Van Wolde presenteert chocoladebox

14 november 2013 |
Van Wolde presenteert chocoladebox<

Chef-kok Hans van Wolde van sterrenrestaurant Beluga in Maastricht en patissier/chocolatier Geert-Jan Heesterbeek van la Fève hebben een chocoladebox ontwikkeld voor de kerst. Met passie, creativiteit
en liefde voor natuurlijke ingrediënten hebben zij gewerkt aan bijzondere smaakcombinaties. Er zijn chocoladeboxen voor elk dagdeel, en de ‘all day chocolatebox’ voor fijnproevers die de hele dag willen genieten.

Liefde en lef
Hans van Wolde: “Ik denk dat Geert-Jan toch wel een van de beste chocolatiers van Nederland is. We werken al een tijdje samen en we kregen het idee voor de kerst iets bijzonders te ontwikkelen. Niet de standaard chocolade, maar verassende producten gemaakt met liefde en lef. Wie deze box cadeau geeft of tijdens het diner serveert, krijgt daar gegarandeerd liefde voor terug.”

Scheidslijn oversteken
Patissier/chocolatier Geert-Jan heeft de koksopleiding gevolgd en heeft een achtergrond bij diverse gerenomeerde restaurants. Vanuit deze achtergrond werkt hij veel samen met topkoks. “De koks dwingen ons de scheidslijn tussen de keuken en de patisserie over te steken. Hans is hierin een topper. Iedere keer komt hij met creatieve ideeën, kruiden en smaken. Het samen ontwikkelen van nieuwe smaaksensaties in chocolade brengen we met deze box naar buiten.”

Chocoladebox
In de box zit onder andere Beluga thee, chocoladepasta met balsamico en kersen, chocoladeparels van yuzo-cocos, Turkse appelthee, bonbon van wortel, appel en gember, bonbon met een zachte gelei van limoncello, ganache van verse frambozen en een marshmallow van wilde roos. De chocoladebox is te koop via de webshop: www.bestechocolade.nl

Door Mariska van Gorp

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Fastservice Vega
KFC gaat een week lang 'kiploos' door het leven

Het Kentucky Fried Chicken restaurant aan het Binnenwegplein in Rotterdam verruilt van 9 t/m 15 maart, tijdens de Nationale Week Zonder Vlees, een week lang alle kip op het menu voor vegetarische opties. Dit wereldwijde historische moment voor KFC is tevens het startschot van de landelijke introduct...

Food Achtergronden
Onderzoek: gebruik jij convenience in de keuken?

Graag je aandacht voor dit leuke onderzoek, waarvan we de resultaten binnenkort publiceren. We willen graag weten of jij in je zaak convenience - of gemaksproducten (feitelijk zijn ze hetzelfde) gebruikt. De trend is ambachtelijk en lokaal, maar in hoeverre uit zich dat in de praktijk? Is enkel werk...

Drinks Marketing
Wat doe jij met Wereld Whisky dag?

Op vrijdag 27 maart vieren wij met z’n allen ‘Wereld Whisky Dag’. De dag waarop wij onze tulpvormige glazen uit de kast halen, halfvol schenken om vervolgens te proosten met elkaar. Overal op de wereld vinden er evenementen plaats, ook in Nederland dus. Dit evenement kun je zelf or...

Restaurant
Uniek wereldrestaurant met Asian drive-through

Kampen is over elf maanden als eerste in Nederland een wereldrestaurant met Asian drive-through rijker. De heipalen gaan deze weken de grond in. De bouw van het unieke restaurant bij Kampen Zuid wordt gerealiseerd door Weever Bouw uit Kampen als hoofdaannemer. Bo Qiu, de eigenaar van onder andere wo...

Restaurant Brooks: seizoensproducten van Hollandse bodem

Vanaf maart heeft de menukaart van restaurant Brooks in Amsterdam-Zuid een geheel nieuw culinair concept. Executive chef Ruud Wirken stelde een nieuwe kaart samen vol heerlijkheden om samen te delen. Een menu van wereldse gerechten, bereid met de lekkerste seizoensproducten, het liefst van Hollandse...

Awards Culinair
De Librije 6 jaar op rij de beste

De winnaars van de zesde editie van de Restaurant Awards zijn zojuist bekend gemaakt. Vijfhonderd gerenommeerde chefs mochten ook dit jaar weer hun stem uitbrengen in twaalf verschillende categorieën. De Librije (Zwolle) is voor de zesde keer op rij uitgeroepen tot 'Beste Restaurant van Ned...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: