Laatste dag BBB en Folie Culinaire

8 oktober 2014 |
Laatste dag BBB en Folie Culinaire<

Dag twee van de vakbeurzen BBB en Folie Culinaire in MECC Maastricht werd in vergelijking met vorig jaar door een toenemend aantal bezoekers
bezocht. Het vernieuwde beursconcept, meer special events en aandacht voor de Belgische horeca zorgden voor een flinke aanloop van horeca- en gastronomieprofessionals uit Vlaanderen en Nederland.

Folie Culinaire: duurzaam & culinair
In de demonstratiekeuken van Folie Culinaire brak de culinaire gekte in optima forma los. De Italiaanse Massimo Martina - chef ristorante Il Fiorile uit Borghetto (Gardameer) verzorgde een demo kalfsvlees en maakte op geheel eigen wijze vitello tonatto. Het gebakken kalfsvlees werd geserveerd met witte truffelsaus.

Filip Claeys
Filip Claeys, tweesterrenchef bij restaurant de Jonkman in Brugge en initiatiefnemer van North Sea Chefs gaf een bezielend betoog voor de vangst van duurzame vis uit de Noordzee. Ter inspiratie nam Claeys een doos levende garnalen mee en liet de bezoekers zien wat er nog allemaal aan bijvangst in het net te ontdekken valt. Een kleine tong-achtige vis bijvoorbeeld die naar komkommer ruikt. “De zee is voor mij een snoepwinkel, wij moeten anders gaan denken en eten wat de zee ons te bieden heeft, niet andersom.”

Winnaars kookwedstrijden BBB
Het jubileumprogramma van de BBB kent dit jaar maar liefst 60 special events waaronder kookwedstrijden tussen Belgische en Nederlandse koks. In de wedstrijdkeuken van de 60ste BBB stond als eerste koken met vis op het programma. Vier koks kregen de opdracht het mooiste gerecht van schol te maken, passend bij de wijn van de Apostelhoeve die het Koninklijk paar dronk tijdens hun recente bezoek aan Maastricht. Mark van Loon van ‘In de Oude Stempel’ in Steenbergen wist de jury te overtuigen met zijn schol in zeewater, maar vooral ook met zijn no-waste-kookmentaliteit.

Koken met bier
De wedstrijd ‘koken met bier’ werd gewonnen door Martijn van de Wetering van Da Vinci in Maasbracht. Van de Wetering wist met zijn gerecht van konijn de beste match te maken met het van Honsebrouck Kasteelbier Rouge. De jury vond de aankleding onwaarschijnlijk mooi en de combinatie was niet alleen een lust voor de maag, maar ook voor het oog. Martijn van de Wetering wist op de vorige BBB al de prijs voor best aanstormend talent van Maastricht Culinair in de wacht te slepen.

Extra activiteiten:
Woensdag 8 oktober is de derde en tevens laatste dag van Horecavakbeurs BBB en Folie Culinaire. Bezoekers van Folie Culinaire kunnen ook de 60ste editie van Horecavakbeurs BBB bezoeken die gelijktijdig in het MECC plaatsvindt. Bezoekers aan de BBB kunnen tegen korting (20 euro i.p.v. 40 euro) een bezoek brengen aan Folie Culinaire. Na de beurs kan men terecht in het centrum van Maastricht waar – in samenwerking met Chateau Maestricht, la saison culinaire – een bruisend avondprogramma wordt aangeboden.

Folie Culinaire en Horecavakbeurs BBB 2014 zijn vandaag nog geopend van 11.00 uur tot 18.00 uur.

Meer informatie over de beurzen en het programma: www.folieculinaire.com en www.bbbmaastricht.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Culinair
Bekendste muziekrestaurant ontvangt topartiesten

Sinds 1995 staat Pasta e Basta over de hele wereld bekend om het bijzondere concept met zingende bediening en de Italiaanse keuken. In iedere internationale reisgids over Amsterdam staat het restaurant vermeld. Dit oudste en bekendste muziekrestaurant van Nederland viert dit jaar haar 25-jarig besta...

KHN Coronacrisis
KHN wil de Nederlandse Staat dagvaarden vanwege coronaregelgeving

KHN wil dat de Staat wordt veroordeeld om zo snel mogelijk versoepelingen van de coronamaatregelen door te voeren voor de Nederlandse horeca, zo lezen we op de website van de werkgeversorganisatie. In het bijzonder als het gaat om het aantal mensen dat binnen anderhalve meter van elkaar aan een tafe...

Opening Culinair
Lars Albers en Randy Bouwer openen hun eigen restaurant Vigor in Vught

Chef Lars Albers en gastheer-sommelier Randy Bouwer hebben op 1 juli 2020 hun restaurant Vigor in Vught geopend. Vigor zetelt in de 17e-eeuwse rijksmonumentale villa Bleijenburg, die hiervoor volledig is verbouwd. Middelpunt in het 300 m2 grote restaurant is de ronde open keuken, die tegelijkertijd ...

Opening Utrecht
Gloednieuwe horecalocatie De Snip zoekt eigentijds concept

Om de bewoners van het snelst groeiende gebied van Nederland te faciliteren in een goede horeca- en werkomgeving, wordt er een horecaruimte aan het Berlijnplein (Utrecht) eind dit jaar opgeleverd door de Gemeente Utrecht. Vanaf nu kunnen ondernemers met een aantrekkelijk en eigentijds horecaconcept ...

Interview Longread
Interview: tijd voor meer vrouwen in de sterrenkeuken?

Vrouwelijke koks zijn nog (te) dun gezaaid, maar de aanstormende talenten Tess de Groot en Femke Klaassen, die bij respectievelijk Aan de Poel en De Librije werken, hebben een glansrijke toekomst in het verschiet. Ik spreek ze in De Librije, het driesterrenrestaurant in Zwolle en bespreek hun ervari...

Economie Coronacrisis
Rabobank: blijvende omzetdaling door coronacrisis

De lagere omzetten voor bijna alle bedrijfssectoren in Nederland gaan nog zeker een jaar aanhouden. Met name in de horeca, industrie, automotive en delen van de retailsector blijft de omzetdaling groot. Dat blijkt uit de analyse van omzetprognoses voor alle sectoren die Rabobank vandaag heeft gepubl...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: