Chef Tim Raue gastchef in Rijks

16 november 2015
Chef Tim Raue gastchef in Rijks

De succesvolle Duitse topchef Tim Raue is op 18, 19 en 20 maart 2016 te gast in RIJKS, het restaurant van het Rijksmuseum. Samen
met Joris Bijdendijk en zijn team kookt hij die dagen een speciaal menu, waarvan de beste gerechten het hele voorjaar op de kaart blijven staan.

*Over Tim Raue*
Tim Raue (Berlijn, 1974) werd vorige week door de restaurantgids Gault&Millau Duitsland voor de tweede keer uitgeroepen tot beste kok van Berlijn. Zijn restaurant Tim Raue in de Berlijnse wijk Kreuzberg is bekroond met twee Michelinsterren, 19 punten Gault&Millau en staat nummer 52 in de wereldranglijst van The World’s 50 Best Restaurants.*Energierijke gerechten*
Raue staat met zijn koppeling van Japanse productperfectie, Thaise aromatiek en Chinese keukenfilosofie bekend om zijn gezonde en energierijke gerechten. Daarin gelden als hoogtepunt zijn verfijnde klassiekers als Pekingeend en Dongpo speenvarken. In Raue’s keuken komen verzadigingsproducten als rijst, pasta, melkproducten, gluten en witte suiker zelden voor.

*Gastchefs*
RIJKS, onlangs zelf toebedeeld met 16 Gault&Millau-punten, nodigt een aantal keren per jaar een internationaal vermaarde gastchef uit, vergelijkbaar met een gastconservator in het museum. Sinds de opening van het museumrestaurant in november 2014 verwelkomde het restaurnat onder anderen Margot Janse (The Tasting Room / Le Quartier Français in Franschhoek, Zuid-Afrika), Jacques Pourcel (Jardin des Sens in Montpellier, Frankrijk) en André Chiang (André in Singapore en RAW in Taiwan).

~Christel Tuin, portret: Nils Hasenau~

Overig nieuws