Laatste dag BBB en Folie Culinaire

8 oktober 2014 |
Laatste dag BBB en Folie Culinaire<

Dag twee van de vakbeurzen BBB en Folie Culinaire in MECC Maastricht werd in vergelijking met vorig jaar door een toenemend aantal bezoekers
bezocht. Het vernieuwde beursconcept, meer special events en aandacht voor de Belgische horeca zorgden voor een flinke aanloop van horeca- en gastronomieprofessionals uit Vlaanderen en Nederland.

Folie Culinaire: duurzaam & culinair
In de demonstratiekeuken van Folie Culinaire brak de culinaire gekte in optima forma los. De Italiaanse Massimo Martina - chef ristorante Il Fiorile uit Borghetto (Gardameer) verzorgde een demo kalfsvlees en maakte op geheel eigen wijze vitello tonatto. Het gebakken kalfsvlees werd geserveerd met witte truffelsaus.

Filip Claeys
Filip Claeys, tweesterrenchef bij restaurant de Jonkman in Brugge en initiatiefnemer van North Sea Chefs gaf een bezielend betoog voor de vangst van duurzame vis uit de Noordzee. Ter inspiratie nam Claeys een doos levende garnalen mee en liet de bezoekers zien wat er nog allemaal aan bijvangst in het net te ontdekken valt. Een kleine tong-achtige vis bijvoorbeeld die naar komkommer ruikt. “De zee is voor mij een snoepwinkel, wij moeten anders gaan denken en eten wat de zee ons te bieden heeft, niet andersom.”

Winnaars kookwedstrijden BBB
Het jubileumprogramma van de BBB kent dit jaar maar liefst 60 special events waaronder kookwedstrijden tussen Belgische en Nederlandse koks. In de wedstrijdkeuken van de 60ste BBB stond als eerste koken met vis op het programma. Vier koks kregen de opdracht het mooiste gerecht van schol te maken, passend bij de wijn van de Apostelhoeve die het Koninklijk paar dronk tijdens hun recente bezoek aan Maastricht. Mark van Loon van ‘In de Oude Stempel’ in Steenbergen wist de jury te overtuigen met zijn schol in zeewater, maar vooral ook met zijn no-waste-kookmentaliteit.

Koken met bier
De wedstrijd ‘koken met bier’ werd gewonnen door Martijn van de Wetering van Da Vinci in Maasbracht. Van de Wetering wist met zijn gerecht van konijn de beste match te maken met het van Honsebrouck Kasteelbier Rouge. De jury vond de aankleding onwaarschijnlijk mooi en de combinatie was niet alleen een lust voor de maag, maar ook voor het oog. Martijn van de Wetering wist op de vorige BBB al de prijs voor best aanstormend talent van Maastricht Culinair in de wacht te slepen.

Extra activiteiten:
Woensdag 8 oktober is de derde en tevens laatste dag van Horecavakbeurs BBB en Folie Culinaire. Bezoekers van Folie Culinaire kunnen ook de 60ste editie van Horecavakbeurs BBB bezoeken die gelijktijdig in het MECC plaatsvindt. Bezoekers aan de BBB kunnen tegen korting (20 euro i.p.v. 40 euro) een bezoek brengen aan Folie Culinaire. Na de beurs kan men terecht in het centrum van Maastricht waar – in samenwerking met Chateau Maestricht, la saison culinaire – een bruisend avondprogramma wordt aangeboden.

Folie Culinaire en Horecavakbeurs BBB 2014 zijn vandaag nog geopend van 11.00 uur tot 18.00 uur.

Meer informatie over de beurzen en het programma: www.folieculinaire.com en www.bbbmaastricht.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Coronacrisis
Koningin Máxima steekt horeca een hart onder de riem

Hare Majesteit Koningin Máxima heeft woensdagochtend een werkbezoek gebracht aan twee horecagelegenheden in Amsterdam. Het bezoek vond plaats in het kader van de uitbraak van het coronavirus (COVID-19). De uitbraak van het coronavirus heeft voor de horecabranche geresulteerd ...

Economie Coronacrisis
Rabobank: Nederlandse economie krimpt dit jaar harder dan in 2009 

Aangenomen dat de coronabeperkende maatregelen pas vanaf 1 juni worden versoepeld, krimpt de Nederlandse economie dit jaar naar verwachting met 5 procent. Daarbij raakt de coronacrisis veel sectoren bijzonder hard, zoals de horeca, de landbouw, de industrie en delen van de zakelijke dienstverlening....

81 winnende bieren na zesde Dutch Beer Challenge

Op woensdag 11 maart 2020 vond in Rotterdam de zesde editie van de ‘Dutch Beer Challenge’ plaats. 91 Nederlandse brouwerijen hebben gezamenlijk 400 bieren ingestuurd om deel te nemen aan deze Nederlandse bierwedstrijd. Vanwege de corona-crisis vond de prijsuitreiking dit jaar plaats via ...

Coronacrisis
30ml Nachtegaalstraat speelt in op het Paasfeest thuis

Op 1e en 2e Paasdag bezorgt 30ml Nachtegaalstraat een rijkelijk gevulde ontbijtbox bomvol verse producten aan huis. In een tijd waarin iedereen het Paasfeest ‘gedwongen’ thuis viert en het bezoeken van de supermarkt een uitdaging is, is dit de oplossing voor een luxe Paasontbijt zonder z...

KHN Coronacrisis
KHN: reparatie NOW en demping Wab-effecten dringend noodzakelijk

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) signaleert dat de NOW-regeling op belangrijke onderdelen tekortschiet. Afgelopen maandag opende het UVW het NOW-loket. Door de afbakening van het omzetverlies en de fixatie van de vergoeding loonsom sv op uitsluitend januari 2020, worden schrijnende effecten zichtb...

Coronacrisis
Fernando Jonker, Dagboek in crisistijd: Hoofd omhoog

We zijn twee weken verder. Twee weken geleden begonnen we met het voorbereiden van afhaalmaaltijden. Op mijn telefoon verschijnt een bericht van de moeder van mijn kinderen. ‘Hoop dat het met je gaat’… Het grijpt mij aan en door mijn hoofd flits alles door mij heen. Tja.. Hoe g...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: