Beslaglegging bij restaurant Beluga

6 augustus 2013
Beslaglegging bij restaurant Beluga

Restaurant Beluga van Hans van Wolde kampt met een beslaglegging door een schuldeiser. De eiser is Booz Event Design uit Rijswijk. Het bedrijf verzorgde in het recente verleden
stands voor Beluga op culinaire evenementen, waaronder het Preuvenemint. Ook deed het de inrichting van Beluga Beach Club. Van Wolde zou voor meer dan een halve ton aan uitstaande rekeningen niet hebben betaald, waarna Booz beslag heeft laten leggen op een betaalrekening van restaurant Beluga.

*Geding*
Via een kort geding bij de rechter wil Van Wolde nu de beslaglegging ongedaan maken. De schuld staat uit bij de Beluga Beach Club bv. Schuldeiser Booz probeert dit via restaurant Beluga betaald te krijgen, aldus Van Wolde.

*Op omvallen?*
De berichtgeving door diverse media dat door de beslaglegging het restaurant in financieel zwaar weer zou zitten doet Van Wolde tegenover De Limburger af als onzin. "Ik ga toch niet verbouwen en mijn hele kaart vernieuwen als ik op kiepen sta?"

*Strijdvaardig*
Van Wolde blijft onverminderd strijdbaar. Tegenover het genoemde regionale dagblad vertelt hij door te gaan met Beluga. Hij blijft zich inzetten voor de stad Maastricht en de derde Michelinster.

UPDATE - Bij de rechtbank in Amsterdam is op dinsdagmiddag 6 augustus een schikking getroffen met de schuldeiser die beslag legde op de bankrekening van Beluga.

~Door~ "~Frank Lindner~":mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl

Overig nieuws