Michelinchefs ontwikkelen sterrenbonbons

14 oktober 2014
Michelinchefs ontwikkelen sterrenbonbons

Tien Michelin Sterrenkoks uit Nederland en België hebben samen met één meesterchocolatier tien verschillende bonbons ontwikkeld. Na
een aantal sessies van testen, proeven, ruiken, verfijnen en genieten, presenteren ze onder de naam Sterrenbonbons tien unieke 'pareltjes'.

*Nieuwe smaakcombinaties*
Initiatiefnemer is meester chocolatier Geert-Jan Heesterbeek van het bedrijf la Fève. "De koks dwingen ons de scheidslijn tussen de keuken en de patisserie over te steken en daardoor zijn we altijd op zoek naar creatieve ideeën, bijzondere kruiden en nieuwe smaakcombinaties. We hebben samen met diverse Michelin sterrenkoks - die trouwe afnemers zijn van la Fève - een bonbon ontwikkeld die past bij het restaurant en een duidelijke signatuur heeft van de kok."

*Opvallende combinaties*
Ingrediënten en kruiden zijn door de Sterrenkoks en Geert-Jan gecombineerd tot ware smaaksensaties. Je kunt hierbij denken aan een pure chocolade bonbon met green curry, bergamot, sereh en gember, een melkchocolade bonbon met ananas, olijfolie, Tahiti vanille, verveine en gezouten karamel. Of een pure chocolade bonbon met Thaise basilicum, tamarinde en amarena kers.

*Deelnemers aan dit initiatief*

Vivendum* te Dilsen-Stokkem (B) - Alex Clevers
De Leuf ** te Ubachsberg - Bas van Kranen
Sense* te 's-Hertogenbosch - Dennis Middeldorp
La Trinité* te Sluis - François de Potter
Beluga** te Maastricht - Hans van Wolde
NIVEN* te Rijswijk - Niven Kunz
De Hoefslag* te Bosch en Duin - Raoul Meuwese
La Rive / Amstel Intercontinentel Hotel te Amsterdam* - Rogér Rassin
De Burgemeester* te Montfoort - Sander Spruijt
De Lindehof* te Nuenen - Soenil Bahadoer

Ieder restaurant serveert zijn eigen bonbon. Ze zijn verder te koop bij de restaurants, de speciaalzaak en de site "sterrenbonbons.nl.":http://www.sterrenbonbons.nl/

~Christel Tuin~

Overig nieuws