U heeft gezocht op : jenever

24 februari 2020
Restaurant Brooks: seizoensproducten van Hollandse bodem

Vanaf maart heeft de menukaart van restaurant Brooks in Amsterdam-Zuid een geheel nieuw culinair concept. Executive chef Ruud Wirken stelde een nieuwe kaart samen vol heerlijkheden om samen te delen. Een menu van wereldse gerechten, bereid met de lekkerste seizoensproducten, het liefst van Hollandse ...

23 oktober 2019 Drinks
Dit wist je (nog) niet over grappa

Grappa is een Italiaanse gedistilleerde drank, vervaardigd uit de restanten van de druiven na de wijnbereiding. De schillen en de pitten van de druiven (pulp) vormen de basis van grappa. Vroeger gold het als een economische manier om alles uit de wijnproductie te halen, tegenwoordig is het een delic ...

6 september 2019 Drinks Events
Schiedam maakt zich op voor Jeneverfestival

Terwijl jenever in de Nederlandse bars aan populariteit wint, zet het Jeneverfestival het oer-Hollandse distillaat in de schijnwerpers. Het tweedaagse festival vindt plaats op 14 en 15 september in dé jeneverhoofdstad van de wereld: Schiedam. Tijdens dit weekend kunnen bezoekers zich amuse ...

1 augustus 2019 Drinks
Interview: Een ode aan de jenevercultuur

Een hang naar nostalgie bracht hem op het idee om een eeuwenoud jeneverrecept nieuw leven in te blazen. Gevonden in de kelders van het gemeentelijk archief in Weesp. Molenaar Christian Pfeiffer stookt ‘zijn’ Anker Weesp. “Een product moet een verhaal vertellen. Deze jenever voer ov ...

16 juli 2019 Opening
Opening Franklin: Zeeuwse charme in Middelburg [foto's]

In een monumentaal pand uit 1752 in de oude binnenstad van Middelburg heeft Brasserie Franklin recentelijk haar deuren geopend. De brasserie is onderdeel van Boutique Hotel Franklin die samen met de eerste cocktailbar van Zeeland, Sir Franklin, op 10 augustus 2019 wordt geopend. In dit nieuwe bou ...

24 juni 2019 Achtergronden
Juni-editie: Basiliek*, Alcoholwet, Peter Klosse en veel meer

In de laatste editie van De RestaurantKrant mochten we op audiëntie bij smaakprofessor Peter Klosse, hij maakt zich zorgen over de manier waarop we met ons voedsel omgaan. Rik Jansma, eigenaar en chef cuisinier van Restaurant Basiliek*, vertelt in een uitgebreid interview zijn geheimen over suc ...

6 juni 2019 Opening Michelin
Opening Rotterdamse food-hal met culinair genot van Ron Blaauw

Men neme een oude Rotterdamse metaalfabriek en toveren deze om tot waanzinnige indoor jeu de boules food-hal. Dit weekend is het zo ver: dan opent Mooie Boules officieel haar deuren voor publiek. De nieuwe spot in het opkomende ZOHO Kwartier in Rotterdam-Noord is de grote-mensen-speeltuin waar borre ...

25 oktober 2018 Interview
"Wild verkoopt het best buiten de kaart om"

Het wildseizoen staat weer voor de deur. Een tumultueuze periode voor veel restaurants. Verwerken in een menu, op de kaart zetten of juist buiten de kaart om verkopen? We vroegen het twee experts. Hun antwoord? Verkoop wild buiten de kaart om. “Want”, zo stelt David Rutgers, eigenaar ...

30 augustus 2018
Jenevermuseum enige Nederlandse locatie voor distillateursopleiding

Als enige locatie in Nederland zet het Nationaal Jenevermuseum in Schiedam vanaf zaterdag 6 oktober de deuren open voor de opleiding tot distillateur. Na het grote succes van vorig jaar, waarbij alle plaatsen waren vergeven, wordt ook dit jaar de uitgebreide cursus in het museum gegeven. De &lsqu ...

2 augustus 2018 trends
De Mocktail verklaard; nieuwe terrastopper

Minder suiker, minder calorieën, maar wel meer beleving en een luxere uitstraling. Met frisdranken kun je alle kanten op en misschien wordt deze zomer wel de zomer van de mocktail. Een moderne benaming voor een cocktail zonder alcohol. Blijkbaar niet alleen maar iets voor zwangere vrouwen en be ...

18 juni 2018 Awards Cocktails
Wordt Tess Posthumus beste bartender ter wereld?

Voor het derde achtereenvolgende jaar maakt Tess Posthumus kans op de titel ‘International Bartender of the Year’. Daarnaast is de bar Flying Dutchmen Cocktails, die ze begin dit jaar samen met Timo Janse opende genomineerd in de categorie 'Best New International Cocktail Bar'. V ...

3 april 2018
Blond, Dubbel, Tripel en Quadrupel populairst bij pilsdrinker

Traditionele bierstijlen, de blond (37%), dubbel (27%), tripel (28%) en quadrupel (12%) worden na pils (77%) het meeste gedronken. Dit blijkt uit een onderzoek dat is uitgevoerd door Novioresearch in opdracht van Hertog Jan. Jonge bierdrinker experimenteert De hopbittere IPA (11%) kan zich na ...

9 maart 2018 Achtergronden Wijn
Betty Koster benoemd tot Croatian Wine Ambassador 2018

De Kroatische ambassadeur in Den Haag heeft kaaskoningin Betty Koster van L’Amuse in IJmuiden benoemd tot Croatian Wine Ambassador 2018. Deze benoeming heeft plaats gevonden tijdens een professionele wijnproeverij. Het is de tweede keer dat in Nederland een Croatian Wine Ambassador is benoe ...

20 februari 2018 Café Bier
Grand Prestige Vatgerijpt zoekt de grens op

Grand Prestige Vatgerijpt 2018, het vlaggenschip van Hertog Jan werd vanmiddag gelanceerd. Tijdens een lange expeditie naar smaak creëerde de brouwers van Hertog Jan in samenwerking met Michelin chef-kok Luc Kusters, wijnsommelier Harold Hamersma en bourbonkenner Anne Stokvis de varianten Bourb ...

3 juli 2017 Bier Achtergronden
Tapautomatisering verdient zichzelf terug

Tappen met de computer? Dat is toch niet gastvrij! Wie dat denkt is een dief van zijn eigen kassa. De gast merkt er namelijk niets van dat software zijn glasinhoud bepaalt. Er wordt alleen minder verspild en minder ‘vergeten’ aan te slaan. Door een combinatie met de kassa is het mogelijk ...

19 juni 2017
Streekrestaurant Pronckheer verlegt koers

Arjan Smit en Inge Stolk van Streekrestaurant de Pronckheer verleggen hun koers. Begin 2018 beëindigen zij na bijna 25 jaar hun à la carte restaurant activiteiten en gaan ze zich volledig richten op het verder uitbouwen van Distilleerderij de Pronckheer. Tot begin februari staat het rest ...

2 december 2016 Café Opening
Pop-up bar 'De Vlieg’ opent deuren

Het bekende Amsterdamse restaurant d’Vijff Vlieghen en de Schiedamse Nolet Distillery hebben de handen ineengeslagen voor een unieke samenwerking: Bar de Vlieg. De pop-up bar is vanaf 1 december vier maanden lang geopend en is in de bekwame handen van The Fabulous Shaker Boys. Op de drankenkaa ...

27 juli 2016
Distilleerderij Cooymans maakt doorstart

Liefhebbers van een borrel van Floryn, Cooymans-advocaat, Legner of een Koffiekaatje kunnen gerust zijn. De jenevermerken, likeuren en wijnen van distilleerderij Cooymans hebben kopers gevonden en blijven bestaan. Avandis neemt de activiteiten van Distilleerderij Cooymans en wijnactiviteiten Delcave ...

19 juli 2016 Achtergronden
Tentoonstelling ‘Eten in oorlogstijd’ in Verzetsmuseum

Van 15 oktober 2016 t/m 31 mei 2017 presenteert het Verzetsmuseum Amsterdam de tentoonstelling Eten in Oorlogstijd. Vijf bekende Nederlandse topkoks zijn de uitdaging aangegaan om een gerecht te creëren met ingrediënten uit de bezettingsjaren. De hoofdrollen zijn weggelegd voor Edwin Flor& ...

7 april 2016
Focus on Britain!

Long live the Queen! We richten ons vizier in 2016 op Groot-Brittannië. Niet alleen vanwege een naderende Brexit, maar ook vanwege de culinaire invloeden. Vroeger vonden we in Nederland fish & chips vet en vies, gin was een mislukte versie van jenever en lamsvlees had volgens velen ‘zo’n rare ...

5 januari 2016
Distilleerderij Sasse opent deuren voor horecaondernemers

De Duitse distilleerderij Sasse, producent van schnaps, likeuren en aperitieven, richt zich steeds meer op de Nederlandse markt. Horecaondernemers zijn welkom om de distilleerderij te bezoeken. Met een uitgebreid aanbod aan rondleidingen en proeverijen, richt Sasse zich op de beleving van de bezo ...

30 juni 2015

Het vernieuwde Café Rotterdam biedt gasten naar eigen zeggen een 'top of the world' beleving. Vanaf het terras kunnen zij de havenstad op zijn best ervaren. Op ooghoogte van de Erasmusbrug en aanmerende cruiseschepen biedt dit hooggelegen terras volgens het café een uniek panorama op de Maas en d ...

3 april 2015
Lekker zoet: zuurvlees

Limburgers hebben veel om trots op te zijn, en vandaag willen we ook de rest van Nederland kennis laten maken met een Limburgse specialiteit: Zuurvlees. Of op zijn Limburgs: Zoervleisj. Hoe komt zuurvlees aan zijn naam? De naam heeft betrekking op de bereidingswijze, want het vlees moet van tev ...

27 oktober 2014
Toprestaurant in Rijksmuseum

Op 1 november opent RIJKS®, het nieuwe restaurant van het Rijksmuseum in de vernieuwde Philipsvleugel. RIJKS® telt 140 zitplaatsen, een aparte ruimte voor 36 gasten en een terras met 130 plaatsen. Het restaurant is zeven dagen per week open voor lunch en diner tussen 11.30-23.00 uur. Op de kaart ...

3 oktober 2014
Nieuwe commercial van Ketel1

Ketel 1, het authentieke Hollandse jenevermerk, lanceert deze week een nieuwe commercial. Net zoals in eerdere videocampagnes, staan persoonlijke verhalen met karakter centraal. Na storytelling video’s met hoofdrollen voor onder andere Joshua Nolet (Chef’Special) en Willem de Bruijn (Opposites ...

30 juli 2014
Zilveren award voor Nederlands ginmerk

Het nieuwe Nederlandse gin merk V2C heeft voor de V2C Dutch Dry Gin op The International Wine and Spirit Competition 2014 een zilveren award gewonnen.Deze competitie wordt gezien als de meest prestigieuze van de wereld. Stoere spirit V2C is een nieuwe Nederlandse gin en sinds dit voorjaar op d ...

9 december 2013
Nieuw op de markt: Librije's Bier

Jopen Bierbrouwerij en driesterrenrestaurant De Librije hebben samen een bier ontwikkeld: Librije’s Bier. Jonnie en Thérèse Boer zochten naar een sterk bier met kruidige en dropachtige smaken. De brouwers van Jopenbier gingen de uitdaging aan. Het bier Ingrediënten als gagel, jeneverb ...

31 augustus 2010
Nieuwe Italiaan Prego opent deuren

Na enkele maanden van intensief verbouwen zal op vrijdag 3 september aanstaande Prego Vineria - Trattoria officieel haar deuren openen aan de Lange Haven te Schiedam. In het historische pand zal tussen 16.00u en 17.00u een feestelijke opening plaatsvinden, waarbij zowel Burgemeester Verver als oud-M ...

Laad meer resultaten

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: