Taiwanese kookprofessionals geven Nederlandse studenten kookles

15 mei 2017 | Thijs Jacobs

Op 10 mei bezocht een Taiwanese delegatie Zadkine Horeca, Toerisme, Facilitair & Dienstverlening in het kader van een Taiwanese promotiecampagne van hun keuken in Europa (2017 Taiwanese Culinary Art Promotion Program Europe).

Het bezoek aan Zadkine startte met een welkomstwoord van de hoofdsecretaris van de ‘Overseas Community Affairs Council’ in Den-Haag (OCAC Taiwan). Deze commissie houdt zich bezig met de uitwisseling van cultuur, educatie, economie en informatie tussen Taiwan en de overzeese Taiwanezen.

Daarna startte de kookworkshop aan een klas Zadkine studenten en docenten van de horecavakopleidingen. De studenten kregen les over concepts en trends van de Taiwanese keuken. Daarna gingen ze zelf aan de slag met verschillende gerechten: gesneden varkensvlees met knoflooksaus, filet mignon in zwarte pepersaus, kip in gong bao saus en een kirin visgerecht. De gerechten zagen er geweldig uit en de studenten waren erg geboeid tijdens de workshop. Het was een ontzettend leuke en leerzame middag.

Docenten waren de meegereisde Taiwanese professionals; de heer Cheng-Chung, Chen, Professional Specialist (Associate Professor Level) en de heer Xander Lee: Executive Chef van het Taiwanese JOHOJiA restaurant.


Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

10 jaar De RestaurantKrant
10 jaar De RestaurantKrant: de opkomst van de foodtruck

De RestaurantKrant bestaat tien jaar. In deze rubriek blikken we terug op een decennium vol nieuws, trends en diepte-interviews. We halen elke week spraakmakende verhalen uit de oude doos weer naar voren. Deze week geen interview, maar een verhaal over de opkomst van foodtrucks. Want hij is nu a...

Verkiezingen Vegetarisch Veganistisch
Vegetarische Slager wint New Food Challenge van RVO

De Vegetarische Slager is een van de winnaars in de New Food Challenge die is uitgeschreven door de Nederlandse overheid om nieuwe voedseloplossingen te bedenken op weg naar een meer plantaardige samenleving, in het kader van het behalen van klimaatdoelen en het vormgeven van een duurzaam voedselbel...

Regelgeving
Staatssecretaris Blokhuis en wethouder Everhardt starten landelijke actie NIXzonderID

Staatssecretaris Blokhuis en wethouder Everhardt starten landelijke actie NIXzonderID Staatssecretaris Paul Blokhuis (VWS) ervaart zelf in de horeca hoe lastig het is om de leeftijd van jongeren in te schatten. De landelijke actie NIXzonderID is vandaag gestart door staatssecretaris Paul Blokhuis (V...

Hotel Restaurant
Amrâth Grand Hotel de l’Empereur geeft restaurant hippe make-over

Goed, puur eten voor een vriendelijke prijs in een informele sfeer. Dat is de weg die Amrâth Grand Hotel de l’Empereur inslaat na heropening van haar vernieuwde Grand restaurant begin april. Een hip en modern interieur, een veelzijdige kaart met een combinatie van streek- en internationa...

Events
'BBB on-tour' van start

Nog 144 dagen. Dan begint de 64ste editie van de zuidelijkste horecavakbeurs van Nederland. Van 8 tot en met 10 oktober wordt in Maastricht de BBB gehouden. De kick-off vond vanochtend plaats in Breda bij Satelliet. Tijdens de 'BBB-on tour' geeft de organisatie (potiëntele) standhouders...

Amsterdam Culinair
Culinaire carrousel in Waldorf Astoria Amsterdam

Het wordt een onvergetelijke zomer in Waldorf Astoria Amsterdam. De succesvolle Summer Afternoon Tea krijgt dit jaar een zinnenprikkelend vervolg. Het hotel neemt gasten mee terug in de tijd met een carrousel vol heerlijkheden die herinneren aan zomerse strandattracties en circusacts. Neem plaats in...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: