Op maandag 5 februari werd in Utrecht de Gault&Millau gids 2024 gepresenteerd. Naast het uitreiken van maar liefst 18 awards, werd uiter...
Op de frisse, maar zonnige ochtend van 29 januari 2024 om klokslag 11:00 ging het startschot voor de langverwachte nieuwe Horeca Vakbeurs...
Op vrijdag 8 december jl. is Gert Wiltvank, maître bij Restaurant De Librije*** in Zwolle, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meestergastheer.&...
La Liste heeft zijn ranglijst voor 2024 met de duizend beste restaurants van de wereld onthuld. Deze lijst wordt samengesteld door een algoritme aan d...
Chef-eigenaar Joris Peters zoekt een opvolger voor de exploitatie van zijn restaurant Aan de Zweth in Schipluiden. Het tussen Rotterdam en Delft geleg...
Het was een bewogen jaar voor de horeca, en ook bij restaurantgids Lekker500 was er sprake van verandering en vernieuwing. De concurrentie aan de top...
Het Nijmeegse tweesterrenrestaurant is door We’re Smart World voor het tweede jaar op rij uitgeroepen tot beste groenterestaurant ter wereld. Na...
Zwolle krijgt er op culinair gebied een nieuwe parel bij. Op woensdag 15 november openen Lisa Stam en Lars Aukema er hun fine dining restaurant Affect...
Sinds 6 september is op de Stationsweg in Leiden Café Visscher geopend. Zo opulent als het art deco interieur van de nagelnieuwe...
Gastvrijheidsexperts Jeannine Sok en Sven Heijkoop hebben tijdens de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam het allereerste gastvrijheidskeurmerk voor de h...
In Frankrijk en Italië wordt er vaak een beetje meewarig gekeken wanneer een gast in een restaurant om een biertje vraagt bij het eten en ook in...
De uitreiking van de Michelinsterren vond de afgelopen jaren plaats in het DeLaMar Theater in Amsterdam, maar hier lijkt volgend jaar verandering in t...
Op 30 september en 1 oktober 2023 vindt het grootste culinaire evenement van Nederland, 100Chefs by Gault&Millau, plaats in het Miele Experience C...
Tegelijkertijd met de lancering dit jaar van Librije Backstage, hebben Thérèse en Jonnie Boer met de Urban Cultivator ook vertical farmi...
Gault&Millau heeft de line-up van ‘100Chefs by Gault&Millau’ compleet. Tijdens het evenement, dat op zaterdag 30 september en zond...
Op 17 en 18 september koken vier innovatieve chefs samen in de keuken van restaurant Daalder* The Best Chef Dinner. Dennis Huwaë van Daalder, Mic...
Het met een Michelinster bekroonde fine-dining restaurant The White Room*, gevestigd in Anantara Grand Hotel Krasnapolsky Amsterdam, verwelkomt met tr...
Claudia Brevet kan niet geloven hoeveel mensen zich bezighouden met de sluiting van Inter Scaldes. Afgelopen weekend, halverwege juli, was de laatste...
De Librije bestond afgelopen weekend dertig jaar en dat heuglijke feit werd groots gevierd met een feest voor ruim vijfhonderd genodigden op het Spinh...
'De 8 van...' is een initiatief van de redactie van De RestaurantKrant. In deze rubriek krijgen prominente horecamensen de keuze om 8 interviews door...
De Librije viert dit jaar het dertig jarig jubileum, presentator en journalist Rick Nieman sprak tijdens een uitzending van WNL Op Zondag met Jonnie e...
Overbevissing, klimaatverandering, kweekmethoden en andere uitdagingen maken het moeilijk om vis, schaal- en schelpdieren op verantwoorde wijze te con...
De Michelingids 2023 is gepresenteerd. Er zijn 17 nieuwe restaurants die een ster hebben ontvangen, één restaurant heeft een tweede Mich...
Vandaag wordt in het Amsterdamse DeLaMar Theater vanaf 11.30 de Michelingids Nederland 2023 gepresenteerd. Blijf via dit liveblog - van de redactie va...
Op 24 april werd de Michelingids 2023 gepresenteerd in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Grote winnaar was restaurant Vinkeles van chef-kok Jurgen van...
Waar Heine Ruitenbeek zijn kwaliteiten en groei gaat vervolgen bij Thermen Berendonck, neemt Marijn zijn stokje over in de keuken van Restaurant Inten...
Horecaondernemers in Nederland kunnen zich aansluiten bij verschillende belangenverenigingen en samenwerkingsverbanden. In deze rubriek licht de redac...
Op maandag 13 februari werd in Utrecht de Gault&Millau gids 2023 gepresenteerd. Naast het uitreiken van maar liefst 20 awards, werd...
Groningen is een fine-dining-restaurant rijker. Op 18 januari 2023 opende restaurant Blumé de deuren aan de Oude Boteringestraat 43. Het restau...
Chef Jan Smink behaalde afgelopen dinsdag de eerste plek tijdens de 55e editie van de internationale kookwedstrijd van ‘Le Taittinger&rsquo...
Vandaag kondigen het Amsterdamse groeiplatform voor restaurants Formitable en de Parijse ontwikkelaar van restauranttechnologie Zenchef aan dat zij hu...
Driesterrenrestaurant Inter Scaldes en het luxe bijbehorend boutique hotel maken sinds 1 januari onderdeel uit van Pillows Hotels. Chef Jannis Brevet...
December: de maand van lijstjes, terugblikken en voorspellingen doen. Niemand weet wat 2023 gaat brengen, maar wat de redactie wel weet is welke artik...
Of je van je man nou een betere thuiskok wil maken, of je chef volgend jaar zijn eerste Michelinster gunt. Of je iemand nou een beetje beter wil laten...
Het Culinary Team the Netherlands heeft in Luxemburg 2 medailles in de wacht gesleept tijdens de Culinary World Cup 2022. Maandag won het Nederlandse...
Een kijkje in de keuken was nooit zo spectaculair én exclusief tegelijk als de Kitchen Party die wordt georganiseerd door restaurant Spectrum i...
Op maandag 31 oktober presenteerde Lekker500 de gids voor het jaar 2023. Dit is een overzicht van de top-100. 1 De Librije, Zwolle Overijssel 2 Tr...
Jonnie en Thérèse Boer staan wederom op de eerste plaats in de 45ste editie van restaurantgids Lekker500. Het culinaire en inspirer...
De Spaanse chef-kok Dabiz Muñoz hernieuwt zijn titel van beste chef-kok ter wereld tijdens de zesde editie van The Best Chef Awards-gala, dinsd...
Adriaan Mol, de founder van Mollie en Messagebird, neemt per direct een belang in Formitable. Met zijn nieuwe investeringsvehikel Spacetime verstrekt...