U heeft gezocht op : 50 best

27 juni 2019 Michelin
Beste chef ter wereld komt naar RIJKS

De gisteren als werelds beste chef uitgeroepen Mauro Colagreco van restaurant Mirazur*, kookt dit najaar samen met chef Joris Bijdendijk van RIJKS, het restaurant van het Rijksmuseum. Het evenement RIJKS x Mirazur zal slechts één dag plaatsvinden. De datum wordt via het Instagram accou...

10 april 2019 Restaurant
Restaurant RIJKS verhuist naar een ander continent

Restaurants Locavore (Ubud, Bali) en RIJKS (Amsterdam, Nederland) dagen zichzelf uit met het grootste grensoverschrijdende chefsevenement tot nu toe. Onder de noemer Trading Spaces ruilt chef Eelke Plasmeijer met Joris Bijdendijk van 23 t/m 26 mei van continent, restaurant en leven. Tijdens deze...

22 januari 2019 Awards
Opvallend: eerdere winnaars 'Worlds 50 Best Restaurants' niet meer welkom

World's 50 Best Restaurants, misschien wel dé belangrijkste prijsuitreiking in de restaurantwereld, heeft een opvallende wijziging doorgevoerd in de spelregels. Na een storm van kritiek heeft de organisatie besloten om eerdere winnaars niet meer toe te laten tot de competitie. Het wer...

16 januari 2019 Amsterdam Culinair
Richard Ekkebus na 33 jaar terug in de Nederlandse keuken

Chef Richard Ekkebus is even terug op Nederlandse bodem om op 26 en 27 januari te koken met Joris Bijdendijk in RIJKS®, het restaurant van het Rijksmuseum. Richard Ekkebus, afkomstig uit Vlissingen, werd opgeleid door enkele van de grootste driesterrenchefs in Frankrijk waaronder, Pierre Gagnair...

29 oktober 2018 Awards Culinair
IENS presenteert de Insider Top 2019 lijst

IENS presenteert vandaag de Insider Top 2019 lijst; de 250 beste restaurants van Nederland die gedurende ten minste 6 maanden aan de Insider-criteria hebben voldaan. De Insider Top 2019 bestaat uit de 250 beste restaurants in Nederland. Binnen de Insider-selectie op IENS staan restaurants die een...

17 september 2018 Achtergronden Culinair
Josean Alija van Nerua gastchef RIJKS®

Op 2, 3 en 4 november organiseren chefs van restaurant RIJKS® van het Rijksmuseum in Amsterdam en restaurant Nerua van het Guggenheim Museum in Bilbao een driedaags gastchef evenement in RIJKS®. Beide restaurants behoren tot de top 10 van beste museumrestaurants ter wereld. Joris Bijdendijk ...

20 juni 2018 Awards Culinair
Osteria Francescana is het beste restaurant ter wereld

De lijst van de 50 beste restaurants ter wereld, The World’s 50 Best, heeft restaurant Osteria Francescana van chef-kok Massimo Bottura uit het Italiaanse Modena wederom verkozen tot beste restaurant van de wereld. Die eer viel het restaurant in 2016 ook al ten beurt. Op de tweede plaats vi...

8 mei 2018 Events Michelin
31 Michelinsterren verzamelen zich op Parc Broekhuizen

Van 15 tot en met 18 juni opent Parc Broekhuizen opnieuw haar deuren voor de tweede editie van het gastronomisch evenement Dinner at the Parc. Vier dagen lang zijn 's werelds meest vooraanstaande chefs – in totaal goed voor 31 Michelinsterren – te gast op het historische landgoed in...

1 maart 2018 Michelin Restaurant
Beste Zuid-Amerikaanse chef als gastchef naar Rijks

Chef Mitsuharu 'Micha' Tsumura kookt samen met executive chef Joris Bijdendijk op 9 en 10 april in RIJKS®, het restaurant van het Rijksmuseum. De uit Lima afkomstige Tsumura werd door zijn vader aangemoedigd om van zijn passie voor koken zijn beroep te maken. Na zijn studie in de VS g...

5 januari 2018 trends
Toekomsttrends op Horecava 2018: van wormenhotel tot Google Food

Maandag 8 januari gaat de 62e editie van de Horecava van start. Circulariteit en technologie zijn belangrijke thema’s dit jaar. De wereld verandert. Technologische ontwikkelingen en trends in de horeca volgen elkaar steeds sneller op en gaan hand in hand met ambacht en duurzaamheid. Hoe dit in...

21 juli 2017 Amsterdam Chefs
Beste vrouwelijke chef van Latijns-Amerika komt koken in RIJKS

Begin oktober kookt Kamilla Seidler drie dagen lang samen met Joris Bijdendijk in RIJKS, het restaurant van het Rijksmuseum. Seidlers restaurant Gustu is de afgelopen jaren twee keer verkozen tot Bolivia's beste restaurant. Kamilla Seidler, opgeleid aan de Hotel & Restaurant school in haa...

20 april 2017 Chefs
Folie Culinaire pakt uit met kaaiman en mieren 

De gerenommeerde Colombiaanse chef Leonor Espinosa geeft in oktober een masterclass op Folie Culinaire, hét internationale vakevenement voor de gastronomie in Maastricht. Zij is de eerste chef uit de spectaculaire line-up van nationale en internationale chefs die de beursorganisatie bekend ma...

6 april 2017 Video Culinair
Video: dit zijn de 50 beste restaurants ter wereld

Naar de bekendmaking van de jaarlijkse ranglijst van de beste restaurants ter wereld wordt ieder jaar reikhalzend uitgekeken. Gelukkig vinden we De Librije dit jaar terug op plek 34; een prestatie van wereldformaat. In de lijst vind je opvallend veel restaurants uit Peru terug. Peru is een land dat ...

5 april 2017 Culinair Michelin
Australische topchef te gast in RIJKS

Op 28 mei is topchef Dan Hunter te gast bij RIJKS® voor een lunch and diner event samen met executive chef Joris Bijdendijk en zijn keukenchef Ivan Beusink. Tijdens zijn bezoek presenteert Hunter zijn boek Brae, vernoemd naar zijn restaurant in Australië en uitgegeven door Phaidon. Vandaag ...

5 april 2017 Awards Internationaal
Eleven Madison Park is beste restaurant ter wereld

Restaurant Eleven Madison Park uit New York heeft de eerste plek veroverd van The World's 50 Best Restaurants. Dat is vandaag bekend gemaakt tijdens een gala in het Australische Melbourne. Vorig jaar stond het restaurant van Daniel Humm nog op de derde plek. De nummer één van vo...

27 februari 2017 Chefs Internationaal
Aziatisch restaurant heeft Emoji-menukaart

Ieder restaurant wil een mooi opgemaakte menukaart, maar het Thaise restaurant Gaggan in Bangkok heeft een wel heel bijzondere manier gevonden om gasten hun te laten kiezen. In plaats dat de gerechten staant uitgeschreven, hanteert het restaurant Emoji's. Gaggan werd vorige week voor de derde...

21 februari 2017 Awards Internationaal Mensen
Ekkebus op plek 3 in Asia's 50 Best Restaurants

Restaurant Amber in Hong Kong van de Nederlandse Chef-kok Richard Ekkebus is derde geworden tijdens Asia's 50 Best Restaurants. De eerste plek was voor Restaurant Gaggan in Bangkok van de Indiase chef Gaggan Anand. Het was voor het derde jaar op rij dat hij op deze positie staat. Asia's 5...

7 februari 2017 Chefs Restaurant
Eelke Plasmeijer en Ray Adriansyah gastchefs bij RIJKS

Op 21, 22 en 23 april zijn de chefs Eelke Plasmeijer en Ray Adriansyah, oprichters van restaurant Locavore op Bali, te gast bij RIJKS. Zoals de naam al doet vermoeden, gaat Locavore over lokaal eten. Van rauwe Balinese abalone tot Sumbawa oesters. Samen met Joris Bijdendijk wordt een speciaal lunch-...

24 augustus 2016 Culinair Internationaal
Culinair Peru blijft ontwikkelen

Met de culinaire route ‘Ruta de la Quinua’ in aantocht, diverse culinaire onderscheidingen en drie noteringen in de ‘Top 50 Beste Restaurants Ter Wereld’, waaronder een top vier notering voor Restaurant Central in Lima, wordt Peru geroemd om haar smaakvolle en uitgebreide keu...

1 juli 2016 Food
Gastronomie van Hollandse bodem in boek From Farm to Fork in the Netherlands

Het gaat goed met de Nederlandse Gastronomie en streekproducten. Wij worden trotser op onze keuken en cultuur en steeds meer Nederlandse chefs krijgen bekendheid in het buitenland. Zelfs wereldchef Massimo Bottura (*) is fan van culinair Nederland. Bottura werd in juni van dit jaar uitgeroepen tot n...

29 juni 2016 Food Awards
Central in Peru wederom verkozen tot beste restaurant van Latijns-Amerika

Fijnproevers, recensenten en food bloggers zijn het er over eens: het beste restaurant van Latijns-Amerika staat in de Peruaanse hoofdstad Lima. Voor het derde jaar op rij werd Central door het toonaangevende magazine Restaurant uitgeroepen tot de absolute winnaar en werd het restaurant tevens gekro...

14 juni 2016
Librije bij beste 50 restaurants ter wereld

Het Italiaanse restaurant Osteria Francescana van chef Massimo Bottura is gisteravond uitgeroepen tot 's werelds beste restaurant van 2016. De Librije schiet tijdens de bekendmaking in New York, vanaf plaatst 71, terug de top 50 in. De Nederlandse chef Richard Ekkebus behaalt met zijn in Hong...

18 april 2016

Jonatán Gómez Luna Torres, geboren en getogen in Mexico City, is een waardige vertegenwoordiger van de hedendaagse Mexicaanse keuken. Op Folie Culinaire geeft Jonatán een demonstratie van zijn Mexicaanse kookkunst. Hij maakt deel uit van de nieuwe generatie van Mexicaanse chefs. Jonatán is afg...

16 december 2015
Peru is culinaire topbestemming

Peru heeft voor het vierde opeenvolgende jaar de award voor ‘Beste Culinaire Bestemming ter Wereld’ binnengesleept tijdens de wereldwijde uitreiking van de World Travel Awards in El Jadida, Marokko. Peru moest zich meten met kanshebbers als China, Australië, Spanje, de VS, Frankrijk, India, I...

14 december 2015
Beste restaurant vind je in Zwitserland

Restaurant de l'Hôtel de Ville in het Zwitserse Lausanne staat op de eerste plaats in de eerste editie van de gastronomische ranglijst 'La Liste'. De nummers twee en drie zijn de restaurants Per Se (New York) en Kyo Aji (Tokyo). Met in totaal duizend restaurants is het een zeer uitvoerige lijst. ...

16 november 2015
Chef Tim Raue gastchef in Rijks

De succesvolle Duitse topchef Tim Raue is op 18, 19 en 20 maart 2016 te gast in RIJKS, het restaurant van het Rijksmuseum. Samen met Joris Bijdendijk en zijn team kookt hij die dagen een speciaal menu, waarvan de beste gerechten het hele voorjaar op de kaart blijven staan. Over Tim Raue Tim Ra...

9 oktober 2015
Dit zijn de 5 beste bars ter wereld

Ieder jaar worden de World's 50 Best Bars awards uitgereikt aan de beste bars ter wereld. De uitslag wordt bepaald door de stemmen van geprezen bartenders en experts uit de drankindustrie. Dit is de top 5. 5. American Bar, London De American Bar in Londen bevindt zich in het Savoy hotel. ...

4 mei 2015
Koning dineert bij Restaurant At Sea

Restaurant At Sea Bonaire heeft het diner voor koning Willem-Alexander en koningin Maxima verzorgd op 30 april. Het koninklijk echtpaar heeft het eiland 2 dagen bezocht om de festiviteiten te bezoeken op Dia di Rincon. Het bezoek aan Bonaire werd afgesloten met een diner voor een klein gezelschap ...

28 januari 2015
Restaurant at Sea hoog op ranglijst (VIDEO)

Restaurant At Sea Bonaire heeft de tweede plaats behaald op de lijst van 50 beste Caribische restaurants in 2014, opgesteld door de Caribbean Journal. Daarmee scoort Restaurant At Sea onveranderd hoog, nadat het restaurant in 2013 jaar bovenaan de lijst stond. Nieuwssite De lijst wordt jaarli...

5 januari 2015
Beste Indische restaurant van Nederland

Het beste Indische restaurant van Nederland bevindt zich in Oost-Souburg, Zeeland. Jaarlijks presenteert Indoweb.nl de lijst van 50 beste Indische en Indonesische restaurants. Restaurant Bandoeng moest vorig jaar nog genoegen nemen met een tweede plaats. In de lijst vind je ook de beste toko'...

11 juni 2014
Leroy Soumokil Bartender of the Year

Na een bloedstollende wedstrijd, die gisteravond in ABE Club & Lounge plaatsvond, is Leroy Soumokil tot Dutch WORLD CLASS™ Bartender of the Year verkozen. Naast het winnen van deze titel mag Leroy Soumokil eind juli door naar Schotland en Engeland waar de DIAGEO RESERVE WORLD CLASS™ Finals pla...

14 januari 2014
Ciel Bleu meest gastvrije restaurant

Ciel Bleu, het tweesterrenrestaurant van het Okura Hotel in Amsterdam, is tijdens Horecava 2014 verkozen tot Meest Gastvrije Restaurant van Nederland. Guido van Woerkom, directeur van ANWB, reikte aan Pasquinel Kolk, servicemanager van Ciel Bleu, de Restaurant Gastvrijheid Award (zie foto) met oor...

10 december 2013
El Celler de Can Roca op wereldtournee

De broers Joan, Josep en Jordi Roca gaan volgend jaar met hun restaurant op wereldtournee. El Celler de Can Roca doet vanaf augustus 2014 Latijns-Amerika aan met stops in Mexico, Peru en Chili. De naam van de tour is 'Roca&Roll World Tour 2014'. Doelstellingen Doel is van de tour is drieledig....

5 oktober 2013
Michelingids Engeland beloont eenvoud

In de nieuwe Michelingids voor Groot-Brittannië en Ierland valt op dat de inspecteurs extra waardering hebben voor simpele restaurants die klassiek eten serveren en rekening houden met hun culinaire erfgoed of etnische afkomst. Erfgoed in DNA Zo heeft Dinner By Heston Blumenthal uit Londen i...

29 april 2013
El Celler de Can Roca beste restaurant

El Celler de Can Roca in het Spaanse Girona is het beste restaurant ter wereld. Tenminste, volgens de top-50 die het Britse blad Restaurant Magazine jaarlijks opstelt en die door El País is gelekt. Hiermee is er een einde gekomen aan de hegemonie die Noma drie jaar lang genoot. Het restaurant van...

5 april 2013
Nadia Santini beste vrouwelijke chef-kok

De beste vrouwelijke chef-kok van 2013 is Nadia Santini, volgens het Britse tijdschrift Restaurant. Voorafgaand aan de World’s 50 Best Restaurants Awards heeft ze de prijs in ontvangst genomen. De winnares is werkzaam in het Noord-Italiaanse driesterrenrestaurant Del Pescatore. Vorig jaar was El...

14 maart 2013
Noma blijft op twee sterren steken

Restaurant Noma in Kopenhagen blijft ook dit jaar steken op twee sterren. De aanvoerder van de The World's 50 Best Restaurants weet de inspecteurs van de rode gids weer niet tot drie sterren te verleiden. Zoveel werd duidelijk bij de bekendmaking van de nieuwe Michelingids Main Cities of Europe, ...

8 maart 2013
Global Gastronomy Award voor Acurio

De Peruaanse chef Gastón Acurio heeft de Global Gastronomy Award 2013 toegewezen gekregen. Eerdere winnaars van de prijs waren Ferran Adrià, René Redzepi en David Chang. De award is een initiatief van een Zweedse gids. Voorganger Restaurantgids en -app White Guide classificeert jaarlijks de...

8 maart 2013
Waarschuwing Noma om zieke gasten

De Deense voedsel- en wareninspectie heeft restaurant Noma in Kopenhagen een officiële waarschuwing gegeven. 63 gasten werden onlangs ziek na een restaurantbezoek. Het zou er slecht zijn gesteld met de hygiene. Boosdoeners Uit een inspectierapport blijkt dat behalve gasten ook vier personeels...

15 januari 2013
European 50 Best Restaurants is onzin

In 'The European 50 Best Restaurants' over 2012 stijgt De Librije van plek 23 naar 13. Oud Sluis gaat van 18 naar 22. Lof voor alle hardwerkende brigades die zijn opgenomen, maar deze top-50 is kolder. Je hoeft er niet gegeten te hebben... Momenteel is de stemronde voor de ranglijst over 2013 ge...

1 mei 2012
Noma opnieuw beste restaurant ter wereld

Noma is opnieuw uitgeroepen tot beste restaurant ter wereld. De top-3 van de lijst met 's werelds 50 beste restaurants is ongewijzigd ten opzichte van 2011. El Celler De Can Roca uit Girona en Mugaritz uit San Sebastian stonden ook dit jaar weer op twee en drie achter het restaurant van René Red...

1 mei 2012
Oud Sluis daalt Librije stijgt in top-50

Oud Sluis is in de lijst World’s 50 Best Restaurants voor 2012 iets gedaald, maar blijft 's lands beste restaurant. De Librije steeg een aanzienlijk aantal plaatsen. Stijging De Librije Sergio Herman moest vier plekken toegeven in de nieuwe lijst. Oud Sluis staat nu als 21e op de ranglijst met...

1 mei 2012
Hof van Cleve daalt flink in top-50

Het Hof van Cleve heeft in de World’s 50 Best Restaurants lijst voor 2012 een grote daling meegemaakt. Vorig jaar nog vijftiende in de ranglijst, nu te vinden op plek 42. Rampspoed De daling van 27 plekken kan er in dit jaar van rampspoed nog wel bij. Driesterrenchef Peter Goossens kampt de la...

1 mei 2012
Sergio Herman: 'Volgend jaar bij beste 15'

Sergio Herman is blij met de uitslag van de 'The World’s 50 Best Restaurants', maar geeft aan volgend jaar te willen stijgen. "Ik vind dat we bij de beste 15 horen." Beste van Benelux Oud Sluis eindigde op plek 21 van de 2012-editie van de ranglijst met 50 beste restaurants van de wereld en is...

19 april 2011
Noma wederom beste restaurant ter wereld

Restaurant Noma van chef-kok René Redzepi (33) in Kopenhagen is voor de tweede keer op rij uitgeroepen tot beste restaurant van de wereld. Op de tweede plek staat El Celler de Can Roca in Girona. Mugaritz in San Sebastián, Osteria Francescana in Modena, en The Fat Duck in Bray maken de top-5 compl...

19 april 2011
Oud Sluis klimt, De Librije daalt in toplijst

Oud Sluis en De Librije zijn wederom opgenomen in de 'S.Pellegrino World's 50 Best Restaurants'. Oud Sluis van Sergio Herman klom twee plaatsen van nummer 19 naar 17. In 2009 stond het driesterrenrestaurant in Sluis op de 26e plaats. De Librije moest dit jaar wat terrein prijsgeven en daalde negen p...

21 juli 2010
Zomers tafelen tijdens 8e Restaurant Week

Van 23 tot en met 29 augustus komt DiningCity.com met een buitenkansje om nieuwe restaurants uit te proberen tijdens de achtste editie van de Restau-rantWeek. Zo’n 1.250 topres-taurants in Nederland bieden de mogelijkheid om tegen gereduceerde prijzen uit eten te gaan. Gedurende deze zomereditie v...

27 april 2010
Nederlandse restaurants bij top 50 wereld

Nederland heeft dit jaar twee restaurants op de ranglijst van de top 50 beste restaurants van de wereld staan. Oud Sluis in het Zeeuwse Sluis staat op de negentiende plaats en De Librije in Zwolle komt nieuw binnen op nummer 37. Een panel van 800 culinaire recensenten en chef-koks hebben de lijst sa...

Laad meer resultaten

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: