De Bokkedoorns** maakt nieuwe maîtres bekend

Auteur: redactie
Gastronomie Personalia 3 mei 2024
De Bokkedoorns** maakt nieuwe maîtres bekend Barry Kleijne en Tim Dorissen

Tim Dorissen is de nieuwe maître van De Bokkedoorns. Al twaalf jaar is hij een rots in de branding en heeft alle kneepjes van het vak nog geleerd van Peter Bruins en later Niels van Overmeire. Met de carrièreswitch van Van Overmeire is het tijd voor Dorissen om een stap naar voren te zetten. Barry Kleijne maakt op zijn beurt als maître-sommelier het team compleet

Waar Dorissen als protegé van De Bokkedoorns zich altijd in Overveen heeft ontwikkeld tot maître, heeft Kleijne zijn ervaringen bij verschillende vooraanstaande horecabedrijven opgedaan. Via de sterrenrestaurants Chapeau! en ML heeft hij verder ervaring opgedaan in het Hotel Okura Amsterdam en in Australië. Onder Noël Vanwittenbergh heeft hij bij Ciel Blue de fijne kneepjes van het wijnvak verder ontwikkeld tot de maître-sommelier die hij is geworden.

Beide maîtres zijn dus door twee iconen uit het vak opgevoed en groot gebracht. Dankzij met de jarenlange ervaring van Dorissen bij De Bokkedoorns, en uiteraard de nauwe samenwerking met eigenaar Pascal Beeren en twee sterren chef Roy Eijkelkamp, vormen de twee een ijzersterk team. Kleijne: “Ik heb even een uitstapje gemaakt naar De Scheepskameel maar merkte dat ik het fine dining miste. De kans die ik vervolgens bij De Bokkedoorns kreeg kon ik gewoonweg niet laten lopen.”

Voortborduren op kwaliteit

Eigenaar Beeren is blij met het team zoals dat nu is samengesteld: “Vanaf 1 juli kunnen we met elkaar de toekomst positief tegemoetzien. Met Tim weten we uiteraard precies waar we aan toe zijn en we hebben daar met elkaar al jaren naartoe gewerkt. Maar ook in Barry hebben we alle vertrouwen. Hij is gewend aan de hoge standaard die we hanteren, heeft respect voor tradities maar staat ook open voor nieuwe ontwikkelingen en uitdagingen. Bovendien kent hij al veel van onze trouwe gasten. Stiekem ben ik zelfs wel blij met de veranderingen, die hebben we in het verleden ook vaak genoeg gehad en daar zijn we altijd sterk uitgekomen. Met al onze kwaliteiten en de wil om elkaar uit te dagen, van elkaar te leren, maakt dat ik erg uitkijk naar de zomer. Ik denk dat de werkdruk die we dagelijks ervaren goed het hoofd wordt geboden met de keuze voor twee Maîtres in plaats van één. Een soort één plus één is drie.”

Blijf op de hoogte!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

Overig nieuws