Bekendmaking deelnemende ‘Leermeester-Leerling’-teams

12 oktober 2018 | David Bakker
Bekendmaking deelnemende ‘Leermeester-Leerling’-teams<

De acht deelnemende teams, die op 8 januari 2019 de strijd met elkaar aangaan tijdens de Nationale Kampioenschappen voor Leermeester-Leerling duo’s, zijn bekend. Deze spannende kookwedstrijd voor leermeesters en hun leerlingen, georganiseerd door het Gastronomisch Gilde, vindt plaats tijdens de Horecava in RAI Amsterdam.

Welk fanatiek team zal de meest smaakvolle en tegelijkertijd duurzame gerechten afleveren? De deelnemers die begin volgend jaar concurreren om de titel van beste ‘Leermeester-Leerling’, zijn:

- Rody Ponne en Mike Klaassen van Ciel Bleu

- Tim Starrenburg en Rick Folgerts van De Havixhorst

- Patrick Wu en Tom Pfeijffer van De Kromme Dissel*

- Marijn van de Worp en Joas Bierlee van Restaurant Fizzy

- Michel Oude Booijink en Mart Oude Luttikhuis van De Bloemenbeek*

- Koen van den Hurk en Jasper Panis van Restaurant Bord’Eau*

- Julius Nuiten en Sander Verhaaf van Restaurant 212

- Davy Roord en Jercy Frans van Restaurant ’t Lansink*

Duurzaamheid als rode draad

Het wedstrijdkoken vindt plaats in een spectaculaire setting in de Gilde Arena (RAI Amsterdam). De rode draad in de wedstrijd is duurzaamheid. Het team kookt diverse gerechten met een black box, waarin voor elke gang andere (verplichte) ingrediënten zitten. Dé ultieme test voor de vaardigheden van de deelnemers op het gebied van samenwerking, productkennis, techniek en creativiteit. De winnaars gaan niet alleen met de titel naar huis, maar ook met mooie prijzen. Gedurende de succesvolle editie van het NK Leermeester-Leerling begin van dit jaar was het De Nederlanden* die met deze eer mocht strijken.


Organisatie

Het Gastronomisch Gilde is dé vakvereniging voor professionals in de Gastronomie. Ga voor meer informatie naar www.gastronomischgilde.nl. De wedstrijd vindt plaats
tijdens de Horecava, de grootste, nationale vakbeurs voor professionals in de foodservice-industrie. De beurs beleeft in 2019 haar 63ste editie. Meer informatie is te vinden op www.horecava.nl.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Culinair
Talentvolle koks strijden in Amersfoort om prestigieuze titel

Zes jonge en talentvolle chefs gaan maandag 18 februari bij Leerhotel Het Klooster in Amersfoort de strijd met elkaar aan tijdens de Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2019. De winnaar is niet alleen de beste van Nederland, maar plaatst zich ook voor de internationale finale in het Canadese C...

Column David Bakker
Column: gluten-noten-lactose-intolerantie

Veel horecaondernemers hebben een intolerantie-allergie; een allergie tegen mensen met een intolerantie. De vraag: “Moeten wij nog rekening houden met een intolerantie of allergie?”, is na “Wat mag ik voor u inschenken”, “Zal ik uw jas ophangen?” en “Smaakt ...

Opening Lunchroom
Hudson Bar & Kitchen lanceert lunch & bakery concept in Leiden

De Amerikaanse restaurantketen Hudson Bar & Kitchen, lanceert het lunch & bakery concept Hudson Coffee. De eerste vestiging van Hudson Coffee is geopend aan de nieuwe Beestenmarkt 23 in Leiden, tegenover de Lammermarktgarage en direct naast het 1,5 jaar geleden geopende Hudson restaurant. De...

Amsterdam Culinair
Restaurant The Gaia presenteert eerste gerechten

Begin maart opent The Gaia officieel haar deuren aan het Rembrandtplein in Amsterdam. Met een lounge, restaurant en (late night) bar weet chef Ayt Erdogan (De Nederlanden*, Mariënhof) op gastronomische wijze een traditionele kookfilosofie tijdloos te maken. In lunch, diner en bites. De smak...

Geslaagde e-mailmarketingcampagnes vragen om kennis over het samenstellen van goed verzorgde e-mails, het proces eromheen en de mogelijkheden. Hoe je als horecaprofessional hierin succesrijk kunt zijn, leer je in de training die HM Academy aanbiedt op 11 maart aanstaande (in Bunnik, centraal gelegen...

Economie Bier Brouwerijen
Alcoholvrije bier boost Heineken-verkopen

In 2018 heeft met name het eigen merk van bierbrouwer Heineken het goed gedaan. De groei van bijna 8 procent betekent volgens topman Jean-François van Boxmeer de beste prestatie van het merk Heineken in het afgelopen decennium. De inmiddels in 38 landen beschikbare 0.0-variant heeft hierbij f...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: