De Sjalot uit Nijmegen vernieuwd

21 augustus 2018 | David Bakker
De Sjalot uit Nijmegen vernieuwd

Na een verbouwing van meerdere weken heeft Frans-Arabisch restaurant De Sjalot in Nijmegen een nieuw interieur gekregen. Het restaurant van de ambitieuze ladychef Sibrecht Benning kreeg een bijzonder interieur met een Frans-Arabische look. De restyling wordt gevierd met een speciaal kennismakingsmenu waarmee gasten de nieuwe Sjalot met alle zintuigen kunnen ervaren.

Het interieur van restaurant De Sjalot is de afgelopen weken volledig op de schop gegaan. Het resultaat is een eigentijds interieur met een bijzondere Frans-Arabische look in groen-zwarte tinten. 

Interieur

Chef-eigenaar Sibrecht Benning: “Het interieur staat voor wat ik wil uitstralen met mijn keuken. Net als mijn keuken, ademt de sfeer in het restaurant tegelijkertijd Frankrijk en Arabië uit. Franse details zijn de zwart gelakte tafels met de tafelpoten in bistrosfeer. De lampen en de prachtige kleur groen vormen de Arabische accenten. Eyecatchers zijn de glinsterende muur met de naam De Sjalot erop en de boomtak aan het plafond die uit mijn eigen moestuin komt. Extra warmte komt van de met groene stof beklede stoelen en het antracietkleurige tapijt, die beide ook de akoestiek ten goede komen. De bar is verplaatst en voor een goede wijnbehandeling heb ik klimaatkasten aangeschaft. Zowel binnen als buiten op het vernieuwde terras is plaats voor 28 gasten.”

Interieur passend bij niveau keuken

Sibrecht Benning: “Na zes jaar was het tijd voor een nieuw interieur dat meer past bij het niveau van mijn keuken, die de afgelopen jaren sterk is geëvolueerd. De Sjalot is opgenomen in de Michelin- en de Gault&Millau-gids en ondertussen werk ik samen met mijn sous-chef Naomi van Dam gestaag aan het nog verder verhogen van het niveau van mijn keuken, inclusief de presentatie van mijn gerechten.

Ik zou het geweldig vinden om de eerste vrouwelijke chef in Nederland te zijn met een Michelinster voor de Frans-Arabische keuken. Inmiddels heb ik ook het meerjarige traject om SVH Meesterkok te worden ingezet. Het afgelopen jaar heb ik het Gastronoomdiploma behaald aan de Academie voor Gastronomie en heb ik stages gedaan bij sterrenrestaurants als De Lindehof, de Treeswijkhoeve, De Karpendonkse Hoeve en Da Vinci.”

Sterk aan de voorkant

Het afgelopen jaar is geïnvesteerd in training van het bedienend personeel en is ook het niveau van de bediening meer in lijn gebracht met de ambities. Sibrecht Benning: “Aan de voorkant staan we sterk met maître-sommelier en fromager Charissa Hendrikx, die gewerkt heeft bij onder meer de Librije en de Kromme Dissel. Zij speelt een belangrijke rol bij de wijnselectie, want door de specerijen die ik gebruik luistert de wijnkeuze nauw. Assistent-maître Sander van Haeren is afkomstig van Villa Ruimzicht en gastheer en bartender Edwin Eggenhuizen is al jaren een vaste waarde in De Sjalot.”

Fotografie: Corina van Manen, Foodlovestories.nl.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Corona
Officieel: terrassen niet open op 21 april

De terrassen gaan niet open op 21 april. Dat maakte demissionair minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid zojuist bekend tijdens de persconferentie. Het nieuws lekte afgelopen week al naar buiten. Het kabinet gaat per week bekijken of en hoe de samenleving weer open kan. Op z'n vroegst kunnen ...

Financieel Horeca & Belasting
Uw restaurant fiscaal optimaal naar de volgende generatie!

Staat u samen met uw zoon achter de tap? Of doet uw dochter de administratie van uw horecaonderneming? Denk dan eens na over de schenking van uw horecazaak aan de volgende generatie. ‘’Moet dat nu al?’’, hoor ik u denken. Juist nu! De zogeheten fiscaal voordelige bedrijfso ...

Economie Internationaal
Just Eat Takeaway noteert ongekende groei

De coronacrisis heeft Just Eat Takeaway (het bedrijf achter Thuisbezorgd.nl) geen windeieren gelegd. Het bedrijf zag een flinke toename in het aantal bestellingen: in het eerste kwartaal zijn in Nederland zo'n 15,3 miljoen maaltijden besteld, dat is 53 procent meer dan een jaar eerder, zo blijkt ...

Achtergronden Gastronomie
Tommy Janssen en Vera Voorend openen restaurant Maeve in Utrecht centrum

Na jaren bij diverse toprestaurants gewerkt te hebben openen Tommy Janssen en Vera Voorend restaurant Maeve in de zomer van 2021. “We hebben jaren gei?nvesteerd in het opdoen van kennis en ervaring en nu is het tijd om onze droom te verwezenlijken en voor onszelf te beginnen.” Het res ...

Economie Corona
FNV Horeca: valse verwachtingen kabinet opnieuw dooie mus voor horeca

De valse verwachtingen en niet waargemaakte uitspraken van het kabinet over mogelijke versoepeling zorgen voor nog meer schade in de horeca. Edwin Vlek, bestuurder FNV Horeca: “We begrijpen dat de gezondheid voorop staat, maar het blijft ook van levensbelang dat er wordt gekeken naar de overig ...

Branded Content
Minder gasten, meer omzet? Het kan met de Kleinste keuken

Bij de gefaseerde openstelling van de horeca krijgt elke horeca-ondernemer er mee te maken: je kunt minder gasten ontvangen dan normaal. Des te belangrijker is het om te kijken hoe je de besteding per gast kunt verhogen. De Kleinste keuken helpt hierbij. Met de Kleinste Keuken, een gebruiksvriend ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: