Beslaglegging bij restaurant Beluga

6 augustus 2013 |
Beslaglegging bij restaurant Beluga

Restaurant Beluga van Hans van Wolde kampt met een beslaglegging door een schuldeiser. De eiser is Booz Event Design uit Rijswijk. Het bedrijf verzorgde in het recente verleden
stands voor Beluga op culinaire evenementen, waaronder het Preuvenemint. Ook deed het de inrichting van Beluga Beach Club. Van Wolde zou voor meer dan een halve ton aan uitstaande rekeningen niet hebben betaald, waarna Booz beslag heeft laten leggen op een betaalrekening van restaurant Beluga.

Geding
Via een kort geding bij de rechter wil Van Wolde nu de beslaglegging ongedaan maken. De schuld staat uit bij de Beluga Beach Club bv. Schuldeiser Booz probeert dit via restaurant Beluga betaald te krijgen, aldus Van Wolde.

Op omvallen?
De berichtgeving door diverse media dat door de beslaglegging het restaurant in financieel zwaar weer zou zitten doet Van Wolde tegenover De Limburger af als onzin. "Ik ga toch niet verbouwen en mijn hele kaart vernieuwen als ik op kiepen sta?"

Strijdvaardig
Van Wolde blijft onverminderd strijdbaar. Tegenover het genoemde regionale dagblad vertelt hij door te gaan met Beluga. Hij blijft zich inzetten voor de stad Maastricht en de derde Michelinster.

UPDATE - Bij de rechtbank in Amsterdam is op dinsdagmiddag 6 augustus een schikking getroffen met de schuldeiser die beslag legde op de bankrekening van Beluga.

Door Frank Lindner:mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Corona
2670 nieuwe horecaondernemingen sinds eerste lockdown

Coronacrisis of niet, het aantal horecaondernemingen stijgt. Sinds de eerste lockdown, in maart 2020, zijn er 2670 horecazaken bij gekomen. Hiermee heeft de verwachte kaalslag in de horeca dus niet plaatsgevonden. Cijfers van de Kamer van Koophandel (KvK) maken inzichtelijk dat er nu ruim 74.000 ...

Corona
Verspreiding Britse coronamutatie slecht nieuws voor de horeca?

Het Outbreak Management Team (OMT) laat weten zich zorgen te maken over de verspreiding van de Britse coronamutatie in ons land. In meest recente advies worden deze zorgen gedeeld. Ook worden strengere maatregelen niet uitgesloten. Welke dat zijn, is nog niet bekend, alhoewel de avondklok al besprok ...

Economie Corona
20 procent van de Nederlandse restaurants verwacht de deuren nooit meer te openen

Uit recent onderzoek van WijnSpijs blijkt dat 20 procent van de 1200 samenwerkende restaurateurs ernstige twijfels heeft over het voortbestaan van hun levenswerk. Het evenementenbureau WijnSpijs.nl verzorgde in samenwerking met 1200 restaurants in Nederland en België de culinaire WijnSpijs Wand ...

Achtergronden Corona
KIPPENTENT deelt snert uit aan zorgmedewerkers verpleeghuis

Vandaag heeft KIPPENTENT hun huisgemaakte snert uitgedeeld aan alle zorgmedewerkers van verpleeghuis Veenstaete in Kortenhoef (Wijdemeren). Hiermee willen ze hen een hart onder de riem steken en hun grote waardering uiten voor het geweldige werk van deze mensen tijdens de coronacrisis. De KIPPENT ...

Achtergronden Gastronomie
Horecaondernemer Han Ji over de horecatrends in 2021

2020 was voor horecaondernemers een onstuimig jaar, om het zacht uit te drukken. De komst van het coronavirus zorgde ervoor dat de horeca meerdere malen de deuren moest sluiten, ondernemers inkomsten misliepen, en creativiteit en support van de (lokale) consument een must was om te overleven. Wat st ...

Drinks Corona
2020 was ook voor bierbrouwers een rampjaar

De bierverkoop is in Nederland in 2020 met 14% gedaald ten opzichte van 2019. In de horeca en evenementenbranche was de daling zelfs ruim 58%. Dit is uiteraard het gevolg van de COVID-19-maatregelen. Sinds het (opnieuw) sluiten van de horeca in oktober zien we dat de verkoop van bier daar met 89% is ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: