Je hebt gezocht op: Hotel Okura Amsterdam

Nederlandse chef Marco van der Wijngaard niet geplaatst voor wereldfinale Bocuse d’Or
21 maart 2024Nieuws

Nederlandse chef Marco van der Wijngaard niet geplaatst voor wereldfinale Bocuse d’Or

Het Nederlandse Bocuse d’Or-team met chef Marco van der Wijngaard en commis Stijn de Jong (beiden Sterklas) heeft tijdens de Europese finale in...

Chef-kok Marco van der Wijngaard in startblokken voor Europese finale Bocuse d’Or
14 maart 2024Nieuws

Chef-kok Marco van der Wijngaard in startblokken voor Europese finale Bocuse d’Or

Chef-kok Marco van der Wijngaard (31) vertegenwoordigt Nederland dinsdag 19 en woensdag 20 maart 2024 tijdens de Europese finale van Bocuse d’Or...

Ramez Ramzy: “De tijd van Argentinian steakhouses is voorbij”
14 maart 2024Nieuws

Ramez Ramzy: “De tijd van Argentinian steakhouses is voorbij”

Groots ondernemen. Alhoewel de meeste uitbaters hun energie kwijt zijn aan één zaak, hebben anderen een heel plein in hun bezit. Wat is...

Mike Klaassen versterkt team Ciel Bleu** als chef de cuisine
26 februari 2024Nieuws

Mike Klaassen versterkt team Ciel Bleu** als chef de cuisine

Ciel Bleu Restaurant** versterkt het team met de aanstelling van Mike Klaassen (25). Per 1 maart vervult Mike de rol van chef de cuisine in de keuken...

Tweesterrenchef coacht Nederlands team Bocuse d’Or in wedstrijdkeuken van Hotel Okura Amsterdam
1 februari 2024Nieuws

Tweesterrenchef coacht Nederlands team Bocuse d’Or in wedstrijdkeuken van Hotel Okura Amsterdam

Niemand minder dan tweesterrenchef Arjan Speelman van restaurant Ciel Bleu heeft de rol van coach op zich genomen voor het Nederlandse team dat op 19...

Yamazato viert 50-jarig jubileum in samenwerking met Ciel Bleu
16 februari 2022Nieuws

Yamazato viert 50-jarig jubileum in samenwerking met Ciel Bleu

Van 3 tot en met 19 maart creëren de executive chefs van restaurant Yamazato en Ciel Bleu gezamenlijk een Omakase menu met 16...

Na bijna twintig jaar stopt Onno Kokmeijer bij Ciel Bleu**
30 december 2021Nieuws

Na bijna twintig jaar stopt Onno Kokmeijer bij Ciel Bleu**

Onno Kokmeijer gaat per 1 januari 2022 het tweesterrenrestautrant Ciel Bleu verlaten. Arjan Speelman, die met Kokmeijer jarenlang een ambitieus en suc...

Nice to Meat haalt revolutionair Zwitsers LUMA-vlees naar Benelux
9 september 2021Nieuws

Nice to Meat haalt revolutionair Zwitsers LUMA-vlees naar Benelux

Het is de nieuwste innovatie in de markt van luxevlees op het gebied van dry aging: een in Zwitserland ontwikkelde rijpingsmethode met behul...

Onno Kokmeijer, Arjan Speelman en Martin Klein koken samen
5 maart 2020Nieuws

Onno Kokmeijer, Arjan Speelman en Martin Klein koken samen

Tweesterrenrestaurant Ciel Bleu is opgenomen in het Ikarus-programma van april 2020. Restaurant Ikarus bevindt zich op de markante locatie Hangar-7 va...

Japanse restaurants in Hotel Okura ontvangen primeur uit Japan
12 maart 2019Nieuws

Japanse restaurants in Hotel Okura ontvangen primeur uit Japan

Yamazato Restaurant en Teppanyaki Restaurant Sazanka – de twee gerenommeerde Japanse restaurants van Hotel Okura Amsterdam – hebben als ee...

Restaurant De Dolle Griet in Harderwijk bestaat 25 jaar
7 maart 2019Nieuws

Restaurant De Dolle Griet in Harderwijk bestaat 25 jaar

25 jaar geleden zag JP van der Velde zijn kans schoon om dit pas geopende restaurant in zijn woonplaats Harderwijk over te nemen. Na zijn opleiding mi...

Top 10 Beste Leerbedrijf Horeca bekend
8 november 2018Nieuws

Top 10 Beste Leerbedrijf Horeca bekend

Op woensdag 7 november heeft SVH de Top 10 van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca bekendgemaakt. Nadat de nominatieronde op vrijdag 12 oktober werd...

Nieuwe cocktailselectie voor Twenty Third Bar
26 oktober 2018Nieuws

Nieuwe cocktailselectie voor Twenty Third Bar

Twenty Third Bar, vernoemd naar haar locatie op de 23e verdieping van Hotel Okura Amsterdam, introduceert een nieuw cocktailmenu. De bartenders maken...

Sterrenrestaurant Da Vinci Maasbracht viert 25-jarig jubileum met ladieslunch
19 september 2018Nieuws

Sterrenrestaurant Da Vinci Maasbracht viert 25-jarig jubileum met ladieslunch

Restaurant Da Vinci in Maasbracht vierde op 14 september het 25-jarig bestaan met een lunch voor 25 powervrouwen uit de horeca, kunst, cultuur en poli...

Ciel Bleu verstevigt samenwerking met zusterrestaurant Elements in Bangkok
5 september 2018Nieuws

Ciel Bleu verstevigt samenwerking met zusterrestaurant Elements in Bangkok

Tweesterrenrestaurant Ciel Bleu in Hotel Okura Amsterdam en het door Michelin met één ster bekroonde Elements in The Okura Prestige Bang...

Driesterrenchef Kevin Fehling kookt in Ciel Bleu
30 augustus 2018Nieuws

Driesterrenchef Kevin Fehling kookt in Ciel Bleu

Ciel Bleu viert nogmaals de bekroning met twee Michelinsterren voor het 10e jaar op rij met een culinair evenement: The Table at Ciel Bleu. Op 7 oktob...

Ciel Bleu viert tweesterren-jubileum met reünie van oud-chefs
9 juli 2018Nieuws

Ciel Bleu viert tweesterren-jubileum met reünie van oud-chefs

Ciel Bleu (Hotel Okura Amsterdam) heeft de bekroning met twee Michelinsterren voor het 10e jaar op rij gevierd met een culinair evenement: Chefs Favou...

Masterclass Talenten Academie in kookstudio Hotel Okura Amsterdam
17 januari 2018Nieuws

Masterclass Talenten Academie in kookstudio Hotel Okura Amsterdam

Deze week vond in de kookstudio van Hotel Okura Amsterdam de eerste editie van ‘Masterclass Talenten Academie’ plaats. Dit is een training...

Ciel Bleu Restaurant voor het tiende jaar op rij bekroond met twee Michelinsterren
11 december 2017Nieuws

Ciel Bleu Restaurant voor het tiende jaar op rij bekroond met twee Michelinsterren

Tijdens de presentatie van de Nederlandse Michelingids voor 2018 is bekend gemaakt dat Ciel Bleu Restaurant zich voor het tiende jaar op rij de trotse...

Top 10 Beste Leerbedrijf Horeca bekend
7 november 2017Nieuws

Top 10 Beste Leerbedrijf Horeca bekend

Op dinsdag 7 november heeft SVH de top 10 van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca 2017/2018 bekendgemaakt.   Leerlingen en docenten hebben...

Interview: Onno Kokmeijer wil af van à la carte
30 mei 2017Nieuws

Interview: Onno Kokmeijer wil af van à la carte

Onno Kokmeijer is de man van de koningskrab en de culinaire tovenaar die koken in een hotel binnen Nederland naar een hoger niveau heeft getild....

Video: Onno Kokmeijer wil af van à la carte
10 mei 2017Nieuws

Video: Onno Kokmeijer wil af van à la carte

“Ik wil af van à la carte”, onthulde Onno Kokmeijer, de chef-kok van Ciel Bleu Restaurant op de 23e verdieping van Hotel Okura Amst...

Ciel Bleu presenteert nieuw boek: Guestronomy
5 december 2016Nieuws

Ciel Bleu presenteert nieuw boek: Guestronomy

Ciel Bleu Restaurant presenteert Guestronomy, het tweede boek van chefs Onno Kokmeijer en Arjan Speelman en gastheer Pasquinel Kolk. Het 368 pagina&rs...

Ciel Bleu heropent na metamorfose
26 september 2016Nieuws

Ciel Bleu heropent na metamorfose

Ciel Bleu Restaurant van het hoofdstedelijke Hotel Okura Amsterdam heeft een totale metamorfose ondergaan. Het met twee Michelinsterren bekroonde rest...

Galadiner levert 200.000,- op voor onderzoek speekselklierkanker
14 september 2016Nieuws

Galadiner levert 200.000,- op voor onderzoek speekselklierkanker

Restaurantvereniging Alliance Gastronomique heeft donderdag 8 september met een galadiner voor het goede doel 202.291,- euro opgehaald. Het geld wordt...

De Horeca 100 van 2015
15 december 2015Nieuws

De Horeca 100 van 2015

We presenteren je het Horeca Jaaroverzicht 2015 in 100 momenten. Het jaar is nog net niet afgelopen, maar we nemen je graag nu al mee door een roeri...

Onno Kokmeijer wordt gastchef
2 juli 2015Nieuws

Onno Kokmeijer wordt gastchef

Vanaf 15 oktober 2015 biedt Executive Chef Onno Kokmeijer van tweesterrenrestaurant Ciel Bleu in Hotel Okura Amsterdam culinaire ondersteuning aan h...

Van Gogh bewonderen bij Ciel Bleu
27 maart 2015Nieuws

Van Gogh bewonderen bij Ciel Bleu

Tot en met 29 mei is bij de Chef’s Table in de keuken van tweesterrenrestaurant Ciel Bleu een Van Gogh Museum Relievo tentoongesteld. Deze driedimen...

Japans restaurant Yamazato heropend
9 maart 2015Nieuws

Japans restaurant Yamazato heropend

Het Japanse Yamazato Restaurant in Hotel Okura Amsterdam heeft na een grootschalige verbouwing van drie maanden zijn deuren weer geopend. Het archite...

Pasquinel Kolk geïnaugureerd
23 februari 2015Nieuws

Pasquinel Kolk geïnaugureerd

Pasquinel Kolk, gastheer van restaurant Ciel Bleu in Amsterdam, is officieel geïnaugureerd als SVH Meestergastheer. Hij heeft daarmee de hoogste gr...

Zuid-Holland heeft markantste ondernemer
14 januari 2015Nieuws

Zuid-Holland heeft markantste ondernemer

Martijn en Michiel van den Berg van hotel Vesper in Noordwijk zijn gisteravond uitgeroepen tot Meest Markante Horecaondernemers van Nederland. Dit vo...

Hoppakee. Zomaar een 'Top 10'
3 december 2014Nieuws

Hoppakee. Zomaar een 'Top 10'

Ja, je kunt het zo gek niet verzinnen of je kunt er een lijstje van maken. Voor de grap zochten wij op IENS eens naar 'Internationale, romantische r...

Pasquinel Kolk is Meestergastheer
26 november 2014Nieuws

Pasquinel Kolk is Meestergastheer

Op 24 november is Pasquinel Kolk (35), Restaurant Service Manager van Ciel Bleu Restaurant ** in Amsterdam, geslaagd voor de Meesterproef SVH Meeste...

Japans Wagyu verkrijgbaar
25 juni 2014Nieuws

Japans Wagyu verkrijgbaar

Japans Wagyu zal vanaf nu op de kaart prijken van menig toprestaurant en de consument kan het kopen bij hoogwaardige slagerijen. Japan heeft definitie...

Topchefs treden toe tot Gilde
17 juni 2014Nieuws

Topchefs treden toe tot Gilde

Tijdens het jubileum galadiner van het Gilde van Nederlandse Meesterkoks op 15 juni 2014 in hotel Okura Amsterdam traden Luc Kusters (patron cuisinier...

Jonnie Boer Honorair Meesterkok
16 juni 2014Nieuws

Jonnie Boer Honorair Meesterkok

Sinds 15 juni 2014 is Jonnie Boer Honorair Meesterkok van het Gilde van Nederlandse Meesterkoks. De titel is voor het eerst uitgereikt ter gelegenheid...

Kanshebbers stijlawards horeca bekend
8 januari 2014Nieuws

Kanshebbers stijlawards horeca bekend

De jaarlijkse Venuez Hospitality & Style Awards komen er weer aan. De kanshebbers in de diverse categorieën zijn bekend. Onder de genomineerde hotels...

Kokmeijer promoot branche bij leerling
13 september 2013Nieuws

Kokmeijer promoot branche bij leerling

Leerlingen van RSG Wolfsbos en Rijn IJssel Vakschool Wageningen wisten zich tijdens de SVH Horeca Roadshow te onderscheiden. Zij wonnen een workshop w...

Ekkebus slaagt voor Meesterproef
1 juli 2013Nieuws

Ekkebus slaagt voor Meesterproef

Richard Ekkebus van Restaurant Amber in The Landmark Mandarin Oriental Hong Kong is door Robert Kranenborg geïnaugureerd als SVH Meesterkok. Nadat Ri...

Chef Philippe Striffeler kookt bij Okura
30 mei 2013Nieuws

Chef Philippe Striffeler kookt bij Okura

De Amerikaanse chef Philippe Striffeler versterkt binnenkort het keukenteam van Marc van der Tang (foto) van Serre Restaurant in Hotel Okura Amsterdam...