Portugese culinaire visie in art'otel Amsterdam

Auteur: Redactie
Internationaal 6 juli 2021
Portugese culinaire visie in art'otel Amsterdam

Dit najaar brengt Henrique Sá Pessoa, de met twee Michelinsterren bekroonde Portugese chef-kok, zijn visie naar Amsterdam. Hij is verantwoordelijk voor het culinaire concept in het gloednieuwe restaurant van art'otel amsterdam welke dit najaar geopend zal worden.
Arca Amsterdam laat de gasten kennismaken met culinair Portugal. Authentiek en toegankelijk met Portugese en Aziatische invloeden, altijd modern en soms met een twist. 

Over Henrique Sá Pessoa

Henrique Sá Pessoa is de derde chef-kok in de Portugese geschiedenis die twee Michelin-sterren bezit voor zijn restaurant Alma. Naast zijn kroonjuweel bezit Henrique ook het meer toegankelijke Portugees restaurant Tapisco en is hij de concept chef van Chiado, een Portugees restaurant met Aziatische invloeden in Macau. In Portugal is Henrique bij het grote publiek bekend door zijn optredens in de nationale kookshow: Ingrediente Secreto, zijn eigen show op 24Kitchen: COMTRADIÇÃO en heeft hij inmiddels zeven kookboeken op zijn naam staan. Hij won in 2005 de award chef-kok van het jaar en al snel volgden er meer. Om er een paar te noemen: GQ Chef van het jaar (2017), Time Out Top 20 restaurants in Lissabon en World’s 50 Best Discovery (Alma Restaurant).

Dit jaar is Henrique - naast onder andere onze Nederlandse Sidney Schutte (restaurant Spectrum) - genomineerd voor de The Best Chef Awards. De 5e editie van deze award show wordt medemogelijk gemaakt door PERLAGE en vindt plaats op 13, 14 en 15 september 2021 in Amsterdam.

Overig nieuws