Tom Lamers nieuwe chef Het Koetshuis in Bennekom

24 april 2020 | Thijs Jacobs

Tom Lamers krijgt de leiding in de keuken van het door Michelin met een ster bekroonde restaurant Het Koetshuis in Bennekom. De nieuwe chef-kok komt over van De Kromme Dissel in Heelsum en volgt per 6 mei Niels van Dooijeweert op. Erik Timmerman is de nieuwe souschef.

Mooi nieuws in deze voor de horeca zware periode. Sterrestaurant Het Koetshuis van eigenaren Saskia en Danny Löhr in Bennekom heeft een opvolger gevonden voor Niels van Dooijeweert, die na negen waardevolle jaren heeft gekozen voor een andere uitdaging. Hij gaat samen met zijn partner Marieke Löhr aan de slag bij Het Broederenklooster in Zutphen. 

Wicher Löhr

De nieuwe chef-kok is Tom Lamers (30), die vanaf 6 mei terugkeert op het oude nest. In schooljaar 2008-2009 leerde hij het vak van - toen nog - Wicher Löhr. Sinds 2014 werkte hij in de keuken van De Kromme Dissel in Heelsum. Eerst als chef de partie en daarna als souschef. Op zijn cv staan verder nog de sterrenzaken Parkheuvel in Rotterdam, De Bokkedoorns in Overveen en ’t Nonnetje in Harderwijk.

Erik Timmerman

Erik Timmerman wordt de rechterhand van de nieuwe chef. Ook hij heeft een mooie staat van dienst in de betere restaurants van Nederland. Zijn meest recente werkgever was sterrestaurant De Heeren van Harinxma in Beetsterzwaag.
"Door de komst van deze twee chefs heb ik het jonge en ambitieuze team compleet en kijk ik vol vertrouwen naar de toekomst", aldus Danny. "Ik dank Niels voor zijn waardevolle inbreng en wens hem veel succes met zijn nieuwe uitdaging."

 Over Het Koetshuis

Het Koetshuis is 33 jaar geleden gestart door Saskia en Wicher Löhr en sinds 1998 in het bezit van een Michelinster. De dagelijkse leiding is inmiddels in handen van zoon Danny. Na het overlijden van Wicher kwam de keuken onder leiding te staan van Niels van Dooijeweert. De bossen van de Veluwe zijn letterlijk de achtertuin en lokale producten spelen dan ook een belangrijke rol op de menukaart. Het restaurant is aangesloten bij de Alliance Gastronomique.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening
Amerikaanse franchiseketen Wayback Burgers gaat uitbreiden in Nederland

Sinds december 2018 is de Amerikaanse franchiseketen Wayback Burgers gevestigd in Nederland. Na ruim een jaar succesvol te hebben gedraaid, is Stefan Boers – Master Franchisehouder Nederland – klaar om de volgende stap te nemen in het realiseren van zijn ambitie; 10 nieuwe full service ...

Interview Longread
Interview: tijd voor meer vrouwen in de sterrenkeuken?

Vrouwelijke koks zijn nog (te) dun gezaaid, maar de aanstormende talenten Tess de Groot en Femke Klaassen, die bij respectievelijk Aan de Poel en De Librije werken, hebben een glansrijke toekomst in het verschiet. Ik spreek ze in De Librije, het driesterrenrestaurant in Zwolle en bespreek hun ervari...

Events
Horecava 2021 gaat hybride

Horecava verrijkt haar 65e editie, die plaatsvindt van 11 – 14 januari 2021 in RAI Amsterdam, met een online programma. Het evenement zal in aangepaste vorm face-2-face, volgens de COVID-19 richtlijnen, én virtueel live zijn. De vakbeurs, die foodservice professionals al jaren met elkaa...

Awards
Beachclub Lekker uit Vrouwenpolder Beste Paviljoen van 2020

Donderdag 30 juli werden de jaarlijkse prijzen voor het Beste Paviljoen en het Schoonste Strand van Nederland uitgereikt. De prijs voor het Schoonste Strand van Nederland ging naar Ameland. En voor het eerst mocht de jury zelfs een tien toekennen voor de schoonheid van dit strand. Friesland had met ...

Opening
Sterrenzaak opent bistro: Bistro TWO in Roermond

Begin september mag de gezellige Limburgse stad, Roermond een nieuwe top bistro verwelkomen op de Roerkade. Waar de brasserie van het luxe Hotel Dux eerder gevestigd was, zal binnenkort een nieuwe wind, genaamd Bistro TWO, waaien. Bethany DeLong en Edwin Soumang, eigenaars van het met een Micheli...

Economie
McDonalds ziet omzet in 2019 verdriedubbelen

De omzet van McDonald’s bezorgservice McDelivery is in 2019 verdriedubbeld ten opzichte van 2018. Deze groei zet in 2020 verder door. Hiermee plukt McDonald’s de vruchten van haar strategie om in te spelen op de snelgroeiende bezorgmarkt. De uitrol van deze service is de afgelopen maa...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: