Chefs (R)Evolution van De Librije terug op 4 en 5 september

Auteur: Redactie
Food Gastronomie 10 mei 2022
Chefs (R)Evolution van De Librije terug op 4 en 5 september

Op zondag 4 en maandag 5 september 2022 vindt de vijfde editie plaats van Chefs (R)Evolution. Na twee jaar afwezigheid vanwege covid, komt het dit jaar weer terug. Dit festival is er om gastronomisch genieten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Net als de voorgaande edities wordt het culinaire festival in en rondom De Librije en theater De Spiegel in Zwolle georganiseerd door Jonnie en Thérèse Boer. Met het team van De Librije in samenwerking met Thomas & Carola Ruhl en het team van Port Culinaire. Chefs (R)Evolution gaat ook dit jaar weer van start met onder andere kookdemonstraties onder leiding van internationale topchefs, kookwedstrijden, bijzondere wijnworkshops en de BOERenmarkt XL.

De eerste vijf chefs

Tijdens de interactieve kookdemonstraties presenteert een selectie van de beste sterrenchefs ter wereld hun kunsten. Ook dit jaar zal Hans Steenbergen, trendwatcher/hoofdredacteur van Food Inspiration de presentatie op zich nemen.

De eerste namen die bekend zijn en een live kookdemonstratie gaan geven, zijn:

- Jonnie & Thérèse Boer met Nelson Tanate en de Cas Spijkers Academy, De Librije, Zwolle, Nederland. (Nr. 69 World’s 50 Best, drie Michelin sterren)

- Norbert Niederkofler, St. Hubertus, San Cassiano, Italië. (Nr. 58 World’s 100 Best, drie Michelin sterren)

- Lukas Mraz, restaurant Mraz & Sohn, Wenen, Oostenrijk. (Twee Michelin sterren)

- Mateu Casañas, Oriol Castro & Eduard Xatruch, Disfrutar, Barcelona, Spanje. (Nr. 5 World’s 100 Best, twee Michelin sterren)

- Rasmus Munk, Alchemist, Kopenhagen, Denemarken (Nr. 54 World’s 100 Best, twee Michelin sterren)

BOERenmarkt XL

Op de ‘BOERenmarkt XL’ ontdekken bezoekers de verschillende producten van ambachtelijke boeren en (wijn)leveranciers waar Jonnie en Thérèse Boer mee samenwerken. Samen met Alliance Gastronomique verzorgen zij een diversiteit aan gerechten afkomstig uit alle delen van Nederland. Hier wordt door de wijnpartners een bijpassend glas bij geschonken. Het unieke hieraan is dat ieder restaurant haar eigen boer meebrengt. Zij laten het publiek op een laagdrempelige wijze kennismaken met de producten en ingrediënten die Nederland rijk is met mooie en eerlijke gerechten & bijpassende wijnen.

Unieke kookwedstrijden

Ook dit jaar worden er unieke kookwedstrijden georganiseerd, zoals de HillBilly Contest. Echter zal er deze editie een twist gegeven worden aan de contest. Waar eerder het team uit een chef en een assistent bestond, wordt het team nu uitgebreid met een maître of sommelier. De kandidaten gaan met een landkaart van de wijde regio op pad, waarop Jonnie Boer een aantal plekken heeft aangekruist. Op deze locaties gaan de kandidaten ingrediënten verzamelen die zij uiteindelijk in het menu verwerken om vervolgens aan een jury te presenteren. De jury bestaat uit Jonnie Boer (De Librije 3 sterren), Joël Broekaert (NRC) en oud winnaares Estée Strooker.

Wijn- Spijspaleis

Op zowel zondag als maandag wordt restaurant De Librije omgetoverd tot een wijn- spijspaleis. Hier wordt op beide dagen een 6-gangen lunch verzorgd. Tien collega chefs die in het verleden bij De Librije hebben gewerkt, zullen elk 1 gerecht verzorgen en een bijpassende wijn schenken. Onder andere Sydney Schutte (Spectrum 2 sterren), Adrian Zarzo (Zarzo 1 ster) en Jeroen Achtien (Restaurant Sens 2 sterren) maken hun opwachting. Uiteraard zal De Librije zelf ook 1 gerecht op zowel de zondag als de maandag op zich nemen.

Kaartverkoop

- Een dagticket kost €79,95 per persoon, inclusief toegang tot de BOERenmarkt XL

- Een combinatieticket kost €129,95 en geeft toegang tot beide dagen, inclusief toegang tot de BOERenmarkt XL

- De entreeprijs van de BOERenmarkt XL bedraagt €12,50 per persoon per dag
(inclusief een welkomstdrankje en een Chefs (R)Evolution glas)

Speciaal voor studenten van gastronomie- en vakopleidingen is er een studententarief:

- Een dagticket voor €49,95 in plaats van €79,95 inclusief toegang tot de BOERenmarkt XL

Studenten kunnen bij hun opleiding informeren naar deze actie of een e-mail sturen naar chefsrevolution@librije.com.

In de hele maand mei is er een speciaal early bird tarief

- Een dagticket kost dan €72,50

- Een ticket voor de BOERenmarkt XL is €7,50 per dag

Blijf op de hoogte

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief. 

Overig nieuws