Pop-up visrestaurant open bij mooi weer

11 april 2013
Pop-up visrestaurant open bij mooi weer

Het Rotterdamse "pop-up visrestaurant À La Plancha":http://www.ala-plancha.nl/nl/ komt terug. Vorig jaar startte het initiatief van Hans Mosselman met een vergunning voor een paar dagen, dit jaar mag de tijdelijke eetgelegenheid
de hele zomer open zijn van de gemeente. À La Plancha dekt de tafels alleen als het weer het toelaat. Via "Twitter":https://twitter.com/laplancha2 en "Facebook":https://www.facebook.com/alaplancharotterdam wordt doorgegeven of het restaurant geopend is. Vanaf 16 april staat men in ieder geval in de startblokken.

*Plancha en ceviche*
De formule is afgeleid van Spaanse en Marokkaanse plancha-restaurants, openluchtrestaurantjes waar verse vis op kolen of een grillplaat wordt klaargemaakt. Op de kaart staan naast duurzame visgerechten van de plaat ceviches van inktvis en octopus.

*Meer koks, scherpere formule*
Vanwege het succes van vorig jaar is de formule aangescherpt. “Lange wachttijden worden beperkt door de inzet van meer koks en meer koude voorgerechten op het menu. Desalniettemin blijft het een openluchtetablissement, met alle beperkingen van dien, maar dat is tenslotte ook de charme van dit restaurant”, aldus Mosselman.

Op de foto: Hans Mosselman achter de plancha

~Frank Lindner~

Overig nieuws