Wordt Tess Posthumus beste bartender ter wereld?

18 juni 2018 | Thijs Jacobs
Wordt Tess Posthumus beste bartender ter wereld?

Voor het derde achtereenvolgende jaar maakt Tess Posthumus kans op de titel ‘International Bartender of the Year’. Daarnaast is de bar Flying Dutchmen Cocktails, die ze begin dit jaar samen met Timo Janse opende genomineerd in de categorie 'Best New International Cocktail Bar'. Vooraanstaande professionals uit de cocktailindustrie brachten hun stem uit en op basis daarvan is 15 juni de top 10 bekend gemaakt. 

INTERNATIONAL BARTENDER OF THE YEAR

- Sullivan Doh, La Commune
- Marcis Dzelzainis, Sager and Wilde
- Roman Foltan, ATLAS Singapore
- Chris Hysted-Adams, Black Pearl
- Chris Moore, Coupette

- Tess Posthumus, Flying Dutchmen Cocktails

- Remy Savage, Artesian
- Joe Schofield, Tippling Club
- Kaitlyn Stewart, Royal Dinette
- Luke Whearty, Operation Dagger

BEST NEW INTERNATIONAL COCKTAIL BAR

- Botanist, Vancouver, Canada
- Coupette, London
- Flying Dutchmen Cocktails, Amsterdam
- Les Grands Verres, Paris
- MOOTEE, Johannesburg
- Scout, London
- The Mint Gun Club, London
- The Old Man, Hong Kong
- The Strangers Club, Panamá
- Two Schmucks, Barcelona
- Waeska Bar at the Mandrake, London

Tess Posthumus is de eerste Nederlandse genomineerde sinds de introductie van de award twaalf jaar geleden. Bij winst zou Posthumus tevens de eerste vrouwelijke winnaar zijn. De prijs wordt 22 juli uitgereikt tijdens het cocktail event Tales of the Cocktail in New Orleans. 

Tales of the Cocktail: Spirited Awards

De Spirited Awards is in 2006 door Tales of the Cocktail opgericht om de inspanningen van de beste professionals binnen de cocktail- en drank industrie te erkennen. Vierentwintig awards worden uitgereikt aan onder andere de beste bars, bartenders, schrijvers en distilleerders. Dit jaar vindt de Spirited Awards ceremonie plaats op zaterdag 22 juli in het Sheraton Hotel als onderdeel van het 12e jaarlijkse Tales of the Cocktail event. Voor meer informatie https://talesofthecocktail.com/news/top-10-nominees-12th-annual-spirited-awards.


Over Tess Posthumus

Tess Posthumus studeerde Media & Cultuur aan de Universiteit van Amsterdam en rondde in 2014 haar Master Sociologie af. Tijdens haar studie werkte Tess al in diverse horeca-zaken en werd ze verliefd op de wonderschone wereld van het mixen. Sinds 2009 werkte ze bij een van de beste bars ter wereld: Door 74 in Amsterdam. Haar talent is niet onbekroond gebleven, zo won Tess diverse nationale en internationale competities. Ze maakte van haar bijbaan haar carrière en reist tegenwoordig de wereld rond als freelance hospitality professional. In 2017 opende Tess samen met Timo Janse haar eigen bar in Amsterdam, genaamd Flying Dutchmen Cocktails. Hier probeert ze samen met haar team een echte cocktailcultuur in Nederland op te bouwen door te focussen op (neo-)klassieke cocktails en educatie voor gasten en de Nederlandse horeca gemeenschap. 

Naast Flying Dutchmen Cocktails is Tess een veel gevraagd hospitality consultant, (co-)owner van Perfect Serve Barshow Amsterdam, Difford’s Guide Netherlands, Amsterdam Cocktail Week en verantwoordelijk voor hotelbars The Tailor in NH Collection Hotel Krasnapolsky en VANE Skybar in NH Collection Eindhoven Centre. Ze schrijft maandelijks voor Delicious Magazine, publiceerde haar eerste boek Cocktails met Tess bij Carrera Culinair, welke vanaf september 2018 ook in het Engels verkrijgbaar is, heeft haar eigen lijn met bartools en werkt aan haar tweede boek over jenever, de traditionele Nederlandse drank.  

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Corona
2670 nieuwe horecaondernemingen sinds eerste lockdown

Coronacrisis of niet, het aantal horecaondernemingen stijgt. Sinds de eerste lockdown, in maart 2020, zijn er 2670 horecazaken bij gekomen. Hiermee heeft de verwachte kaalslag in de horeca dus niet plaatsgevonden. Cijfers van de Kamer van Koophandel (KvK) maken inzichtelijk dat er nu ruim 74.000 ...

Corona
Verspreiding Britse coronamutatie slecht nieuws voor de horeca?

Het Outbreak Management Team (OMT) laat weten zich zorgen te maken over de verspreiding van de Britse coronamutatie in ons land. In meest recente advies worden deze zorgen gedeeld. Ook worden strengere maatregelen niet uitgesloten. Welke dat zijn, is nog niet bekend, alhoewel de avondklok al besprok ...

Economie Corona
20 procent van de Nederlandse restaurants verwacht de deuren nooit meer te openen

Uit recent onderzoek van WijnSpijs blijkt dat 20 procent van de 1200 samenwerkende restaurateurs ernstige twijfels heeft over het voortbestaan van hun levenswerk. Het evenementenbureau WijnSpijs.nl verzorgde in samenwerking met 1200 restaurants in Nederland en België de culinaire WijnSpijs Wand ...

Achtergronden Corona
KIPPENTENT deelt snert uit aan zorgmedewerkers verpleeghuis

Vandaag heeft KIPPENTENT hun huisgemaakte snert uitgedeeld aan alle zorgmedewerkers van verpleeghuis Veenstaete in Kortenhoef (Wijdemeren). Hiermee willen ze hen een hart onder de riem steken en hun grote waardering uiten voor het geweldige werk van deze mensen tijdens de coronacrisis. De KIPPENT ...

Achtergronden Gastronomie
Horecaondernemer Han Ji over de horecatrends in 2021

2020 was voor horecaondernemers een onstuimig jaar, om het zacht uit te drukken. De komst van het coronavirus zorgde ervoor dat de horeca meerdere malen de deuren moest sluiten, ondernemers inkomsten misliepen, en creativiteit en support van de (lokale) consument een must was om te overleven. Wat st ...

Drinks Corona
2020 was ook voor bierbrouwers een rampjaar

De bierverkoop is in Nederland in 2020 met 14% gedaald ten opzichte van 2019. In de horeca en evenementenbranche was de daling zelfs ruim 58%. Dit is uiteraard het gevolg van de COVID-19-maatregelen. Sinds het (opnieuw) sluiten van de horeca in oktober zien we dat de verkoop van bier daar met 89% is ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: