Tommy Janssen en Vera Voorend openen restaurant Maeve in Utrecht centrum

13 april 2021 | Redactie

Na jaren bij diverse toprestaurants gewerkt te hebben openen Tommy Janssen en Vera Voorend restaurant Maeve in de zomer van 2021. “We hebben jaren gei?nvesteerd in het opdoen van kennis en ervaring en nu is het tijd om onze droom te verwezenlijken en voor onszelf te beginnen.”

Het restaurant is gevestigd in een karakteristiek rijksmonument aan de Kromme Nieuwegracht in Utrecht centrum, op steenworp afstand van de Dom. Het interieur en de uitstraling worden volledig vernieuwd en er wordt gekozen voor een eigentijds en fris interieur met unieke details.

Casual fine-dining

Restaurant Maeve is een casual fine-dining restaurant met een verfijnde keuken. Het restaurant telt 40 couverts en de open keuken staat centraal. Chef Tommy laat zich inspireren door producten van Nederlandse bodem en hecht veel waarde aan duurzaamheid: “Mijn keuken kenmerkt zich door frisse, lichte, gerechten. Ik heb een Franse basis en werk met veel groenten bereidingen, kruiden en lokale producten.” Vera zal de rol van mai?tre vervullen en het serviceteam aansturen. “Bij restaurant Maeve komen gasten genieten van een totale gastronomische beleving in een sfeervolle en informele ambiance.”

Tommy en Vera zijn een ambitieus horecakoppel met jarenlange ervaring in toprestaurants. Zo heeft Tommy gewerkt bij restaurant Kasteel Heemstede, De Burgemeester*, La Rive Amstel Hotel* en Bentinck. Vera heeft haar opleiding aan de hoge Hotelschool Den Haag succesvol afgerond en gewerkt bij o.a. restaurant De Burgemeester* en restaurant Aan de Zweth*. Daarnaast heeft het koppel ook in het buitenland unieke ervaringen opgedaan. Tommy en Vera hebben in 2020 samen stage gelopen bij e?e?n van ‘s werelds beste restaurants: restaurant Geranium*** in Kopenhagen. Tevens heeft Tommy in 2018 stage gelopen bij restaurant Hertog Jan** in Brugge, dat ook behoorde tot ‘World’s 50 Best Restaurants’.

Kortom, het koppel heeft duidelijke ambities voor ogen en streeft ernaar om een uniek onderscheidend restaurant op de kaart te zetten. In de zomer van 2021 opent restaurant Maeve haar deuren.

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante restaurantnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview
''De eerste doorgroeimogelijkheid is een feit''

Familierestaurant Midas uit Woerden heeft de knop omgezet en is in deze tijd volledig gaan bezorgen naar particulieren via hun cateringlocatie. Nieuwe fietsen en auto’s erbij én een nieuw filiaal in Berkel en Rodenrijs. Door een nieuw filiaal te openen en een kleine steun van de overhei ...

Achtergronden Internationaal
Just Eat Takeaway gaat supermarktartikelen leveren

Lieferando.de opent zijn deuren voor de levering van supermarkten. Hierdoor is het voor meer dan 12 miljoen gebruikers mogelijk om bijna alles met betrekking tot voedsel en geselecteerde supermarktartikelen te bestellen. Verwacht wordt dat de leveringen gemiddeld 20-30 minuten zullen duren. Het bedr ...

Columns Ondernemen
Column Monique van Gevelt: voorsorteren op de toekomst

Ik ben druk met offertes opvragen. Voor een klant die een complexe website moet laten bouwen. En voor wat renovatiewerk aan een ‘oude dame’, een huis uit 1906. Het is een pittige zoektocht om de juiste leveranciers te vinden die de klus kunnen klaren. Je komt de gekste dingen tegen al ...

Gastronomie
Restaurant Intens haalt sterrenkwaliteit in huis

Positieve energie doorgeven en in verbinding blijven met je medewerkers en je gasten. Dát is in coronatijd, als je hotel en restaurant gesloten is, best een uitdaging. Je kunt er dan voor kiezen om bij de pakken neer te gaan zitten óf je denkt in kansen en mogelijkheden. Restaurant Int ...

Corona
Terrassen per 19 mei open van 6 tot 20 uur

De terrassen mogen vanaf aanstaande woensdag 19 mei vanaf 06.00 uur tot 20.00 uur open. Dat maakte premier Rutte zojuist bekend tijdens de persconferentie. Met de verruiming van de openingstijden van de terrassen hebben horecaondernemers meer mogelijkheden om ook diner op de terrassen te draaien ...

Interview
''Positief vooruit blijven kijken naar de toekomst''

Pablo van Dick (openingsfoto), Linda Hogerhorst en Hertzog Olivier (foto onderaan artikel) runnen het restaurant Eet-Lokaal aan de Markt-Wittenburgstraat in Zevenaar. De horeca, die voor een lange tijd gesloten was, mag sinds 28 april 2021 weer gedeeltelijk open. Pablo van Dick en Hertzog Olivier ve ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: