Eleven Madison Park is beste restaurant ter wereld

5 april 2017 | Roy Spijker

Restaurant Eleven Madison Park uit New York heeft de eerste plek veroverd van The World's 50 Best Restaurants. Dat is vandaag bekend gemaakt tijdens een gala in het Australische Melbourne. Vorig jaar stond het restaurant van Daniel Humm nog op de derde plek.

De nummer één van vorig jaar, Osteria Francescana uit het Italiaanse Modena, moet het dit jaar doen met een tweede plek. De derde plaats is voor El Celler De Can Roca uit Girona in Spanje.

De Librije
Hoogstgenoteerde Nederlandse Restaurant in The World's 50 Best Restaurants is De Librije uit Zwolle op plek 34. Het restaurant van Jonnie Boer staat daarmee vier plekken hoger dan vorig jaar. 

De Librije is het enige Nederlandse restaurant in de top 50. Wel stond er nog een andere Nederlandse chef in de lijst. Richard Ekkebus van restaurant Amber in Hong Kon moet dit jaar genoegen nemen met plek 24. Vorig jaar stond zijn restaurant nog op de twintigste plaats. Wel stond hij eerder dit jaar in de top drie van beste restaurants van Azië.

Top 10
De volledige top tien van The World's 50 Best Restaurants is als volgt:

1. Eleven Madison Park, New York, Verenigde Staten
2. Osteria Francescana, Modena, Italië
3. El Celler De Can Roca, Girona, Spanje
4. Mirazur, Menton, Frankrijk
5. Central, Lima, Peru
6. Asador Etxebarri, Axpe, Spanje
7. Gaggan, Bangkok, Thailand
8. Maido, Lima, Peru
9. Mugaritz, San Sebastian, Spanje
10. Steirereck, Wenen, Oostenrijk
 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns Blog
Column restaurateur Sico de Moel: Michelin

"Waarin Nederland zich als gastronomisch land onderscheidt is duurzaamheid, de aandacht voor lokale producten, duurzame vis en eerlijk vlees. Daarin loopt Nederland echt een stapje voor op de buurlanden", aldus Michelin hoofdinspecteur Loens dit jaar tijdens de uitreiking van de sterren. ...

Interview
Reportage: Eetcafé Joos, De Bilt [video]

In juli 2015 opende eetcafé Joos haar deuren. Met buiten 56 zitplekken en binnen 30 zitplekken is het een van de meest bruisende eetcafés in de Bilt. Jolanda Wouters is de trotse eigenaar van Joos en vertelt in geuren en kleuren over haar ondernemerschap. Wanneer je binnen komt lope...

Achtergronden
Vaders missen verschoonplekken in de horeca

83% van de Nederlandse vaders met jonge kinderen heeft weleens meegemaakt dat er, op het moment dat de luier van zijn kindje vervangen moest worden, geen verschoonplek op een openbaar herentoilet aanwezig was, bijvoorbeeld in een restaurant of bij een tankstation. Twee derde van de vaders vindt ...

Culinair
Vis roken doe je zo

Het roken van voedsel is een kooktechniek waarbij voedsel in rook van smeulend hout wordt gehangen of gelegd. Van oudsher werd deze kooktechniek toegepast om voedsel te conserveren, waardoor het langer houdbaar was. Tegenwoordig gebeurt roken voornamelijk om de expliciete smaak over te brengen. Voor...

Awards
Edwin Hollanders maakt de Lekkerste Pannenkoek van 2020

Edwin Hollanders wordt twee keer eerste bij De Lekkerste Pannenkoek van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Hollanders krijg je 'm niet' niet alleen de eerste prijs van de proefjury, maar ook de kinderjuryprijs. Edwin werkt bij Pannenkoekenhuis De Perdstal in Venray. D...

Awards
Mitch Kramer maakt Het Lekkerste Frietje met topping van 2020

Mitch Kramer maakt Het Lekkerste Frietje met topping van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Sweet fries of mine' deze vooraanstaande vakwedstrijd. Mitch werkt bij Ter Marsch&Co uit Amsterdam en hij liet met zijn creatie zien wat er allemaal mogelijk is met zoeteaardap...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: