Inter Scaldes op één in nieuwe Lekker

21 oktober 2013 |
Inter Scaldes op één in nieuwe Lekker<

Inter Scaldes van Jannis en Claudia Brevet is de nieuwe aanvoerder van de Lekker top-100. In de nieuwe gids voor 2014 staat het tweesterrenrestaurant op nummer één. Oud Sluis van Sergio Herman is niet
meer opgenomen. Op nummer twee staat restaurant Boreas van Nico en Sonja Boreas in Heeze (vorig jaar op plek acht). De derde plaats is er voor De Leest van Jacob Jan Boerma en Kim Veldman uit Vaassen (in 2013 op nummer zes).

Kelderen
Diverse gerenommeerde chefs zien zich dit jaar in de gids geconfronteerd met een stevige terugval. Hans van Wolde vindt zijn tweesterrenrestaurant Beluga terug op nummer 99, Toine Hermsen van het gelijknamige éénsterrestaurant in Maastricht staat op 100. Dit omdat beide patrons hebben aangekondigd hun formule te wijzigen. De Fuik in Aalst is na overname door Martin Ruisaard en Rosita Nietvelt even geparkeerd op plek 98.

Opmerkelijk
De gids wenst de resultaten van genoemde veranderingen af te wachten voordat een definitieve notering volgt. Opmerkelijk, want het nieuwe RON Gastrobar van Ron Blaauw staat op plek 23 en het eerder dit jaar geopende restaurant van Lucas Rive staat op nummer 22. Dit maakt restaurant Lucas Rive de hoogste nieuw binnenkomer.

Uitschieters
Pure C uit de stal van Sergio Herman, met chef-kok Syrco Bakker achter de kachel, dendert ondertussen vrolijk door de ranglijst. Vorig jaar op nummer 22 staat het restaurant uit Cadzand-Bad nu op plaats 10.
In de top-100 maakt Librije's Zusje met 17 plekken de grootste sprong absoluut gezien. Het Zwolse restaurant van Jonnie en Thérèse Boer klimt van 76 naar 59. De Librije zakt van 3 naar 4.

Top-10 2014
1 (2) Inter Scaldes
2 (8) Boreas
3 (6) De Leest
4 (3) De Librije
5 (4) De Zwethheul
6 (10) Da Vinci
7 (7) FG Restaurant (voorheen Ivy)
8 (12) De Lindenhof
9 (9) La Rive
10 (23) Pure C
Tussen haakjes de positie van het restaurant in 2013

Door Frank Lindner:mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Branded Content
Veiligheidsproducten worden nieuwe reclamedragers

Horecaondernemers hebben groen licht gekregen om per 1 juni weer te openen.Met deze bijzondere printproducties kunnen horecaondernemers de aandacht op zichzelf vestigen of zelfs gebruiken voor hun marketing en eigen reclame. Voorbereiding is heel belangrijk: Plaats daarom specifieke gedragsregel...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Slecht levensgedrag, definitief oordeel in zicht?

Het openen van een restaurant gaat niet zomaar. Los van alle praktische zaken moeten de nodige vergunningen worden aangevraagd, waaronder in veel gevallen een exploitatievergunning op grond van de (algemene) plaatselijke verordening en een Drank- en Horecawetvergunning. Hierbij stuit men doorgaans o...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Verzekeraar moet coronaschade Frans restaurant vergoeden

Over het algemeen wordt schade als gevolg van de coronamaatregelen niet gedekt door verzekeraars, maar een Franse rechter heeft bepaald dat een restaurateur recht heeft op compensatie door verzekeraar Axa. Stéphane Manigold heeft in de regio Parijs vier restaurants, waar 52 werknemers in d...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Overheid schept duidelijkheid over regels horeca per 1 juni

Hugo de Jonge heeft namens het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een brief verzonden naar de voorzitters van de verschillende veiligheidsregio's. In de brief worden aanwijzingen voor de coronamaatregelen gegeven. Ook voor de horeca. Hieruit blijkt bijvoorbeeld ook dat de exploitan...

Achtergronden
Ter overname aangeboden: Restaurant de Waard Heesch

Restaurant De Waard te Heesch is al meer dan 22 jaar een bekende in de regio. Voor de familie is de tijd aangebroken om het pand en de exploitatie aan te bieden. Hans Rombouts: “Het is voor de horeca een bovengemiddelde periode voor een onderneming op één plek." Bedrijfsg...

Personeel Coronacrisis
5.000 horecamedewerkers roepen hulp FNV Horeca in sinds sluiting horeca

Sinds de lockdown van de horeca van 16 maart jl. hebben 5.000 horecamedewerkers zich bij FNV Horeca gemeld met vragen en verzoeken om hulp. De meeste vragen gingen over welke rechten en plichten zij hebben sinds hun werklocatie gesloten is. Daarnaast ziet de vakbond een stijgende vraag naar informat...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: