Wordt Tess Posthumus beste bartender ter wereld?

18 juni 2018 | Thijs Jacobs

Voor het derde achtereenvolgende jaar maakt Tess Posthumus kans op de titel ‘International Bartender of the Year’. Daarnaast is de bar Flying Dutchmen Cocktails, die ze begin dit jaar samen met Timo Janse opende genomineerd in de categorie 'Best New International Cocktail Bar'. Vooraanstaande professionals uit de cocktailindustrie brachten hun stem uit en op basis daarvan is 15 juni de top 10 bekend gemaakt. 

INTERNATIONAL BARTENDER OF THE YEAR

- Sullivan Doh, La Commune
- Marcis Dzelzainis, Sager and Wilde
- Roman Foltan, ATLAS Singapore
- Chris Hysted-Adams, Black Pearl
- Chris Moore, Coupette

- Tess Posthumus, Flying Dutchmen Cocktails

- Remy Savage, Artesian
- Joe Schofield, Tippling Club
- Kaitlyn Stewart, Royal Dinette
- Luke Whearty, Operation Dagger

BEST NEW INTERNATIONAL COCKTAIL BAR

- Botanist, Vancouver, Canada
- Coupette, London
- Flying Dutchmen Cocktails, Amsterdam
- Les Grands Verres, Paris
- MOOTEE, Johannesburg
- Scout, London
- The Mint Gun Club, London
- The Old Man, Hong Kong
- The Strangers Club, Panamá
- Two Schmucks, Barcelona
- Waeska Bar at the Mandrake, London

Tess Posthumus is de eerste Nederlandse genomineerde sinds de introductie van de award twaalf jaar geleden. Bij winst zou Posthumus tevens de eerste vrouwelijke winnaar zijn. De prijs wordt 22 juli uitgereikt tijdens het cocktail event Tales of the Cocktail in New Orleans. 

Tales of the Cocktail: Spirited Awards

De Spirited Awards is in 2006 door Tales of the Cocktail opgericht om de inspanningen van de beste professionals binnen de cocktail- en drank industrie te erkennen. Vierentwintig awards worden uitgereikt aan onder andere de beste bars, bartenders, schrijvers en distilleerders. Dit jaar vindt de Spirited Awards ceremonie plaats op zaterdag 22 juli in het Sheraton Hotel als onderdeel van het 12e jaarlijkse Tales of the Cocktail event. Voor meer informatie https://talesofthecocktail.com/news/top-10-nominees-12th-annual-spirited-awards.


Over Tess Posthumus

Tess Posthumus studeerde Media & Cultuur aan de Universiteit van Amsterdam en rondde in 2014 haar Master Sociologie af. Tijdens haar studie werkte Tess al in diverse horeca-zaken en werd ze verliefd op de wonderschone wereld van het mixen. Sinds 2009 werkte ze bij een van de beste bars ter wereld: Door 74 in Amsterdam. Haar talent is niet onbekroond gebleven, zo won Tess diverse nationale en internationale competities. Ze maakte van haar bijbaan haar carrière en reist tegenwoordig de wereld rond als freelance hospitality professional. In 2017 opende Tess samen met Timo Janse haar eigen bar in Amsterdam, genaamd Flying Dutchmen Cocktails. Hier probeert ze samen met haar team een echte cocktailcultuur in Nederland op te bouwen door te focussen op (neo-)klassieke cocktails en educatie voor gasten en de Nederlandse horeca gemeenschap. 

Naast Flying Dutchmen Cocktails is Tess een veel gevraagd hospitality consultant, (co-)owner van Perfect Serve Barshow Amsterdam, Difford’s Guide Netherlands, Amsterdam Cocktail Week en verantwoordelijk voor hotelbars The Tailor in NH Collection Hotel Krasnapolsky en VANE Skybar in NH Collection Eindhoven Centre. Ze schrijft maandelijks voor Delicious Magazine, publiceerde haar eerste boek Cocktails met Tess bij Carrera Culinair, welke vanaf september 2018 ook in het Engels verkrijgbaar is, heeft haar eigen lijn met bartools en werkt aan haar tweede boek over jenever, de traditionele Nederlandse drank.  

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie
Horeca 22.00 uur dicht, maximaal dertig gasten binnen

De horeca is verplicht om vanaf dinsdag 29 september de deuren om 22.00 uur te sluiten. Vanaf 21.00 uur mag er niemand meer naar binnen. In publieke ruimtes mogen nog maar maximaal 30 mensen samenkomen. In de buitenruimte gaat landelijk een maximum van 40 personen gelden voor bijeenkomsten. Daarbij ...

Economie
"Horeca 22.00 uur dicht, maximale groepsgrootte naar 30"

Tijdens de persconferentie van vanavond zal premier Mark Rutte bekendmaken dat de horeca iedere dag verplicht om 22.00 uur de deuren zal moeten sluiten. In publieke ruimtes mogen nog maar maximaal 30 mensen samenkomen. Dat geldt dus ook in restaurants. Daarbij wordt het personeel niet meegerekend. D...

Culinair Nice 'n Easy
''Natuurlijk kopen we weleens voorgesneden uitjes in''

Of je convenience- of gemaksproducten gebruikt in de keuken is vaak afhankelijk van het type restaurant waarin je werkt en welke volumes je draait. We benaderden verschillende chefs die in uiteenlopende restaurants werken en zij vertellen je meer over hoe zij werken. Peter Postma is chef-kok en m...

Awards Vega
Restaurant Veggies On Fire wint duurzaamheidsprijs voor de horeca

Veggies On Fire, Vegan Restaurant Den Haag wint voor de tweede maal op rij de duurzaamheidsprijs voor de horeca van Nederland en België. Op dinsdag 22 september werden in Ahoy, tijdens de zwaar versoberde editie van Gastvrij Rotterdam, maar toch geheel in stijl, de Gaia Green Awards 2020 uitger...

Culinair Internationaal Bocuse d'Or
17 deelnemers aan de Europese finale Bocuse d'Or Europe

Van 15 tot 16 oktober nemen 17 Europese landen deel aan Bocuse d'Or Europe in Tallinn, Estland om zich te kwalificeren voor de grote wereldfinale die plaatsvindt op 1 en 2 juni 2021 in Lyon (Frankrijk). Aanvankelijk hadden 24 landen zich aangemeld. Na de eerste selectie bleven er 20 over, er ...

Food trends
De Dessertclub creëert eerste zoete bitterbal van Nederland

Het eerste dessert only pop-up restaurant van Nederland, de Dessertclub, krijgt wegens het grote succes een vervolg. Op 1 oktober opent het restaurant opnieuw haar deuren in Apeldoorn met een compleet nieuw 7-gangen menu. De Dessertclub heeft daarvoor een bijzondere versie van een typisch Nederlands...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: