Schiedam maakt zich op voor Jeneverfestival

6 september 2019 | David Bakker

Terwijl jenever in de Nederlandse bars aan populariteit wint, zet het Jeneverfestival het oer-Hollandse distillaat in de schijnwerpers. Het tweedaagse festival vindt plaats op 14 en 15 september in dé jeneverhoofdstad van de wereld: Schiedam.

Tijdens dit weekend kunnen bezoekers zich amuseren met proeverijen, muziek en foodtrucks en vertellen distillateurs en bartenders alles over cocktailcreaties en de rijke historie van de jeneverbranche. Niemand minder dan cocktail queen Tess Posthumus trapt de zaterdag af met de lancering van haar nieuwe boek ‘Masterclass: Cocktails’.

Het Jeneverfestival 2019

Het Jeneverfestival start zaterdag in het Jenevermuseum met de presentatie van de nieuwe Stokerstrots en de lancering van het nieuwe boek ‘Masterclass: Cocktails’ van Tess Posthumus. Op zondag vindt de ‘Battle of the cities-cocktailwedstrijd’ plaats en schitteren de professionele bartenders Timo Janse van The Flying Dutchmen, Helder Fortes Silva van Dr. Rotterdam, Michael Ziengs van The Five Points en Jasper Stadhouders van 1714 Drinks & Bites. De opening, workshops en masterclasses vinden plaats in het Jenevermuseum en de distillateurs presenteren zich in de Grote- of Sint Janskerk.

Het Nationaal Jenevermuseum Schiedam en de Grote- of Sint Janskerk zijn het podium voor de wondere wereld van jenever, waar distillateurs, bartenders en fijnproevers de liefde van de spirit met elkaar delen. Directeur Marjolein Beumer zegt: ‘’We zijn ontzettend trots dat wij als Jenevermuseum medeorganisator zijn van het Jeneverfestival. Met het festival willen we ook de nieuwe generatie mannen en vrouwen kennis laten maken met jenever. De combinatie van workshops, rondleidingen, demonstraties en de steeds grotere selectie van jenevers zorgt voor de ultieme beleving voor iedereen.’’

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Culinair
Relais & Châteaux chefs slijpen de messen over duurzame vis

Een totaal van 11 chefs van het gerenommeerde hotel- en restaurantlabel Relais & Châteaux slijpt de messen over het thema hoe duurzame en lokale vis zo smakelijk mogelijk op de kaart te krijgen. Jef Schuur en Nadine Mögling waren de gastheer en -vrouw voor deze bijzondere culinaire bi...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Viswinkel of horeca, wie begrijpt het nog?

Een harinkje aan de staart of een lekker bakje kibbeling, wie houdt daar nou niet van? Een Hollandse traditie of niet, niet overal is het toegestaan een vettig visje met uitjes en zuur te kopen en direct op te eten. Dat volgt uit een handhavingstraject dat is gestart tegen The Seafood Shop aan de Le...

Amsterdam Opening
Opening nieuwe club & restaurant op het Amsterdamse Rembrandtplein

Op de plek waar nachtclub Claire haar deuren afgelopen maand sloot, komt een nieuw restaurant in combinatie met een club. Het geheel is een initiatief dat de oude eigenaren samen met de teams achter feestconcepten Bambu, Terug Naar Toen, Happy Feelings en Rewind hebben opgezet. Op zaterdag 7 decembe...

Vega
Helft van de Nederlanders vindt iedere dag vlees eten niet meer van deze tijd

Iedere dag vlees eten is niet meer van deze tijd. Dat vindt ongeveer de helft van alle Nederlanders. Meer dan 60% van de mensen is zich bewust van de impact van vlees op het klimaat. De milieuschade die de productie en consumptie van vlees oplevert moet in de winkelprijs worden verwerkt, vindt 1 op ...

Achtergronden Culinair
Chef Evert Thielen zoekt opvolger voor restaurant de Gertruda Hoeve in Son en Breugel

Eigenaren Marlies en Evert Thielen zoeken een opvolger voor hun restaurant de Gertruda Hoeve in het Brabantse Son en Breugel. Het 16e-eeuwse monumentale boerderijrestaurant tussen Eindhoven en Veghel is te koop of te huur als restaurant, maar kan ook als woonboerderij gebruikt worden. Totdat een opv...

Culinair Vega
Download: de Vega-Special van De RestaurantKrant

De zojuist verschenen uitgave van De RestaurantKrant staat helemaal in het teken van vegetarisch en vegan. Ook binnen de horeca is de opmars van groenten niet te stuiten, de grootte van de stukken vlees op het bord wordt gemiddeld toch echt wat kleiner binnen bepaalde segmenten en steeds vaker verwe...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: