U heeft gezocht op : De Kromme Dissel

24 april 2020 Personalia Culinair
Tom Lamers nieuwe chef Het Koetshuis in Bennekom

Tom Lamers krijgt de leiding in de keuken van het door Michelin met een ster bekroonde restaurant Het Koetshuis in Bennekom. De nieuwe chef-kok komt over van De Kromme Dissel in Heelsum en volgt per 6 mei Niels van Dooijeweert op. Erik Timmerman is de nieuwe souschef. Mooi nieuws in deze voor de ...

14 januari 2020 Hotelketens Michelin
Uniek: 49 jaar op rij een Michelinster

In het DeLaMar Theater in onze hoofdstad Amsterdam is op maandag 13 januari 2020 voor de 49ste keer de felbegeerde Michelinster aan De Kromme Dissel toevertrouwd. Voor de langste aaneengesloten periode in Nederland is het team van restaurant De Kromme Dissel erin geslaagd om de felbegeerde Michelins...

13 januari 2020 Michelin
Alle Michelinsterren op een rijtje

Drie sterren Inter Scaldes - Kruiningen (Zeeland) De Librije - Zwolle (Overijssel) Twee sterren Aan de Poel - Amstelveen (Noord-Holland) Ciel Bleu - Amsterdam (Noord-Holland) &Moshik - Amsterdam (Noord-Holland) Spectrum - Amsterdam (Noord-Holland) De Kromme Watergang - Breskens (...

3 januari 2019 Awards
Mezger breekt record en wint HEERLIJK10Daagse publieksprijs

Met een gemiddeld reviewcijfer van maar liefst een 9,73 is Mezger (Domburg) uitgeroepen tot absolute winnaar van de 14e HEERLIJK10Daagse editie. Het publiek heeft de deelnemende restaurants beoordeeld op eten, service, sfeer en gastvrijheid. De HEERLIJK10Daagse vond van 26 oktober t/m 4 november 201...

29 november 2018 Wijn
Ronnie Brouwer geslaagd voor Meesterproef SVH Wijnmeester

Op 28 november jl. heeft Ronnie Brouwer, Restaurantmanager/Sommelier bij Restaurant De Kromme Dissel* in Heelsum, een succesvolle Meesterproef SVH Wijnmeester afgelegd. Begin 2019 zal Ronnie Brouwer geïnaugureerd worden als 34ste SVH Wijnmeester van Nederland. Meesterproef De Meest...

29 oktober 2018 Awards Culinair
IENS presenteert de Insider Top 2019 lijst

IENS presenteert vandaag de Insider Top 2019 lijst; de 250 beste restaurants van Nederland die gedurende ten minste 6 maanden aan de Insider-criteria hebben voldaan. De Insider Top 2019 bestaat uit de 250 beste restaurants in Nederland. Binnen de Insider-selectie op IENS staan restaurants die een...

12 oktober 2018
Bekendmaking deelnemende ‘Leermeester-Leerling’-teams

De acht deelnemende teams, die op 8 januari 2019 de strijd met elkaar aangaan tijdens de Nationale Kampioenschappen voor Leermeester-Leerling duo’s, zijn bekend. Deze spannende kookwedstrijd voor leermeesters en hun leerlingen, georganiseerd door het Gastronomisch Gilde, vindt plaats tijdens d...

27 september 2018
Restaurant De Kromme Dissel al vijftig jaar een culinair begrip

Restaurant De Kromme Dissel in Heelsum bestaat 50 jaar en hoopt dit jaar voor de 48eachtereenvolgende keer een Michelinster in de wacht te slepen. Ook inspirator en chef-kok Tonny Berentsen heeft dit jaar zijn 50e verjaardag gevierd en is al ruim 27 jaar in dienst, waarvan 18 jaar als chef-kok. Same...

21 augustus 2018
De Sjalot uit Nijmegen vernieuwd

Na een verbouwing van meerdere weken heeft Frans-Arabisch restaurant De Sjalot in Nijmegen een nieuw interieur gekregen. Het restaurant van de ambitieuze ladychef Sibrecht Benning kreeg een bijzonder interieur met een Frans-Arabische look. De restyling wordt gevierd met een speciaal kennismakingsmen...

15 november 2017
Nieuwe eigenaar restaurant Hartenstein

Dennis Richter Uitdenbogaardt, t/m 31 augustus 2017 directeur van Hotel de Wereld en chef-kok van sterrerestaurant O Mundo in Wageningen, wordt de nieuwe eigenaar van Restaurant Hartenstein in Oosterbeek. Hij neemt de locatie per 01 januari 2018 over van Laurie Theijse. Richter Uitdenbogaardt wil...

18 oktober 2017 Events
Bilderberg sterrenchefs koken Escoffier

Restaurant The Park – inspired by Erik van Loo – Staat in de periode van 13 tot en met 23 november in het teken van Auguste Escoffier. De Michelin sterrenchefs van 4 gerenommeerde Bilderberg restaurants brengen een ode aan Auguste Escoffier (1846-1935). Deze Franse chefkok legde de &lsqu...

6 juni 2017 Events Culinair
Gastronomisch ‘preuvenement’ in Restaurant The Park, Rotterdam

Restaurant The Park – inspired by Erik van Loo – luidt op woensdag 21 juni de zomer in met een bijzonder gastronomisch ‘preuvenement’. Samen met de Michelin-sterrenchefs van drie gerenommeerde Bilderberg restaurants worden letterlijk de sterren van de hemel gekookt. In de ...

13 januari 2017 Awards
Gouden Koksmes 2017 voor Tom Lamers

Op de laatste dag van de Horecava in RAI Amsterdam, was het op donderdag 12 januari de beurt aan de koks vanaf 25 jaar om te strijden voor de nationale titel. Het Gouden Koksmes 2017 ging uiteindelijk naar Tom Lamers van restaurant De Kromme Dissel*. De winnaar won naast het Gouden Koksmes een Bi...

28 oktober 2016 Food Awards
Goud en zilver voor Nederlands culinair team

Tijdens de ‘Olympiade der Koche 2016’ in Erfurt (Duitsland) pakte het Nederlandse team begin van deze week goud op het onderdeel ‘warme keuken’. Hiermee schrijft het team geschiedenis, want nog nooit eerder behaalde een Nederlands team goud op dit onderdeel. Twee dagen eerder...

3 februari 2016
Topchefs koken bij Bilderberg

Het Bilderberg Parkhotel betrok tweesterrenchef Erik van Loo bij de keuken van The Park, bij het Bilderberg Garden Hotel stapten tweesterrenchef Stefan van Sprang en Wessel Ruijmgaart achter het fornuis. Hotel Klein Zwitserland is sinds 1971 gewaardeerd met een Michelinster en De Heeren van Harinx...

7 december 2015
Geen enkel restaurant verliest ster

Stabiliteit is dit jaar het sleutelwoord in Nederland. Geen enkel restaurant verliest in de nieuwste Michelingids een ster en dat mag uitzonderlijk genoemd worden. 107 Nederlandse restaurants hebben e?e?n of meerdere sterren, een record. “Dit wijst op de positieve evolutie die de Nederlandse gas...

15 oktober 2015
GIN Neo Bistro & Wines opent deuren

Na een korte proefperiode opent Jin Hu deze week zijn GIN Neo Bistro & Wines aan de Westerstraat 264 in Amsterdam. De trend van gastronomisch eten in een ongedwongen sfeer is al langer geleden ingezet in de Nederlandse horeca. Chef Jin Hu doet hier naar eigen zeggen nog een schepje bovenop; geïnsp...

11 juni 2015
De Kromme Dissel aan de top

Het was deze editie van de HEERLIJK10Daagse weer smikkelen geblazen. Van 22 tot en met 31 mei konden liefhebbers van de culinaire klasse voordeliger kennismaken met de Nederlandse gastronomie. Na afloop wordt aan de lekkerbekken gevraagd om hun HEERLIJK10Daagse beleving te delen en hier cijfers aa...

2 december 2014
Koksgilde in de prijzen

Het Koksgilde Nationaal Team heeft in Luxemburg twee zilveren medailles behaald, een voor de Warme Keuken en een voor het Koud Buffet. Het Koksgilde team Opdracht De opdracht voor de Warme Keuken was een driegangenmenu voor 110 personen met een voorgerecht van verschillende koude en warme ber...

19 november 2014
Overzicht Nederlandse michelinsterren

De stofwolken zijn opgetrokken, verschillende wonden worden gelikt en de de champagnekurken zijn opgeruimd. De winnaars en verliezers van de sterrenparade van Michelin maken de balans op. Wij ook. Hier een overzicht van alle sterrenzaken in Nederland na de bewogen dag van afgelopen maandag. Utr...

29 september 2014
De Kromme Dissel beste restaurant

Restaurant De Kromme Dissel in Heelsum is de beste gebleken tijdens de Zomer Restaurant Week 2014. Bijna 10.000 bezoekers beoordeelden een of meerdere restaurants. De beoordeling werd gebaseerd op service, kwaliteit van eten en sfeer. De Kromme Dissel eindigde op de eerste plaats. Het restaurant k...

19 september 2014
Nieuw toprestaurant in Den Bosch

's-Hertogenbosch is per oktober een bijzonder restaurant en wijnbistro rijker: le VIN 'x. Hier kun je genieten van een goed glas wijn, een heerlijk gerecht uit de klassiek Franse keuken of een verrassende wijn-spijscombinatie. De nieuwe horecazaak zal zich vestigen in de Verwersstraat 18, in het p...

6 mei 2014
Nieuwe chef voor de Wageningse Berg

Dietmar Baars, gelouterd in sterrenzaken als Ron Blaauw en De Kromme Dissel, staat te boek als een bijzonder gepassioneerde chef-kok. Inmiddels staat hij aan het roer bij Restaurant Belmonte van Hotel de Wageningsche Berg. Een mooie positie voor een getalenteerde chef. Mooi cv Dietmar heeft e...

31 januari 2014
Nieuwe gezichten bij Hotel Post-Plaza

Grand Hotel Post-Plaza in Leeuwarden breidt het team uit met Geartsje de Bruin (zie foto) in de functie hoofd bediening. De Bruin keert na vijf jaar afwezigheid terug naar Friesland. Zij is afkomstig van De Kromme Dissel in Heelsum. Daarvoor was zij werkzaam bij Paviljoen Lauwersmeer in Oostmahor...

27 november 2012
De Kromme Dissel verlengt sterrecord

Voor de langste aaneengesloten periode in Nederland is Restaurant De Kromme Dissel er in geslaagd om hun Michelinster in bezit te houden. Het is voor het 42ste jaar op rij dat het restaurant een ster krijgt. Kroon op werk Chef-kok Tonny Berentsen van De Kromme Dissel is enorm trots op zijn tea...

19 september 2012
Kromme Dissel en Lindenhof 9.3 waard

De Kromme Dissel in Heelsum en De Lindenhof in Nuenen hebben beide de hoogste waardering van het publiek gekregen, tijdens de Restaurant Week. Een 9.3 behaalde beide restaurants. Gasten beoordeelden op kwaliteit, service en prijs. Van 17 tot en met 30 september is het mogelijk om de prijswinnend...

9 maart 2012
Team De Kromme Dissel wint award

De Innovatie & Styling Award, in de strijd voor de Zilveren Oester, werd gewonnen door sous-chef Dietmar Baars en assistent-maître Geartsje de Bruin van restaurant De Kromme Dissel. Baars en de Bruin wisten de jury te overtuigen met hun bijzondere menukeuze en wijnen. De Zilveren Oester De ...

1 november 2011
GaultMillau 2012: Sergio pakt weer 20 punten

De bekendmaking van de nieuwe GaultMillau gids en de daarbij behorende 13 awards vond plaats op maandagavond 31 oktober in het Circustheater in Scheveningen. Sergio Herman pakte opnieuw de volle 20 punten. Bovendien kreeg de driesterrenchef een oeuvreprijs uitgereikt. De Grand Prestige award verva...

27 oktober 2011
Stijgers en dalers Lekker 2012

Hieronder volgt een overzicht van de grootste stijgers en dalers in de nieuwe restaurantgids Lekker. Wie klimt er en wie daalt er in de editie van 2012. Zie ook wie die hoogste binnenkomers zijn in de top-100. 10 grootste stijgers in de top-100 Aantal plaatsen gestegen, restaurant, plaats, pos...

14 oktober 2011
Kromme Dissel beste bij Restaurant Week

Restaurant de Kromme Dissel in Heelsum, restaurant van Bilderberg Hotel Klein Zwitserland, is door de bezoekers van de DiningCity Restaurant Week voor de derde keer op rij verkozen tot het beste Michelinsterrestaurant van Nederland. Daarnaast is het voor de vierde keer uitgeroepen tot beste restau...

11 oktober 2011
Publieksprijs Restaurant Week voor Bling

De winnaars van de Restaurant Week zijn bekend. Bezoekers kozen restaurant Bling in Oosterhout als de landelijke winnaar. Restaurant De Kromme Dissel is het beste sterrenrestaurant. Restaurant Weekmenu Beide restaurants kregen een 9,5 van het publiek. Gasten die willen komen proeven kunnen ...

29 maart 2011
Korianders publiekstopper Restaurant Week

Op dinsdag 29 maart zijn de Publieksprijswinnaars van de Benelux Restaurant Week bekendgemaakt. Per regio hebben bezoekers van de culinaire week hun favoriete restaurant aangewezen. Korianders in Rhenen ontving met een gemiddeld cijfer van 9,5 de Publieksprijs voor beste restaurant van Nederland. ...

25 januari 2011
Kromme Dissel viert 40 jaar Michelinster

Restaurant de Kromme Dissel, restaurant van Bilderberg Hotel Klein Zwitserland, heeft onlangs gevierd dat het al veertig opeenvolgende jaren is onderscheiden met een Michelinster. Dat gebeurde met een proeverij van klassieke gerechten van de vier chef-koks die de afgelopen vier decennia achter de ka...

10 september 2010
Publiek kiest beste restaurant

De landelijke en regionale winnaars van Restaurant Week zijn bekend. Boerengat in Rotterdam is door het publiek verkozen tot beste restaurant van Nederland. De achtste editie van de Restaurant Week was een groot succes en trok in de week van 23 tot en met 29 augustus ruim 216.000 bezoekers. Het publ...

10 september 2010
Winnaar van Restaurant Week bekend

De landelijke en regionale winnaars van Restaurant Week zijn bekend. Boerengat in Rotterdam is door het publiek verkozen tot beste restaurant van Nederland. De achtste editie van de Restaurant Week was een groot succes en trok in de week van 23 tot en met 29 augustus ruim 216.000 bezoekers. Het publ...

1 juni 2010
Culitop/Genietgala feestelijk van start

Dinsdag 1 juni vond de eerste editie van de Culitop/ Genietgala plaats. Locatie van handelen; het concertgebouw De Vereeniging in Nijmegen. Onder toeziend oog van Thérèse Boer, Cas Spijkers en maître-sabreur Raimond Zuure sabreren Stef Rietbergen, directeur van De Gelderlander en het hoofd van he...

28 oktober 2009
Kromme Dissel stijgt in GaultMillau

Restaurant de Kromme Dissel, het hotelrestaurant van Hotel Klein Zwitserland is één van de twee restaurants die dit jaar maar liefst twee GaultMillau punten zijn gestegen. Daarmee treedt De Kromme Dissel toe tot de categorie van zestien punten. De nieuwe beoordeling werd kenbaar gemaakt in het For...

30 juni 2009
De Kromme Dissel geeft kookboek uit

Restaurant De Kromme Dissel in Heelsum, onderdeel van Bilderberg Hotel Klein Zwitserland, heeft sinds vandaag een eigen kookboek: No. 1. Het eerste exemplaar van het boek is vanmiddag door chef-kok Tonny Berentsen uitgereikt aan burgemeester Jean Paul Gebben van Renkum, tijdens een speciale lunch vo...

Laad meer resultaten

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: