Restaurant De Dolle Griet in Harderwijk bestaat 25 jaar

7 maart 2019 | Yonne van Geene

25 jaar geleden zag JP van der Velde zijn kans schoon om dit pas geopende restaurant in zijn woonplaats Harderwijk over te nemen. Na zijn opleiding middelbare hotelschool werkte JP in Frankrijk, Hotel Okura Amsterdam, Hotel Jan Tabak in Bussum en het Rode Koper in Leuvenum. Met altijd in zijn achterhoofd het idee om een eigen klein, intiem restaurant te hebben. Waar goed gastheerschap en persoonlijke aandacht de boventoon voeren en waar het eten natuurlijk goed is. Dat alles is in al die jaren erg goed gelukt, getuige het grote aantal vaste gasten waarmee JP al veel lief en leed heeft gedeeld.

In het restaurant zijn menige afspraakjes gehouden en later huwelijken gevierd. Onlangs kwam een echtpaar dat hun huwelijksdiner in de Dolle Griet had gehouden ook weer hun 25 jarig huwelijksfeest vieren.

Keukenconcept

Het keukenconcept is uniek in Harderwijk. Alle gerechten zijn qua portionering ongeveer even groot. Restaurant de Dolle Griet maakt gebruik van veel plaatselijke leveranciers. De Franse keuken is de basis met hier en daar wat internationale invloeden. Terwijl JP zich inleeft in elke gast vaart hij consequent zijn eigen koers en hij heeft het nog steeds erg naar zijn zin. Voorlopig gaat hij dan ook zeker door met het restaurant.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair Recepten
Wat zit er in de originele bolognesesaus?

De bolognesesaus is de allerbekendste Italiaanse pastasaus. In tegenstelling tot veel andere pastasauzen is deze behoorlijk rijk gevuld, doorgaans is het een saus op basis van gehakt, (gepelde) tomaten, wortel, selderie, knoflook en ui. Hieraan worden vaak nog meer ingrediënten aan toegevoegd, ...

Opening Internationaal
Deus Ex Machina brengt uniek retail- en restaurantconcept naar Nederland

Deus Ex Machina is meer dan alleen een merk. Het brengt een lifestyle voor alle riders, bikers, creatieven, foodfanaten en artistiekelingen tot leven. Met hun recent geopende ‘tempel’ genaamd The Wat of Why aan de Amsterdamse Herengracht start ook in de lage landen de jacht naar plezier....

Bier
Horecaconcern IQ Creative stapt over op Bud

IQ Creative, een van de belangrijkste spelers in de Amsterdamse horeca, maakt vandaag bekend te kiezen voor Bierbrouwerij AB InBev. Het bedrijf van Bert van der Leden en ’s werelds grootste brouwer zijn al sinds de introductie van Bud in Nederland in gesprek. De samenwerking wordt vandaag door...

Achtergronden Internationaal
China gaat wegwerpplastic uitbannen, ook in de horeca

China zal de productie, de verkoop en het gebruik van plastic wegwerpproducten in de komende vijf jaar in drie fasen verbieden of beperken, volgens een gezamenlijk door de Nationale Commissie voor Ontwikkeling en Hervorming en het Ministerie van Ecologie en Milieu uitgevaardigde instructie. Ook voor...

Awards
Restaurant ’t Havenmantsje Harlingen Beste Leerbedrijf Horeca

Tijdens de finale op de Horecava is donderdag 16 januari op de stand van SVH Restaurant ’t Havenmantsje uit Harlingen uitgeroepen tot winnaar van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca. De tweede plaats ging naar Hotel Pulitzer uit Amsterdam. Le Brasseur uit Maarssen maakt op de derde plaats de...

Ondernemen
Wees goed voorbereid: download de gloednieuwe HorecaMarketingKalender

Hij is er weer! Je kunt de HorecaMarketingKalender 2020 nu gratis downloaden via deze link! De HorecaMarketingKalender is hét overzicht van feestdagen, vakanties en evenementen in Nederland en omgeving. Heb je je ooit weleens afgevraagd wat al die Duitsers ineens in je zaak deden? Dat kwam...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: