Pop-up bar 'De Vlieg’ opent deuren

2 december 2016 | Jorien Slager

Het bekende Amsterdamse restaurant d’Vijff Vlieghen en de Schiedamse Nolet Distillery hebben de handen ineengeslagen voor een unieke samenwerking: Bar de Vlieg. De pop-up bar is vanaf 1 december vier maanden lang geopend en is in de bekwame handen van The Fabulous Shaker Boys. Op de drankenkaart is een mooie selectie uit het assortiment van de 325 jaar oude distilleerderij te vinden, met bijpassende bites van d’Vijff Vlieghen.

De naam van de pop-up, Bar De Vlieg, is een verwijzing naar d’Vijff Vlieghen, haar oprichter Nicolaas Kroese en zijn bijzondere methode om het restaurant onder de aandacht te brengen van het publiek: met een koperen kooi met vijf bronzen vliegen in zijn hand. Restaurant d’Vijff Vlieghen, onderdeel van NH Hotel Group, kent een rijke historie waarin onder andere beroemdheden als Winston Churchill, President Roosevelt, Gorbatsjov, Bruce Springsteen en Walt Disney te gast waren.

De samenwerking van d’Vijff Vlieghen met de even zo beroemde distilleerderij uit Schiedam, Nolet Distillery, kon niet uitblijven: beide Nederlandse merken hebben een rijke historie en zijn al jaren succesvol bij zowel nationaal als internationaal publiek. Bar de Vlieg wordt gerund door The Fabulous Shaker Boys, beroemd én befaamd in de Nederlandse cocktailscene.

De bar kent een drankenkaart met een smakelijke selectie uit het assortiment van de Schiedamse distilleerderij: KETEL 1 Jenever, KETEL 1 Matuur, Ketel One Vodka en Nolet’s gin. De diverse cocktails, kopstootjes en mixers worden geserveerd met bijpassende bargerechtjes. Bar de Vlieg is vanaf 1 december vijf dagen per week geopend van 17.00 tot 24.00 uur en bevindt zich aan de Spuistraat 294, aan de voorzijde van restaurant d’Vijff Vlieghen. Hier kunnen gasten indien gewenst ook genieten van een speciaal dinermenu geïnspireerd door de gecombineerde historie van het restaurant en de distilleerderij

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Longread
Interview: tijd voor meer vrouwen in de sterrenkeuken?

Vrouwelijke koks zijn nog (te) dun gezaaid, maar de aanstormende talenten Tess de Groot en Femke Klaassen, die bij respectievelijk Aan de Poel en De Librije werken, hebben een glansrijke toekomst in het verschiet. Ik spreek ze in De Librije, het driesterrenrestaurant in Zwolle en bespreek hun ervari...

Opening
Poké Perfect nu ook in Almere geopend

Onlangs is aan de Grote Markt een vestiging geopend van Poké Perfect. In dit restaurant staan gerechten op het menu die zijn geïnspireerd op de Hawaiiaanse keuken met poké bowls als basis. Bij Poké Perfect kunnen klanten terecht voor een snelle, heerlijke en bovendien gezon...

Economie Coronacrisis
Vooral horecaondernemers maken zich zorgen over voortbestaan onderneming

Het vertrouwen in het voortbestaan bij de huidige economische situatie is in juni in nagenoeg alle sectoren van het niet-financiële bedrijfsleven toegenomen. In de meeste sectoren dacht meer dan de helft van de bedrijven in juni minstens nog een jaar te bestaan. In mei was dit nog alleen in de ...

Koffie & thee Longread
Koffiekennis: alles over koffievarianten

Specialty coffee is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. In de horeca is koffie essentieel, net als in B&B en dan zeker bij het ontbijt. Omdat specialty coffees steeds gangbaarder zijn, is het verstandig om eens in deze donkerbruine materie te duiken. Want wat is speci...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Plotseling tekort van 2500 maaltijdbezorgers

Door een overnacht ingevoerde maatregel van staatssecretaris Tamara van Ark van sociale zaken zitten duizenden cafetaria’s, snackbars en frituren van de ene op de andere dag met een tekort van 2500 maaltijdbezorgers. Afgelopen maandag maakte Van Ark bekend dat maaltijdbezorgers voortaan min...

Blog
Blog Jeannine Sok: Respect? Ja graag!

De horeca is nu weer een maand open. De medewerkers zijn blij om weer gasten te mogen verwennen en in de watten te leggen, want dat is waar het vak om draait. Maar sommige gasten gaan over grenzen heen, die van de nieuwe wet, van jou en van de gastvrijheid. Respectloos, terwijl je als restaurant zo ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: