IENS presenteert de Insider Top 2019 lijst

29 oktober 2018 | Thijs Jacobs

IENS presenteert vandaag de Insider Top 2019 lijst; de 250 beste restaurants van Nederland die gedurende ten minste 6 maanden aan de Insider-criteria hebben voldaan.

De Insider Top 2019 bestaat uit de 250 beste restaurants in Nederland. Binnen de Insider-selectie op IENS staan restaurants die een notering in een van de bekende culinaire gidsen hebben of een uitmuntende beoordeling op IENS. Deze Insider-selectie kan per maand variëren doordat er meer hoog gerecenseerde restaurants bij komen of doordat het cijfer van een restaurant is gedaald.

De top-250 lijst bestaat uit de beste restaurants die gedurende ten minste de afgelopen 6 maanden aan de Insider-criteria hebben voldaan en daarnaast minimaal 25 reviews in de afgelopen 12 maanden hebben ontvangen. Zo is het een actuele lijst, met restaurants die hun beoordeling op het hoogste niveau hebben weten te behouden.

De beste 250 restaurants zijn gerangschikt op basis van het cijfer dat ze krijgen van IENS-gebruikers. Bij een gelijke beoordeling is het aantal recensies doorslaggevend.

De top tien van de Insider Top 2019 lijst bestaat uit:

1. Restaurant TOV in Schagen

2. De Kromme Dissel in Heelsum

3. Château Restaurant Neercanne in Maastricht

4. Chez Paul in Valkenburg aan de Geul

5. Kasteel Engelenburg in Brummen

6. Alexander’s in Kerkwerve

7. Restaurant Bougainville in Amsterdam

8. Restaurant Aan de Poel in Amstelveen

9. Risto Enoteca PepeNero in Amsterdam

10. Restaurant Vanille in Eijsden

De gecombineerde waardering van gast en gids maakt de Insider-selectie tot een diverse en unieke lijst, die het IENS-gebruikers nog eenvoudiger maakt om een goed en geschikt restaurant te vinden voor iedere gelegenheid. De Insider Top 2019 lijst is een extra erkenning voor de optimale gastvrijheid en kwaliteit van deze restaurants. Middels een raamsticker in het restaurant en de online selectie en Insider-label, zijn deze restaurants te herkennen. Zowel partners als niet-partners van IENS kunnen tot deze unieke selectie behoren.

Criteria

Om tot de Insider Top 2019 te behoren, moet voldaan worden aan de volgende criteria:

  • Ten minste 25 of meer reviews in afgelopen 12 maanden
  • Profiel op IENS ouder dan 1 april 2018
  • Vermeld in één van de culinaire gidsen en een cijfer van 8.0 of hoger of niet vermeld in één van de culinaire gidsen en een cijfer van 9.0 of hoger
  • Restaurants worden gerangschikt op cijfer, wanneer meerdere restaurants hetzelfde cijfer hebben, staat het restaurant met de meeste recensies bovenaan
  • Wanneer een restaurant hetzelfde cijfer en zelfde aantal recensies heeft, is het niet afgeronde IENS-cijfer gebruikt. Gasten kunnen zowel een cijfer geven voor het eten eten (dit weegt voor 50%) en voor de service en het decor (deze wegen beide voor 25%)

Ben je benieuwd naar het complete overzicht van de Insider Top 2019, klik dan hier.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns Interview Longread
Etiquette bij netwerkborrels: Netwerken is net werken

Anne-Marie van Leggelo is expert op het gebied van etiquette. Ze brengt ons graag de fijne kneepjes van haar vak bij. Dit keer behandelen we de Kerst-, nieuwjaars- en netwerkborrel. Binnen de horeca zijn daar ook aardig wat valkuilen, zo blijkt. Zowel voor de gast als voor het horecapersoneel! De...

Culinair
Restaurant ‘t Kalkoentje Rhenen viert 30-jarig bestaan

Restaurant ’t Kalkoentje in Rhenen bestaat 30 jaar en viert dat met een speciaal jubileummenu waarin toppers uit de afgelopen 30 jaar. Het restaurant van chef-eigenaar Nico Klaver is tevens geïnaugureerd als lid van restaurantvereniging Euro-Toques Nederland. Het jubileum werd op 8 novemb...

Blog
Blog URBN FOLKS: het team klaarstomen

De RestaurantKrant volgt de ervaringen van ondernemer Martijn van den Hurk en gastoloog Jeannine Sok uit Nijmegen. Maandelijks plaatsen we een blog over de ontwikkelingen en hun ervaringen, ze houden jou op de hoogte van de opening van een nieuw merk in Nijmegen tegenover het station - URBN FOLKS. ...

Amsterdam Culinair
Nieuw: private dining bij MOMO

Als pionier van de high-end Aziatische cuisine in Amsterdam lanceert Yossi Eliyahoo, oprichter en eigenaar van THE ENTOURAGE GROUP, het nieuwe exclusieve private dining concept van MOMO Restaurant, Bar & Lounge na een decennium van ongeëvenaarde service en design. Met de lancering van deze ...

Franchise Friendly Concepts sluit zich aan bij NLVVM

Franchise Friendly Concepts – de onderneming die de ketens Kwalitaria en Délifrance in beheer heeft – sluit zich aan bij de Nederlandse Vereniging van Maaltijdbezorgers. Sinds 2014 bundelen de grootste namen binnen deze branche hun krachten en streven naar een strak georganiseerde...

Wet- en regelgeving Amsterdam
Ministerie sluit horecazaken vanwege arbeidsmarktfraude

Vervalsing van loonstroken, het tewerkstellen van vreemdelingen zonder vergunning, sjoemelen met arbeidstijden en onderbetaling. De Inspectie SZW constateerde deze overtredingen bij diverse horecaondernemingen in de Amsterdamse binnenstad. Ook bij hercontroles bleek er geen verbetering te zijn. In s...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: