Gastronomisch ‘preuvenement’ in Restaurant The Park, Rotterdam

6 juni 2017 | Thijs Jacobs

Restaurant The Park – inspired by Erik van Loo – luidt op woensdag 21 juni de zomer in met een bijzonder gastronomisch ‘preuvenement’. Samen met de Michelin-sterrenchefs van drie gerenommeerde Bilderberg restaurants worden letterlijk de sterren van de hemel gekookt.

In de zonovergoten binnentuin van het Bilderberg Parkhotel zullen topchefs Erik van Loo (Parkheuvel), Richard de Vries (The Park), Arjan Bisschop (Heeren van Harinxma), Wessel Ruijmgaart (De Kersentuin), Tony Berentsen (De Kromme Dissel) en Stefan van Sprang (Aan de Poel) hun signatuurrecepten presenteren. Dat zijn dus maar liefst 6 sterren op een avond! Het zes-gangenmenu wordt met veel zorg voor de gasten bereid en deels gekookt vanuit de buitenkeuken onder andere op de O’ Fyre en de Big Green Egg. Voor 195 euro per persoon all-in kunnen gasten zich een hele avond laven aan de gastronomische hoogstandjes van de sterrenchefs. 

Preuvenement


Wanneer krijg je nou de kans om zoveel sterrenkoks tegelijk aan het werk te zien én van hun paradepaardjes te proeven. Op de langste dag van het jaar koken de veel geprezen en bekroonde chefs letterlijk de sterren van de hemel. Het ‘sterren evenement’ vond eerder bij Biderberg plaats in restaurant De Kromme Dissel, De Kersentuin en De Heeren van Harinxma. Dit keer heeft restaurant The Park de eer toebedeeld gekregen.

De Champagne staat voor u klaar! Na binnenkomst wordt u ontvangen in de prachtige tuin van het hotel. Op informele wijze zullen de chefs het aperitief begeleiden. Vanaf hun eigen 'station' bereiden zij ter plekke hun specialiteiten en serveren zij de eerste gangen van het menu.

Table d’Hôtes


Na de start in de tuin worden de resterende vier gangen van het menu in restaurant The Park geserveerd. Hier wordt gezellig aan grote tafels gedineerd, aan zogeheten Table d’Hôtes. De sommeliers zorgen voor passende wijnen bij de gerechten. Bij mooi weer wordt de koffie in de binnentuin van het Bilderberg Parkhotel geserveerd waar tot laat op de avond de zonnestralen naar binnen schijnen. Geniet van de ondergaande zon en de dj die samen met een saxofonist in de tuin voor de muzikale noot zorgen.

Overnachting


Leg jezelf extra in de watten en boek een overnachting bij het ‘sterren evenement’. Geen gedoe met taxi’s of afspraken over wie ditmaal de bob moet zijn. Sluit de waanzinnige avond af met een overnachting in het Bilderberg Parkhotel. Speciaal voor de gasten van het gastronomisch preuvenement geldt een prijs van slechts 120 euro voor een twee-persoonskamer inclusief ontbijt.

Achtergrondinformatie


Restaurant The Park is het inmiddels befaamde restaurant van het Bilderberg Parkhotel in Rotterdam. The Park, Inspired by Erik van Loo, serveert gerechten volgens het signatuur van de met twee sterren bekroonde chef-kok Erik van Loo (restaurant Parkheuvel), in een ontspannen omgeving en voor een toegankelijke prijs. De dagelijkse leiding van het restaurant is in handen van chef-kok Richard de Vries. Richard werkte als souschef enkele jaren samen met Erik van Loo, waaronder in restaurant Parkheuvel. The Park opende in juni 2014 en is sinds het begin een doorslaand succes. De openslaande deuren van het restaurant leiden naar de prachtige binnentuin van het Parkhotel. Hier kunnen gasten ontsnappen aan de stadse drukte, met uitzicht over het Rotterdamse Museumpark. Je kunt er aanschuiven aan de tafels van The Park, maar de tuin is ook een verlengstuk van de loungebar en is daarmee een prima plek voor een (after work) borrel.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Events Rotterdam
Burgerbar viert vijfjarig bestaan tijdens festival in Rotterdam

Ter Marsch & Co verblijdt 12.000 bezoekers met het grillen en flippen van award winning hamburgers. En omdat zij jarig zijn, delen zij tijdens het festival A Day at the Park op 21 september 2019 VIB (Very Important Burger) bandjes uit. Met zo’n begeerlijk VIB bandje krijg je op vertoon hie...

Awards Cocktails
Andrei Talapanescu van Pulitzer's Bar uitgeroepen tot Patrón Perfectionist Benelux 2019

Andrei Talapanescu, Head Bartender Pulitzer’s Bar, is uitgeroepen tot Patrón Perfectionist van de Benelux tijdens de Patrón Perfectionists cocktailcompetitie. Hij wist de jury te overtuigen van zijn kwaliteiten tijdens de Benelux finale in de Vondelkerk in Amsterdam en draagt nu ...

Opening Culinair
Midtown Grill Amsterdam heropend na renovatie

Na een twee maanden durende renovatie heeft het nieuwe Midtown Grill restaurant opnieuw haar deuren geopened. Midtown Grill is een spraakmakend steakhouse dat een ongeëvenaarde ervaring biedt met de beste steaks uit de vernieuwde open showkeuken, “Meat Experience Room” en exclusieve...

Food Opening
Fotoreportage: Van stoffige afhaalchinees naar ultieme hotspot

Elke stad in Nederland heeft er één. Een Chinees afhaalrestaurant. Vaak een familiebedrijf dat het imago draagt van een stoffig restaurantje, met een eindeloos menu van honderden gerechten. Misschien is dat de reden waarom hun overlevingskans in De Lage Landen met bijna 75% jaar-op-jaa...

Interieur
Fotoreportage The Streetfood Club

The Streetfood Club in Utrecht siert de cover van de aanstaande RestaurantKrant. De najaarseditie ligt tijdens het schrijven van dit bericht bij de drukker. Nog een paar dagen wachten en dan lees je hoe Joost en Wes, eigenaren van The Streetfood Club, dit machtige concept hebben ontwikkeld (niet all...

Bier
Kasteel Maurick Vught introduceert eigen kasteelbier met Oranje-Spaanse noot

Kasteel Maurick in Vught introduceert een ambachtelijk gebrouwen kasteelbier met de naam Heerlijke Hendrik. Het bier is geïnspireerd op prins Frederik Hendrik van Oranje die vanuit Kasteel Maurick in 1629 de strijd tegen de Spanjaarden leidde tijdens de belegering van ’s-Hertogenbosch. He...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: