Tommy Janssen en Vera Voorend openen restaurant Maeve in Utrecht centrum

Auteur: Redactie
Gastronomie 13 april 2021
Tommy Janssen en Vera Voorend openen restaurant Maeve in Utrecht centrum

Na jaren bij diverse toprestaurants gewerkt te hebben openen Tommy Janssen en Vera Voorend restaurant Maeve in de zomer van 2021. “We hebben jaren geïnvesteerd in het opdoen van kennis en ervaring en nu is het tijd om onze droom te verwezenlijken en voor onszelf te beginnen.”

Het restaurant is gevestigd in een karakteristiek rijksmonument aan de Kromme Nieuwegracht in Utrecht centrum, op steenworp afstand van de Dom. Het interieur en de uitstraling worden volledig vernieuwd en er wordt gekozen voor een eigentijds en fris interieur met unieke details.

Casual fine-dining

Restaurant Maeve is een casual fine-dining restaurant met een verfijnde keuken. Het restaurant telt 40 couverts en de open keuken staat centraal. Chef Tommy laat zich inspireren door producten van Nederlandse bodem en hecht veel waarde aan duurzaamheid: “Mijn keuken kenmerkt zich door frisse, lichte, gerechten. Ik heb een Franse basis en werk met veel groenten bereidingen, kruiden en lokale producten.” Vera zal de rol van maître vervullen en het serviceteam aansturen. “Bij restaurant Maeve komen gasten genieten van een totale gastronomische beleving in een sfeervolle en informele ambiance.”

Tommy en Vera zijn een ambitieus horecakoppel met jarenlange ervaring in toprestaurants. Zo heeft Tommy gewerkt bij restaurant Kasteel Heemstede*, De Burgemeester*, La Rive Amstel Hotel* en Bentinck. Vera heeft haar opleiding aan de hoge Hotelschool Den Haag succesvol afgerond en gewerkt bij o.a. restaurant De Burgemeester* en restaurant Aan de Zweth*. Daarnaast heeft het koppel ook in het buitenland unieke ervaringen opgedaan. Tommy en Vera hebben in 2020 samen stage gelopen bij één van ‘s werelds beste restaurants: restaurant Geranium*** in Kopenhagen. Tevens heeft Tommy in 2018 stage gelopen bij restaurant Hertog Jan*** in Brugge, dat ook behoorde tot ‘World’s 50 Best Restaurants’.

Kortom, het koppel heeft duidelijke ambities voor ogen en streeft ernaar om een uniek onderscheidend restaurant op de kaart te zetten. In de zomer van 2021 opent restaurant Maeve haar deuren.

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante restaurantnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws