Eleven Madison Park is beste restaurant ter wereld

5 april 2017 | Roy Spijker

Restaurant Eleven Madison Park uit New York heeft de eerste plek veroverd van The World's 50 Best Restaurants. Dat is vandaag bekend gemaakt tijdens een gala in het Australische Melbourne. Vorig jaar stond het restaurant van Daniel Humm nog op de derde plek.

De nummer één van vorig jaar, Osteria Francescana uit het Italiaanse Modena, moet het dit jaar doen met een tweede plek. De derde plaats is voor El Celler De Can Roca uit Girona in Spanje.

De Librije
Hoogstgenoteerde Nederlandse Restaurant in The World's 50 Best Restaurants is De Librije uit Zwolle op plek 34. Het restaurant van Jonnie Boer staat daarmee vier plekken hoger dan vorig jaar. 

De Librije is het enige Nederlandse restaurant in de top 50. Wel stond er nog een andere Nederlandse chef in de lijst. Richard Ekkebus van restaurant Amber in Hong Kon moet dit jaar genoegen nemen met plek 24. Vorig jaar stond zijn restaurant nog op de twintigste plaats. Wel stond hij eerder dit jaar in de top drie van beste restaurants van Azië.

Top 10
De volledige top tien van The World's 50 Best Restaurants is als volgt:

1. Eleven Madison Park, New York, Verenigde Staten
2. Osteria Francescana, Modena, Italië
3. El Celler De Can Roca, Girona, Spanje
4. Mirazur, Menton, Frankrijk
5. Central, Lima, Peru
6. Asador Etxebarri, Axpe, Spanje
7. Gaggan, Bangkok, Thailand
8. Maido, Lima, Peru
9. Mugaritz, San Sebastian, Spanje
10. Steirereck, Wenen, Oostenrijk
 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns
Fooi: geen verplichting, wel een blijk van waardering

In Nederland is fooi geen verplichting. In ons land heeft het horecapersoneel immers ‘gewoon’ een salaris, maar de fooi is daarop natuurlijk wel een welkome aanvulling. Voor de horecagast is het vaak moeilijk te bepalen wat een gangbare fooi is. In de basis is een fooi van vijf tot tien ...

Snacks Fastservice
Fritesvakantie: gratis frites voor de kleintjes

Van zaterdag 19 oktober tot met zondag 27 oktober 2019 organiseren de twee vestigingen van Par Hasard in Amsterdam de Fritesvakantie. Tijdens de herfstvakantie trakteert Par Hasard op gratis frites voor de kinderen bij de lunch van de volwassenen. Uiteraard zijn er tevens menu’s voor de kleint...

Achtergronden Internationaal
Wereldvoedseldag 16 oktober: de wereld bevindt zich in een voedingscrisis

Minstens één op de drie kinderen onder de vijf jaar heeft volgens een nieuw gepubliceerd rapport van Unicef te weinig of te veel gewicht. De wereld lijdt aan een voedingscrisis. Meer dan 800 miljoen mensen in de wereld hebben honger, maar bijna evenveel mensen zijn zwaarlijvig. Tegelij...

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Koffie & thee Internationaal
Wist je dat we vandaag in koffiestaking zijn?

Tik de gast die een koffie bestelt vandaag maar op de vingers, want de Eerlijke Koffiestaling is een feit. Op het werk en in de horeca drinken we dagelijks veel kopjes koffie. Weinig mensen zijn zich echter bewust van de problematiek die schuilgaat achter de koffie. Om bewustwording ten aanzien van ...

Columns
Column Sico de Moel: Misser

"Doe maar 2 Heineken 0.0 en voor mijn vrouw champagne." Zal ik er eerst maar één brengen, en straks de tweede? "Nee hoor, ik heb dorst." Mijn gasten zaten gisteravond heerlijk buiten aan een klein tafeltje onder mijn luifel. Echt een plekje om samen te genieten v...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: