Bekendmaking deelnemende ‘Leermeester-Leerling’-teams

12 oktober 2018 | David Bakker
Bekendmaking deelnemende ‘Leermeester-Leerling’-teams<

De acht deelnemende teams, die op 8 januari 2019 de strijd met elkaar aangaan tijdens de Nationale Kampioenschappen voor Leermeester-Leerling duo’s, zijn bekend. Deze spannende kookwedstrijd voor leermeesters en hun leerlingen, georganiseerd door het Gastronomisch Gilde, vindt plaats tijdens de Horecava in RAI Amsterdam.

Welk fanatiek team zal de meest smaakvolle en tegelijkertijd duurzame gerechten afleveren? De deelnemers die begin volgend jaar concurreren om de titel van beste ‘Leermeester-Leerling’, zijn:

- Rody Ponne en Mike Klaassen van Ciel Bleu

- Tim Starrenburg en Rick Folgerts van De Havixhorst

- Patrick Wu en Tom Pfeijffer van De Kromme Dissel*

- Marijn van de Worp en Joas Bierlee van Restaurant Fizzy

- Michel Oude Booijink en Mart Oude Luttikhuis van De Bloemenbeek*

- Koen van den Hurk en Jasper Panis van Restaurant Bord’Eau*

- Julius Nuiten en Sander Verhaaf van Restaurant 212

- Davy Roord en Jercy Frans van Restaurant ’t Lansink*

Duurzaamheid als rode draad

Het wedstrijdkoken vindt plaats in een spectaculaire setting in de Gilde Arena (RAI Amsterdam). De rode draad in de wedstrijd is duurzaamheid. Het team kookt diverse gerechten met een black box, waarin voor elke gang andere (verplichte) ingrediënten zitten. Dé ultieme test voor de vaardigheden van de deelnemers op het gebied van samenwerking, productkennis, techniek en creativiteit. De winnaars gaan niet alleen met de titel naar huis, maar ook met mooie prijzen. Gedurende de succesvolle editie van het NK Leermeester-Leerling begin van dit jaar was het De Nederlanden* die met deze eer mocht strijken.


Organisatie

Het Gastronomisch Gilde is dé vakvereniging voor professionals in de Gastronomie. Ga voor meer informatie naar www.gastronomischgilde.nl. De wedstrijd vindt plaats
tijdens de Horecava, de grootste, nationale vakbeurs voor professionals in de foodservice-industrie. De beurs beleeft in 2019 haar 63ste editie. Meer informatie is te vinden op www.horecava.nl.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Rotterdam
Rotterdam krijgt er een PizzaBar di Vicini bij

Op 6 maart 2020 opent PizzaBar di Vicini haar deuren in het Rotterdamse Kralingen en is - naast Osteria Vicini en Fratelli - de jongste van de drie. PizzaBar di Vicini wordt een plek voor een spontane ontmoeting aan de bar, rijk gevulde tafels of een lekker afhaalmaal. Met ovenverse pizza’s en...

Opening Rotterdam
Tres: intimate dining in Rotterdam

Na een carrière in Zeeland, Melbourne en Kopenhagen zijn Emy Koster en Michael van der Kroft terug in de havenstad waar zij horen. In het monumentale Entrepotgebouw op de Kop van Zuid vindt het onafscheidelijke duo een thuis – in een voormalige jazzkelder - voor het kersverse Tres. Een ...

Bezorgen Achtergronden
Open brief TheFork naar aanleiding van ophef uitzending Rambam

Naar aanleiding van de Rambam-uitzending van januari wil TheFork reageren op beschuldigingen die tijdens de uitzending werden geuit. Hierbij delen we deze brief van TheFork, waarin ook de werkwijze van KHN richting de media wordt bekritiseerd. Om een gedetailleerd en volledig beeld te kunnen sch...

Food Advertorial
Food Waste Challenge: Best Practice

Nederlandse restaurants en hotels kunnen gezamenlijk jaarlijks 61 miljoen kilo voedselverspilling vermijden en daarmee 582 miljoen euro besparen. Dit is maandag 13 januari bekend gemaakt tijdens de slotdag van de Food Waste Challenge op de Horecava. De Food Waste Challenge is een door Rabobank georg...

Culinair Recepten
Wat zit er in de originele bolognesesaus?

De bolognesesaus is de allerbekendste Italiaanse pastasaus. In tegenstelling tot veel andere pastasauzen is deze behoorlijk rijk gevuld, doorgaans is het een saus op basis van gehakt, (gepelde) tomaten, wortel, selderie, knoflook en ui. Hieraan worden vaak nog meer ingrediënten aan toegevoegd, ...

Opening Internationaal
Deus Ex Machina brengt uniek retail- en restaurantconcept naar Nederland

Deus Ex Machina is meer dan alleen een merk. Het brengt een lifestyle voor alle riders, bikers, creatieven, foodfanaten en artistiekelingen tot leven. Met hun recent geopende ‘tempel’ genaamd The Wat of Why aan de Amsterdamse Herengracht start ook in de lage landen de jacht naar plezier....

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: