U heeft gezocht op : tech

12 augustus 2019 Achtergronden Tech
Ook restaurants moeten innoveren: “Wie nu nog op papier werkt, loopt hopeloos achter”

Zelfs in onze sector, die op zich als vrij traditioneel te boek staat, maken we inmiddels gebruik van technologische hulpmiddelen. Het zijn babystapjes, toegegeven, maar wie anno nu de personeelsplanning nog in excel bijhoudt en de recepturen in een kladblok noteert, loopt hopeloos achter. Ik bev...

9 augustus 2019 trends Koffie & thee
Dit zijn de actuele koffietrends en -ontwikkelingen

Technologische ontwikkelingen van koffiemachines Koffiemachines worden steeds geavanceerder. Door de automatisering en technologische ontwikkelingen wordt koffie alsmaar naar een hoger niveau getild zowel thuis, in de horeca als op de werkvloer. Aan de hand van recente voorbeelden laten we zien w...

7 augustus 2019 Tech Advertorial
’t Vliegend paard kiest weer voor de kassa’s van Van Hessen

't Vliegend Paard is gevestigd in het dorpscentrum van Nieuwkoop, in een prachtig pand uit 1612. Het interieur is knus en wanneer je binnen komt vallen meteen twee grote muurschilderingen op van de Haagsche kunstschilder Geer Huybers. Achter het pand ligt een verrassend groot terras, mét ...

1 augustus 2019 Drinks
Interview: Een ode aan de jenevercultuur

Een hang naar nostalgie bracht hem op het idee om een eeuwenoud jeneverrecept nieuw leven in te blazen. Gevonden in de kelders van het gemeentelijk archief in Weesp. Molenaar Christian Pfeiffer stookt ‘zijn’ Anker Weesp. “Een product moet een verhaal vertellen. Deze jenever voer ov...

31 juli 2019 Tech Ondernemen
Restaurants missen kansen door onbeveiligde en niet mobielvriendelijke website

Een goed werkende website is het online visitekaartje van bedrijven, maar dit geldt ook voor andere klantgerichte diensten zoals cafés en restaurants. Gasten kunnen op een webpagina namelijk terecht voor belangrijke informatie, zoals uw openingstijden, locatie en welke heerlijke gerechten op ...

31 juli 2019 Ondernemen
Deliveroo: aanbod van restaurants met eigen bezorging sterk gegroeid in eerste jaar

De Marketplace+-dienst van Deliveroo viert zijn jubileum na een succesvol eerste jaar. De dienst biedt restaurants aan om bestellingen via het Deliveroo-platform te laten verlopen om vervolgens de bestelling te leveren door eigen bezorgmedewerkers. Daarvoor had het techbedrijf alleen partnerships me...

30 juli 2019 Achtergronden Tech
Horecaondernemers kunnen succesvoller worden door inzet van e-mailmarketing

Waarin onderscheiden succesvolle horecaondernemingen zich van hun concurrent? Vaak door een succesvolle marketingcampagne, waarbij e-mail nog steeds leidend en uiterst effectief is. Directe boekingen of reserveringen genereren is heel wat waard. Door je eigen kanalen in te zetten genereer je meer o...

28 juli 2019 Columns Blog
Column Sico de Moel: wilde Hilde

Deze week was ik bij Marcel, een bevlogen Nederlandse wijnmaker in St Agatha, bij Cuijk, Nijmegen. De wijngaard wordt door beukenhagen beschermd op een prachtige plek bij de Maas. De schoonvader van Marcel was in 1991 een van de eerste Nederlandse wijnmakers. Het is een mooie dag en de wijn...

23 juli 2019 Interview Longread
Interview Peter Klosse: "Vegetarisch is geen vleesgerecht zonder vlees"

Een verbinding leggen tussen de academische- en culinaire wereld. Dat is de missie van smaakprofessor Peter Klosse. “We kunnen ontzettend veel van elkaar leren.” Als er één iemand in Nederland midden in deze twee werelden staat, dan is het Peter Klosse. Als oprichter van...

16 juli 2019 Opening
Opening Franklin: Zeeuwse charme in Middelburg [foto's]

In een monumentaal pand uit 1752 in de oude binnenstad van Middelburg heeft Brasserie Franklin recentelijk haar deuren geopend. De brasserie is onderdeel van Boutique Hotel Franklin die samen met de eerste cocktailbar van Zeeland, Sir Franklin, op 10 augustus 2019 wordt geopend. In dit nieuwe bou...

15 juli 2019 Achtergronden Tech
6 restaurant apps om van te smullen

Ga je vanavond uiteten of zoek je als restaurateur een app waar jouw zaak niet op mag ontbreken? Lees dan vooral verder. Een leuk restaurant vinden voor een simpele hap of juist een uitgebreid diner kan soms een flinke kluif zijn. Want, opties te over! Vooral als je in een stad bent waarvan je niet ...

15 juli 2019 Interview Longread
Interview: de mooiste strandtent van Nederland

Strandpaviljoen De Staat viert deze zomer haar tienjarig bestaan. Jeroen Kuiper is de trotse eigenaar van deze ultieme ‘strandhotspot’ op Scheveningen, die vooral door locals wordt bezocht. Toeristen bezoeken de boulevard, wie de drukte wil vermijden en wil genieten van één...

9 juli 2019 Michelin Restaurant
Prikkelende start van het nieuwe seizoen bij Restaurant Bord'Eau*

Bas van Kranen, de met een Michelinster bekroonde Executive Chef van Restaurant Bord'Eau in hotel De L’Europe Amsterdam, heeft het nieuwe seizoen met veel smaak ingeluid. De officiële start van de zomer luidde voor de keuken van Restaurant Bord'Eau tevens de overstap van vier, naa...

3 juli 2019 Columns Blog
Column Sico de Moel: toekomst

Een robot rijdt door de wijngaard en controleert de druiven op de ontwikkeling van suikergehalte, kleur en aroma´s. Drones brengen de druivenmest na de persing exact naar die wijnranken die het nu nodig hebben. Ik was op de wijngaarden van Stan Beurskens, in het Zuidelijkste puntje van Limb...

3 juli 2019 Awards
James Chaib van The Tailor in Amsterdam is beste bartender van Nederland

Na een bloedstollende finale op 1 en 2 juli in de Nolet Distillery in Schiedam, werd James Chaib van The Tailor in Amsterdam bekroond tot Nederlandse DIAGEO WORLD CLASS™ Bartender of the Year 2019 tijdens de Noord-Europese finale van de World Class Competition. 18 Bartenders uit 6 verschillend...

2 juli 2019 Mensen
Eerste diploma's SVH Gastronomie uitgereikt

Op maandag 1 juli hebben deelnemers van het Alliance College een primeur gepakt: zij hebben als allereerste het diploma SVH Gastronomie in ontvangst genomen. De feestelijke diploma-uitreiking vond plaats in restaurant Ciel Bleu in het Okura hotel te Amsterdam. 11 van de 15 deelnemers hebben met s...

25 juni 2019 Tech Advertorial
Een goede betaalervaring is essentieel voor u en uw gasten

Pinbetalingen zijn al jaren in opmars. De ontwikkeling van contactloos betalen heeft dit nog verder versterkt. Ook de horecaondernemers profiteren meer en meer van de gemakken van digitaal afrekenen. Wij vragen ons af welke ontwikkelingen relevant zijn voor horecaondernemers. Hoe willen toekomstige ...

11 juni 2019 Awards
Vijf toptalenten door naar volgende ronde Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs 2019

Na een intensieve theoretische toets en een proeftechnisch gedeelte zijn vijf kandidaten geselecteerd voor de volgende ronde van de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs 2019. De vijf toptalenten behaalden op maandag 3 juni 2019 de hoogste score van de 24 kandidaten die tijdens de theoriedag in ROC ...

11 juni 2019 Bezorgen Interview Longread
Ook jij kunt morgen al bezorgen, maar let wel op deze zaken

Bezorgen neemt een enorme vlucht binnen de horeca. Maar hoe zet je een goede bezorgservice op en welke kanalen kunnen jou daarbij helpen? We bezochten twee ondernemers die ontbijt en lunch bezorgen in Amsterdam. Muller Kaas is dan wel geen lunchroom of horeca, maar bezorgt in Amsterdam wel broodj...

7 juni 2019 Wijn Longread BUAS
Waarom toch die lange wijnverhalen aan tafel?

Rob van Ginneken is docent aan de Hoge Hotelschool van Breda University of Applied Sciences. Rob behaalde in 2010 het WSET Diploma in Wines and Spirits, en is in Breda Certified Educator voor de WSET cursussen op niveau 1, 2 en 3. De Wine & Spirit Education Trust is wereldwijd de grootste aanbie...

5 juni 2019 Interview Longread
Jan-Paul Kroese, Amstel Hotel, over het sterverlies, omzet uit F&B en (di)eetwensen van gasten

Jan-Paul Kroese is de kersverse general manager van het InterContinental Amstel Amsterdam, in de volksmond natuurlijk gewoon het Amstel hotel genoemd. Zijn staat van dienst past bij dit illustere hotel, dat in 1867 in gebruik werd genomen na een bouwperiode van precies één jaar en een ...

28 mei 2019 Events
Horecabeurs BBB Maastricht presenteert non-food trendsetters

Horecavakbeurs BBB Maastricht introduceert Folie à Deux, een nieuw beursonderdeel, dat ontwikkelingen op non-food gebied presenteert. Uitvindingen die binnen nu en tien jaar een belangrijke rol zullen spelen in de horecabranche worden belicht. Daarbij gaat het om de allernieuwste toepassingen...

27 mei 2019 Culinair Interview Longread
Verslag: een dag meekijken op de Cas Spijkers Academie

De Cas Spijkers Academie is dé springplank voor aanstormend culinair talent. De ambitieuze studenten van de opleiding zijn verzekerd van een mooie aanbieding wanneer ze het felbegeerde papiertje op zak hebben. Niet alleen door het enorme tekort aan goede koks, maar ook omdat zij op jonge leef...

23 mei 2019 Columns
Column Fernando Jonker: Autodidact in de keuken

“Sucre, sucre!”, riep ik keihard toen ik voor het eerst voet zette op Nederlands bodem. Ik had nog nooit van mijn leven sneeuw gezien en dacht dat het hele land bestrooid was met suiker. Mijn eerste ontmoeting met Nederland associeerde ik dus onbewust met eten: de rode draad in mijn leve...

20 mei 2019 Advertorial
Zo zet je de gebakken aardappeltjes van oma op tafel

Vrijwel iedere kooktechniek is wel los te laten op een aardappel. Dat maakt het oer-Hollandse product dan ook gewild bij menig chef-kok. Weinig waste, betrouwbaar, makkelijk in de bereiding, lang te bewaren, een allemansvriend en gewoon ontzettend lekker. Van de klassieke gekookte pieper naar sou...

17 mei 2019 Events
Van Hessen viert honderd jarig bestaan met speciaal event

Ronald Huiskamp is conceptontwikkelaar, eigenaar van H-Hospitality en eigenaar van het restaurant Arles. Drie goede redenen om Ronald uit te nodigen om te spreken tijdens het 100-jarig event van Van Hessen. Een restaurant starten is één. Je doelstellingen realiseren is twee. Ronald ...

17 mei 2019 Bezorgen Internationaal
Amazon investeert fors in Deliveroo

Vandaag maakt Deliveroo bekend dat Amazon een nieuwe gedeelde financieringsronde van USD 575 miljoen Series G leidt, naast bestaande investeerders T. Rowe Price, Fidelity Management & Research Company, en Greenoaks. Dit brengt het totaal van de investeringen in Deliveroo tot op heden op USD 1,53...

16 mei 2019 Bezorgen Tech
Dit is de toekomst van online betalen: Takeaway.com krijgt PSD2-vergunning

Takeaway.com N.V. kondigt aan dat Takeaway.com Payments B.V., een 100% indirecte dochteronderneming van de onderneming, een vergunning heeft gekregen als betaalinstelling onder de Wet op het financieel toezicht van De Nederlandsche Bank. Door het verkrijgen van de vergunning kan het bedrijf toegang ...

13 mei 2019 Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Van Drank- en Horecawet naar Alcoholwet; wat betekent dit voor jou?

Omdat de tijd niet stilstaat en de ontwikkelingen op het gebied van winkel- en horecaconcepten zich blijven opstapelen, is de regering van mening dat vele bepalingen uit de huidige Drank- en Horecawet achterhaald zijn. Dat klopt ook wel: de basis van deze wet stamt uit 1964 en ondanks vele wijziging...

25 april 2019 Tech
Een e-mail is 10 keer effectiever dan een post op social media

E-mailadressen zijn goud waard, maar restaurateurs doen er tot op heden weinig mee. “Een gemiddelde restaurateur kan niet eens een database van zijn klanten bijhouden”, aldus e-mailmarketingexpert Frank Tromp. Dat laatste klopt en niet zelden wordt de waarde van een e-mailadres onderscha...

10 april 2019 Awards
Winnaars gastronomische wedstrijd Future Talents Bekend

Maandag 8 april zijn de gastronomische talenten van Nederland de strijd met elkaar aangegaan tijdens Future Talents. De jaarlijkse vakwedstrijd is dit jaar voor voor de negende keer gehouden. In totaal hebben 85 jonge koks, gastheren- en vrouwen meegedaan. Van de 17 deelnemende teams aan de wedst...

4 april 2019 Awards
Studenten concurreren in gastronomische wedstrijd Future Talents

Scalda studenten Tham Cao, Noa Tanghe, Levi Moeal, Collin Heijwegen en Sarah Wauters doen mee aan de negende editie van de Nederlandse gastronomische wedstrijd Future Talents. Op 8 april 2019 vindt de vakwedstrijd Future Talents plaats in het Miele Culinary Institute te Vianen. Tijdens deze internat...

4 april 2019 Personeel Interview Longread
Upselling in de horeca, zo pak je het aan

Baker & Moore won de award voor het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland. Hoofdsponsor Fuze Tea stelde een geweldige prijs beschikbaar: een personeelstraining voor het hele team. Natuurlijk delen we graag de kennis die wij hier hebben opgedaan, want het bleek een enorm leerzame ervaring! ...

2 april 2019 Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Mag je zomaar terrasverwarming plaatsen?

Nu de zon alweer regelmatig is te zien, de strandtenten zijn opgebouwd en het terrasseizoen in veel Nederlandse gemeenten weer van start is gegaan, stromen de terrassen weer vol. Veel mensen vinden het heerlijk om buiten te zitten, maar in het voorjaar koelt het vaak nog snel af en lang niet iedere ...

1 april 2019 Tech Mensen
Ter Marsch & Co bezorgt burger per drone

Burgerbar Ter Marsch & Co staat bekend als innovatieve speler die inspeelt op baanbrekende trends. Vijf jaar geleden opende zij haar eerste burgerbar in de Witte de Withstraat in Rotterdam en inmiddels heeft zij landelijk naam en faam gemaakt met haar zaken in Rotterdam en Amsterdam. Om dit v...

1 april 2019 Amsterdam Toerisme
Stadscentrum Amsterdam krijgt toegangspoortjes

In navolging van Venetië heeft nu ook Amsterdam besloten om toegangsgeld te heffen voor een bezoek aan de binnenstad. Vanaf 14 oktober 2019 worden er poortjes geplaatst bij alle toegangswegen die toegang verschaffen tot het stadscentrum. Uiterlijk 1 januari 2020 zal de 'Touristic Payment Zo...

27 maart 2019 Tech Interview
''Bij De Beren hebben we nu al twaalf marketingmedewerkers nodig''

Marjolein Mens is communicatieadviseur bij restaurantketen De Beren. De restaurantketen heeft de social media campagnes uitstekend op orde en pakt de marketingactiviteiten professioneel aan. Hoe gaat dat in zijn werk bij zo’n succesvolle keten? Marjolein: “We hebben hier op kantoor een h...

25 maart 2019 Events Culinair
Internationale topchefs geven masterclasses in Nederland

Met nog ruim een half jaar te gaan, presenteert Folie Culinaire de eerste internationale chefs die plaats zullen nemen in de befaamde demokeuken. Rob Roy Cameron van restaurant Gazelle Mayfair (Londen, Verenigd Koninkrijk), Olesia Drobot van EM restaurant (Sint-Petersburg, Rusland) en sterrenchef He...

20 maart 2019 trends Bier
Gaan algoritmes het bierassortiment bepalen?

Een team van 160 wetenschappers is bezig met het ontwikkelen van een algoritme wat klanten kan adviseren wat zij moeten bestellen. Brouwerijketen AB InBev kreeg de inspiratie voor dit idee vanuit de streamingwebsite Netflix. Netflix beveelt kijkers nieuwe series en films aan door middel van het verz...

15 maart 2019 Opening Rotterdam
Voor dit nieuwe restaurant moet je een toegangskaartje kopen

Op 16 mei openden Frank en Hans Mosselman – de mannen achter Food for Thought en Rotterdamse pop-ups Á La Plancha en De Swarte Leeuw – de deuren van Food Club Rotterdam (FC Rotterdam). In de voormalige kantine van Croonwolter&dros elektrotechniek in verzamelgebouw De KROON Rot...

13 maart 2019 Economie Bezorgen
Takeaway.com: Nederland bestelt op mobile en gemiddeld 11,4 keer per jaar

In het jaarverslag van 2018 van Takeaway.com spreekt CEO Jitse Groen over een 'memorabel jaar' voor zijn bedrijf. Hij typeert het jaar 2017 als het 'jaar van de beursgang', terwijl 2018 in het teken stond van het nemen van enkele zeer belangrijke beslissingen. Deze beslissingen zu...

8 maart 2019 Personeel Onderwijs
Horeca Academie laat zien hoe mooi het horecavak is

Werken in de horeca heeft door de jaren heen een negatieve reputatie gekregen. Ondanks dat je in de horeca veel vrijheid en variatie in dagelijkse taken en werkzaamheden hebt, is het vak niet voor iedereen aantrekkelijk. Dit gegeven, en de groei in het aantal horecazaken in Nederland, leidt tot het ...

8 maart 2019 Achtergronden Tech
Haal jij als horecaondernemer wel alles uit social media?

Je horecabedrijf is steeds slechter zichtbaar op Facebook. Het gratis promoten van je bedrijf is aan banden gelegd. Reacties uitlokken, winacties doen en zelfs vragen om een like, het is allemaal uit den boze. Want Facebook wil enkel waardevolle verhalen zien. Wil je je horecabedrijf actief promoten...

7 maart 2019 Awards Koffie & thee
Keen Coffee wint op Swiss Coffee Festival

Keen Coffee, een jonge, snel groeiende Specialty Coffee branderij uit Utrecht, werd afgelopen zondag eerste op de Swiss Barista Championship samen met de Zwitserse topbarista Mathieu Theis. Theis werd voor de derde keer glansrijk eerste op de Zwitserse nationale kampioenschappen met de speciaal voor...

7 maart 2019 Events
Bakkersvak 2019 staat in de startblokken

De achtste editie van Bakkersvak telt op zondag 10, maandag 11 en dinsdag 12 maart 2019 in totaal 175 exposanten. Naast de bekende leveranciers zoals Beko, Royal Steensma, AB Mauri, Callebaut, Bakeplus, Laan Heiloo, Dawn Food Benelux, Dossche Mills / Meneba en Dobla zijn er ruim 20 nieuwe leverancie...

7 maart 2019 Food
Opleiding tot pizzabakker erkend door de SVH

Op 11 maart 2019 ontvangen de eerste door DOK 030 opgeleide pizzabakkers van Nederland een landelijk branche erkende diploma uit handen van SVH en DOK 030. Dit is uniek voor Nederland en voor de Italiaanse horeca. De Italiaanse horeca kan eindelijk opgelucht ademhalen. De langverwachte opleiding ...

28 februari 2019 Economie
Horecaondernemers doen aangifte inkomstenbelasting

Vanaf vrijdag 1 maart kunnen ongeveer 1,3 miljoen ondernemers, waaronder zeer veel ZZP’ers, hun aangifte inkomstenbelasting over 2018 doen. Zo ook ondernemers werkzaam in de horeca. Ongeveer een derde van hen dient de aangifte zelf in. Het merendeel (92,2 procent) doet dit met het vertrouwen d...

28 februari 2019 Achtergronden Interview Longread
Achtergrond: het imagoprobleem van de Videma

De Videma staat bij veel horecaondernemers slecht te boek. En dat is niet verwonderlijk, aangezien de private licentiewaakhond - op papier een stichting – in het recente verleden een spoor van falende bewindsvoering heeft achtergelaten. Belangenverstrengeling en ‘bad governance’. H...

25 februari 2019 Food
Leerlingen bedenken ve-GO burger

Op 25 februari lanceerde Vital4Skool de ve-GO burger, een vegetarische burger bedacht door leerlingen van St Michael College in Zaandam. De burger volgde uit een wedstrijd vanhet Technasium, een opleiding met extra focus op onderzoek en ontwerpen. Begin dit jaar startten leerlingen van het St Mic...

21 februari 2019 Duurzaamheid
Nestlé gaat voor 100 procent recyclebare verpakking in 2025

Nestlé heeft vanmiddag, tijdens de Nationale Circulaire Economie Conferentie in Den Haag, samen met meer dan 70 andere bedrijven en milieuorganisaties het ‘Plastic Pact’ ondertekend. Het pact is een initiatief van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. De ondertekenaars ...

19 februari 2019 Chefs Culinair
Jelle Horst wint Jeunes Chefs Rôtisseurs

Jelle Horst heeft maandag 18 februari de nationale editie van de Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2019 gewonnen. De souschef van La Provence in Driebergen won in Leerhotel Het Klooster in Amersfoort van vijf talentvolle leeftijdsgenoten en vertegenwoordigt Nederland op 20 september tijdens ...

18 februari 2019 Achtergronden Tech
E-mailmarketing: gouden marketinginstrument voor de horeca

Geslaagde e-mailmarketingcampagnes vragen om kennis over het samenstellen van goed verzorgde e-mails, het proces eromheen en de mogelijkheden. Hoe je als horecaprofessional hierin succesrijk kunt zijn, leer je in de training die HM Academy aanbiedt op 11 maart aanstaande (in Bunnik, centraal gelegen...

15 februari 2019 Amsterdam Culinair
Restaurant The Gaia presenteert eerste gerechten

Begin maart opent The Gaia officieel haar deuren aan het Rembrandtplein in Amsterdam. Met een lounge, restaurant en (late night) bar weet chef Ayt Erdogan (De Nederlanden*, Mariënhof) op gastronomische wijze een traditionele kookfilosofie tijdloos te maken. In lunch, diner en bites. De smak...

5 februari 2019 Bocuse d'Or
Inschrijving voorronde Bocuse d’Or Nederland geopend

De inschrijving voor de voorrondes van de meest prestigieuze kookwedstrijd is geopend. Het bestuur van Bocuse d’Or Nederland heeft besloten dat er maximaal 10 kandidaten daadwerkelijk hun kookkunsten mogen laten zien tijdens de voorronde in het Innovation Center van FrieslandCampina in Wagenin...

5 februari 2019 Culinair Fastservice
BRAM’S Gourmet Frites introduceert patatje Snert  

Hoe steek je een gewaardeerde oud-Hollandse smaaktraditie in een nieuw jasje? Bij BRAM’S Gourmet Frites doen ze dat deze winter met het frietje ‘Winterse Snert Stoof’. Patatliefhebbers kunnen vanaf nu terecht bij BRAM’S voor dit unieke recept. Deze stoof is geïnspireerd ...

4 februari 2019 Amsterdam Events
Food Tech Event met krekels, algae en 3D-food printing

Op donderdag 24 januari 2019 trakteerde Epicenter Amsterdam, the house of digital innovation, haar gasten op een toekomstgericht food tech event. Bezoekers kregen een voorproefje van de nieuwste technologieën om 'plantaardig vlees' te produceren, 3D-food printing, krekelburgers, algae c...

1 februari 2019 Economie
Swinkels neemt craftbrouwerij De Molen over

Swinkels Family Brewers en Brouwerij de Molen kondigen vandaag met trots aan hun bestaande samenwerking uit te breiden. Het minderheidsbelang van Swinkels Family Brewers in Brouwerij de Molen wordt uitgebreid naar 100%. Hiermee wordt de brouwerij uit Bodegraven volledig opgenomen in onze famili...

28 januari 2019 Fastservice Fastfood
Gemak wint van gezondheid: groei fastfoodrestaurants zet door

De afgelopen vijf jaar is het aantal fastfoodrestaurants in Nederland toegenomen van 364 naar 422 restaurants. De stijging bedraagt hiermee 17%, een groei die iets achterblijft bij de ontwikkeling van de totale fastservicesector (19%, vooral door groei van lunchroom- en grillroomaanbod). Vooral in d...

23 januari 2019 Personeel Achtergronden
Driessen Food en Debuut werken samen aan kennisoverdracht koks

Driessen Food in Bunnik en het Utrechtse Debuut hebben op horecavakbeurs Horecava een bijzondere samenwerking gevierd op het gebied van kennisoverdracht voor koks. Naast versleverancier van de 30 Debuut-horecazaken is Driessen Food een belangrijke partner in het overbrengen van kennis aan de keukenm...

21 januari 2019 Events Culinair
Line-up bekend van 24 topchefs voor 24H Chefs

24 Topchefs koken op zondag 17 februari 24 uur voor het goede doel. Tijdens dit culinaire event zijn gasten in de gelegenheid om bij hun drie favoriete chefs een bijzonder negen gangen menu te reserveren. Het evenement wordt voor de derde keer georganiseerd door 24/7 Star Events onder leiding van in...

10 januari 2019 Awards Culinair
Winnaar NK Jonge Koks 2019 is…

Ralph Benneker van De Bloemenbeek* mag zich dit jaar Nationaal Kampioen van de Jonge Koks onder de 25 jaar noemen! Zojuist is zijn winst bekendgemaakt tijdens de Horecava, de grootste nationale vakbeurs voor professionals in de foodservice-industrie, die deze week plaatsvindt in de RAI Amsterdam. ...

9 januari 2019 Awards Culinair
Winnaars NK Leermeester-Leerling 2019 bekend

Het Nationaal Kampioenschap Leermeester-Leerling is gewonnen door Jasper Panis en Koen van den Hurk van Bord’Eau*. Hun winst werd zojuist bekendgemaakt tijdens de Horecava, de grootste nationale vakbeurs voor professionals in de foodservice-industrie, die deze week plaatsvindt in de RAI Amster...

8 januari 2019 Economie Ondernemen
Horecaketens winnen terrein in straatbeeld

ABN AMRO verwacht dat de schaalvergroting in de horeca zich de komende jaren voortzet via de uitbreiding van ketens én overnames. Na een recordjaar in 2018 verwacht ABN AMRO dat het aantal overnames van eetzaken in 2019 boven het gemiddelde van de afgelopen vijf jaar ligt. Verder breiden kete...

7 januari 2019 trends Culinair
Trendrapport 2019: de 7 opkomende trends in de restaurantindustrie

Het nieuwe jaar is nog maar net van start en daarom presenteert IENS, het platform voor het zoeken en reserveren van restaurants in Europa en onderdeel van TheFork, in samenwerking met internationaal marktonderzoeksbureau Doxa, The Dining Out Trends Report 2019. Hierin staan de 7 wereldwijd opkomend...

4 januari 2019 Horecava 2019
Horecava 2019: Van kerstboombier tot ‘vegan’ start-ups

De toekomst in de horeca-wereld is te vinden op de 63e editie van de Horecava. Nieuw dit jaar is het Start-upLAB, de springplank voor nieuwe ondernemers. Opvallend is de grote aandacht voor vegan en voedselverspilling. Een greep uit de vele innovaties die afval tegengaan: rookworst van damherten, sn...

3 januari 2019 Economie
Deliveroo rapporteert sterke groei in 2017

Deliveroo publiceert haar financiële resultaten over 2017. Een jaar waarin het food-techbedrijf in Nederland sterke groei en uitbreiding van haar diensten kende. Een groeiend aantal bezorgers kiest ervoor om met Deliveroo te werken, steeds meer restaurants melden zich aan op het platform. Be...

27 december 2018 Wet- en regelgeving
Belastingvoordeel voor investeringen in circulair ondernemen

De Milieulijst 2019 zet in op ondernemers die investeren in het sluiten van grondstofkringlopen. Met de nieuwe Milieulijst, die op 27 december is gepubliceerd in de Staatscourant, wil het kabinet de financiële overheidsinstrumenten MIA en Vamil meer inzetten voor het aanjagen van een circ...

26 december 2018 Interview Longread
Convenience: een vloek en een zegen

Gemak dient de kok, zou je zeggen. Om het arbeidsintensieve werk in de keuken te verlichten, zijn er tal van basisproducten die een handje kunnen helpen. Convenience is al lang geen vies scheldwoord meer, maar is het nu een zegen of toch een vloek voor het koksvak? We peilen de meningen van verschil...

21 december 2018 Events
Het Global Restaurant Investment Forum komt naar Amsterdam

Het Global Restaurant Investment Forum 2019 (GRIF), de jaarlijkse ontmoetingsplaats voor internationale restaurantinvesteerders - georganiseerd door Bench Events - werkt voor de zesde editie samen met NH Hotel Group. GRIF vindt voor het eerst plaats in Amsterdam. Waar gaat het over? GRIF, dat ...

20 december 2018 Interview Ondernemen Longread
Interview: De Drie Wijzen uit Oost openen 19 horecazaken in ruim 10 jaar

In het pand waar het allemaal begonnen is, Maxwell aan het Beukenplein in Amsterdam-Oost, druppelen Piet van der Graaf, Jason Berg en Riad Farhat binnen. Een vaderlijke knuffel voor de gastheer, bezoekende gasten worden begroet met een lach, een stevige hand en een knipoog, de jassen gaan uit, koffi...

20 december 2018 Culinair Tech
Bijzondere dinerervaring ‘Le Petit Chef’ nieuw in Nederland

Een wel heel bijzondere dinerervaring heeft haar weg gevonden naar Nederland: ‘Le Petit Chef’. Deze 3D geanimeerde tafelprojectie is ontwikkeld door het Belgische Skullmapping en neemt gasten mee in een verhaal. Op ludieke wijze bereidt de kleinste chef ter wereld de verschillende gerech...

17 december 2018
Michelinsterren: Overzicht nieuwe en vervallen sterren

Met twee nieuwe tweesterrenrestaurants en maar liefst twaalf nieuwe sterren kunnen we editie 2019 inlijsten. Nederland telt vandaag 110 sterrenzaken in de Michelingids. Nieuwe sterren in Nederland: * Flicka Kerkdriel * Voltaire Leersum * DeRozario Helmond * The Millen Rotterdam * ...

12 december 2018 Columns
Column: lef loont!

Als restaurateur wil je natuurlijk bij de tijd blijven, zodat je je gasten kan blijven verrassen. Dus je bezoekt horecabeurzen, je leest de jaarlijkse trendrapporten en je maakt zo nu en dan een inspiratiebezoek aan een hippe stad. Om je heen kijkend kom je bijna om in de trends. De ene trend is ...

7 december 2018 Awards Bier
Entree Huisbier van het Jaar 2018 bekend

Thuysfluiter (licht) van café Thuys in Amsterdam en Smoke House Eagle (zwaar) van Franks Smoke House, eveneens in Amsterdam, zijn door de jury verkozen tot Entree Huisbier van het Jaar. De jury vond de winnaars goed, maar mist overall topbieren. Met name in de categorie licht deed de kwalitei...

3 december 2018 Awards
Gault&Millau roept Onno Kokmeijer uit tot Beste Chef 2019

Tijdens de presentatie van de nieuwe Gault&Millau gids 2019 is Onno Kokmeijer uitgeroepen tot Beste Chef van 2019. Samen met zijn rechterhand Arjan Speelman nam hij de prestigieuze prijs in Amsterdam vanmiddag in ontvangt. "Bij Ciel Bleu werken we al vijftien jaar aan de weg naar succes. De...

29 november 2018 Interview
“We willen drie zaken per jaar openen”

Coffeelicious opende ruim een maand geleden de vijfde zaak binnen zes jaar tijd. Het succes ligt volgens eigenaresse Fiona Stöger aan de uniformiteit en continuïteit die het bedrijf al vanaf dag één hanteert. “Elke zaak moet exact dezelfde kwaliteit leveren.” Een ...

27 november 2018 Economie Wet- en regelgeving Ondernemen
De restaurantsector: zakelijk denken vanuit liefde voor het vak

Hotelschool The Hague en Uitgeverij PS: bv presenteren vol trots het boek ‘Ondernemen in de restaurantsector’. Het eerste exemplaar werd door Jeroen Oskam (Directeur Research Centre bij Hotelschool The Hague, links op de foto) overhandigd aan chef-kok Joris Bijdendijk in de keuken van RI...

26 november 2018 Onderwijs Culinair
Pastryschool040 gaat van start

Top-patissiers Jurgen Koens en Tom van Woerkum gaan op 7 januari 2019 van start met hun pastryschool040. Door de vele aanvragen en verzoeken of zij ook cursussen of workshops geven op een vaste locatie, in plaats van verschillende plekken, is het idee ontstaan voor Pastryschool040. Natuurlijk wil...

20 november 2018 Culinair Internationaal Michelin
Drie nieuwe tweesterrenrestaurants in de MICHELIN gids België en Luxemburg 2019

De MICHELIN gids België en Luxemburg 2019 bevestigt de culinaire weelde van beide landen. Maar liefst 139 restaurants worden onderscheiden met één of meerdere sterren. Drie restaurants worden voor het eerst onderscheiden met twee sterren, zeven restaurants krijgen hun eerste ster....

15 november 2018 Culinair
Restaurant ‘t Kalkoentje Rhenen viert 30-jarig bestaan

Restaurant ’t Kalkoentje in Rhenen bestaat 30 jaar en viert dat met een speciaal jubileummenu waarin toppers uit de afgelopen 30 jaar. Het restaurant van chef-eigenaar Nico Klaver is tevens geïnaugureerd als lid van restaurantvereniging Euro-Toques Nederland. Het jubileum werd op 8 novemb...

12 november 2018 Achtergronden Culinair
Vier belangrijkste Chinese keukens staan centraal bij Zheng

In juli dit jaar opende Zheng van chef Han Ji haar deuren in Den Haag: een vernieuwende culinaire beleving waar de vier belangrijkste Chinese keukens, rituelen en ceremonieën de hoofdrol spelen. Het menu bestaat uit twaalf zogenoemde ‘chapters’, waarbij elk hoofdstuk draait om een a...

5 november 2018 Interview
Het dessert, daar kun je meer mee doen

Het dessert is een vast onderdeel van de menukaart, je kunt niet zonder. Toch is het in de realiteit van de drukke restaurantkeuken vaak een ondergeschoven kindje, waarbij ijs van de groothandel, fabrieksgemaakte taarten en buitenshuis gefabriceerde patisserie vaak de boventoon voeren. Ga je zelf aa...

2 november 2018 Onderwijs Culinair
Horeca Academie start met koksopleiding in het Engels

Om te zorgen dat er nóg meer goed opgeleide koks in Nederland zijn, start de Horeca Academie in 2019 met een Engelstalige brancheopleiding Basiskok. De aanleiding hiervan is de vraag naar vakbekwame koks vanuit de branche en de vraag naar een koksopleiding in het Engels vanuit veel niet- Nede...

26 oktober 2018 Amsterdam Opening
Melkweg opent café-restaurant MILK aan Marnixstraat Amsterdam

Popcultuurpodium de Melkweg heeft vandaag de deuren van haar eigen café/restaurant genaamd MILK geopend aan de Marnixstraat 409 in Amsterdam. Het café/restaurant, waarvan het interieur geïnspireerd is door het American diner concept, is de hele dag geopend voor lunch, borrel en di...

23 oktober 2018 Achtergronden Culinair
Topchefs koken 24 uur lang voor het goede doel

Op zondag 17 februari 2019, om precies 00:00 uur, gaat de derde editie van 24H Chefs van start: hét culinaire event van Nederland waarbij 24 topchefs 24 uur achter elkaar koken voor het goede doel. Tijdens deze kookmarathon kunnen vierhonderd gasten in acht dagdelen genieten van een bijzonder...

19 oktober 2018 Vis Achtergronden
Gekweekte vis dikwijls op inhumane wijze gedood

Gekweekte zeebaars en dorade komt op een inhumane manier aan zijn einde. Dit blijkt uit een artikel in de Guardian waarin de gang van zaken op Italiaanse kwekerijen wordt geschetst. De beelden roepen vragen op over de werkwijze op het gebied van dierenwelzijn bij viskwekerijen in Zuid-Europa. Video...

18 oktober 2018 Interview Longread
Interview Castell Zaandam: Bistro met een topchef achter de pannen

Op een prachtlocatie in Zaandam vind je restaurant Castell. Özgur zwaait samen met zijn partner Mascha de scepter over hun culinaire kasteel, dat bij velen te boek staat als het beste restaurant van Zaandam. Een greep uit de reviews: “Zonder meer het beste eten van Zaandam”, &ldq...

18 oktober 2018 Awards Achtergronden
Directeur Horeca Stichting Nederland in de race voor succesvolste vrouwelijke ondernemer

Gabriëlla Café, directeur van Horeca Stichting Nederland (HSN), is doorgedrongen tot de finale van de Aithra-Award* 2018. Deze Award wordt toegekend aan een vrouwelijk rolmodel dat bekend staat voor succesvol ondernemerschap. Als oprichter van het grootste horeca opleidingsinstituut van...

12 oktober 2018
Bekendmaking deelnemende ‘Leermeester-Leerling’-teams

De acht deelnemende teams, die op 8 januari 2019 de strijd met elkaar aangaan tijdens de Nationale Kampioenschappen voor Leermeester-Leerling duo’s, zijn bekend. Deze spannende kookwedstrijd voor leermeesters en hun leerlingen, georganiseerd door het Gastronomisch Gilde, vindt plaats tijdens d...

9 oktober 2018 Awards Events
BBB Maastricht presenteert een dag vol winnaars

De openingsdag van BBB Maastricht was een dag vol winnaars. Zo werd door Koninklijke Horeca Nederland (KHN) de Meest Markante Horecaondernemer van Limburg bekend gemaakt, werd de 15e Columbus Trophy uitgereikt, waren er twee winnaars van de VanDrie kalfsvlees kookwedstrijden en sleepte InterAlter de...

5 oktober 2018 KHN
Dutch Cuisine en KHN werken samen aan duurzame menu’s in de horeca

Vandaag is de aftrap van de Dutch Agri Food week. Voor Dutch Cuisine en Koninklijke Horeca Nederland (KHN) hét moment om hun samenwerking te bekrachtigen. KHN en Dutch Cuisine gaan actief aandacht geven aan de ‘verduurzaming’ of ‘vergroening’ van de menukaart in de Ned...

27 september 2018
Restaurant De Kromme Dissel al vijftig jaar een culinair begrip

Restaurant De Kromme Dissel in Heelsum bestaat 50 jaar en hoopt dit jaar voor de 48eachtereenvolgende keer een Michelinster in de wacht te slepen. Ook inspirator en chef-kok Tonny Berentsen heeft dit jaar zijn 50e verjaardag gevierd en is al ruim 27 jaar in dienst, waarvan 18 jaar als chef-kok. Same...

26 september 2018 Interview Longread
Horecaondernemer Bas Hoebink: ''De horeca moet een betere werkgever worden''

Bas Hoebink startte zo’n zes jaar geleden met zijn restaurant – De Firma – in Nijmegen. Inmiddels vallen er drie Nijmeegse horecazaken onder zijn onderneming ‘Het Hoofdkwartier Horeca' en heeft hij in Wijchen, samen met zijn compagnon, een vierde horecazaak: Italiaans res...

24 september 2018 Bezorgen Achtergronden
Deliveroo for Business biedt roomservice in hotels

Deliveroo breidt het bedrijfsaanbod van 'Deliveroo for Business' uit met drie nieuwe opties. Van dit onderdeel van Deliveroo, gericht op de zakelijke markt, maken wereldwijd meer dan 7.000 bedrijven gebruik, waaronder bedrijven in Nederland. Nederlandse bedrijven bestellen via een zakelijk a...

20 september 2018 Events Culinair Interview
Wedstrijdkoken met orgaanvlees, een hele uitdaging

Tijdens de BBB Maastricht kun je als bezoeker genieten van de kookkunsten van geweldige chefs die buiten hun ‘comfort zone’ treden. Op maandag 8 oktober koken zij immers uit een blackbox. Tijdens de eerste wedstrijd gaan ze met orgaanvlees aan de slag, terwijl de middagsessie in het teke...

20 september 2018 Bezorgen Achtergronden
McDelivery rolt uit naar Haarlem en Groningen

McDelivery is een succes en rolt daarom verder uit. Nog meer steden in Nederland kunnen de komende periode genieten van de service die McDonald’s biedt via McDelivery. Sinds de introductie vorig jaar van McDelivery via Uber Eats zijn er al 23 restaurants in Amsterdam/Amstelveen, Utrecht, Rotte...

19 september 2018 Wijn
Eerste diploma’s SVH Vinoloog/Sommelier uitgereikt

Op woensdag 19 september 2018 hebben de eerste geslaagden tijdens de vakbeurs Gastvrij Rotterdam het officiële SVH Vinoloog/Sommelier diploma ontvangen. SVH Vinoloog/Sommelier is als examen ontwikkeld voor de horeca, zodat meer mensen met de wijnkennis van een vinoloog gasten kunnen adviseren o...

14 september 2018 Bezorgen Achtergronden
Uber Eats van start in Haarlem 

Uber Eats is nu beschikbaar in Haarlem. Uber Eats is een app voor on-demand maaltijdbezorging waarmee het bestellen van eten nog eenvoudiger wordt, of je nu thuis bent, op kantoor of in het park. Vanaf vandaag kunnen Haarlemmers dagelijks tussen 11.00 uur ‘s ochtends en 23.00 uur ‘s avon...

12 september 2018 Opening Rotterdam
Duurzaam pop-up restaurant Sil slechts 3 maanden geopend in Rotterdam

Op 4 september 2018 is Pop-up restaurant Sil geopend voor 3 maanden in het gerenommeerde hotel Pincoffs, op steenworp afstand van de Erasmusbrug in Rotterdam. Sil staat voor een bewuste manier van koken. Van kop tot staart; van schil tot pit, is het motto. Het restaurant is open voor lunch en diner ...

12 september 2018 Events Vis Duurzaamheid
Eerste Goede Vis festival in Amsterdam

Vis eten zonder schuldgevoel. Op de Seafood Parade van Good Fish Foundation kan het. Op dit festival dat zondag 16 september plaats vindt bij de Landmarkt in Amsterdam is alle vis ‘goede vis’. Dat wil zeggen – de vis is ASC- of MSC-gecertificeerd of scoort Groen op de VISwijzer va...

Laad meer resultaten

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: