Pop-up bar 'De Vlieg’ opent deuren

2 december 2016 | Jorien Slager

Het bekende Amsterdamse restaurant d’Vijff Vlieghen en de Schiedamse Nolet Distillery hebben de handen ineengeslagen voor een unieke samenwerking: Bar de Vlieg. De pop-up bar is vanaf 1 december vier maanden lang geopend en is in de bekwame handen van The Fabulous Shaker Boys. Op de drankenkaart is een mooie selectie uit het assortiment van de 325 jaar oude distilleerderij te vinden, met bijpassende bites van d’Vijff Vlieghen.

De naam van de pop-up, Bar De Vlieg, is een verwijzing naar d’Vijff Vlieghen, haar oprichter Nicolaas Kroese en zijn bijzondere methode om het restaurant onder de aandacht te brengen van het publiek: met een koperen kooi met vijf bronzen vliegen in zijn hand. Restaurant d’Vijff Vlieghen, onderdeel van NH Hotel Group, kent een rijke historie waarin onder andere beroemdheden als Winston Churchill, President Roosevelt, Gorbatsjov, Bruce Springsteen en Walt Disney te gast waren.

De samenwerking van d’Vijff Vlieghen met de even zo beroemde distilleerderij uit Schiedam, Nolet Distillery, kon niet uitblijven: beide Nederlandse merken hebben een rijke historie en zijn al jaren succesvol bij zowel nationaal als internationaal publiek. Bar de Vlieg wordt gerund door The Fabulous Shaker Boys, beroemd én befaamd in de Nederlandse cocktailscene.

De bar kent een drankenkaart met een smakelijke selectie uit het assortiment van de Schiedamse distilleerderij: KETEL 1 Jenever, KETEL 1 Matuur, Ketel One Vodka en Nolet’s gin. De diverse cocktails, kopstootjes en mixers worden geserveerd met bijpassende bargerechtjes. Bar de Vlieg is vanaf 1 december vijf dagen per week geopend van 17.00 tot 24.00 uur en bevindt zich aan de Spuistraat 294, aan de voorzijde van restaurant d’Vijff Vlieghen. Hier kunnen gasten indien gewenst ook genieten van een speciaal dinermenu geïnspireerd door de gecombineerde historie van het restaurant en de distilleerderij

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Food Advertorial
Food Waste Challenge: Best Practice

Nederlandse restaurants en hotels kunnen gezamenlijk jaarlijks 61 miljoen kilo voedselverspilling vermijden en daarmee 582 miljoen euro besparen. Dit is maandag 13 januari bekend gemaakt tijdens de slotdag van de Food Waste Challenge op de Horecava. De Food Waste Challenge is een door Rabobank georg...

Culinair Recepten
Wat zit er in de originele bolognesesaus?

De bolognesesaus is de allerbekendste Italiaanse pastasaus. In tegenstelling tot veel andere pastasauzen is deze behoorlijk rijk gevuld, doorgaans is het een saus op basis van gehakt, (gepelde) tomaten, wortel, selderie, knoflook en ui. Hieraan worden vaak nog meer ingrediënten aan toegevoegd, ...

Opening Internationaal
Deus Ex Machina brengt uniek retail- en restaurantconcept naar Nederland

Deus Ex Machina is meer dan alleen een merk. Het brengt een lifestyle voor alle riders, bikers, creatieven, foodfanaten en artistiekelingen tot leven. Met hun recent geopende ‘tempel’ genaamd The Wat of Why aan de Amsterdamse Herengracht start ook in de lage landen de jacht naar plezier....

Bier
Horecaconcern IQ Creative stapt over op Bud

IQ Creative, een van de belangrijkste spelers in de Amsterdamse horeca, maakt vandaag bekend te kiezen voor Bierbrouwerij AB InBev. Het bedrijf van Bert van der Leden en ’s werelds grootste brouwer zijn al sinds de introductie van Bud in Nederland in gesprek. De samenwerking wordt vandaag door...

Achtergronden Internationaal
China gaat wegwerpplastic uitbannen, ook in de horeca

China zal de productie, de verkoop en het gebruik van plastic wegwerpproducten in de komende vijf jaar in drie fasen verbieden of beperken, volgens een gezamenlijk door de Nationale Commissie voor Ontwikkeling en Hervorming en het Ministerie van Ecologie en Milieu uitgevaardigde instructie. Ook voor...

Awards
Restaurant ’t Havenmantsje Harlingen Beste Leerbedrijf Horeca

Tijdens de finale op de Horecava is donderdag 16 januari op de stand van SVH Restaurant ’t Havenmantsje uit Harlingen uitgeroepen tot winnaar van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca. De tweede plaats ging naar Hotel Pulitzer uit Amsterdam. Le Brasseur uit Maarssen maakt op de derde plaats de...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: