Bekendmaking deelnemende ‘Leermeester-Leerling’-teams

12 oktober 2018 | David Bakker
Bekendmaking deelnemende ‘Leermeester-Leerling’-teams<

De acht deelnemende teams, die op 8 januari 2019 de strijd met elkaar aangaan tijdens de Nationale Kampioenschappen voor Leermeester-Leerling duo’s, zijn bekend. Deze spannende kookwedstrijd voor leermeesters en hun leerlingen, georganiseerd door het Gastronomisch Gilde, vindt plaats tijdens de Horecava in RAI Amsterdam.

Welk fanatiek team zal de meest smaakvolle en tegelijkertijd duurzame gerechten afleveren? De deelnemers die begin volgend jaar concurreren om de titel van beste ‘Leermeester-Leerling’, zijn:

- Rody Ponne en Mike Klaassen van Ciel Bleu

- Tim Starrenburg en Rick Folgerts van De Havixhorst

- Patrick Wu en Tom Pfeijffer van De Kromme Dissel*

- Marijn van de Worp en Joas Bierlee van Restaurant Fizzy

- Michel Oude Booijink en Mart Oude Luttikhuis van De Bloemenbeek*

- Koen van den Hurk en Jasper Panis van Restaurant Bord’Eau*

- Julius Nuiten en Sander Verhaaf van Restaurant 212

- Davy Roord en Jercy Frans van Restaurant ’t Lansink*

Duurzaamheid als rode draad

Het wedstrijdkoken vindt plaats in een spectaculaire setting in de Gilde Arena (RAI Amsterdam). De rode draad in de wedstrijd is duurzaamheid. Het team kookt diverse gerechten met een black box, waarin voor elke gang andere (verplichte) ingrediënten zitten. Dé ultieme test voor de vaardigheden van de deelnemers op het gebied van samenwerking, productkennis, techniek en creativiteit. De winnaars gaan niet alleen met de titel naar huis, maar ook met mooie prijzen. Gedurende de succesvolle editie van het NK Leermeester-Leerling begin van dit jaar was het De Nederlanden* die met deze eer mocht strijken.


Organisatie

Het Gastronomisch Gilde is dé vakvereniging voor professionals in de Gastronomie. Ga voor meer informatie naar www.gastronomischgilde.nl. De wedstrijd vindt plaats
tijdens de Horecava, de grootste, nationale vakbeurs voor professionals in de foodservice-industrie. De beurs beleeft in 2019 haar 63ste editie. Meer informatie is te vinden op www.horecava.nl.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Culinair
Kerstmenu: Spoom en foie gras uit de gratie 

In bijna de helft van de Nederlandse restaurants wordt deze Kerst hert als hoofdgerecht gereserveerd. Hiermee is hert het populairste hoofdgerecht op de kerstmenu’s in de Nederlandse horeca. In Nederland betaal je in 2018 gemiddeld € 61,- voor een vijfgangen kerstdiner. Goedkoop eten doe ...

F&B Den Haag
Plek voor ruim 60 F&B-concepten in Haagse binnenstad

De binnenstad van Den Haag is uitgegroeid tot één van de meest aantrekkelijke winkelgebieden van Nederland. Toch is er nog ruimte om verder te verbeteren. Op basis van de horecabenchmark tussen de vijf grootste steden, blijkt dat het aanbod Food & Beverage (F&B) beperkt is. Er ...

Columns
Column: Albert Heijn als horecaketen?

Een bijzondere uitspraak van Wouter Kolk, sinds 1 november de grote baas bij Ahold Delhaize Europe. Hij zei in het Financieel Dagblad dat Albert Heijn “een plek wordt om iets te eten.” De bekendste supermarkt van Nederland wordt een concurrent van de horeca. Volgend jaar opent, als proef...

Onderwijs Ondernemen
Training horeca-concepting: "Ik geef je de ultieme checklist mee!"

Op 21 januari 2019 vindt de eerstvolgende trainingsdag over 'concepting' plaats in Bunnik. Onderscheidend zijn met je zaak is immers lastig, zeker met de hoeveelheid trends die je om de oren vliegen en al die zaken om je heen die ook vernieuwend (denken te) zijn. Hoe val jij dan juist op? De...

Michelin Utrecht
Door Michelin bekroond Utrechts restaurant ElVi gaat sluiten

Restaurant ElVi in Utrecht sluit per 29 december 2018 de deuren. Eigenaren Elvira Kemman en Victor Fielmich hebben hun restaurant verkocht en oriënteren zich op nieuwe plannen in de horeca. ElVi had de afgelopen vijf jaar een Bib Gourmand-onderscheiding van restaurantgids Michelin. Utrecht b...

Awards
Bart Ausems geslaagd voor Meesterproef SVH Meesterkok

Op woensdag 12 december is Bart Ausems (50), chef-kok en eigenaar van Restaurant Tout à Fait*, Maastricht, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterkok. Bart bekroont zijn carrière met het afleggen van een mooie en geslaagde Meesterproef. Hij wordt hiermee, na zijn inauguratie begin ...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: