De Sjalot uit Nijmegen vernieuwd

21 augustus 2018 | David Bakker
De Sjalot uit Nijmegen vernieuwd

Na een verbouwing van meerdere weken heeft Frans-Arabisch restaurant De Sjalot in Nijmegen een nieuw interieur gekregen. Het restaurant van de ambitieuze ladychef Sibrecht Benning kreeg een bijzonder interieur met een Frans-Arabische look. De restyling wordt gevierd met een speciaal kennismakingsmenu waarmee gasten de nieuwe Sjalot met alle zintuigen kunnen ervaren.

Het interieur van restaurant De Sjalot is de afgelopen weken volledig op de schop gegaan. Het resultaat is een eigentijds interieur met een bijzondere Frans-Arabische look in groen-zwarte tinten. 

Interieur

Chef-eigenaar Sibrecht Benning: “Het interieur staat voor wat ik wil uitstralen met mijn keuken. Net als mijn keuken, ademt de sfeer in het restaurant tegelijkertijd Frankrijk en Arabië uit. Franse details zijn de zwart gelakte tafels met de tafelpoten in bistrosfeer. De lampen en de prachtige kleur groen vormen de Arabische accenten. Eyecatchers zijn de glinsterende muur met de naam De Sjalot erop en de boomtak aan het plafond die uit mijn eigen moestuin komt. Extra warmte komt van de met groene stof beklede stoelen en het antracietkleurige tapijt, die beide ook de akoestiek ten goede komen. De bar is verplaatst en voor een goede wijnbehandeling heb ik klimaatkasten aangeschaft. Zowel binnen als buiten op het vernieuwde terras is plaats voor 28 gasten.”

Interieur passend bij niveau keuken

Sibrecht Benning: “Na zes jaar was het tijd voor een nieuw interieur dat meer past bij het niveau van mijn keuken, die de afgelopen jaren sterk is geëvolueerd. De Sjalot is opgenomen in de Michelin- en de Gault&Millau-gids en ondertussen werk ik samen met mijn sous-chef Naomi van Dam gestaag aan het nog verder verhogen van het niveau van mijn keuken, inclusief de presentatie van mijn gerechten.

Ik zou het geweldig vinden om de eerste vrouwelijke chef in Nederland te zijn met een Michelinster voor de Frans-Arabische keuken. Inmiddels heb ik ook het meerjarige traject om SVH Meesterkok te worden ingezet. Het afgelopen jaar heb ik het Gastronoomdiploma behaald aan de Academie voor Gastronomie en heb ik stages gedaan bij sterrenrestaurants als De Lindehof, de Treeswijkhoeve, De Karpendonkse Hoeve en Da Vinci.”

Sterk aan de voorkant

Het afgelopen jaar is geïnvesteerd in training van het bedienend personeel en is ook het niveau van de bediening meer in lijn gebracht met de ambities. Sibrecht Benning: “Aan de voorkant staan we sterk met maître-sommelier en fromager Charissa Hendrikx, die gewerkt heeft bij onder meer de Librije en de Kromme Dissel. Zij speelt een belangrijke rol bij de wijnselectie, want door de specerijen die ik gebruik luistert de wijnkeuze nauw. Assistent-maître Sander van Haeren is afkomstig van Villa Ruimzicht en gastheer en bartender Edwin Eggenhuizen is al jaren een vaste waarde in De Sjalot.”

Fotografie: Corina van Manen, Foodlovestories.nl.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair Rotterdam
Drive thru op sterrenniveau in Rotterdam

Dat omweggetje wil je er maar al te graag voor maken. De Sterren Drive Thru bij het stadion van voetbalclub Excelsior in Rotterdam, gerund door maar liefst vier sterrenchefs, heet met recht een culinaire verademing. Zo HEERLIJK was een take-away nooit eerder. Fred Mustert van restaurant Fred (2 M ...

Personeel
FNV Horeca: afbouw steunmaatregelen leidt tot vertrek vakkrachten uit horecasector

De gisteren verstuurde Kamerbrief over de aanvullingen op het steun- en herstelpakket, alsmede het persmoment van het Kabinet van gisteravond zorgen voor grote onrust in de horecasector. FNV Horeca vindt het onvoorstelbaar dat het Kabinet gisteravond aangeeft dat er nog te weinig resultaten zijn om ...

Coronacrisis
Horeca blijft zeker nog dicht tot december

Waar iedereen al wel rekening mee hield, is gisterenavond bevestigd door minister De Jonge: de gedeeltelijke lockdown duurt in ieder geval nog tot december en 'wellicht tot in het nieuwe jaar'. Dit houdt in dat de horeca tot december de deuren gesloten moet houden. Er wordt op dit moment nog ...

Wet- en regelgeving KHN Coronacrisis
KHN: Nieuwe steun welkom, maar niet voldoende

Op dinsdag 27 oktober heeft het kabinet een besluit genomen over hoe de aanvullende steunmaatregelen er voor de horeca uit moeten komen te zien. KHN pleit er al weken bij het kabinet en de Tweede Kamer voor om, aanvullend op het huidige noodpakket, met aanvullende steunmaatregelen te komen, waarbij ...

Economie Coronacrisis
Dit zijn de aanvullingen op het derde steunpakket corona

De opleving van het coronavirus en de huidige maatregelen hebben flinke gevolgen voor de economie. Het kabinet stelt extra geld beschikbaar voor ondernemers die door de recente maatregelen een onevenredig harde klap hebben gekregen. Zo krijgt de horeca een eenmalige subsidie op aangelegde en nu onbr ...

Awards Culinair
Lekker500 komt uit in aangepaste vorm

Lekker500, de onafhankelijke restaurantgids van Nederland die dit jaar voor de 43ste keer verschijnt, heeft een aangepaste vorm waarin een podium wordt geboden aan de restaurateur. De speciale editie is een gids zonder ranking, als ode aan de helden van de horeca. Alle nog bestaande restaurants u ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: