luttikhuis wint kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs

De kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2020 van Chaîne des Rôtisseurs is gewonnen door Mart Oude Luttikhuis. De pas 20-jarige chef van sterrestaurant De Bloemenbeek in De Lutte plaatst zich hiermee voor de internationale wedstrijd in Parijs later dit jaar. In Leerh ...

18 februari 2020 Bocuse d'Or
Team Bocuse NL ingeloot voor de Europese finale in Tallinn

The word is out! De organisatie van de wereldwijde kookwedstrijd Bocuse d’Or heeft vandaag bekendgemaakt dat team Bocuse d’Or Nederland is toegelaten tot het deelnemersveld van de Europese finale. Nederland hoort bij de 20 Europese landen die het tegen elkaar gaan opnemen in de Europese ...

29 januari 2020 Culinair Internationaal
Jan Smink pakt derde prijs internationale kookwedstrijd Le Taittinger Prix Culinaire

Chef Jan Smink heeft de derde prijs gewonnen bij de befaamde internationale kookwedstrijd Le Taittinger Prix Culinaire International. De eigenaar van restaurant Smink in Wolvega nam het op 28 januari 2020 in Parijs op tegen zeven internationale topchefs en maakte indruk op de internationale jury met ...

27 januari 2020 Culinair Internationaal
Jan Smink strijdt in Le Taittinger Prix Culinaire in Parijs tegen internationale topchefs

Chef Jan Smink komt dinsdag 28 januari 2020 voor Nederland uit in de internationale kookwedstrijd Le Taittinger Prix Culinaire International in Parijs. De eigenaar van restaurant Smink in Wolvega strijdt tegen zeven internationale topchefs om een hoofdprijs van € 20.000,-. Met winst zou Jan Smi ...

25 oktober 2019 Awards Culinair
Jonge talentvolle chef verrast internationale jury met zijn Brabantse gerecht

Op donderdag 24 oktober vond in Rhodos Griekenland de finale plaats van de European Young Chef Award 2019. Vic Tosseram uit Goirle vertegenwoordigde Brabant tijdens deze wedstrijd waar jonge talenten uit verschillende Europese foodregio’s tegen elkaar koken. Deze kookwedstrijd is voor Brabant ...

11 oktober 2019 Bocuse d'Or
Data Europese finale Bocuse d’Or 2020 bekend

De internationale organisatie van de wereldwijde kookwedstrijd Bocuse d’Or heeft vandaag bekendgemaakt dat de Europese finale wordt gehouden op donderdag 28 en vrijdag 29 mei 2020 in Tallinn, Estland tijdens de Profexpo Food Village exhibition in de Saku Arena. Gedurende 2 dagen ontmoeten ...

10 oktober 2019 Events
Jubileumeditie BBB Maastricht groot succes

De 65e editie van BBB Maastricht was een groot succes en laat consistentie in groei zien. Meer dan 400 exposanten zorgden voor een beursvloer bomvol inspiratie op het gebied van (non)food, drinks en gastronomie. Maar er was vooral aandacht voor innovatie en culinair talent. De toon is gezet voor de ...

26 september 2019 Awards
Wedstrijd ‘PUUR koken met wild’ wederom hoog niveau

Op dinsdag 24 september was de vijfde editie van de kookwedstrijd ‘PUUR koken met wild’ tijdens horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam. Vijf teams, elk met twee koks in opleiding van de Cas Spijkers Academie en één junior jager, zetten in de wedstrijdarena van Gastvrij Rotterdam ...

26 september 2019 Awards Internationaal
Souschef La Provence Driebergen in finale Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2019

Jelle Horst heeft prima gepresteerd tijdens de Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2019 in het Candadese Calgary. De souschef van sterrestaurant La Provence in Driebergen vertegenwoordigde Nederland in de internationale finale. De jury was zeer te spreken over de smaken en de gaarheid van zijn ...

24 september 2019 Awards Bocuse d'Or
Marco van der Wijngaard winnaar Bocuse d'Or Nederland 2019 

Tijdens de vakbeurs Gastvrij Rotterdam is Marco van der Wijngaard van restaurant ’t Amsterdammertje* in Loenen aan de Vecht de winnaar geworden van de Nederlandse finale Bocuse d’Or. Hij gaat Nederland vertegenwoordigen tijdens de Europese finale in Tallinn in juni 2020. Vijf kandidat ...

16 september 2019 Awards Culinair
Souschef La Provence Driebergen strijdt om prestigieuze titel

Jelle Horst vertrekt dinsdag 17 september naar het Canadese Calgary om namens Nederland deel te nemen aan de internationale finale van de Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2019. Met 23 andere talenten strijdt de souschef van sterrestaurant La Provence in Driebergen vrijdag 20 september om de ...

12 september 2019 Events
Erik Stroink, BBB Maastricht: "Hier zie je het allerbeste uit de branche"

Erik Stroink is Product Manager van de oudste horecavakbeurs van de Benelux, de BBB in Maastricht. Hij heeft het druk, want van 7 tot en met 9 oktober staat de Bourgondische hoofdstad van Nederland alweer voor de vijfenzestigste keer in het teken van de horeca tijdens dit jaarlijkse evenement. " ...

30 augustus 2019 Bocuse d'Or
Derde jurylid Nederlandse finale Bocuse d'Or bekend

Op maandag 23 september is het zover. Vijf kandidaten nemen plaats in de wedstrijdarena van Ahoy Rotterdam. Ook nemen zes juryleden plaats aan de jurytafel. Aan hen de eer om de chef te kiezen die Nederland culinair mag vertegenwoordigen. Voorzitter Soenil Bahadoer heeft chefkoks Moshik Roth en J ...

22 mei 2019 Awards
Restaurant ‘t Amsterdammertje wint Slag op de Schelde 2019

De vijfde editie van kookwedstrijd Slag op de Schelde is gewonnen door het team van sterrenrestaurant ’t Amsterdammertje in Loenen aan de Vecht. De persprijs van deze unieke jaarlijkse kookwedstrijd voor (sous)chefs op het water van de Oosterschelde ging naar restaurant De Sjalot in Nijmegen. ...

10 april 2019 Culinair Bocuse d'Or
10 kandidaten geselecteerd voor voorronde Bocuse d’Or Nederland

Het bestuur van Bocuse d’Or Nederland heeft 10 kandidaten geselecteerd voor de voorronde van de kookwedstrijd Bocuse d’Or Nederland. Deze kandidaten zijn op basis van werkervaring, wedstrijdervaring en motivatie geselecteerd uit een totaal van 16 aanmeldingen. De voorronde vindt plaats o ...

4 april 2019 Michelin
Sterk deelnemersveld kookwedstrijd Slag op de Schelde 2019

De finalisten voor kookwedstrijd Slag op de Schelde die op 21 mei op de Oosterschelde wordt gehouden, zijn bekend. Op het schip de Denick II strijden 6 toprestaurants met totaal 3 Michelinsterren om de titel. Het is de vijfde editie sinds de start van de wedstrijd in 2014. Voor de vijfde editie v ...

25 maart 2019 Events Culinair
Internationale topchefs geven masterclasses in Nederland

Met nog ruim een half jaar te gaan, presenteert Folie Culinaire de eerste internationale chefs die plaats zullen nemen in de befaamde demokeuken. Rob Roy Cameron van restaurant Gazelle Mayfair (Londen, Verenigd Koninkrijk), Olesia Drobot van EM restaurant (Sint-Petersburg, Rusland) en sterrenchef He ...

19 februari 2019 Culinair
Jelle Horst wint Jeunes Chefs Rôtisseurs

Jelle Horst heeft maandag 18 februari de nationale editie van de Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2019 gewonnen. De souschef van La Provence in Driebergen won in Leerhotel Het Klooster in Amersfoort van vijf talentvolle leeftijdsgenoten en vertegenwoordigt Nederland op 20 september tijdens ...

18 februari 2019 Awards Culinair
Kookwedstrijd Slag op de Schelde 2019 open voor inschrijving

De unieke kookwedstrijd Slag op de Schelde vindt dit jaar plaats op 21 mei en is open voor inschrijving. Tijdens de wedstrijd koken professionele chefs of sous-chefs op een schip op de Oosterschelde om het beste gerecht met asperges en een product uit de Oosterschelde. Het is de enige kookwedstrijd ...

15 februari 2019 Awards Culinair
Talentvolle koks strijden in Amersfoort om prestigieuze titel

Zes jonge en talentvolle chefs gaan maandag 18 februari bij Leerhotel Het Klooster in Amersfoort de strijd met elkaar aan tijdens de Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2019. De winnaar is niet alleen de beste van Nederland, maar plaatst zich ook voor de internationale finale in het Canadese C ...

6 februari 2019 Opening
Restaurant Morille: puur uit Zeeland

In het Zeeuwse Koudekerke is op 1 februari 2019 restaurant Morille geopend. Chef-eigenaar Dennis Willems combineert vis, vlees en wild uit Zeeland en groenten uit de eigen moestuin met wildpluk als paddenstoelen, kruiden en rendiermos, waardoor een onderscheidende keuken ontstaat. De gast kan rekene ...

5 februari 2019 Bocuse d'Or
Inschrijving voorronde Bocuse d’Or Nederland geopend

De inschrijving voor de voorrondes van de meest prestigieuze kookwedstrijd is geopend. Het bestuur van Bocuse d’Or Nederland heeft besloten dat er maximaal 10 kandidaten daadwerkelijk hun kookkunsten mogen laten zien tijdens de voorronde in het Innovation Center van FrieslandCampina in Wagenin ...

24 januari 2019 Events
Kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs op 18 februari in Amersfoort

De kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2019 van Chaîne des Rôtisseurs vindt plaats op 18 februari bij Leerhotel Het Klooster in Amersfoort. Aan de wedstrijd nemen zes jonge koks van gerenommeerde restaurants deel. De winnaar plaatst zich namens Nederland voor de inter ...

9 januari 2019 Awards Culinair
Deze chef maakt de lekkerste stamppot met minder zout

Met zijn stamppot 'Winter Wonderland' was Rob Kramer uit Venlo gisteren de grote winnaar van de kookwedstrijd ‘Wie maak het Lekkerste Stamppotje met Minder Zout’. Initiatiefnemers van deze wedstrijd zijn Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en de Nierstichting. Met deze vakwedstrij ...

20 november 2018
Equiphotel: succesvolle beurseditie met meer dan 10% bezoekersstijging

De EquipHotel Paris 2018, die plaatsvond van 11 t/m 15 november blikt terug op een levendige en dynamische beurseditie die de hotel- en restaurantbranche met het diverse aanbod en de dynamische opzet heeft geïnspireerd. Dit grote succes is voor een groot deel te danken aan de vooruitziende b ...

12 oktober 2018
Bekendmaking deelnemende ‘Leermeester-Leerling’-teams

De acht deelnemende teams, die op 8 januari 2019 de strijd met elkaar aangaan tijdens de Nationale Kampioenschappen voor Leermeester-Leerling duo’s, zijn bekend. Deze spannende kookwedstrijd voor leermeesters en hun leerlingen, georganiseerd door het Gastronomisch Gilde, vindt plaats tijdens d ...

11 oktober 2018
Bijna 15.000 horecaprofessionals bezochten BBB Maastricht 

De 64ste editie van horecavakbeurs BBB Maastricht trok bijna 15.000 horecaprofessionals uit Nederland, België en Duitsland naar MECC Maastricht. De ruim 400 exposanten, die samen alle horecasegmenten vertegenwoordigden, waren zeer tevreden met de opkomst en de kwaliteit van de bezoekers. Een gr ...

9 oktober 2018 Awards Events
BBB Maastricht presenteert een dag vol winnaars

De openingsdag van BBB Maastricht was een dag vol winnaars. Zo werd door Koninklijke Horeca Nederland (KHN) de Meest Markante Horecaondernemer van Limburg bekend gemaakt, werd de 15e Columbus Trophy uitgereikt, waren er twee winnaars van de VanDrie kalfsvlees kookwedstrijden en sleepte InterAlter de ...

4 oktober 2018 Events
Bomvol programma BBB Maastricht 2018

Met nog een paar dagen voor de opening van de 64ste editie van BBB Maastricht, presenteert de organisatie een bomvol programma voor horeca professionals uit alle segmenten. Nieuw dit jaar is onder andere de innovatieve netwerkapp Grip die bezoekers en exposanten op basis profielen aan elkaar koppelt ...

4 oktober 2018 Personalia Culinair
Frank Bakkenes nieuwe sous-chef van Restaurant Bentinck

Restaurant Bentinck in Amerongen heeft Frank Bakkenes aangesteld als nieuwe sous-chef. Frank Bakkenes komt over van sterrenrestaurant De Vrienden van Jacob en is de rechterhand van chef Tommy Janssen in de keuken van het op de Utrechtse Heuvelrug gelegen toprestaurant. Prachtig cv De 26-jarige ...

27 september 2018 Events
Kookwedstrijden BBB Maastricht: van orgaanvlees tot duurzame vis

Horecavakbeurs BBB Maastricht organiseert maandag 8 t/m woensdag 10 oktober verschillende kookwedstrijden waar koks strijden om de eer en om mooie prijzen. Onder de noemer ‘Cooking Mania’ koken gevestigde en aanstormende chefs in een intiem kooktheater met tribune met verschillende thema ...

24 september 2018 Opening Culinair
Restaurant Smink Wolvega geopend door Jonnie en Thérèse Boer

Het nieuwe restaurant van topkok Jan Smink in Wolvega is op 20 september 2018 geopend door Jonnie en Thérèse Boer van driesterrenrestaurant de Librije. Zij arriveerden samen met Jan Smink op een old timer tractor, waarna zij restaurant Smink openden. In zijn restaurant - het enige ter ...

21 september 2018 Awards
Grand Concours du Caviar op Folie Culinaire

Op woensdag 10 oktober organiseert Reitsma Seafood in samenwerking met Sturia Caviar de prestigieuze kaviaarkookwedstrijd ‘Grand Concours du Caviar’. Op dag drie van het exclusieve, gastronomische vakevenement Folie Culinaire strijden vier Nederlandse topchefs om de eer en om mooie pri ...

5 september 2018 Amsterdam Culinair
Ciel Bleu verstevigt samenwerking met zusterrestaurant Elements in Bangkok

Tweesterrenrestaurant Ciel Bleu in Hotel Okura Amsterdam en het door Michelin met één ster bekroonde Elements in The Okura Prestige Bangkok verstevigen hun samenwerking. Dit vertaalt zich in een adviserende rol van chefsteam Onno Kokmeijer en Arjan Speelman en de aanstelling van een ni ...

21 augustus 2018 Events
Innovatief netwerken tijdens BBB Maastricht 2018

BBB Maastricht, de oudste horecavakbeurs van Nederland, vindt plaats van maandag 8 t/m woensdag 10 oktober in MECC Maastricht. BBB Maastricht biedt een veelzijdig programma voor horecaprofessionals uit ieder segment. Van (speciaal) bieren tot biologische streekproducten en van innovatieve productont ...

21 juni 2018 Events Culinair
Gault&Millau Theater op Folie Culinaire 2018

Gault&Millau krijgt een eigen bezoekerspaviljoen op Folie Culinaire 2018, waar Limburgse chefs gerechten koken met producten van exposanten en die combineren met mooie wijnen. Folie Culinaire vindt plaats tijdens horecavakbeurs BBB Maastricht (8 t/m 10 oktober) en wordt gezien als hét int ...

19 juni 2018 Awards Culinair
Team sterrenrestaurant Merlet wint kookwedstrijd Slag op de Schelde 2018

De vierde editie van kookwedstrijd Slag op de Schelde is gewonnen door het team van sterrenrestaurant Merlet in Schoorl. De persprijs van deze unieke jaarlijkse kookwedstrijd voor (sous)chefs op het water van de Oosterschelde ging naar restaurant de Ertepeller in Papendrecht. Tijdens de wedstrijd, d ...

8 juni 2018 Opening Culinair
Friese topkok Jan Smink maakt naam en concept eigen restaurant bekend

Het nieuwe restaurant van topkok Jan Smink in Wolvega krijgt de naam restaurant Smink. Het 40 couverts tellende restaurant opent per 21 september 2018 en heeft via de website de eerste tafels vrijgegeven voor reservering. Smink gaat op hoog niveau koken met Friese producten en de gast kan een grote ...

7 juni 2018 Events
Line-up (inter)nationale sterrenchefs Folie Culinaire groeit

Line-up (inter)nationale sterrenchefs Folie Culinaire groeit Folie Culinaire heeft weer een aantal grote namen toegevoegd aan de line-up van sterrenchefs die komen koken in de demokeuken van Culinaire Saisonnier. Na Lucas Felzine, Santiago Torrijos*, Karen Torosyan* en Soenil Bahadoer** hebben oo ...

28 mei 2018 Video Bocuse d'Or
Makro maakt serie over gastronomisch talent:  ‘De weg naar Bocuse d’Or’

De voorbereidingen van het vooraanstaande Bocuse d’Or, dé revolutionaire gastronomische kookwedstrijd, zijn in volle gang. Ook Nederland is bij deze belangrijke professionele kookwedstrijd. Samen met Makro bereiden Lars Drost (25) en zijn commis Mike Klaassen (19) (beide werkzaam bij Ci ...

9 mei 2018 Awards Culinair
Rick Stehr van Carelshaven wint Jeunes Chefs Competitie

Rick Stehr van Landgoed Hotel en Restaurant Carelshaven in Delden is winnaar geworden van de kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs Competitie. De wedstrijd voor souschefs vond plaats bij Leerhotel Het Klooster in Amersfoort en werd georganiseerd door Chaîne des Rôtisseurs. Winna ...

26 april 2018 Events
Sterkste deelnemersveld ooit voor kookwedstrijd Slag op de Schelde 2018

De wedstrijd voor (sous)chefs Slag op de Schelde die op 18 juni op de Oosterschelde wordt gehouden, blinkt uit door een ijzersterk deelnemersveld. Aan de wedstrijd doen 6 toprestaurants mee met totaal 7 Michelinsterren. Het is het sterkste deelnemersveld sinds de start van de wedstrijd in 2014. V ...

6 april 2018 Opening Mensen
Jan Smink opent eigen(wijs) restaurant

In september 2018 opent Jan Smink zijn eigen restaurant in Wolvega. Het voormalig ING-gebouw wordt omgetoverd tot eigen(wijs) restaurant.Hij gaat daar geheel volgens eigen stijl koken. Producten uit de regio, waar hij zelf mee is opgegroeid, krijgen een hoofdrol op het bord. Smink: “Het wordt ...

16 maart 2018
10 jaar De RestaurantKrant: Toine Smulders in 2010

De restaurantkrant bestaat tien jaar. In deze rubriek blikken we terug op een decennium vol nieuws, trends en diepte-interviews. We halen elke week spraakmakende verhalen uit de oude doos weer naar voren. Deze week een interview met SVH-Meesterkok Toine Smulders. Een aantal jaar geleden ging hij met ...

16 maart 2018 Achtergronden Bocuse d'Or
Team NL door naar Europese finale Bocuse d’Or

De laatste stap op weg naar de Europese finale is gezet: chef Lars Drost (Ciel Bleu) en commis Mike Klaassen (Ciel Bleu) zijn door de wedstrijdorganisatie van Bocuse d’Or geselecteerd. De Europese finale van de Gastronomische Olympische Spelen vindt plaats in Turijn, Italië op 11 en 12 ju ...

8 maart 2018 Interview
Jan Smink blinkt uit met biest; De culinaire kracht van de melk voor kalfjes

Als zoon van melkveehouders kreeg chef Jan Smink al met de paplepel ingegoten wat biest is. Van deze eerste melk van een koe die net gekalfd heeft, maakt hij tegenwoordig allerlei (na)gerechten zoals custard, ijs en krokant van biest. Per toeval ontdekte hij de culinaire kracht van biest. “Het ...

27 februari 2018 Events
Folie Culinaire maakt eerste sterrenchefs bekend 

Met nog dik 7 maanden te gaan, presenteert Folie culinaire de eerste internationale sterrenchefs die plaats zullen nemen in de befaamde demokeuken. Lucas Felzine van restaurant Uma en Santiago Torrijos bekend van restaurant Atelier Rodier beide gevestigd in Parijs en Karen T ...

1 februari 2018 Events
Slag op de Schelde geopend voor inschrijving

De kookwedstrijd Slag op de Schelde 2018 is geopend voor inschrijving. De wedstrijd vindt plaats op 18 juni 2018 en staat open voor professionele chefs of sous-chefs met zeebenen die op een schip op de Oosterschelde koken met asperges en een product uit de Oosterschelde. De deelnemers worden beoorde ...

18 januari 2018 Awards
Wie wordt de 'MasterChef' van ROC Midden Nederland?

Zaterdag 20 januari is het Facility, Horeca & Travel College van ROC Midden Nederland tijdens de Open Dag het strijdtoneel voor de 'MasterChef' kookwedstrijd. Studenten van de koksopleiding gaan met elkaar de strijd aan volgens het Black Box principe. Iedere student krijgt een box met ...

10 januari 2018 Awards Culinair
Zilveren Koksmes 2018 voor Sebastiaan Schreuder

Eerder vandaag streden acht jonge koks om de titel én het Zilveren Koksmes tijdens het NK Jonge Koks tot en met 25 jaar op de Horecava in de RAI Amsterdam. Na een spannende wedstrijd met uiteenlopende culinaire creaties ging Sebastiaan Schreuder van Landhuis Hotel & Restaurant De Bloemenb ...

9 januari 2018 Awards Culinair
De Nederlanden wint NK Leermeester-Leerling 2018

De Horecava was dinsdag 9 januari het strijdtoneel van het Nationaal Kampioenschap Leermeester-Leerling, georganiseerd door het Gastronomisch Gilde. Vincent van Wegen en Damian Moes van De Nederlanden* wonnen de spannende kookwedstrijd. Zij ontvingen de Bronzen Koksmes-wisseltrofee uit handen van de ...

23 november 2017 Awards Mensen
Jorrit van der Bos is Hottest Chef 2017

In het Miele Experience Center in Vianen barstte op 20 november de derde editie van de Hottest Chef-competitie los. Een kookwedstrijd georganiseerd door Tabasco waar acht jonge chefs de strijd aan zijn gegaan voor de titel Hottest Chef 2017. Jorrit van der Bos was met zijn gerecht ‘Unidentifie ...

20 oktober 2017 Events
Chefkok Bas Oonk van Restaurant Basaal uit Den Haag gastchef in Gibraltar

Chefkoks uit Gibraltar, Nederland, Zweden en Groot-Brittannië sloegen de handen ineen en kookten samen op woensdag 18 oktober in The Wessex Lounge in Gibraltar. Het evenement werd gehost door Vicky Garcia-Bishop, één van de toonaangevende chefs, (kookwedstrijd kampioen) van Gibral ...

12 oktober 2017 Awards Events
Herman Cooijmans winnaar BBB kookwedstrijd Limburgse gerechten

Op de derde dag van horecavakbeurs BBB Maastricht 2017 streden Limburgse koks in het theater van Cooking Mania met Limburgse streekproducten. De deelnemers serveerden een 3-gangen menu bestaande uit een Limburgs voor- hoofd en nagerecht. Herman Cooijmans van Restaurant Juliana in Valkenburg is door ...

10 oktober 2017 Events
Eerste dag BBB Maastricht vol hoogtepunten

Blije gezichten in MECC Maastricht. De openingsdag van horecavakbeurs BBB Maastricht was in alle opzichten een groot succes. De groei die de oudste horecavakbeurs van Nederland de afgelopen jaren heeft doormaakt, wordt ook deze editie versneld doorgezet. Niet alleen was het een zeer drukbezochte beu ...

10 oktober 2017 Awards
Rens Trommelen winnaar BBB - VanDrie Kalfsvlees kookwedstrijd

BBB Maastricht 2017 is gisteren van start gegaan. Onder de noemer ‘Cooking Mania’ organiseert de horecavakbeurs gedurende drie dagen verschillende kookwedstrijden waar koks strijden om de eer én mooie prijzen. Op de openingsdag vond de VanDrie kookwedstrijd plaats, waarbij koks ui ...

2 oktober 2017 Events Achtergronden
Gratis naar horecavakbeurs BBB Maastricht

Over minder dan een week is het zover en ontmoeten horecavakgenoten elkaar tijdens BBB Maastricht. Maandag 9 tot en met woensdag 11 oktober staat MECC Maastricht weer in het teken van kookwedstrijden, demonstraties, bekende chefs en sommeliers, wijn-spijs-proeverijen, workshops én kun je kenn ...

27 september 2017 Events
Bezoek gratis BBB Maastricht

Maandag 9 tot en met woensdag 11 oktober openen de 4 werelden van BBB hun deuren in MECC Maastricht en het belooft weer een culinair spektakel te worden. Ruim 400 exposanten, 125 demonstraties, wedstrijden, proeverijen en workshops en zeker 20 sterrenchefs uit de hele wereld; BBB staat bol van belev ...

19 september 2017 Amsterdam Bocuse d'Or
Lars Drost van Ciel Bleu winnaar finale Bocuse d’Or Nederland

Tijdens de vakbeurs Gastvrij Rotterdam is Lars Drost van Ciel Bleu in Amsterdam de winnaar geworden van de Nederlandse finale Bocuse d’Or. Lars Drost gaat Nederland vertegenwoordigen tijdens de Europese finale in Turijn van 10 tot en met 12 juni 2018. Vijf kandidaten hebben zich de afgelopen m ...

18 september 2017 Video Bocuse d'Or
Mini-docu: Gert van der Heijden van Het Roode Koper

Andere kandidaten Gert van der Heijden is de laatste kandidaat in onze reeks mini-documentaires. Hiervoor warern we te gast bij Kees Visser van restaurant Bij Kees, Thomas Beekhuis van DOT Groningen, Marco van der Wijngaard van 't Amsterdammertje en Lars Drost van restaurant Ciel Bleu. Hun mini d ...

12 september 2017 Awards Mensen
Twentse kok wint zilver bij Young Chefs Competition

Michel Oude Booijink uit het Overijsselse Deurningen heeft voor een daverende sensatie gezorgd tijdens een internationale kookwedstrijd in het Duitse Frankfurt. De souschef van Landhuishotel De Bloemenbeek in De Lutte is op de tweede plaats geëindigd bij de befaamde ‘Young Chefs Competiti ...

6 september 2017 Video Bocuse d'Or
Mini-docu: Lars Drost van Restaurant Ciel Bleu

Op 18 september is tijdens Gastvrij Rotterdam de finale van Bocuse D?Or Nederland.  De winnaar van deze prestigieuze kookwedstrijd plaatst zich voor de Europese finale in Turijn in 2018. In aanloop naar de Nederlandse finale stellen de vijf kandidaten zich voor in een korte mini documentaires. Vand ...

5 september 2017 Awards
Finale NK Oestersteken op 10 oktober 2017 tijdens BBB Maastricht

Op 10 oktober 2017 vindt tijdens de horecabeurs BBB Maastricht voor de 24e keer de finale van het NK Oestersteken plaats. Het is het enige officiële NK in Nederland waarvan de winnaar wordt afgevaardigd naar diverse internationale competities, met als hoogtepunt de World Cup in China in 2018. ...

1 september 2017 Video Bocuse d'Or
Mini-docu: Marco van der Wijngaard van ’t Amsterdammertje

Op 18 september is tijdens Gastvrij Rotterdam de finale van Bocuse D’Or Nederland. De winnaar van deze prestigieuze kookwedstrijd plaatst zich voor de Europese finale in Turijn in 2018. In aanloop naar de Nederlandse finale stellen de vijf kandidaten zich voor in een korte mini documentaires. ...

28 augustus 2017 Video Bocuse d'Or
Mini-docu: Thomas Beekhuis van Dot Groningen

Op 18 september vindt tijdens Gastvrij Rotterdam de finale van Bocuse D’Or Nederland plaats. De winnaar van deze prestigieuze kookwedstrijd plaatst zich voor de Europese finale in Turijn in 2018. In aanloop naar de Nederlandse finale stellen de vijf kandidaten zich voor in een reeks korte min ...

27 augustus 2017 Video Bocuse d'Or
Mini-docu: Kees Visser van restaurant Bij Kees

Op 18 september vindt tijdens Gastvrij Rotterdam de finale van Bocuse D’Or Nederland plaats. De winnaar van deze prestigieuze kookwedstrijd plaatst zich voor de Europese finale in Turijn in 2018. In aanloop naar de Nederlandse finale stellen de vijf kandidaten zich voor in een reeks korte min ...

21 juli 2017
Nordic Cuisine en Oostenrijks-Oosterse gastronomie op Folie Culinaire

Tijdens het internationale gastronomische vakevenement Folie Culinaire zullen tientallen gerenommeerde chefs uit binnen- en buitenland hun opwachting maken. De organisatie maakt drie nieuwe namen bekend: André Stahl (Oostenrijk), Mikael Svensson (Noorwegen) en de Nederlandse Roger Rassin. Zij ...

12 juni 2017 Culinair Bocuse d'Or
Vijf kandidaten finale Bocuse d’Or Nederland bekend

Na een spannende finale in het FrieslandCampina Innovation Center waar de klokken van de wedstrijd terug tikten, gingen 10 kandidaten de strijd aan voor een plek in de landelijke finale van Bocuse d’Or Nederland. Wedstrijdleider SVH Meesterkok Marco Poldervaart over de presentaties: “ ...

9 juni 2017
Pand restaurant Tandjong Priok in Arum te koop

Indonesisch restaurant Tandjong Priok en het pand waarin het gevestigd is, staan te koop. Totdat het pand in het Friese Arum verkocht is, blijft het restaurant open zodat gasten kunnen blijven genieten van de hedendaagse Indonesische keuken van ladychef Esther Gerlsma. Eigenaren Esther en Sicco Gerl ...

30 mei 2017 Culinair Bocuse d'Or
Kandidaten voorronde Bocuse d’Or Nederland bekend

Op maandag 12 juni is de voorronde van de finale Bocuse d’Or Nederland bij het innovation centre van FrieslandCampina. Ook deze keer is er een sterk deelnemersveld van ambitieuze koks. Zij gaan strijden voor een plek in de Nederlandse finale van Bocuse d’Or Nederland. Aan de national ...

26 mei 2017 Culinair Bocuse d'Or
Bocuse d’Or Nederland versterkt bestuur

Vanaf 1 juni is het bestuur van Bocuse d’Or Nederland versterkt met 3 nieuwe bestuursleden. Met het vertrek van Marc van Gulick en het overlijden van Joop Braakhekke werd gezocht naar nieuwe bestuursleden. Aan het bestuur worden Jan Smink, Joris Prinssen en Marcel de Leeuw toegevoegd. Daarm ...

23 mei 2017 Awards Culinair
Team restaurant De Librije wint kookwedstrijd Slag op de Schelde

De derde editie van kookwedstrijd Slag op de Schelde is gewonnen door het team van restaurant De Librije in Zwolle. De persprijs van deze unieke jaarlijkse kookwedstrijd voor (sous)chefs op het water van de Oosterschelde ging naar restaurant Elea in Rijswijk. Dessert met asperges, zeesla en codiu ...

18 mei 2017 Awards
Inschrijving Gouden Koksmuts geopend

De inschrijving voor de HANOS Gouden Koksmuts is gestart. De toonaangevende kookwedstrijd is het Nationaal Kampioenschap voor brigades van restaurants met een SVH Meesterkok en/of met één of meerdere Michelinsterren. De wedstrijd wordt georganiseerd door het Gastronomisch Gilde en mede ...

16 mei 2017 Awards Culinair
Sterk deelnemersveld bij wedstrijden Slag op de Schelde en Wine Making Challenge

De wedstrijd voor (sous)chefs Slag op de Schelde en de wedstrijd voor sommeliers Wine Making Challenge die op 22 mei op de Oosterschelde worden gehouden, blinken uit door een sterk deelnemersveld. Aan beide wedstrijden die op hetzelfde moment op het schip Denick II worden gehouden, doen deelnemers v ...

11 april 2017 Internationaal Michelin
Les Patrons Cuisiniers koken op de Malediven

Zes Nederlandse sterrenchefs gaan van 21 tot en met 25 oktober een exclusieve culinaire ervaring presenteren op de Malediven. De Chefs zullen drie keer culinaire gerechten bereiden op de exlusieve resorts van Soneva. De Chefs die zullen koken op de Malediven zijn André van Alten (Restauran ...

21 maart 2017 Events
Tweede editie horecavakbeurs Hartelijk Horeca is aanstaande

Op maandag 10 en dinsdag 11 april aanstaande wordt in Industriehal Hazemeijer in Hengelo de 2e editie van de horecavakbeurs ‘Hartelijk Horeca’ gehouden. Deze beurs richt zich op iedereen die zich vakmatig met eten en drinken bezig houdt. Van bed & breakfast tot sterrenrestaurant. Bij ...

24 januari 2017 Culinair Bocuse d'Or
Jan Smink had goed gevoel over Bocuse d'Or-deelname

Het team van Bocuse d’or Nederland, onder leiding van Jan Smink (Librije*), nam vandaag deel aan de wereldfinale van Bocuse d’Or in Lyon. De uitslag van de prestigieuze kookwedstrijd wordt morgen bekend. Aan de grote finale van Bocuse d’Or in het Franse Lyon, die morgen verder g ...

18 november 2016 Food Awards
Europese finale Bocuse'or 2018 is in Turijn

De Europese finale van Bocuse d'Or in 2018 vindt plaats in het Italiaanse Turijn, van 10 tot en met 12 juni. Ook Nederland was in de race als serieuze kandidaat om de Europese finale van de meest prestigieuze kookwedstrijd te organiseren. De winnaars van de Europse finale in Turijn staan in j ...

13 november 2016 Events
Ruim 10.000 bezoekers voor Beleef – Food, drinks & more

In totaal bezochten 10.215 geïnteresseerden de vernieuwde horecavakbeurs Beleef – Food, drinks & more op 7, 8 en 9 november in Evenementenhal Hardenberg. Zowel exposanten als bezoekers waren erg te spreken over het beursverloop. Op de openingsdag bekroonde John Meijerink van Paviljoen ...

1 november 2016 Events
Aandacht voor ‘De Nieuwe Nederlandse Keuken’

SVH Meesterkok Albert Kooy is initiator van de kookfilosofie ‘De Nieuwe Nederlandse Keuken’ (Dutch Cuisine). Tijdens de horecavakbeurs Beleef – Food, drinks & more in Evenementenhal Hardenberg geeft hij op dinsdag 8 november van 14.00 tot 15.00 uur een (kook)presentatie over de ...

3 oktober 2016 Events
Bezoek gratis BBB Maastricht

De werelden van BBB Maastricht, de grootste horecavakbeurs van Zuid-Nederland, brengen de bezoekers in bourgondische sferen. BBB Maastricht richt zich op professionals uit alle horecasectoren en vindt dit jaar van 10 t/m 12 oktober plaats in MECC Maastricht. Sinds jaar en dag is dit het belangrijkst ...

16 juni 2016
Chef Sandton Château De Raay 2e bij vegetarische kookwedstrijd

Lennart van Weert (26), chef van het Sandton Château De Raay hotel in Baarlo heeft de tweede plaats behaald tijdens de internationale vegetarische kookwedstrijd 'The Vegetarian Chance' in Milaan. Foto (vlrn): Lennart van Weert – Pietro Leemann – Dylan van Hirtum ...

7 juni 2016
Arno Beekman Hampshire chef-kok van 2016

Midden in de bossen van Putten vond in en rondom het Hampshire Hotel – Mooi Veluwe vorige week het jaarlijkse inkoopevenement plaats, dit jaar vormgegeven als een heus festival. Een van de vaste onderdelen van het programma is de kookwedstrijd Hampshire Chef van het jaar. Alle chef-koks van Hamps ...

25 mei 2016
Stijn Rotthier wint Slag op de Schelde

De tweede editie van kookwedstrijd Slag op de Schelde is gewonnen door Stijn Rotthier, sous-chef van restaurant De Kromme Watergang. De persprijs van deze unieke jaarlijkse kookwedstrijd voor (sous)chefs op het water van de Oosterschelde ging naar Marco van der Wijngaard van restaurant De Hoefslag ...

11 mei 2016
Nederlands Bocuse d'Or team geplaatst voor wereldfinale

Het Nederlandse Bocuse d’Or team met chef Jan Smink en commis Sander Verhaaf heeft tijdens de Europese finale in het Hongaarse Boedapest een zevende plaats behaald, waarmee het zich heeft gekwalificeerd voor de wereldfinale in Lyon in januari 2017. Foto's: Marc van Gulick, Kyonne Leyser 1 ...

28 april 2016
Chef Jermain de Rozario opent eigen zaak

Chef Jermain de Rozario opent op 4 mei zijn eigen restaurant in Helmond. Jermain heeft samen met zijn vriendin Virginia Rhoe restaurant 't Parlement overgenomen dat per 4 mei heropent als restaurant De Rozario. De Rozario, die hiervoor werkte bij tweesterrenrestaurant De Lindehof in Nuenen, keert ...

21 september 2015
Justin Koopman Rotterdams Kooktalent 2015

Justin Koopman (24) van restaurant Zeezout is zondag 20 september 2015 uitgeroepen tot Rotterdams Kooktalent van 2015. Hij won de zinderende finale die tijdens Rotterdamse Kost werd gehouden. Koopman imponeerde de jury met gebakken poon, salade van rabarber en biet en een krokantje en beurre blanc ...

15 september 2015
Bocuse d'Or: De ontknoping nadert!

Vijf talentvolle koks strijden op maandag 21 september 2015 tijdens Gastvrij Rotterdam in de Nederlandse finale van Bocuse d’Or. Een jury van sterrenkoks en SVH Meesterkoks gaat bepalen wie Nederland mag vertegenwoordigen bij de Europese finale van deze prestigieuze kookwedstrijd in Boedapest in ...

3 september 2015
Topjury bij Nederlandse finale Bocuse d'Or

Een vakjury van SVH Meesterkoks die gelauwerd zijn met vele Michelinsterren, zal op 21 september acte de presence geven bij de Nederlandse finale van van de kookwedstrijd Bocuse d’Or tijdens Gastvrij Rotterdam. Foto: Jonnie Boer. © De Librije Juryleden De juryleden zijn: Jonnie Boer (De L ...

1 september 2015
Stephan Nijst nieuwe chef Hilton Rotterdam

Stephan Nijst is de nieuwe chefkok van Stadshal Bar en Restaurant in Hilton Rotterdam. Hij presenteert direct al zijn culinaire signatuur, met het speciaal samengestelde menu dat tijdens de Rotterdamse Restaurant Week wordt geserveerd. De zeer ervaren Nijst heeft een gevarieerde loopbaan als sousc ...

24 augustus 2015
Angélique Schmeinck presenteert Bocuse d'Or

SVH Meesterkok Angélique Schmeinck zal op 21 september 2015 de Nederlandse finale van de kookwedstrijd Bocuse d’Or presenteren. Dit meldt de website van de kookwedstrijd. Angélique Schmeinck Angélique Schmeinck is een van de twee vrouwelijke Nederlandse SVH Meesterkoks in Nederland. Ze is ...

14 augustus 2015
Inschrijving Prix Culinaire sluit bijna

Op maandag 12 oktober is het zover: dan zullen topchefs tijdens de 49e editie van de Prix Culinaire Le Taittinger voor de Benelux strijden om de eervolle titel. De kookwedstrijd vindt plaats in de Kookerij in Noordwijkerhout waarna 's avonds de winnaars bekend gemaakt worden in Beachclub O. van Hot ...

2 juli 2015
Prix Culinaire Le Taittinger in Noordwijk

In samenwerking met Oud Reuchlin & Boelen wordt op maandag 12 oktober voor de 49e keer de prestigieuze Prix Culinaire Le Taittinger voor de Benelux georganiseerd. Dit jaar heeft de organisatie van de prestigieuze kookwedstrijd gekozen voor de omgeving van Noordwijk. Deelnemende chefs zullen gedure ...

20 mei 2015
Jelle Conijn wint Slag op de Schelde

Kookwedstrijd Slag op de Schelde is gewonnen door Jelle Conijn, sous-chef van restaurant Ciel Bleu in Amsterdam. De persprijs van deze unieke jaarlijkse kookwedstrijd voor (sous)chefs op het water van de Oosterschelde ging naar Takis Panagakis van restaurant Mazie in Den Haag. Jury Samen met z ...

Laad meer resultaten

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: