Eleven Madison Park is beste restaurant ter wereld

5 april 2017 | Roy Spijker

Restaurant Eleven Madison Park uit New York heeft de eerste plek veroverd van The World's 50 Best Restaurants. Dat is vandaag bekend gemaakt tijdens een gala in het Australische Melbourne. Vorig jaar stond het restaurant van Daniel Humm nog op de derde plek.

De nummer één van vorig jaar, Osteria Francescana uit het Italiaanse Modena, moet het dit jaar doen met een tweede plek. De derde plaats is voor El Celler De Can Roca uit Girona in Spanje.

De Librije
Hoogstgenoteerde Nederlandse Restaurant in The World's 50 Best Restaurants is De Librije uit Zwolle op plek 34. Het restaurant van Jonnie Boer staat daarmee vier plekken hoger dan vorig jaar. 

De Librije is het enige Nederlandse restaurant in de top 50. Wel stond er nog een andere Nederlandse chef in de lijst. Richard Ekkebus van restaurant Amber in Hong Kon moet dit jaar genoegen nemen met plek 24. Vorig jaar stond zijn restaurant nog op de twintigste plaats. Wel stond hij eerder dit jaar in de top drie van beste restaurants van Azië.

Top 10
De volledige top tien van The World's 50 Best Restaurants is als volgt:

1. Eleven Madison Park, New York, Verenigde Staten
2. Osteria Francescana, Modena, Italië
3. El Celler De Can Roca, Girona, Spanje
4. Mirazur, Menton, Frankrijk
5. Central, Lima, Peru
6. Asador Etxebarri, Axpe, Spanje
7. Gaggan, Bangkok, Thailand
8. Maido, Lima, Peru
9. Mugaritz, San Sebastian, Spanje
10. Steirereck, Wenen, Oostenrijk
 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Culinair
Lars Albers en Randy Bouwer openen hun eigen restaurant Vigor in Vught

Chef Lars Albers en gastheer-sommelier Randy Bouwer hebben op 1 juli 2020 hun restaurant Vigor in Vught geopend. Vigor zetelt in de 17e-eeuwse rijksmonumentale villa Bleijenburg, die hiervoor volledig is verbouwd. Middelpunt in het 300 m2 grote restaurant is de ronde open keuken, die tegelijkertijd ...

Opening Utrecht
Gloednieuwe horecalocatie De Snip zoekt eigentijds concept

Om de bewoners van het snelst groeiende gebied van Nederland te faciliteren in een goede horeca- en werkomgeving, wordt er een horecaruimte aan het Berlijnplein (Utrecht) eind dit jaar opgeleverd door de Gemeente Utrecht. Vanaf nu kunnen ondernemers met een aantrekkelijk en eigentijds horecaconcept ...

Interview Longread
Interview: tijd voor meer vrouwen in de sterrenkeuken?

Vrouwelijke koks zijn nog (te) dun gezaaid, maar de aanstormende talenten Tess de Groot en Femke Klaassen, die bij respectievelijk Aan de Poel en De Librije werken, hebben een glansrijke toekomst in het verschiet. Ik spreek ze in De Librije, het driesterrenrestaurant in Zwolle en bespreek hun ervari...

Economie Coronacrisis
Rabobank: blijvende omzetdaling door coronacrisis

De lagere omzetten voor bijna alle bedrijfssectoren in Nederland gaan nog zeker een jaar aanhouden. Met name in de horeca, industrie, automotive en delen van de retailsector blijft de omzetdaling groot. Dat blijkt uit de analyse van omzetprognoses voor alle sectoren die Rabobank vandaag heeft gepubl...

Columns Starten in de horeca
Column: wat is jouw toekomstperspectief?

Is het in jouw horecabedrijf weer 'business as usual'? Vermoedelijk niet. Ook al ziet de zomer er voor velen niet slecht uit, één derde van de horecaondernemers denkt het niet te redden dit jaar. Het is een tijd waar het neerkomt op uitzonderlijk ondernemerschap, een hele lange...

Opening
Poké Perfect nu ook in Almere geopend

Onlangs is aan de Grote Markt een vestiging geopend van Poké Perfect. In dit restaurant staan gerechten op het menu die zijn geïnspireerd op de Hawaiiaanse keuken met poké bowls als basis. Bij Poké Perfect kunnen klanten terecht voor een snelle, heerlijke en bovendien gezon...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: