Eleven Madison Park is beste restaurant ter wereld

5 april 2017 | Roy Spijker

Restaurant Eleven Madison Park uit New York heeft de eerste plek veroverd van The World's 50 Best Restaurants. Dat is vandaag bekend gemaakt tijdens een gala in het Australische Melbourne. Vorig jaar stond het restaurant van Daniel Humm nog op de derde plek.

De nummer één van vorig jaar, Osteria Francescana uit het Italiaanse Modena, moet het dit jaar doen met een tweede plek. De derde plaats is voor El Celler De Can Roca uit Girona in Spanje.

De Librije
Hoogstgenoteerde Nederlandse Restaurant in The World's 50 Best Restaurants is De Librije uit Zwolle op plek 34. Het restaurant van Jonnie Boer staat daarmee vier plekken hoger dan vorig jaar. 

De Librije is het enige Nederlandse restaurant in de top 50. Wel stond er nog een andere Nederlandse chef in de lijst. Richard Ekkebus van restaurant Amber in Hong Kon moet dit jaar genoegen nemen met plek 24. Vorig jaar stond zijn restaurant nog op de twintigste plaats. Wel stond hij eerder dit jaar in de top drie van beste restaurants van Azië.

Top 10
De volledige top tien van The World's 50 Best Restaurants is als volgt:

1. Eleven Madison Park, New York, Verenigde Staten
2. Osteria Francescana, Modena, Italië
3. El Celler De Can Roca, Girona, Spanje
4. Mirazur, Menton, Frankrijk
5. Central, Lima, Peru
6. Asador Etxebarri, Axpe, Spanje
7. Gaggan, Bangkok, Thailand
8. Maido, Lima, Peru
9. Mugaritz, San Sebastian, Spanje
10. Steirereck, Wenen, Oostenrijk
 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Coronacrisis
Horeca zeker dicht tot en met 28 april

Zojuist heeft premier Rutte bekendgemaakt dat de Nederlandse horeca zeker tot en met 28 april gesloten blijft. Hij raadt Nederlanders daarnaast ten zeerste af een meivakantie te plannen, wat voor hotels en B&B's duidelijk geen positief nieuws is, maar het komt niet onverwacht. Ook schole...

Blog Coronacrisis
Fernando Jonker, Dagboek in crisistijd: 'Thuiskunstenaars'

Afgelopen zaterdagavond knalden we alle driegangenmenu’s eruit. Het was prachtig! Toen wij om een uur of acht klaar waren met alle pakketten uitgeven en bezorgen, kreeg ik direct de eerste appjes binnen met filmpjes en foto’s van mensen die de gerechten zelf hadden opgemaakt. In de &...

Columns
Column Sico de Moel: We gaan weer open

We gaan weer open! 3 weken gesloten kunnen we nog wel trekken, maar de verplichte sluiting lijkt nu toch langer te gaan duren. Mijn koks worden gek thuis. We willen weer aan de slag. We hebben dus een speciaal menu voor thuis ontwikkeld. Met mooie lokale produkten van onze eigen lokale boeren....

Coronacrisis
Young Creators Group start HorecaTegoed

Om de horeca een hart onder de riem te steken, is Young Creators Group, een community voor jonge ondernemers en makers onder leiding van ondernemer Edwin de Jong, op eigen initiatief gestart met HorecaTegoed. HorecaTegoed is een initiatief waar je een gift aan jouw favoriete horecagelegenheid kunt g...

Coronacrisis
"Kabinet verlengt coronamaatregelen die gelden tot 6 april "

Het kabinet besluit aanstaande dinsdag 31 maart hoe het land verdergaat in de strijd tegen het coronavirus. De maatregelen die tot en met 6 april gelden, waaronder het sluiten van eet- en drinkgelegenheden en musea, worden dan verder besproken. Verschillende landelijke media, waaronder NU.nl en ...

Blog Coronacrisis
Fernando Jonker, Dagboek in crisistijd: parelhoen en guilty pleasures

Joris Bijdendijk van restaurant RIJKS heeft volgens mij direct op het moment dat hij te horen kreeg dat de horeca moest sluiten, besloten om te gaan bezorgen. Ik volg hem op Instagram en een diepe buiging voor zijn organisatorische kwaliteiten. Over de duizend gerechten gingen de afgelopen dagen doo...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: