Opening Franklin: Zeeuwse charme in Middelburg [foto's]

16 juli 2019 | David Bakker

In een monumentaal pand uit 1752 in de oude binnenstad van Middelburg heeft Brasserie Franklin recentelijk haar deuren geopend. De brasserie is onderdeel van Boutique Hotel Franklin die samen met de eerste cocktailbar van Zeeland, Sir Franklin, op 10 augustus 2019 wordt geopend.

In dit nieuwe boutique hotel op Zeeuwse bodem worden authentieke elementen gecombineerd met een eigenzinnig en elegant interieur. Hier wordt een plek gecreëerd waar hotelgasten, bezoekers en locals samen komen en zich thuis voelen. Franklin biedt een locatie in Middelburg met zintuiglijke belevingen, spraakmakende events en een unieke hospitality ervaring met als doel herinneringen te maken die bijblijven.

Taste @ Brasserie Franklin

Bij Brasserie Franklin staat de smaak centraal. Onder leiding van chef Nick van Eijk worden klassieke wereldgerechten geserveerd met een lokale touch. In de keuken met de Josper grill wordt vol passie gewerkt met verse streek- en seizoensproducten en ook in de bar zijn lokale leveranciers betrokken. Brasserie Franklin laat zien en vooral proeven wat voor moois en lekkers Zeeland te bieden heeft op het gebied van vlees, vis en vega.

Signatuurgerechten op het menu zijn onder andere het Zeeuws Weiderund, het puurste en lekkerste rundvlees uit Zeeland, en het traditionele ‘Pannetje Zeeuwse Mosselen’ bereid met verse kruiden, jeneverbes, venkel, roomboter en een scheutje Franklin bitter, het eigen gebrouwen bier van Brasserie Franklin.

Op de wijnkaart staan verrassende én toegankelijke wijnen, zorgvuldig geselecteerd op smaak. Ook aan de kleintjes is gedacht met een special kindermenu en een waanzinnige freak shake als toetje met de naam ‘Crazy Grace’.

Authentiek en eigentijds

In een monumentaal pand waar voorheen het befaamde café-restaurant De Mug was gevestigd, schrijft Franklin nu zijn eigen geschiedenis. Het pand werd compleet gerenoveerd en het interieur kreeg een grootstedelijke allure met een warme touch. Het eclectische interieurontwerp van Franklin werd gerealiseerd door mede-eigenaresse Juliette Peters. Haar liefde voor mooie stoffen, weelderig behang, rijke kleuren en bijzondere florale prints zijn overal in het interieur terug te vinden. Zij combineerde authentieke elementen met een eigentijds design die zorgen voor een spannend contrast. Frank van Gorcom creëerde unieke muurschilderingen met een speciale schildertechniek. In Brasserie Franklin hangen eigentijdse portretten vrouwen in Zeeuwse klederdracht gemaakt door kunstenares Carla van Tilburg.

Dream @ Boutique Hotel Franklin

Boutique Hotel Franklin krijgt 14 luxueuze suites met een persoonlijk interieur en bijzondere details. Iedere suite wordt vernoemd naar een iconische  presidentsvrouw, waaronder Jacky Kennedy, Betty Ford, Eleanor Roosevelt en Michelle Obama. De comfortabele boxspringbedden zijn van Auping en de open badkamers beschikken over ruime inloopdouches. De XL suites zijn voorzien van badkamers met ligbad. Tevens zijn er familiesuites beschikbaar.

Explore @ Cocktailbar Sir Franklin

Cocktailbar Sir Franklin neemt gasten mee op reis naar een nieuw avontuur. Verrassende smaakcombinaties, bijzondere presentaties en welkome ontspanning in een oogstrelend, kosmopolitisch interieur. Sir Franklin introduceert cocktails in Zeeland en serveert twee eigen spirits; de Franklin Gin en de Franklin Drop; een ijskoud geserveerd drankje met vodka, watermeloen, aardbei, citroen en gember. De dranken zijn gemaakt door de ambachtelijke distilleerderij The Stillery die haar producten maakt van biologisch speltgraan, bloemen en kruiden uit Nederland. Naast ‘the place to be’ voor cocktails in Zeeland, leent Sir Franklin zich tevens uitstekend voor de hosting van partijen en events.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving KHN
KHN: Alcoholklok hotels wederom toppunt van symboolpolitiek

KHN heeft vol onbegrip kennis genomen van het kabinetsbesluit om vanaf vrijdagavond 23 oktober een alcoholklok voor hotels in te voeren. Volgens dit besluit mag er vanaf vanavond in hotels na 20:00 uur ook geen alcohol meer worden geschonken of genuttigd in publieke ruimten zoals in het restaurant o ...

Achtergronden Coronacrisis
Horecaondernemers krijgen eenmalig 2500 euro overheidssteun

De horecabedrijven die vanwege de coronacrisis gesloten zijn, kunnen een eenmalige uitkering van gemiddeld 2500 euro tegemoetzien. Het bedrag is afhankelijk van het geleden omzetverlies. Dit meldt de NOS op basis van verklaringen van Haagse ingewijden. De maatregel zal deel uitmaken van het derde st ...

Bier Wijn
Alcoholvrije drank verkopen na 20.00 uur, mag dat?

Er mag na 20.00 uur geen alcohol verkocht worden gedurende de periode van de 'gedeeltelijke lockdown' die door het kabinet is ingesteld. Niet door supermarkten, niet door slijters, maar ook niet door horecazaken die bezorgen. In veel supermarkten zijn de gangpaden waar alcohol staat vanaf 20 ...

Bezorgen
Wat kost bezorgen via Thuisbezorgd?

Bezorgen is, nu de horeca gesloten is, de reddingsboei waar veel restaurants zich aan vastklampen. Niet altijd zonder succes, want de Nederlander heeft de weg naar de bezorgsites en -apps goed weten te vinden. In het derde kwartaal heeft Just Eat Takeaway, waar Thuisbezorgd toe behoort, een groei va ...

Food Vega
Vleesconsumptie stijgt in 2019

De vleesconsumptie in Nederland is in 2019 voor het tweede jaar op rij gestegen. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek naar de vleesconsumptie van Wageningen Economic Research in opdracht van Wakker Dier. “Alles schreeuwt om vermindering van de vleesconsumptie. Klimaat, stikstof, ontbossing, ...

Wet- en regelgeving Vega
IKEA, Unilever en 250.000 burgers tegen ‘vegaburgerverbod’

Vandaag stemt het Europees parlement over het ‘vegaburgerverbod’. Een petitie tegen het verbod, op initiatief van ProVeg, werd ruim 250.000 keer ondertekend. Daarnaast spraken tal van Europese milieu-organisaties, consumentenorganisaties én voedselgiganten als Unilever en IKEA zic ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: