U heeft gezocht op : duurzame vis

7 juni 2019 Vis Achtergronden
Sterrenrestaurants serveren massaal foute vis

Toprestaurants die zich onderscheiden met een Michelinster onderscheiden zich allesbehalve met duurzame vis. Sterker nog, maar liefst 89 procent van de Nederlandse sterrenrestaurants serveert één of meer vissoorten die rood scoren op de VISwijzer. Milieuorganisatie Good Fish Foundat...

20 februari 2019 Columns Blog
Column restaurateur Sico de Moel: duurzaam

Sico de Moel is restaurateur. Als eigenaar van restaurant L'invité in Amsterdam maakt hij nogal wat mee. Zijn observaties en ervaringen deelt hij graag met de lezers van De RestaurantKrant en voortaan lees je maandelijks een bijdrage van Sico. Deze ochtend was ik door een leverancier u...

11 oktober 2018
Bijna 15.000 horecaprofessionals bezochten BBB Maastricht 

De 64ste editie van horecavakbeurs BBB Maastricht trok bijna 15.000 horecaprofessionals uit Nederland, België en Duitsland naar MECC Maastricht. De ruim 400 exposanten, die samen alle horecasegmenten vertegenwoordigden, waren zeer tevreden met de opkomst en de kwaliteit van de bezoekers. Een gr...

27 september 2018 Events
Kookwedstrijden BBB Maastricht: van orgaanvlees tot duurzame vis

Horecavakbeurs BBB Maastricht organiseert maandag 8 t/m woensdag 10 oktober verschillende kookwedstrijden waar koks strijden om de eer en om mooie prijzen. Onder de noemer ‘Cooking Mania’ koken gevestigde en aanstormende chefs in een intiem kooktheater met tribune met verschillende thema...

21 september 2018 Vis Achtergronden
Nederlands Oesterseizoen 2018-2019 officieel geopend

Op de Oosterschelde sleepte vandaag de YE155 de eerste oesters van het seizoen. Schipper Maurice Boone overhandigde de oesters aan de Nederlandse Oestervereniging en de gemeentebesturen van Reimerswaal en Schouwen-Duiveland. Daarmee is het oesterseizoen in Nederland en België officieel geopend....

12 september 2018 Events Vis Duurzaamheid
Eerste Goede Vis festival in Amsterdam

Vis eten zonder schuldgevoel. Op de Seafood Parade van Good Fish Foundation kan het. Op dit festival dat zondag 16 september plaats vindt bij de Landmarkt in Amsterdam is alle vis ‘goede vis’. Dat wil zeggen – de vis is ASC- of MSC-gecertificeerd of scoort Groen op de VISwijzer va...

10 augustus 2018
Chefs ruimen het strand én menukaarten op

Op maandag 13 augustus ruimen chefs van Euro-Toques samen met 150 thuischefs het strand van Katwijk tot Noordwijk op tijdens de Boskalis Beach Cleanup Tour van Stichting De Noordzee. De opruimactie is de aftrap voor Euro-Toques chefs om zich komend jaar in te zetten als ambassadeur voor Goede Vis...

13 juni 2018 Vis
Eerste vaatje Hollandse Nieuwe levert 78.000 euro op

Het eerste vaatje Hollandse Nieuwe heeft gisteren op de Scheveningse visafslag een bedrag opgeleverd van 78.000 euro. Groothandel Makro deed het hoogste bod en sleepte daarmee het vaatje in de wacht. Zoals elk jaar gaat de totale opbrengst van de veiling naar een goed doel. Dit jaar is dat Hulphond ...

8 juni 2018 Vis Achtergronden
Restaurants serveren massaal niet-duurzame vis

Restaurants die claimen een verantwoorde menukaart te hebben, slaan de plank mis bij vis. Uit onderzoek bij 500 restaurants die zeggen duurzaamheid belangrijk te vinden, blijkt dat bij minstens 81% van de restaurants een vissoort op de menukaart staat die rood scoort op de VISwijzer. Vandaag, op ...

11 april 2018 Opening Vis
De Groene Parel in Den Haag geopend

Op zaterdag 24 maart heeft het visrestaurant De Groene Parel, voorheen de Fish Shack, haar deuren geopend aan de Prins Hendrikstraat/Tasmanstraat in Den haag. De opening stond in het teken van nieuwe gerechten, verfrissende wijnen en een hoop gezelligheid. Uit de biertap vloeide het Belgische ...

7 maart 2018 Vis Restaurant
Dutch Yellowtail als alternatief voor blauwvintonijn

Op vrijdag 6 april 2018 zal Nederlands grootste landbased viskwekerij Kingfish Zeeland B.V. officieel worden geopend door drs. Jo-Annes de Bat, gedeputeerde van de provincie Zeeland. Dutch Yellowtail (Kingfish / Hiramasa / Seriola Lalandi) is een vissoort die te vergelijken is met de stevige bite va...

8 februari 2018 Hotel Duurzaamheid
Nederlandse Green Key Certificaten worden uitgereikt in NH Krasnapolsky

Tijdens de landelijke uitreiking van de Green Key certificaten vandaag - donderdag 8 februari 2018 - worden de Green Key certificaten 2018 overhandigd uit handen van Ruud Koornstra, Nederlands eerste Energiecommissaris en voorzitter van de Groene Zaak. Duurzame horeca en gastvrijheid, steeds bela...

15 mei 2017 Economie Culinair
Nederlandse scheermesjes (mesheften) mogen naar China

Nederland krijgt groen licht voor de export van mesheften (of ‘scheermesjes’) naar China. Dat is het resultaat van een twee jaar durende onderhandeling met de Chinese autoriteiten. Nederland is een van...

27 september 2016 Achtergronden
Officiële opening Nederlands Oesterseizoen 2016-2017

Samen met tientallen Belgische- en Nederlandse journalisten werd vandaag het oesterseizoen voor Nederland en België officieel geopend. Vanaf heden worden creuses of Zeeuwse oesters (Crassostrea gigas) en platte oesters (Ostrea edulis) weer gevist. De officiële opening gebeurde door het ove...

23 oktober 2015
Britse restaurantketens nog te ongezond

Kinderen krijgen in Britse restaurants nauwelijks de mogelijkheid om gezond te eten, zo blijkt uit onderzoek van organisatie Soil Association bij 21 Britse restaurantketens. Dit meldt de Engelse krant The Guardian. Soil Association zet zich in voor onder andere gezonde en duurzame voeding. Onw...

8 oktober 2014
Laatste dag BBB en Folie Culinaire

Dag twee van de vakbeurzen BBB en Folie Culinaire in MECC Maastricht werd in vergelijking met vorig jaar door een toenemend aantal bezoekers bezocht. Het vernieuwde beursconcept, meer special events en aandacht voor de Belgische horeca zorgden voor een flinke aanloop van horeca- en gastronomieprof...

20 augustus 2014
Ramsvik en NorthSeaChefs op Folie Culinaire

De Noorse topchef Even Ramsvik van restaurant Ylajali uit Oslo presenteert de Nordic Cuisine op Folie Culinaire 2014. NorthSeaChefs delen op hun beurt hun passie voor duurzame vis uit de Noordzee. Zij presenteren hun culinaire visie in de demokeuken van de internationale gastronomievakbeurs Foli...

31 maart 2014
Gezonde uitdaging Landal Parks

Het Diabetes Fonds en Stichting Variatie in de Keuken dagen Landal GreenParks uit om een zo gezond én lekker mogelijk hoofd- en nagerecht toe te voegen aan hun menukaart. Vanaf deze week gaan chef-koks van de Landal parken in Nederland deze Chefs’ Challenge met elkaar aan. Voor iedereen bel...

14 oktober 2013
Succes en feest bij restaurant 't Ailand

Proeflokaal ’t Ailand viert binnenkort het tweejarig bestaan van de eetgelegenheid. Ook is er reden tot het vieren van succes. Ronald Hoeben, culinair journalist voor de NRC, schaarde het restaurant in Lauwersoog onder zijn vijftien beste visrestaurants van Nederland. Vissers Het Informatie...

11 april 2013
Pop-up visrestaurant open bij mooi weer

Het Rotterdamse pop-up visrestaurant À La Plancha komt terug. Vorig jaar startte het initiatief van Hans Mosselman met een vergunning voor een paar dagen, dit jaar mag de tijdelijke eetgelegenheid de hele zomer open zijn van de gemeente. À La Plancha dekt de tafels alleen als het weer het toelaa...

5 januari 2012
Top-10 restauranttrends volgens chef-koks

Onderzoekers van de National Restaurant Association, een Amerikaanse branchevereniging voor restaurants, vroegen onlangs 1.800 chef-koks uit de VS over wat volgens hun de belangrijkste trends voor 2012 zijn. Opvallend in de top-10 is het aantal keer dat 'lokaal' (4x) en 'kindermaaltijden' (3x) wo...

28 oktober 2011
Puur Restaurant Week: (h)eerlijk eten

Van 14 t/m 20 november 2011 vindt de Puur Restaurant Week plaats. Restaurants zetten een ‘Puur Menu’ op de kaart waarbij biologisch, Fairtrade en duurzame vis centraal staan. Bij honderden restaurants door heel Nederland kunnen gasten genieten van een (h)eerlijk 3-gangen diner. Organisatie...

24 oktober 2011
Duurzaamheid van restaurant op op Iens.nl

Gasten weten vanaf nu waar zij duurzaam kunnen dineren. Meer dan tweehonderd restaurants hebben een duurzaamheidsprofiel ingevuld op de restaurantwebsite Iens.nl Deze site wil samen met onafhankelijke voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal en onderzoeksbureau CREM dineren duurzamer maken. Het pr...

25 februari 2011
Dinnersite.nl toont MSC-restaurants

Sinds kort is het mogelijk om MSC gecertificeerde restaurants in Nederland te vinden via de online restaurantgids van Dinnersite.nl. De consument kan direct zoeken naar restaurants in Nederland die gecertificeerd zijn volgens de MSC-standaard voor duurzame vis. Goed geïnformeerd De zoekfunctie...

21 september 2010
Dinnersite.nl support Streekweken

In het weekend van 22, 23 en 24 oktober vindt op de Zijdebalen in het centrum van Utrecht de eerste editie van de Streekweken plaats. Naar zeggen van de organisatie de grootste overdekte seizoensmarkt van Nederland met gratis entree. Drie dagen lang verzamelen meer dan 100 ambachtslieden zich met ee...

3 juni 2010
Goed maatje dit jaar

Er zal dit jaar tijdens de start van het haringseizoen op 8 juni genoeg haring van goede kwaliteit voorhanden zijn, zo meldt de Nederlandse haring-groothandel vanuit Egersund in Noorwegen, waar de haringvangst en de verwerking al in volle gang is. Ook de Nederlandse schepen zijn inmiddels uitgevaren...

9 maart 2010
Infomiddagen duurzame vis in de horeca

Onlangs startten een aantal partijen de campagne 'Duurzame vis op de kaart'. Voor ondernemers en koks in de horecabranche staan nu een aantal gratis bijeenkomsten op de agenda om meer te weten te komen over deze campagne. De actie heeft als doel meer duurzame vis op de menukaarten van Nederlandse ho...

11 januari 2010
KHN en WNF slaan handen ineen voor duurzame vis

Tijdens de nieuwjaars-receptie van Koninklijke Horeca Nederland op de Horecava 2010 werd er door het Wereldnatuurfonds aandacht gevraagd voor duurzame vis in de horeca. Het WNF is samen met de branchevereniging groot voorstander van het gebruik van vis die is gevangen volgens het Marine Stewardship ...

6 augustus 2009
Umoja genomineerd voor Goede VIS-initiatief 2009

Restaurant Umoja uit Amsterdam is met nog vier bedrijven een van de genomineerden van het Goede VIS-initiatief 2009. Stichting De Noordzee, Stichting DOEN en het vakblad Vis in Bedrijf organiseren de wedstrijd om ondernemers op het gebied van duurzame vis aan te moedigen. Op www.goedevis.nl kan vana...

13 februari 2009
Figi team bezoekt Wereld Natuur Fonds

Afgelopen maandag brachten 30 medewerkers van Hotel Theater Figi het hoofdkantoor van het Wereld Natuur Fonds in Zeist, in het kader van het door Figi in november verkregen MSC-certificaat. De Figi medewerkers afkomstig uit onder meer de keuken, bediening, receptie en sales kregen een presentati...

Laad meer resultaten

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: