Den Blijker en Van Wolde koken op BBB

10 augustus 2015
Den Blijker en Van Wolde koken op BBB

In congres- en beurzencentrum MECC Maastricht vinden 5 t/m 7 oktober de Bourgondische Horecavakbeurs BBB en Folie Culinaire plaats. In een pop-up
restaurant op de beursvloer bieden topchefs Herman den Blijker en Hans van Wolde een betaalbare (sterren)lunch aan. De beurs wil met het pop-up restaurant een plek creëren om bij te praten en zaken te doen met collega-professionals uit de horeca en gastronomie.

*Uniek pop-up restaurant*
Het pop-up restaurant is nieuw dit jaar. Een mobiel restaurant wordt ingericht met een keuken waar Den Blijker en Van Wolde de scepter zwaaien. Naast het restaurant is er ook een mobiele cocktailbar. Erik Stroink, beursmanager BBB en Folie Culinaire: "Wij zijn vereerd dat wij deze grote namen uit de Nederlandse gastronomie mogen verwelkomen. Het pop-up restaurant is een nieuw concept dat met deze chefkoks aan het roer een gegarandeerd succes wordt."

*Den Blijker en Van Wolde*
Op jonge leeftijd nam de Rotterdamse chefkok Herman den Blijker de ambitieuze Hans van Wolde onder zijn vleugels. Het was Den Blijker die hem de wereld van smaak liet ontdekken. In 1994 verhuisde Van Wolde naar Maastricht, waar hij in 1997 Beluga begon; een restaurant dat inmiddels bekroond is met 2 sterren. Herman den Blijker over de samenwerking tijdens de BBB en Folie Culinaire: "Koken met Hans in Bourgondisch Maastricht, aan de voor mij zo vertrouwde Maas. Dat voelt toch een beetje als thuiskomen." Hans van Wolde: "Oude tijden herleven op de gastronomische vakbeurzen van het jaar."

*BBB en Folie Culinaire*
De 61e editie van de Bourgondische Horecavakbeurs BBB en de 3e editie van Folie Culinaire vinden tegelijkertijd plaats in MECC Maastricht. Beide horecavakbeurzen zijn dagelijks geopend van 11.00 -18.00 uur. De registratie voor beide beurzen is inmiddels geopend.

Overig nieuws