Taiwanese kookprofessionals geven Nederlandse studenten kookles

15 mei 2017 | Thijs Jacobs

Op 10 mei bezocht een Taiwanese delegatie Zadkine Horeca, Toerisme, Facilitair & Dienstverlening in het kader van een Taiwanese promotiecampagne van hun keuken in Europa (2017 Taiwanese Culinary Art Promotion Program Europe).

Het bezoek aan Zadkine startte met een welkomstwoord van de hoofdsecretaris van de ‘Overseas Community Affairs Council’ in Den-Haag (OCAC Taiwan). Deze commissie houdt zich bezig met de uitwisseling van cultuur, educatie, economie en informatie tussen Taiwan en de overzeese Taiwanezen.

Daarna startte de kookworkshop aan een klas Zadkine studenten en docenten van de horecavakopleidingen. De studenten kregen les over concepts en trends van de Taiwanese keuken. Daarna gingen ze zelf aan de slag met verschillende gerechten: gesneden varkensvlees met knoflooksaus, filet mignon in zwarte pepersaus, kip in gong bao saus en een kirin visgerecht. De gerechten zagen er geweldig uit en de studenten waren erg geboeid tijdens de workshop. Het was een ontzettend leuke en leerzame middag.

Docenten waren de meegereisde Taiwanese professionals; de heer Cheng-Chung, Chen, Professional Specialist (Associate Professor Level) en de heer Xander Lee: Executive Chef van het Taiwanese JOHOJiA restaurant.


Overig nieuws

Food Achtergronden
Goed voedsel wordt gesubsidieerd vergist

De overheid subsidieert de vergisting van goed voedsel om groene energie op te wekken. Dat bleek uit de uitzending van onderzoeksprogramma De Monitor (KRO-NCRV) over voedselverspilling. Staatssecretaris Van Dam (Economische Zaken, PvdA) overweegt de subsidieregeling voor groene ener...

Personalia Culinair
Promoties bij Oostwegel Collection: nieuwe Chef de Cuisine

Vandaag zijn er twee promoties in het gastronomische team van Château St. Gerlach aangekondigd. Chefkok Otto Nijenhuis wordt Executive Chef en Guido Le Bron de Vexela wordt Chef de Cuisine van Restaurant Château St. Gerlach. SVH Meesterkok Otto Nijenhuis (55) is sinds 2004 werkzaam al...

Culinair Internationaal
Chef Jacob Jan Boerma te gast in culinair mekka Ischgl

In het tweede weekend van juli bereidt en presenteert Nederlandse sterren-kok Jacob Jan Boerma van Restaurant De Leest in Vaassen zijn creatie voor de ‘Kulinarischer Jakobsweg’ in het Oostenrijkse Paznauntal. Voor dit culinaire concept worden ieder jaar andere internationale sterren-chef...

Opening Restaurant
Restaurant Vlaar opent vernieuwd terras

Restaurant Vlaar aan het Noordereinde in ’s-Graveland (centraal in het Gooi) heeft haar terras geheel vernieuwd. Met nieuwe stijlvolle bestrating, comfortabel en modern meubilair, mediterrane planten, loungemuziek en fijne sfeerverlichting zijn ze helemaal klaar voor de zomer. Want buiten eten...

Events Culinair
Eerste internationale congres over smaak en proeven: Taste Summit

Een nieuw, internationaal congres over smaak en proeven maakt zijn entree in Nederland! 12 juli 2017 wordt de allereerste editie van TASTE Summit georganiseerd door Peter Klosse en staat de Hogere hotelschool Maastricht geheel in het teken van ‘Deliciousness’. Specialisten en grote na...

Café Opening Culinair
Sergio Herman opent café met zelfbediening en snacks

Volgende maand opent de befaamde chef-kok Sergio Herman een nieuwe zaak, genaamd AIRcafé. Dat wordt een take-away en zelfbedieningsgedeelte in zijn pas geopende restaurant AIRRepublic. Dit restaurant vind je in Cadzand. Laagdrempelig en relatief eenvoudig In zijn nieuwsbrief rept Herm...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2017 - Uitgeverij PS

Uitgave door: