U heeft gezocht op : Hans van Wolde

14 april 2021 Achtergronden Gastronomie
Nederlandse topchefs te zien in spannende kookwedstrijd ‘Snackmasters’

Bobby Rust, Ron Blaauw, Jacob Jan Boerma, Dennis Huwaë, Hans van Wolde, Margo Reuten, Richard van Oostenbrugge en André Gerrits zijn de acht chefkoks die strijden om de felbegeerde titel Snackmasters 2021. In het nieuwe programma ‘Snackmasters’ nemen wekelijks twee koks het t ...

31 maart 2021 Personeel
Château Neercanne kondigt nieuwe Chef de Cuisine en Maître d'Hôtel aan

Na een intensieve selectieprocedure voor de functie van Chef de Cuisine en Maître d’Hôtel presenteert Château Neercanne met veel trots de opvolging. Vanaf 1 mei start Robert Levels (50) als Chef de Cuisine bij Restaurant Château Neercanne. De huidige Sous-Maître R ...

29 maart 2021 Achtergronden Michelin
Liveblog presentatie Michelingids 2021

Welkom in ons liveblog over de bekendmaking van de Michelinsterren. Het was een bijzonder jaar, waarbij gegevens over de restaurants die nieuwe sterren mogen ontvangen al twee dagen voor de officiële bekendmaking op straat lagen. Dit kwam door een foutje in de nieuwe app van Michelin (hier lees ...

27 maart 2021 Michelin
Nieuwe Michelinsterren gelekt door foutje in de app

In de hagelnieuwe app van de Michelingids staan twee dagen voor de officiële bekendmaking al tien restaurants die maandag eigenlijk pas de nieuwe Nederlandse sterren hadden moeten krijgen, zo heeft NRC uitgevonden. Het restaurant Brut172 van chef Hans van Wolde in Reijmerstok (Limburg) is de ...

7 december 2017 Achtergronden
Top 10 best gelezen artikelen op derestaurantkrant.nl

Het einde van het jaar nadert. Tijd om terug te blikken op een bewogen jaar. We hebben een overzicht gemaakt van de meest gelezen artikelen van afgelopen jaar op derestaurantkrant.nl. 1. Dit worden de biertrends voor 2017 Bier is populair, ook in restaurants. Aan het begin van dit jaar voorspel ...

31 oktober 2017
Beluga-chef Van Wolde over daling in Lekker 500: 'Geen Ramp'

Chefkok Hans van Wolde van restaurant Beluga Loves You maakt zich niet druk om de daling van zijn restaurant in de Lekker 500. Tegen De Limburger zegt hij dat de daling 'geen ramp' is. Restaurant Beluga Loves You daalde vijf plaatsen op de lijst van beste restaurants van Nederland. Het re ...

30 oktober 2017 Gastronomie
De top 10 van de Lekker 2018

Naar de Lekker wordt ieder jaar reikhalzend uitgekeken door Nederlandse topchefs. Vandaag, maandag 30 oktober, is de lijst - de Lekker 2018 - naar buiten gebracht en wij presenteren je de top 10. Het is stuivertje wisselen tussen De Librije en Inter Scaldes, aangezien vorig jaar de rollen waren omge ...

28 augustus 2017 Events
Restaurant Beluga presenteert eigen magazine

Tijdens de laatste dag van het Maastrichtse Preuvenemint op het Vrijthof, op zondag 27 augustus, vond een verrassende presentatie plaats op de volle stand van tweesterrenrestaurant Beluga Loves You. Chef Hans van Wolde onthulde om 16.30 uur een metershoge blow-up van de cover van zijn eerste Beluga ...

9 september 2015
Interview Erik Stroink, BBB Maastricht

Van 5 tot en met 7 oktober staat het MECC in Maastricht in het teken van bourgondisch genieten. Zowel de BBB als "Folie Culinaire":http://www.folieculinaire.com/ zijn niet meer weg te denken uit de agenda’s van horecaondernemers, en dat is niet zonder reden. De BBB vindt voor de 61e keer plaats; ...

1 september 2015

Op de BBB, de grootste horecavakbeurs van de Euregio (het gebied tussen Maastricht, Aken en Luik) vindt de vakbezoeker een compleet overzicht op het gebied van food, non food en drinks & entertainment. Workshops, proeverijen en wedstrijden maken het programma van de Bourgondische BBB compleet. ...

10 augustus 2015
Den Blijker en Van Wolde koken op BBB

In congres- en beurzencentrum MECC Maastricht vinden 5 t/m 7 oktober de Bourgondische Horecavakbeurs BBB en Folie Culinaire plaats. In een pop-up restaurant op de beursvloer bieden topchefs Herman den Blijker en Hans van Wolde een betaalbare (sterren)lunch aan. De beurs wil met het pop-up restaura ...

14 oktober 2014
Michelinchefs ontwikkelen sterrenbonbons

Tien Michelin Sterrenkoks uit Nederland en België hebben samen met één meesterchocolatier tien verschillende bonbons ontwikkeld. Na een aantal sessies van testen, proeven, ruiken, verfijnen en genieten, presenteren ze onder de naam Sterrenbonbons tien unieke 'pareltjes'. Nieuwe smaakcombinat ...

3 maart 2014
Foodfoto's Beluga voor aan de muur

In samenwerking met chef-kok Hans van Wolde presenteert Foodgénique van foodfotograaf Marco Paone een collectie sfeervolle, exclusieve foodfoto’s voor horeca-interieurs en particuliere keukens. Vraag Met een collectie exclusieve en hoogwaardige culinaire beelden, speelt het platform naar eig ...

25 november 2013
Karel V, Frouckje State en Sonoy sterloos

In de nieuwe Michelingids heeft Grand Restaurant Karel V uit Utrecht zijn ster in moeten leveren. Frouckje State uit Ryptsjerk en Sonoy uit Emmeloord verloren ook hun enige 'etoile'. Ron Blaauw verloor de twee sterren van zijn klassieke restaurant, maar pakte er met RON Gastrobar meteen eentje ter ...

14 november 2013
Van Wolde presenteert chocoladebox

Chef-kok Hans van Wolde van sterrenrestaurant Beluga in Maastricht en patissier/chocolatier Geert-Jan Heesterbeek van la Fève hebben een chocoladebox ontwikkeld voor de kerst. Met passie, creativiteit en liefde voor natuurlijke ingrediënten hebben zij gewerkt aan bijzondere smaakcombinaties. Er ...

21 oktober 2013
Inter Scaldes op één in nieuwe Lekker

Inter Scaldes van Jannis en Claudia Brevet is de nieuwe aanvoerder van de Lekker top-100. In de nieuwe gids voor 2014 staat het tweesterrenrestaurant op nummer één. Oud Sluis van Sergio Herman is niet meer opgenomen. Op nummer twee staat restaurant Boreas van Nico en Sonja Boreas in Heeze (vorig ...

23 augustus 2013
Ook Toine Hermsen voor bistronomie-bijl

De bijl van de bistronomie maakt korte metten met Nederlandse sterrenzaken. Na onder anderen Ron Blaauw en Hans van Wolde kondigt nu Toine Hermsen aan klaar te zijn met amuseparades en de duurste wijnen. Per 1 november krijgen gasten in het Maastrichtse restaurant dat de naam van de patron-cuisini ...

6 augustus 2013
Beslaglegging bij restaurant Beluga

Restaurant Beluga van Hans van Wolde kampt met een beslaglegging door een schuldeiser. De eiser is Booz Event Design uit Rijswijk. Het bedrijf verzorgde in het recente verleden stands voor Beluga op culinaire evenementen, waaronder het Preuvenemint. Ook deed het de inrichting van Beluga Beach Club ...

10 juni 2013
Sergio Herman stopt met Oud Sluis

Sergio Herman wilde op het hoogtepunt stoppen met restaurant Oud Sluis. Nu is het moment daar. Zondag 22 december 2013 sluit de driesterrenchef de deuren van Oud Sluis. Herman heeft wel ambities om weer opnieuw te beginnen. Hij is jaren bezig geweest recepten te perfectioneren. Meer zit er volgen ...

3 juni 2013
Nieuwe koers voor restaurant Beluga

Toprestaurants die hun concept aanpassen, het is de trend van dit moment. Naast recentelijk Ron Blaauw en "Moshik Roth":http://www.derestaurantkrant.nl/nieuws/roth-en-samhoud-naar-oosterdokseiland/ heeft Hans van Wolde van restaurant Beluga bekend gemaakt het over de boeg die 'laagdrempelig' heet t ...

27 november 2012
Te weinig Michelinsterren? Zuurpruimen!

Natuurlijk zou het voor iedereen smullen zijn geweest als er een nieuw driesterrenrestaurant was te melden. Maar om nu over een grote teleurstelling te spreken, zoals menig journalist dat nu doet? Kom nou! Gek maken Ieder jaar maken we elkaar hartstikke gek rondom de bekendmaking van een nieuwe ...

26 november 2012
Oud Sluis en De Librije blijven eenzaam aan de top

Bij de bekendmaking van de nieuwe Michelingids voor Nederland blijft de teller van het aantal driesterrenrestaurants op twee steken. Veel aandacht was er voor Hans van Wolde. Beluga was volgens insiders een van de kanshebbers voor een derde ster. Drie nieuwe tweesterrenrestaurants Bij de prese ...

22 augustus 2012
Simpelheid siert de kunst

'‘Geen poespas of franjes, maar vis zoals het hoort.’' Dat is de beleving die eigenaren Dennis van der Meer en Jeroen Raes de gast van Restaurant “O”, wil meegeven. Het restaurant aan de Maas laat zien dat Maastricht wél aan de zee ligt. Fruits de mer, gegrilde ...

16 mei 2012
Beluga in bevroren vorm

Na de chips van Beluga heeft Hans van Wolde ijsjes ontwikkeld die in de schappen van Albert Heijn liggen. Het ijsje heet Tropical Coco Shuffle. Tropische smaken Beluga IJs heeft tonen van ananas, passievrucht, citroen en kokos. Degenen die aan het ijsje likken proeven zoet, zuur en bittere smake ...

25 januari 2012
Limburgse topchefs geven smaakles

Tijdens de BBB organiseren cateringbedrijf Maison van den Boer en BUSINESS A LA CARTE op maandag 30 januari het 'Symposium van de Smaak'. Hans van Wolde van Beluga en Paul van de Bunt van De Leuf zullen er aanwezig zijn. Van Wolde presenteert zijn nieuwe boek 'Moods met een korreltje zout', Van de ...

17 november 2011
Nieuw kookboek Hans van Wolde

Na een eerder verschenen kookboek uit zijn keuken, presenteert Hans van Wolde deze winter ‘MOODS met een korreltje zout.' Naast de culinaire creaties in zijn Restaurant Beluga, blijft hij innoveren en smaakvolle en inspirerende concepten creëren. Dit keer in de vorm van een culinair lifestyleb ...

26 oktober 2011
Guerrilla-actie: Lekker onthult top-10

Met een guerrilla-actie onthult de redactie van Lekker vandaag, 26 oktober, de top-10 van de nieuwe gids voor 2012. Vroeg in de ochtend togen Makkie Mulder en haar team in twee auto's richting de eerste twee adressen. De beste tien restaurants van het land moeten tegen het einde van de dag bekend ...

27 september 2010
MasterChef verdeeld ontvangen op twitter

De eerste aflevering van de Nederlandse versie van het kookprogramma MasterChef is op netwerksite twitter verdeeld ontvangen. De vermeende hardheid van de jury bestaande uit tweesterrenchef Hans van Wolde, culinair criticus Alain Caron en chef-kok Peter Lute ligt hieraan ten grondslag. De première ...

27 augustus 2010
Mora's Maastrichter Bitterbal in trek

Tientallen bezoekers van culinair festijn ’t Preuvenemint in Maastricht staan in de rij om één van de exclusieve Maastrichter Bitterballen te bemachtigen. Speciaal voor het vierdaagse evenement ontwikkelde Beluga’s chef Hans van Wolde, in samenwerking met Mora, de bitterbal. De Maastrichter Bi ...

23 augustus 2010
Topchef Caron tweede jurylid Masterchef

Onlangs is bekend gemaakt dat de Franse chef Alain Caron zitting zal nemen in de jury van de Nederlandse versie van Masterchef. Al eerder werd bekend dat tweesterrenchef Hans van Wolde de jury zal gaan voorzitten. Inmiddels hebben 600 amateurkoks zich aangemeld voor het programma dat binnenkort op N ...

20 november 2009
Mobiele sterrenrestaurants nieuwste rage?

Is het de laatste mode? Is het een rage? Het is in ieder geval wel opmerkelijk dat sterren-restaurants Beluga en De Librije deze week beiden melden dat ze hun restaurants 'mobiel' hebben gemaakt. Beluga gaat met een superlange limousine 'on wheels'. De Librije laat restaurantgedeelte zoals het in Zw ...

9 november 2009
Oud Sluis opnieuw beste restaurant

Oud Sluis voert ook komend jaar de ranglijst van vijfhonderd beste restaurants in Nederland aan. Tijdens de presentatie van restaurantgids Lekker op maandag 9 november bleek de nummer één positie in deze rangschikking opnieuw weggelegd voor Sergio Herman. De tweede positie in Lekker 2010 werd, eve ...

13 maart 2009
De Fuik trekt Ralph Drost aan

Restaurant De Fuik in het Gelderse Aalst begint aan een nieuw hoofdstuk met chef-kok Ralph Drost, voormalig souschef bij tweesterrenrestaurant Beluga in Maastricht. Drost werd woensdag 'geïnaugureerd' als de nieuwe smaakmaker van De Fuik. Met zijn ideeën over koken behoort Drost tot de nieuwe gene ...

19 februari 2009
Gilke Topchef 2009

De Nederlandse sterrenchef Sergio Herman, Hans van Wolde, Ron Blaauw, Lucas Rive en Herman den Blijker hebben deelneemster Gilke in het tv-programma Topchef uitgeroepen tot beste amateurkok van 2009. Dinsdagavond versloeg Gilke in de finale in het tv-programma Topchef de twee overgebleven deelnemers ...

Laad meer resultaten

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: