Schiedam maakt zich op voor Jeneverfestival

6 september 2019 | David Bakker

Terwijl jenever in de Nederlandse bars aan populariteit wint, zet het Jeneverfestival het oer-Hollandse distillaat in de schijnwerpers. Het tweedaagse festival vindt plaats op 14 en 15 september in dé jeneverhoofdstad van de wereld: Schiedam.

Tijdens dit weekend kunnen bezoekers zich amuseren met proeverijen, muziek en foodtrucks en vertellen distillateurs en bartenders alles over cocktailcreaties en de rijke historie van de jeneverbranche. Niemand minder dan cocktail queen Tess Posthumus trapt de zaterdag af met de lancering van haar nieuwe boek ‘Masterclass: Cocktails’.

Het Jeneverfestival 2019

Het Jeneverfestival start zaterdag in het Jenevermuseum met de presentatie van de nieuwe Stokerstrots en de lancering van het nieuwe boek ‘Masterclass: Cocktails’ van Tess Posthumus. Op zondag vindt de ‘Battle of the cities-cocktailwedstrijd’ plaats en schitteren de professionele bartenders Timo Janse van The Flying Dutchmen, Helder Fortes Silva van Dr. Rotterdam, Michael Ziengs van The Five Points en Jasper Stadhouders van 1714 Drinks & Bites. De opening, workshops en masterclasses vinden plaats in het Jenevermuseum en de distillateurs presenteren zich in de Grote- of Sint Janskerk.

Het Nationaal Jenevermuseum Schiedam en de Grote- of Sint Janskerk zijn het podium voor de wondere wereld van jenever, waar distillateurs, bartenders en fijnproevers de liefde van de spirit met elkaar delen. Directeur Marjolein Beumer zegt: ‘’We zijn ontzettend trots dat wij als Jenevermuseum medeorganisator zijn van het Jeneverfestival. Met het festival willen we ook de nieuwe generatie mannen en vrouwen kennis laten maken met jenever. De combinatie van workshops, rondleidingen, demonstraties en de steeds grotere selectie van jenevers zorgt voor de ultieme beleving voor iedereen.’’

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Events Rotterdam
Burgerbar viert vijfjarig bestaan tijdens festival in Rotterdam

Ter Marsch & Co verblijdt 12.000 bezoekers met het grillen en flippen van award winning hamburgers. En omdat zij jarig zijn, delen zij tijdens het festival A Day at the Park op 21 september 2019 VIB (Very Important Burger) bandjes uit. Met zo’n begeerlijk VIB bandje krijg je op vertoon hie...

Awards Cocktails
Andrei Talapanescu van Pulitzer's Bar uitgeroepen tot Patrón Perfectionist Benelux 2019

Andrei Talapanescu, Head Bartender Pulitzer’s Bar, is uitgeroepen tot Patrón Perfectionist van de Benelux tijdens de Patrón Perfectionists cocktailcompetitie. Hij wist de jury te overtuigen van zijn kwaliteiten tijdens de Benelux finale in de Vondelkerk in Amsterdam en draagt nu ...

Opening Culinair
Midtown Grill Amsterdam heropend na renovatie

Na een twee maanden durende renovatie heeft het nieuwe Midtown Grill restaurant opnieuw haar deuren geopened. Midtown Grill is een spraakmakend steakhouse dat een ongeëvenaarde ervaring biedt met de beste steaks uit de vernieuwde open showkeuken, “Meat Experience Room” en exclusieve...

Food Opening
Fotoreportage: Van stoffige afhaalchinees naar ultieme hotspot

Elke stad in Nederland heeft er één. Een Chinees afhaalrestaurant. Vaak een familiebedrijf dat het imago draagt van een stoffig restaurantje, met een eindeloos menu van honderden gerechten. Misschien is dat de reden waarom hun overlevingskans in De Lage Landen met bijna 75% jaar-op-jaa...

Interieur
Fotoreportage The Streetfood Club

The Streetfood Club in Utrecht siert de cover van de aanstaande RestaurantKrant. De najaarseditie ligt tijdens het schrijven van dit bericht bij de drukker. Nog een paar dagen wachten en dan lees je hoe Joost en Wes, eigenaren van The Streetfood Club, dit machtige concept hebben ontwikkeld (niet all...

Bier
Kasteel Maurick Vught introduceert eigen kasteelbier met Oranje-Spaanse noot

Kasteel Maurick in Vught introduceert een ambachtelijk gebrouwen kasteelbier met de naam Heerlijke Hendrik. Het bier is geïnspireerd op prins Frederik Hendrik van Oranje die vanuit Kasteel Maurick in 1629 de strijd tegen de Spanjaarden leidde tijdens de belegering van ’s-Hertogenbosch. He...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: