Inter Scaldes op één in nieuwe Lekker

21 oktober 2013 |
Inter Scaldes op één in nieuwe Lekker<

Inter Scaldes van Jannis en Claudia Brevet is de nieuwe aanvoerder van de Lekker top-100. In de nieuwe gids voor 2014 staat het tweesterrenrestaurant op nummer één. Oud Sluis van Sergio Herman is niet
meer opgenomen. Op nummer twee staat restaurant Boreas van Nico en Sonja Boreas in Heeze (vorig jaar op plek acht). De derde plaats is er voor De Leest van Jacob Jan Boerma en Kim Veldman uit Vaassen (in 2013 op nummer zes).

Kelderen
Diverse gerenommeerde chefs zien zich dit jaar in de gids geconfronteerd met een stevige terugval. Hans van Wolde vindt zijn tweesterrenrestaurant Beluga terug op nummer 99, Toine Hermsen van het gelijknamige éénsterrestaurant in Maastricht staat op 100. Dit omdat beide patrons hebben aangekondigd hun formule te wijzigen. De Fuik in Aalst is na overname door Martin Ruisaard en Rosita Nietvelt even geparkeerd op plek 98.

Opmerkelijk
De gids wenst de resultaten van genoemde veranderingen af te wachten voordat een definitieve notering volgt. Opmerkelijk, want het nieuwe RON Gastrobar van Ron Blaauw staat op plek 23 en het eerder dit jaar geopende restaurant van Lucas Rive staat op nummer 22. Dit maakt restaurant Lucas Rive de hoogste nieuw binnenkomer.

Uitschieters
Pure C uit de stal van Sergio Herman, met chef-kok Syrco Bakker achter de kachel, dendert ondertussen vrolijk door de ranglijst. Vorig jaar op nummer 22 staat het restaurant uit Cadzand-Bad nu op plaats 10.
In de top-100 maakt Librije's Zusje met 17 plekken de grootste sprong absoluut gezien. Het Zwolse restaurant van Jonnie en Thérèse Boer klimt van 76 naar 59. De Librije zakt van 3 naar 4.

Top-10 2014
1 (2) Inter Scaldes
2 (8) Boreas
3 (6) De Leest
4 (3) De Librije
5 (4) De Zwethheul
6 (10) Da Vinci
7 (7) FG Restaurant (voorheen Ivy)
8 (12) De Lindenhof
9 (9) La Rive
10 (23) Pure C
Tussen haakjes de positie van het restaurant in 2013

Door Frank Lindner:mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Culinair
In beeld: Feestelijke opening Amber Garden, True Chinese Cuisine

Amber Garden, onderdeel van de internationale 'Yisheng Group' heeft gisteren haar deuren in Amstelveen op feestelijke wijze geopend. Eigenaar, Stark Li, derde generatie gerespecteerde Chinese restaurateurs, opende samen met Facility Manager, Ronald Ting, restaurant Amber Garden in het gezels...

Culinair
Chris Naylor¬†geslaagd voor Meesterproef SVH‚ÄĮMeesterkok¬†

Op maandag 23 september jl. is Chris Naylor, chefkok bij Restaurant Vermeer * in Amsterdam, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterkok. Chris wordt hiermee na zijn inauguratie de 148ste SVH Meesterkok van Nederland. Prestatie op Meesterlijk niveau SVH Meesterkoks Marc van Gulick (Landgoe...

Interview Longread
Dit stel bouwde een lunchroom en B&B in een modern kasteel

De Buytenplaets is een ‘brasserij’ en B&B in een van de modernste wijken van Rijswijk en omstreken. Wanneer je aan komt rijden, verrijst er ineens een soort van kasteel midden tussen de prachtige nieuwbouwwoningen. Dat imposante gebouw is de verwezenlijking van de droom van Laura Bro...

Vlees Vega
Nederlanders eten weer meer vlees, mede door de horeca

Nieuwe cijfers van de Wageningen Universiteit over de vleesconsumptie doen bij velen de wenkbrauwen fronsen. We blijken namelijk weer meer vlees te eten in Nederland. De uitkomst van het onderzoek, in opdracht van Stichting Wakker Dier, is anders dan het onderzoek van RIR, dat slechts anderhalve maa...

Awards Bocuse d'Or
Marco van der Wijngaard winnaar Bocuse d'Or Nederland 2019 

Tijdens de vakbeurs Gastvrij Rotterdam is Marco van der Wijngaard van restaurant ’t Amsterdammertje* in Loenen aan de Vecht de winnaar geworden van de Nederlandse finale Bocuse d’Or. Hij gaat Nederland vertegenwoordigen tijdens de Europese finale in Tallinn in juni 2020. Vijf kandidat...

Culinair
5&33 trapt truffelseizoen af

Goed nieuws voor alle truffel lovers! Het nieuwe truffelseizoen staat weer voor de deur en dat betekent dat restaurant 5&33 weer volledig in het teken van de truffel staat. De jaarlijkse 5&33 truffel kick-off is dit jaar in samenwerking met chefs Freek van Noortwijk en Guillaume de Beer. Van...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: