Den Blijker en Van Wolde koken op BBB

10 augustus 2015 |
Den Blijker en Van Wolde koken op BBB<

In congres- en beurzencentrum MECC Maastricht vinden 5 t/m 7 oktober de Bourgondische Horecavakbeurs BBB en Folie Culinaire plaats. In een pop-up
restaurant op de beursvloer bieden topchefs Herman den Blijker en Hans van Wolde een betaalbare (sterren)lunch aan. De beurs wil met het pop-up restaurant een plek creëren om bij te praten en zaken te doen met collega-professionals uit de horeca en gastronomie.

Uniek pop-up restaurant
Het pop-up restaurant is nieuw dit jaar. Een mobiel restaurant wordt ingericht met een keuken waar Den Blijker en Van Wolde de scepter zwaaien. Naast het restaurant is er ook een mobiele cocktailbar. Erik Stroink, beursmanager BBB en Folie Culinaire: "Wij zijn vereerd dat wij deze grote namen uit de Nederlandse gastronomie mogen verwelkomen. Het pop-up restaurant is een nieuw concept dat met deze chefkoks aan het roer een gegarandeerd succes wordt."

Den Blijker en Van Wolde
Op jonge leeftijd nam de Rotterdamse chefkok Herman den Blijker de ambitieuze Hans van Wolde onder zijn vleugels. Het was Den Blijker die hem de wereld van smaak liet ontdekken. In 1994 verhuisde Van Wolde naar Maastricht, waar hij in 1997 Beluga begon; een restaurant dat inmiddels bekroond is met 2 sterren. Herman den Blijker over de samenwerking tijdens de BBB en Folie Culinaire: "Koken met Hans in Bourgondisch Maastricht, aan de voor mij zo vertrouwde Maas. Dat voelt toch een beetje als thuiskomen." Hans van Wolde: "Oude tijden herleven op de gastronomische vakbeurzen van het jaar."

BBB en Folie Culinaire
De 61e editie van de Bourgondische Horecavakbeurs BBB en de 3e editie van Folie Culinaire vinden tegelijkertijd plaats in MECC Maastricht. Beide horecavakbeurzen zijn dagelijks geopend van 11.00 -18.00 uur. De registratie voor beide beurzen is inmiddels geopend.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns
Fooi: geen verplichting, wel een blijk van waardering

In Nederland is fooi geen verplichting. In ons land heeft het horecapersoneel immers ‘gewoon’ een salaris, maar de fooi is daarop natuurlijk wel een welkome aanvulling. Voor de horecagast is het vaak moeilijk te bepalen wat een gangbare fooi is. In de basis is een fooi van vijf tot tien ...

Snacks Fastservice
Fritesvakantie: gratis frites voor de kleintjes

Van zaterdag 19 oktober tot met zondag 27 oktober 2019 organiseren de twee vestigingen van Par Hasard in Amsterdam de Fritesvakantie. Tijdens de herfstvakantie trakteert Par Hasard op gratis frites voor de kinderen bij de lunch van de volwassenen. Uiteraard zijn er tevens menu’s voor de kleint...

Achtergronden Internationaal
Wereldvoedseldag 16 oktober: de wereld bevindt zich in een voedingscrisis

Minstens één op de drie kinderen onder de vijf jaar heeft volgens een nieuw gepubliceerd rapport van Unicef te weinig of te veel gewicht. De wereld lijdt aan een voedingscrisis. Meer dan 800 miljoen mensen in de wereld hebben honger, maar bijna evenveel mensen zijn zwaarlijvig. Tegelij...

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Koffie & thee Internationaal
Wist je dat we vandaag in koffiestaking zijn?

Tik de gast die een koffie bestelt vandaag maar op de vingers, want de Eerlijke Koffiestaling is een feit. Op het werk en in de horeca drinken we dagelijks veel kopjes koffie. Weinig mensen zijn zich echter bewust van de problematiek die schuilgaat achter de koffie. Om bewustwording ten aanzien van ...

Columns
Column Sico de Moel: Misser

"Doe maar 2 Heineken 0.0 en voor mijn vrouw champagne." Zal ik er eerst maar één brengen, en straks de tweede? "Nee hoor, ik heb dorst." Mijn gasten zaten gisteravond heerlijk buiten aan een klein tafeltje onder mijn luifel. Echt een plekje om samen te genieten v...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: