Eleven Madison Park is beste restaurant ter wereld

5 april 2017 | Roy Spijker

Restaurant Eleven Madison Park uit New York heeft de eerste plek veroverd van The World's 50 Best Restaurants. Dat is vandaag bekend gemaakt tijdens een gala in het Australische Melbourne. Vorig jaar stond het restaurant van Daniel Humm nog op de derde plek.

De nummer één van vorig jaar, Osteria Francescana uit het Italiaanse Modena, moet het dit jaar doen met een tweede plek. De derde plaats is voor El Celler De Can Roca uit Girona in Spanje.

De Librije
Hoogstgenoteerde Nederlandse Restaurant in The World's 50 Best Restaurants is De Librije uit Zwolle op plek 34. Het restaurant van Jonnie Boer staat daarmee vier plekken hoger dan vorig jaar. 

De Librije is het enige Nederlandse restaurant in de top 50. Wel stond er nog een andere Nederlandse chef in de lijst. Richard Ekkebus van restaurant Amber in Hong Kon moet dit jaar genoegen nemen met plek 24. Vorig jaar stond zijn restaurant nog op de twintigste plaats. Wel stond hij eerder dit jaar in de top drie van beste restaurants van Azië.

Top 10
De volledige top tien van The World's 50 Best Restaurants is als volgt:

1. Eleven Madison Park, New York, Verenigde Staten
2. Osteria Francescana, Modena, Italië
3. El Celler De Can Roca, Girona, Spanje
4. Mirazur, Menton, Frankrijk
5. Central, Lima, Peru
6. Asador Etxebarri, Axpe, Spanje
7. Gaggan, Bangkok, Thailand
8. Maido, Lima, Peru
9. Mugaritz, San Sebastian, Spanje
10. Steirereck, Wenen, Oostenrijk
 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening
Café Restaurant Soesterdal: all-electric

Op de voormalige vliegbasis Soesterberg is een ingetogen en duurzaam horecapaviljoen gerealiseerd, bestaande uit een café restaurant met terras, omringd door een natuurlijk speelbos en diverse speelplekken. Café Restaurant Soesterdal ligt aan de bosrand, met een weids uitzicht over ...

Economie Tech
Met Tikkie Check supersnel en eenvoudig afrekenen in horeca

Voor iedereen die op het terras of in een restaurant na een drankje of maaltijd snel en zonder tussenkomst van personeel de rekening wil betalen, biedt Tikkie Check vanaf nu de mogelijkheid in een handomdraai contactloos af te rekenen. Het enige dat je hoeft te doen, is de camera van je smartphon...

Opening
Amerikaanse franchiseketen Wayback Burgers gaat uitbreiden in Nederland

Sinds december 2018 is de Amerikaanse franchiseketen Wayback Burgers gevestigd in Nederland. Na ruim een jaar succesvol te hebben gedraaid, is Stefan Boers – Master Franchisehouder Nederland – klaar om de volgende stap te nemen in het realiseren van zijn ambitie; 10 nieuwe full service ...

Interview Longread
Interview: tijd voor meer vrouwen in de sterrenkeuken?

Vrouwelijke koks zijn nog (te) dun gezaaid, maar de aanstormende talenten Tess de Groot en Femke Klaassen, die bij respectievelijk Aan de Poel en De Librije werken, hebben een glansrijke toekomst in het verschiet. Ik spreek ze in De Librije, het driesterrenrestaurant in Zwolle en bespreek hun ervari...

Events
Horecava 2021 gaat hybride

Horecava verrijkt haar 65e editie, die plaatsvindt van 11 – 14 januari 2021 in RAI Amsterdam, met een online programma. Het evenement zal in aangepaste vorm face-2-face, volgens de COVID-19 richtlijnen, én virtueel live zijn. De vakbeurs, die foodservice professionals al jaren met elkaa...

Awards
Beachclub Lekker uit Vrouwenpolder Beste Paviljoen van 2020

Donderdag 30 juli werden de jaarlijkse prijzen voor het Beste Paviljoen en het Schoonste Strand van Nederland uitgereikt. De prijs voor het Schoonste Strand van Nederland ging naar Ameland. En voor het eerst mocht de jury zelfs een tien toekennen voor de schoonheid van dit strand. Friesland had met ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: